Fuengirolan 7 ihastuttavaa rantaa

Suomalaisten suosikkikohteen Fuengirolan edessä kulkeva, upea merenrantapromenadi on seitsemän kilometrin pituudellaan koko Espanjan pisin. Rantapromenadin varrelta löytyy myös upea valikoima Aurinkorannikon kauneimpia rantoja. El Ejidosta alkava ja Torreblancaan päätyvä rantarpmomenadi on nimeltään El Paseo Maritimo Rey de España, eli Espanjan kuninkaan merenrantapromenadi.

Promenadia koristaa kaunis palmupuiden rivistö, värikkäät kukkaistutukset ja sen edessä avautuu upea, kultainen hiekkaranta. Promenadille kerääntyy usein ihmisiä seuraamaan kaunista auringonlaskunäytöstä tai illallistamaan jossain promenadin lukuisista ravintoloista. 

Fuengirolasta löytyy seitsemän päärantaa: El Ejido, Santa Amalia, San Francisco, Los Boliches, Las Gaviotas, Carvajal ja Torreblanca. Melkein kaikilta rannoilta löytyy kattavia palveluita, kuten rantabaareja, leikkipuistoja, vesiurheilujen harrastusmahdollisuuksia, yleisiä wc- ja suihkutiloja sekä aurinkovarjojen- ja tuolien vuokrauspisteitä. Promenadia voi lähteä tutkimaan myös vuokrapyörällä; pyöräilijöille on oma kaista.

Seuraavaksi esittelemme kaupungin upeat seitsemän päärantaa. 

Playa El Ejidon ranta (Playa del Castillo) 

Kun saapuu Fuengirolaan Marbellasta, ensimmäinen vastaantuleva ranta on nimeltään El Ejido, joka tunnetaan myös nimelllä Playa del Castillo (suom. linnan ranta).

Playa El Ejido sijaitsee aivan Fuengirolan Sohailin linnan vieressä ja tarjoaa upean näyttämön valokuvaukselle. Rannalle pääsee niin kävellen Fuengirolan keskustasta kuin myös autolla ja ranta on yksi niistä harvoista, joilla saa uittaa myös koiria. 

Fuengirolan rannat

Santa Amalian ranta

Santa Amalian ranta on kasvanut aivan kiinni Playa El Ejidoon. Näitä kahta rantaa erottaa vain niiden välissä kulkeva joki ja sitä ylittävä silta. Santa Amalian ranta on 1400 metriä pitkä ja sieltä löytyy kaikki mahdolliset urbaanin rannan palvelut. 

Santa Amalia on erinomainen ranta uimiselle ja perheille. Kesäkuukausina ranta saattaa käydä hieman ahtaaksi ja pysäköinti haasteelliseksi. 

Fuengirolan rannat

Playa San Franciscon ranta

Santa Amalian rannan jälkeen seuraavaksi vastassa on Playa San Francisco. Playa San Franciscon rannasta pidetään erityisen hyvää huolta ja sieltä löytyvät myös kaikki urbaanin rannan palvelut. Ranta on vain 300 metriä pitkä, joten myös tämä ranta täyttyy helposti kiireisinä kesäkuukausina. 

Fuengirola beach

El Puerto de Fuengirola

San Franciscon jälkeen vastaan tulee Fuengirolan satama Puerto de Fuengirola, jossa näkee paljon veneitä, kauppoja, baareja ja ravintoloita. Ihmiset kerääntyvät Puerton alueelle syömään, katselemaan hulppeita veneitä, shoppailemaan ja osallistumaan sataman tarjoamille järjestetyille retkille. 

Puerton aluetta pidetään yhtenä Fuengirolan yöelämän keskuksista ja moni lähteekin sataman alueelle iltaisin illallistamaan ja seuraamaan auringonlaskua. 

Fuengirolan sataman alue

Los Boliches

Los Boliches on yksi Fuengirolan suosituimmista rannoista ja löydät sieltä kaiken tarvittavan mukavan rantapäivän viettoon. Los Bolichesin rannalla voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, nauttia upeasta ravintolavalikoimasta ja pitää lapset viihdytettyinä rannan leikkikentällä. 

Rannan chiringuitot eli rantabaarit houkuttelevat rantapäivää viettäviä nauttimaan niiden herkullisista paikallisista antimista, kuten Espeto de Sardinasista (sardiinivartaista). 

Los Boliches on myös suomalaisten suosikkialuetta kaupungissa. Alueelta löytyy muun muassa suomalainen ostoskeskus suomalaisine ravintoloineen ja liikkeineen.  

Fuengirola - Los Bolichesin ranta

Los Bolichesin ranta on palkittu sinilippu-ympäristömerkillä useaan eri otteeseen. Sinilippu myönnetään niille rannoille, jotka ovat siistejä, ympäristöystävällisiä ja turvallisia. Los Boliches on myös Fuengirolan levein ranta.

Jos jossain vaiheessa väsyt auringonottoon, voit lähteä vesihiintämään, pelata lentopalloa tai viedä lapset telmimään leikkikentälle.

Playa de Torreblancan ranta

Jos tulet Fuengirolaan Malagasta junalla, hyppää pois Torreblancan asemalla, kävele alas rinnettä ja saavut hienolle Playa de Torreblancalle.

Playa de Torreblanca sijaitsee aivan Fuengirolan ja sen naapurikaupungin Benalmádenan rajalla. Torreblanca sijaitsee hieman syrjemmällä kuin kaupungin muut rannat ja on sen vuoksi hieman hiljaisempaa ja rauhallisempaa aluetta. 

Fuengirolan rannat

Torreblanca on noin kilometrin pituinen, joten tilaa auringonpalvojille riittää yllin kyllin. Torreblancalla voit myös lähteä purjelautailemaan, melomaan tai kalastamaan. Kalastus on sallittua suoraan rannalta vain matalasesongin aikana. Korkeasesongin aikana on paras ottaa osaa jollekin järjestetylle kalastusretkelle. 

Playa Las Gaviotasin ranta

Erityisesti matkailijoiden suosiossa oleva Playa Las Gaviotas on noin kaksi kilometriä pitkä ja 60 metriä leveä ranta Fuengirolassa.

Playa Las Gaviotasin rannalta löytyy yleiset wc- ja suihkutilat, useita aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteitä ja rantaa valvovat hengenpelastajat. Alueelta löytyy myös paljon erilaisia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita.  

Fuengirolan ranta

Kartta