Fuerteventura road trip - pohjoista tutkimassa

Löhöäminen Fuerteventuran paratiisimaisilla rannoilla voi tuntua parhaimmalta lomaidealta, kun lähtee kylmästä Suomesta kohti lämpöisiä Kanariansaaria. Ei sinänsä lainkaan huono suunnitelma, mutta Fuerteventuralla löytyy paljon muutakin näkemistä ja tehtävää. Kun olet saanut tarpeeksi rusketusta ja olet valmis näkemään jotain uutta, vuokraa itsellesi menopeli ja lähde tutkimaan Fuerteventuran autiompaa ja taianomaisempaa pohjoista. 


Tien päällä Fuerteventuralla, Kanariansaarilla

Fuerteventuran tiet ovat melko rauhallisia, hyväkuntoisia ja suoria verrattuina läntisiin Kanariansaariin. Fuerteventura on Kanariansaarista toisiksi suurin Teneriffan jälkeen ja sen väkiluku on hieman yli 100 000. 

Vaikka voit helposti ja nopeasti hurauttaa saaren päästä päähän autolla, kannattaa silti varata hyvin aikaa, jotta voit rauhassa nautiskella pohjoissaaren kauniista maisemista. 

Tässä ehdotus reitiksi pohjoissaarelle. 

Corralejosta La Olivaan

Casa de Los Coroneles, La Olivassa, Fuerteventuralla

Kun lähdet ajamaan Corralejosta, ota tie FV101 kohti La Olivaa/El Cotilloa. Tie on suora aivan La Olivaan asti, joka on ollut saaren maatalouskeskittymä 1500-luvulta lähtien. Löydät hyvän pysäköintipaikan aivan Nuestra Señora de Candelaria-kirkon vierestä, kylän keskustasta. Jos satut kylään tiistaina aamupäivällä, voit vierailla sen käsityöläismarkkinoilla. Muussa tapauksessa voit vierailla esimerkiksi Casa de los Coronelesissa, kauniissa kartanossa jossa pidetään erilaisia näyttelyitä (sisäänpääsymaksu 4€). Voit vaihtoehtoisesti käydä Centro de Arte Canariossa, jossa on mm. kaktuspuutarha, veistoksia ja muita kanarialaisien taiteilijoiden töitä (sisäänpääsymaksu 4€). 

La Olivasta El Cotilloon

Faro del Cotillo, eli Cotillon majakka Fuerteventuralla

La Olivasta ota tie FV10 kohti El Cotilloa, joka on nykyisin surffailijoiden suosikkikohteita. El Cotillolla on kuitenkin erilainen menneisyys. El Cotillo oli aikoinaan kalastajakylä, jossa tuotettiin paljon Orchillaa, josta tehtiin erilaisia väriaineita. Kylästä löytyy pieni linnake, El Tostón, mutta kylän mukavin paikka on sen vanha satama kahviloineen ja ravintoloineen. 

El Cotillon tie vie lopulta Faro del Cotillolle, eli kylän majakalle. Majakka rakennettiin vuonna 1897 ja siellä pidetään tänä päivänä Museo de la Pescaa, eli kalastajamuseota. Museoon pääsee 5 euron sisäänpääsymaksua vastaan ja se kertoo hyvin yksityiskohtaisesti alueen kalastajakulttuurista. Majakalta lähtee pienempiä rannikkoteitä, jotka vievät pienille rantapoukamille. 

El Cotillosta Lajaresiin

Näköala Calderon Hondosta, Lajaresista, Fuerteventuralta

Aja El Cotillosta samaa tietä takaisin La Olivaan päin ja käänny tielle FV109, joka vie sinut Lajaresin kautta takaisin tielle FV101 ja Corralejoon. Lajares on hieman autioitunut, mutta miellyttävä sisämaan kylä jossa on El Cotillon tavoin hieman hippimäinen, rento tunnelma. Kylästä löytyy mainioita kahviloita, joista saa naposteltavaa kohtuuhintaan. Mikäli ajaminen alkaa jo uuvuttaa, voit kävellä Lajaresista polkua pitkin Calderón Hondolle, läheisen tulivuoren kraaterille. Tämä polku on yksi monista mielenkiintoisista kävelyreiteistä Fuerteventuralla..

Lajaresista pääset suoraan takaisin Corralejoon. Mikäli kaipaat lisää ideoita Fuerteventuran lomallesi, katsasta artikkelimme tekemistä ja näkemistä Fuerteventuralla.