Fuengirola - Aurinkorannikon Pikku-Suomi

Vajaan 70 000 asukkaan Fuengirola sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla, vain 30 kilometriä Málagasta lounaaseen. Kaupunkia reunustaa upea 8 kilometriä pitkä hiekkaranta ja sen taka-alalla nousee mahtava Mijasin vuoristo, jossa sijaitsee myös sympaattinen Mijasin vuoristokylä. Kesäkaudella Fuengirolan väkiluku kolminkertaistuu, kun kaupungin valtaavat vuosi toisensa jälkeen palaavat matkailijat. 

Fuengirolaan on kotiutunut valtava määrä suomalaisia. Täällä voi viettää ruisleivän tuoksuisen loman lämpimän auringon alla. Tervetuloa tutustumaan suomalaisten pääkaupunkiin Espanjassa!

Fuengirolan ranta Aurinkorannikolla

Vuosituhansien saatossa Fuengirolan aluetta ovat asuttaneet niin roomalaiset, foinikialaset kuin arabitkin. Roomalaiset käyttivät kaupungista nimeä "Suel" ja arabit taas kutsuivat sitä "Suhailiksi". Kaupungista on löydetty mainintoja jo toiselta vuosisadalta jKr.

Fuengirolan lähialueella on tehty paljon roomalaisen vallan aikaisia löytöjä, joista kuuluisimpiin kuuluvat roomalaisen huvilan rauniot ja upea Venus-patsas. Fuengirolan kaupungin historiallinen museo tarjoaa monipuolisen katsauksen alueen historiaan. 

Video Fuengirolasta

Fuengirolassa on paljon tehtävää ja nähtävää. Erityisesti lapsiperheille on paljon ohjelmaa ja lähialueella on upeita nähtävyyksiä niille, jotka päättävät nauttia lomastaan autoillen. 

Sohailin linna

Sohailin linna Fuengirolassa

Córdoban Emiiri Abd-ar Rahman III rakensi vuonna 956 eKr. kaupungin rannan lähellä sijaitsevalle kukkulalle Sohailin linnan suojelemaan haavoittuvaa rannikkoaluetta hyökkäyksiltä. Linna tuhoutui lähes täysin kristittyjen hyökätessä kaupunkiin vuonna 1487. Myöhemmin alueen vallanneet kristityt kuitenkin korjasivat linnaa huomattavasti. Nykyisin Fuenrigolan kaupunki omistaa linnan, pitää siitä erityisen hyvää huolta ja järjestää siellä mm. ulkoilmakonsertteja. Linna on erityisen upea ilmestys valaistuksineen pimeään aikaan. 

Rantaelämää Fuengirolassa

Fuengirola beach

Fuengirolan edessä avautuu 8 kilometriä pitkä upea hiekkaranta, jonka vieressä kulkee Paseo Maritimo-rantabulevardi. Rantabulevardilta löytyy laaja valikoima erilaisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita ja se toimii myös Fuengirolan yöelämän keskittymänä. Rantabulevardilla on mukava käydä iltakävelyllä ja käydä ihailemassa upeaa Sohailin linnaa ja Fuengirolan vieläkin toiminnassa olevaa majakkaa. Aivan kaupungin keskustan kohdalla rannan katkaisee upea huvipursisatama. 

Fuengirolassa voi auringonpalvonnan ohella harrastaa monipuolisia vesiaktiviteetteja. Rannalla vuokrataan vesiskoottereita, polkuveneitä ja SUP-lautoja sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. Voit myös harrastaa purjelautailua, vesihiihtoa, nousuvarjoliitoa, melontaa, kalastusta ja sukellusta. 

Shoppailijan paratiisi

Fuengirola on shoppailijan paratiisi

Espanjassa hintataso on Suomea alhaisempi, joten kannattaa varata hyvin aikaa ostoksille. Kaupungin pääaukion Plaza de la Constituciónin lähellä löytyy paljon erilaisia muoti-, ja erikoisliikkeitä kuten Benetton ja Zara. 

