Fuerteventuran 10 parasta ravintolaa

Fuerteventuralla kannattaa irtautua hetkeksi mukavuusalueelta, jättää hotellin buffet-illallinen väliin ja suunnata tutkimaan saaren mahtavaa gastronomista tarjontaa. Fuerteventuralla pääset nauttimaan huimasta seikkailusta makujen maailmaan. Täältä löytyy niin kansainvälisiä ravintoloita kuin paikallisiakin gourmet-ravintoloita, jotka tarjoilevat Fuerteventuran makuja kansainvälisellä tuulahduksella. Seuraavaksi esittelemme teille Fuerteventuran 10 kokemisen arvoista ravintolaa. 

1. Cantante Cafe
Cantante Cafe

Cantante Cafen innovatiivisen gourmet-menun takana on Iso-Britannian Michelin-ravintola Mark Hixissä työskennellyt kokki, joka on rakentanut ruokalistan kunnioittaen Fuerteventuran perinteitä ja käyttäen ainoastaan lähialueen eineksiä. Cantante Cafen annokset ovat pieniä, mutta sitäkin tajunnan räjäyttävimpiä makunautintoja. Cantante Cafelta avautuu myös kaunis näköala naapurisaarille Lanzarotelle ja Los Lobosille. 

Yhteystiedot: Paseo Atlantico 2, 35660, Corralejo, puh. 928 537 357. Kotisivu

Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin, klo 9.00 - 02.00.

2. Restaurante Marabu
Restaurante Marabu

Jos olet kovin epäonninen ja lomasi Fuerteventuralla ajoittuu joulukuun ensimmäiselle viikolle, tammikuun viimeiselle viikolle tai heinäkuulle, et pääse nauttimaan Morro Jablessa sijaitsevan Restaurante Marabun herkuista. Jos kuitenkaan et päätä pitää lomaasi Marabun kanssa samaan aikaan, voit käydä nauttimassa makuhermoja hellivän välimeren illallisen ja nauttia upeasta näköalasta. 

Yhteystiedot: Calle Fuente de Hija, 35626, Morro Jable/Esquinzo, puh. 928 544 098, kotisivu.

Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin, klo 13.00 - 23.00

3. La Arroceria
La Arroceria

La Arroceria on hyvä muistutus siitä, että vaikka Afrikan mantere on vain 100 kilometrin päässä, Fuerteventura on silti osa Espanjaa. La Arroceriassa voit maistella herkullisia paelloita ja muita riisiruokia Alicanten alueelta. Muista tilata lasillinen (tai kaksi) mahtavaa Bocopan viiniä. 

Yhteystiedot: Calle Pejin 10, 35660, Corralejo. puh. 928 535 291, kotisivu.

Aukioloajat: Maanantaista sunnuntaihin, klo 12.30 - 22.30

4. Casa ToñoCasa Toño

Vaikka tonnikala on Toño Alonson erikoisuus, on tällä nousevalla tähtikokilla myös erinomaisia liha-annoksia ruokalistallaan. Ginin ystäville on tarjolla huumaavat 40 eri lajiketta. Yritäpä siitä valita sitten mieleisesi. Tai maista vähän kaikkia ja ota taksi kotiin. 

Yhteystiedot: Calle Alcalde Alonso Patallo 8, 35600, Puerto del Rosario. puh. 928 344 736, kotisivu.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin, 12.00 - 00.00

5. Land of FreedomLand of Freedom

Land of freedom, eli vapauden maa. Onko kyseessä pubi, ravintola vai bodega? Vastaus: kaikki edelliset samassa. 

Tämä uusi tuulahdus Corralejon ravintolatarjonnassa on aukaistu vasta keväällä 2014. Täällä ruokalistan saa huikealla 48 eri kiellellä, siis myös suomeksi!

Tämä ravintola on erikoistunut italialaisen keittiön saloihin ja noudattaa niin sanottua slow food-tekniikkaa annoksissaan. Heillä on herkullisia, viiden ruokalajin ja viinin menuita, jotka ovat kategoroidut maan, meren ja kasvisten mukaan. Jos jokin annos miellyttää sinua erityisesti, keittiö loihtii sinulle mielellään isomman annoksen. Muista jättää tilaa jälkiruualle!

