Perheaktiviteetit Fuengirolassa

Costa del Solilla sijaitseva vilkas Fuengirolan kaupunki tarjoaa paljon erilaista tehtävää ja nähtävää niin pienemmille matkaajille kuin isommillekin. Oli sitten kyseessä kesä tai talvi, Fuengirolasta löytyy aktiviteetteja jokaiseen makuun. 

Luettelemme seuraavaksi muutamia perheaktiviteetteja, jotka pitävät koko perheesi viihdytettynä Fuengirolan loman ajan!

BioParc Zoo

BioParc Fuengirola on eläintarha, mutta myös tärkeä uhanalaisten eläinlajien kasvatuskeskus. BioParc sijaitsee aivan Fuengirolan kaupungin sydämessä, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä linja-auto- ja juna-asemilta. 

BioParc on auki aamukymmenestä aina kello 23 asti illalla, joten voit vapaasti valita parhaan ajankohdan vierailulle. Eläintarhassa on paljon varjoisia  puita, joten puistossa jaksaa oleskella huoletta niinäkin päivinä, kun kuuma Andalusian aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta. 

Vaikka BioParc on pieni eläintarha, se toimii kotipaikkana monelle eri eläinlajille. Täältä et löydä elefantteja, mutta pääset tututstumaan apinaperheisiin ja näkemään sata vuotta vanhoja jättikilpikonnia. Puistosta löytyy myös maailman suurin lisko, jota eläinhoitajat opettavat tavoille ajoittain vierailijioiden iloksi. 

Puistossa on myös valtava määrä vastasyntyneitä eläimiä, koska puiston tavoitteena on antaa uhanalaisten lajien lisääntyä sen suojissa. Tarhassa voi nähdä mm. gorillavauvoja, vastikään silmänsä avanneita tiikereitä, pikku-krokotiileja ja muita vastasyntyneitä eläinlajeja. 

BioParcin lintujen suojeluaitaus

Adventure Golf

Haluatko harjoituttaa golfaajan taitojasi tai katsella lasten swingejä vaikka mansikkasmoothien äärellä? Fuengirolan joen vieressä sijaitseva minigolf-rata on kaupungin perhelomalaisten mieleinen paikka. Radalla on huimat 19 reikää ja mikä parasta - erinomainen baari-ravintola!

Fuengirola Adventure Golf Course

Golfradan ravintolasta löytyy herkullisia, kotitekoisia annoksia ja viilentäviä juomia lieventämään Fuengirolan helleaaltoja. 

Yksi kierros maksaa 8,5 euroa aikuisilta ja 6 euroa lapsilta. Kannattaa katsastaa radan perhe- ja ryhmäpakettihinnat, jotka tulevat usein huomattavasti halvemmaksi. Rata on auki klo 12-22 heinä- ja elokuussa ja muina kuukausina aukioloajat vaihtelevat. Voit tarkistaa aukioloajan ja hinnat Adventure Golfin internet-sivuilta.

Pienjuna-kaupunkiajelu

Jos haluat tutustua Fuengirolaan hauskalla tavalla, voit hypätä pienen, punaisen kaupunkijunan kyytiin! Voit nousta junan kyytiin ja jäädä pois milloin haluat. Juna näyttää Fuengirolan kaupungin pintaa syvemmältä ja voit nauttia kaupungin upeista maisemista helpolla ja edullisella tavalla. Myös lapset pitävät tästä hauskasta kiertoajelusta!

Pienjuna-kaupunkikierros Fuengirolassa

Pienjuna hurauttaa päivisin matkaan kello 10, jonka jälkeen juna aloittaa aina uuden kierroksen kello 11.15, 12.30, 16.00, 17.15, 18.30, 19.45, 21.00, 22.15, 23.15 ja viimeinen vuoro lähtee keskiyöllä. Junan aloituspiste sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin paseo maritimo-rantabulevardin laidalla. Sijainti näkyy alla olevassa kartassa. 

