Fuengirolan päiväretket - top 5

Aurinkorannikolla sijaitsevan Fuengirolan edessä avautuva kultainen, 6 kilometriä pitkä rantaviiva koukuttaa matkailijat helposti viettämään lomaa kaupungin rajojen sisällä. Fuengirolan keskeinen sijainti Andalusiassa tarjoaa kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet lähteä tutkimaan Costa del Solin muita viehättäviä nähtävyyksiä.

Esittelemme tässä viisi parasta päiväretkikohdetta onnistuneelle Fuengirolan matkallesi.  

Aurinkorannikon viehättävä pääkaupunki Málaga

Malagan satama

Aurinkorannikon pääkaupungin ja samannimisen maakunnan pääkaupunki Málaga on lähes 600 000 asukkaan kotikaupunki. Tämä Helsingin kokoinen kaupunki on hieman pienempi kuin Sevilla, joka on toinen Andalusian suurkaupungeista. Málaga onkin erinomainen lomakohde niille, jotka haluavat viettää aikaa niin rannalla kuin erilaisten kulttuurinähtävyyksien parissa. 

Málagan matkailijat viihtyvät Paseo Pablo Picasson edessä sijaitsevalla Playa de la Malaguetan rannalla tai sitten kaupungin upeissa museoissa, joista kuuluisin on varmasti Museo Picasso Málaga. Museossa on esillä lähes 300 Pablo Picasson työtä. 

Málagan ikivanha historiallinen keskusta on myös suosittu nähtävyys kaupungissa. Voit myös käydä Alcazaban linnoituksella ja sen läheisen kukkulan huipulla sijaitsevalla Gibralfaron linnoituksella, josta avautuu upea näköala yli Málagan. 

Ihmeellinen Ronda

Ronda

Vain muutama Andalusian kaupunki tarjoaa niin upeat näkymät kuin Ronda. Fuengirolasta voi lähteä Rondaan omatoimisesti vuokra-autolla tai sitten osallistua opastetulle retkelle. Ajomatka Fuengirolasta Rondaan kestää noin 1,5 tuntia. 

Rondan kaupungin kuuluisin nähtävyys on varmasti kaupunkia halkova El Tajo-rotko. Rotkon ylle on rakennettu kolme siltaa, joista avautuu lyömätön näköala Andalusian maaseudulle. Rondassa sijaitsee myös Espanjan vanhin härkätaisteluareena ja kaupungista löytyy hyvin säilyneen arabialaisen kylpylän rauniot

El Chorro ja uhkarohkeiden Caminito del Rey

El Chorro ja Caminito de Rey

Pienen El Chorron kylän lähellä sijaitsevan Caminito del Reyn (suom. kuninkaan polku) uudelleen avaaminen keväällä 2015 oli pitkään yksi odotetuimpia tapahtumia Andalusiassa.

Uudistettu vaellusreitti, joka tunnetaan myös nimellä Camino del Rey, on saavuttanut suuren huomion medioissa ympäri maailmaa ja Lonely Planet listasi vierailun Caminito del Reyllä yhdeksi vuoden 2015 suositelluimmista aktiviteeteista maailmalla.

Pahamaineinen polku suljettiin kokonaan vuonna 2000, kun moni ihminen syöksyi kuolemaan yrittäessään suoriutua reitistä. Nyt siitä povataan tulevan Andalusian, ellei koko Espanjan suosituin nähtävyys. Lisätietoa Camino del Reystä löydät täältä. 

Marbella ja Puerto Banús - rikkaiden leikkikentät

Puerto Banúsin satama

Marbellaa ei turhaan kutsuta kauniiden ja rikkaiden leikkikentäksi. Kuuluisuudet ja rahakkaat ovat vuosikymmeniä suunnanneet Marbellaan ja läheiseen Puerto Banúkseen kylvämään valtavia lomarahojaan niiden lukuisiin luksusliikkeisiin ja Michelin-ravintoloihin. Marbellasta löytyy myös laaja valikoima upeita rantoja, joten kaupunki on myös erinomainen rantalomakohde. 

Marbellasta löytyy myös upeita nähtävyyksiä. Niistä mainittakoon Puerto Banúksen huvisataman lisäksi Marbellan vanhakaupunki, Bonsai-puiden museo ja upea Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación-kirkko.

Mikäli hintava Marbella käy kukkarollesi, onneksi kotoisat Fuengirolan ravintolat ja butiikit ovat vain vajaan puolen tunnin matkan päässä. 

Englantilaismeininkiä Gibraltarilla

Gibraltar

Espanjan kärjessä sijaitsee pieni pala Englantia. Kuuluisa Gibraltar sijaitsee Euroopan eteläisimmässä kärjessä sekä vain 14 kilometrin päässä Afrikan rannikolta. Gibraltar on Ison-Britannian itsehallintoaluetta ja se sijaitsee strategisesti hyvin tärkeällä alueella Välimeren ja Atlantin välissä.

Gibraltar on mainio matkailukohde sen nähtävyyksien ja aktiviteettien ansiosta. Gibraltarille on mukava lähteä vaikka päiväretkelle koko perheen voimin ja Fuengirolasta matka taittuu vain vajaassa 1,5 tunnissa. 

Valtavalle, 426-metriselle kivenjärkäleelle voi nousta myös kaapelihissillä Gibraltarin kasvitieteelliseltä puutarhalta noin kuudessa minuutissa. Lisää tietoa Gibraltarista löydät täältä. 

Kartta