Yhteystiedot: Urbanización Lobos Bahia Local 5, Avenida Nuestra Señora del Carmen, 35660, Corralejo, puh. 928 867 732, kotisivu.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin, klo 9.30 - 23.30.

6. Restaurante MahohRestaurante Mahoh

Ravintola Mahoh on rakennettu 1800-luvun maaseututaloon. Sen omistaja, Tinín Martinez, johtaa saman nimistä ympäristönsuojeluyhdistystä, joka perustettiin saarelle suojelemaan Fuerteventuran luontoa ja maisemia.

Mahoh on perheyritys ja Martinezin vävypoika toimii ravintolan hovimestarina. Ravintolan ruokalistalla on perinteisiä kanarialaisia ruokalajeja, kuten potaje de berrosia (vesikrassimuhennosta) ja baifoa (vuohenlihaa). Ravintolan puutarhastasta löydät mitä mielenkiintoisempia kasveja ja kukkia. 

Yhteystiedot: Calle Francisco Bordón Méndez 1, Sitio Juan Bello, 35640, Villaverde,
puh. 928 868 050, kotisivu.

Aukioloajat: Maanantaista tiistaihin ja torstaista sunnuntaihin, klo 13.00 - 00.00.

7. Rojo TomateRojo Tomate

Rojo Tomatessa (punaisessa tomaatissa) on muutakin syötävää kuin pelkkiä tomaatteja. Tämä ravintola on perheomisteinen pizzeria ja sen herttainen kokki Alberta todellakin valmistaa ruokaa rakkaudella. Focacciat, tuorepastat ja pizzat ovat todella suussa sulavia, aivan kuin saapasmaassa konsanaan. 

Yhteystiedot: Calle La Cancela 8, 35650, Lajares, puh. 928 861 513, kotisivu.

Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin, klo 18.00 - 23.00.

8. The Ugly DucklingThe Ugly Duckling

The Ugly Ducklingissa, eli Rumassa Ankassa valmistetaan kaunista ruokaa. Tämä pieni tanskalaisen omistama ravintola valmistaa erinomaista, tanskalaista kotiruokaa espanjalaisin hinnoin! The Ugly Ducklingin viinilistalta löytyy mainioita viinejä Lanzaroten johtavilta viinitiloilta.

Yhteystiedot: Calle Isla de Lobos 2, 35660, Corralejo, puh: 618 044 896, kotisivu.

Aukioloajat: Avoinna vain iltaisin. Voit varmistaa aukioloajan puhelimitse. 

9. La Vaca AzulLa Vaca Azul

Näköala ei El Cotillossa sijaitsevan Vaca Azulin terassilta paljon voi parantua. Tämä kala- ja äyriäisravintola valmistaa aivan taivaallista paellaa, kuten ylhäällä olevasta kuvasta voit todeta. Muista kokeilla myös saarelle perinteistä Majorero-juustoa filotaikinassa, joka dipataan herkulliseen tomaattimarmeladiin. 

Yhteystiedot: Calle Requena 9, 35650, El Cotillo, puh. 928 538 685, kotisivu.

Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin, klo 12.00 - 00.00

10. Baobab Juice Bar Casa VegetarianaBaobab Juice Bar Casa Vegetariana

Baobab Juice Bar Casa Vegetariana on kasvissyöjien ja vegaanien paratiisi, vaikkei ravintola päässytkään 10 parhaan kasvisruokaravintolan listallemme. Orgaaniset ruokalajit sisältävät mm. cous cousia ja tofua - tietenkin. 

Ravintolan sisustuksessa on käytetty luonnollisesti kierrätettyjä kalusteita ja se tarjoilee mm. rasvatonta aamiaista, lounasta ja välipaloja. Mikäli noudatat myös lomallasi superterveellistä ruokavaliota, Baobab Juice Bar Casa Vegetariana on sinun ravintolasi Fuerteventuralla.

Yhteystiedot: Calle José Seguro Torres 14, 35660, Corralejo, kotisivu.

Aukioloajat: maanantaista lauantaihin, klo 10 - 17.00