Cayetano, Mercadona ja Supersol ovat suurimmat päivittäistavaraliikkeet Fuengirolassa. Kaupungissa on useita kauppahalleja, josta voi ostaa tuoretta kalaa, hedelmiä, lihaa ja mausteita. Tiistait, lauantait ja sunnuntait ovat markkinapäiviä Fuengirolassa.

Vuonna 2004 avettu Miramar on Fuengirolan suurin ostoskeskus kaupungin laidalla, josta löytää kaikki suosituimmat liikkeet Espanjassa. Miramarissa on myös elokuvateatteri ja valtava määrä pikaruokaravintoloita. Toinen suosittu ostospaikka on Corte Inglés, joka on vastine suomalasten Stockmannille. 

Huvipuistoon hurvittelemaan!

Aqualand Torremolinosin vesipuisto

Aurinkorannikon teemapuistojen tarjonta ei jätä ketään kylmäksi. Fuengirolassa on upea ja kansainvälisesti tunnustettu eläintarha Bioparc Fuengirola joka on jokaisen lapsiperheen lempikohde. Autolla voi ajaa 50 kilometrin päässä sijaitsevaan Esteponan valtavaan Selwon villieläinpuistoon, jossa voi vaikka viettä yön afrikkalaisessa majassa Jurassic Park-tunnelmissa. Benalmádenassa sijaitsee Selwo Marina, jossa voi nauttia vedenalaisesta maailmasta ja delfiini- ja merileijonanäytöksistä. Benalmádenasta löytyy myös Sea Life, jossa ui yli 5000 eri eväkästä. Torremolinoksesta löytyy taas 300 krokotiilin Crocodile Park

Lähimmät vesipuistot löytyvät Mijasista (Parque Aquático Mijas) ja Torremolinoksesta (Aqualand), joihin pääsee helposti Fuengirolasta yleisilläkin kulkuneuvoilla. Aurinkorannikon suurin huvipuisto Tivoli World löytyy Benalmádenasta, jossa on erilaisia huvilaitteita ja vesiliukuja. Puistojen hinnat ovat tuntuvasti Suomen hintoja halvemmat, ja kannattaa katsastaa Internetistä erilaisten lippupakettien hinnat. 

Tehtävää ja nähtävää Aurinkorannikolla

Mijasin kylän aasitaksi

Fuengirolasta on helppo toteuttaa päiväretkiä alueen upeisiin kyliin. Mijas on yksi kuuluisimmista valkoisista kylistä Aurinkorannikolla, jossa järjestetään päivittäin upea flamencoshow kylän pääaukiolla. Mijasissa vietetään kesällä hauskoja kyläjuhlia, joissa kannattaa piipahtaa mikäli olet lähistöllä. Toisia päiväretkikohteita ovat Ronda, Nerja, Frigiliana ja tietenkin upea Gibraltar

Fuengirola on myös mainio lomakohde golfaajalle ja Aurinkorannikkoa kutsutaankin Costa del Gofiksi. Costa del Solista löytyy yli 50 erilaista gofkeskusta ja sää svingailun ympäri vuoden. Lähin kenttä Fuengirolassa lomaileville on 36 reiän Mijas Golf.

Ruisleipää ja salmiakkia Fuengirolasta

Centro Finlandia, suomalainen ostoskeskus Fuengirolassa

Erityisesti niille suomalaisille jotka eivät puhu paikallista murretta loma Fuengirolassa on helppoa. Aurinkorannikolla majailee ymärivuotisesti yli 20 000 suomalaista, joista reilut 3000 ovat löytäneet Fuengirolasta kodin.

Fuengirolassa on kokonainen suomalainen ostoskeskus täynnä suomalaisten pyörittämiä yrityksiä aina ravintoloista optiikkoliikkeeseen. Kaupungista löytyy myös suomalaisia lääkäreitä, kiinteistövälittäjiä ja suomalainen koulu. 

Mikäli siis jätit ruisleivän kotiin, ei huolta. Voit poiketa hakemassa sitä matkalla suomalaisen ostoskeskuksen yhteydessä toimivaan supisuomalaiseen saunaan.

Fuengirolan kartta