Liput ovat voimassa koko päivän ja se maksavat aikuisilta 7 euroa, lapsilta ja senioreilta 4 euroa ja yöajelu maksaa 4,5 euroa. 

Fuengirolan ranta 

Aurinkorannikon loman kokokohtiin kuuluu tietenkin aurinkoiset rantapäivät kristallinkirkkaan Välimeren äärellä. Fuengirolan rannat ovat hyvin puhtaat, siistit ja niiden lähdeisyydessä löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Rannalta löytyy aurinkovuoteita, lentopallokenttiä, vesiurheiluvälineiden vuokrauspisteitä, ravintoloita ja rantabaareja, jossa voit nauttia viilentävän lasin sangriaa tai syödä herkullisen kala-aterian. Muista aurinkovoide!

Fuengirolan ranta

Delfiinien bongaus Fuengirolassa 

Delfiinien bongaus on yksi Auringonrannikon suosituimmista perheaktiviteeteista. Fuengirolan satamasta löytyy paljon retkenjärjestäjiä, jotka vievät koko perheesi katsomaan näitä upeita eläimiä. Retkien järjestäjät eivät tosin voi taata että delfiinejä nähdään joka retkellä, mutta esimerkiksi Alboran Explorer palauttaa retken hinnasta puolet matkustajille takaisin, mikäli delfiinejä ei onnistuttu paikantamaan. 

Jos onni on matkassa, näet iloisten delfiinien loikkivan vedessä aivan veneen vieressä. Upea näky!

Vaikket onnistuisikaan näkemään delfiinejä, voit silti nauttia upeasta näkymästä Aurinkorannikolle mereltä käsin. Laivassa on oma baari, josta voit ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. 

Delfiinien bongaus Aurinkorannikolla

Vauhdikasta menoa karting-radalla

Fuengirolan karting-rata sijaitsee Miramar Centerin katolla kaupungin laidalla. Vauhdikas ja adrenaliinintäyteinen ilta karting-radalla toimii erinomaisena vastapainona vietetylle leppoisalle rantapäivälle. 

Ajelun jälkeen voit nauttia virvokkeita karting-radan baarissa ja ihailla katolta avautuvaa upeaa vuoristomaisemaa. 

Karting Miramar

Pääset radalle suoraan Miramar Centeristä, joka on Fuengirolan yksi suurimmista ostoskeskuksista. Voit pysäköidä auton ostoskeskuksen pysäköintihalliin ja jäädä ajelun jälkeen kiertelemään ostoskeskuksen liikkeitä tai käydä vaikka tohtorikala-jalkakylvyssä!

Miramarin karting-rata on auki viikon jokaisena päivänä aamukymmenestä iltakymmeneen. 

Fuengirolan vesipuisto Costa WaterPark 

Fuengirolan rannalla sijaitsee erikoinen, veden päälle rakennettu vesipuisto, joka on yksi perheen pienimpien suosikkikohteita. Tämä "puhallettava" vesipuisto on auki vain kesäaikaan kesäkuusta syyskuuhun. Puisto pidetään myös eristettynä aluetta kiusaavilta meduusoilta erilaisin vedenalaisin verkoin. Puistoja on Fuengirolassa kolme kappaletta Playa Fuengirolalla, Los Bolichesissa ja Carvajalissa. Sijainnit näkyvät alla olevassa kartassa. 

Costa WaterPark Fuengirola

Vesipuistot ovat yleensä auki kello 11-20.00 ja lippuja voi ostaa rannalta puiston edestä. Voit katsastaa puiston ajankohtaiset aukioloajat ja lippujen hinnat sen internet-sivuilta.

Mikäli pieni vesipetosi kaipaa suurempiin vesipuistoihin, kannattaa lukea artikkelimme Costa del Solin vesipuistoista

Voit myös vuokrata auton ja lähteä päiväretkelle ihailemaan Aurinkorannikon nähtävyyksiä. Katsasta artikkelimme jossa kerromme 5 kohdetta, johon voit lähteä päiväretkelle Fuengirolasta