Perheloma Figueresissä

Figueresin kaunis sisämaakaupunki sijaitsee Gironan maakunnassa lähellä Ranskan rajaa. Suurin osa kaupungin matkailijavirrasta saapuu tänne Salvador Dalín perinnön saattelemana, sillä juuri Figueres oli Katalonian rakkaimman suosikkitaiteilijan kotikaupunki. Figueresin kuuluisa Dalín teatteri-museo on taiteilijan omaa käsialaa ja se kuuluu Dalín taiteen ystävien suosituimpiin nähtävyyksiin Kataloniassa. 
 
Figueresissa pääsee nauttimaan paljon muistakin aktiviteeteista, jotka sopivat koko perheelle. Ryhmät ja suuremmatkin perheet varaavat loma-asunnon Figueresista ja lomailevat alueella usein pidemmänkin aikaa. 
 
Figueres vie matkailijat retkelle Dalín fantasiamaailman syövereihin, Costa Bravan upeille rannoille ja hauskojen aktiviteettien pariin, joista pääsee nauttimaan koko perhe. 

Dalín surrealistinen teatteri-museo

Figueresin suosituin nähtävyys on kenties sen surrealistinen Teatro-Museo de Salvador Dalí. Dalí rakensi museonsa itse Figueresin vanhaan teatterirakennukseen, joka kärsi valtavista tuhoista Espanjan sisällissodan aikana. Kuten aina, Dalí antoi mielikuvituksensa lentää rakennusta suunnitellessaan. 
 
 
Teatro-Museo Dalí Figueresissä

Dalín tavoitteena oli tarjota museon kävijöille ainutlaatuinen kokemus ja tässä hän toden teolla onnistui. Rakennuksen räikeän punainen julkisivu kultaisine yksityiskohtineen ja museon katolle asetetut, valtavat munat ovat loistava esimerkki taiteilijan erikoisesta mielikuvituksesta. Museon sisustus jättää vahvan vaikutuksen vierailijoihin, kuten myös sinne ripustetut Dalín työt. 
 
Teatro-Museo Salvador Dalí Figueresissä
 
Museo tarjoaa kattavan katsauksen Dalín taiteeseen ja myös taiteilijaan erikoiseen persoonaan. Liput kannattaa ostaa etukäteen museon kotisivuilta, jolloin välttyy pitkiltä jonoilta, jotka ovat tavallisia varsinkin lomakausina. 

Välimeren viehätystä

Dalín teatteri-museolla on varmasti paljon tekemistä Figueresin vuosia jatkuneen suosion kanssa ja kaupungista on tullut koko Alto Ampurdiánin alueen pääkaupunki. Kaupungilla on kuitenkin takanaan vaikuttava, tuhansia vuosia jatkunut historia, jonka aikana niin kreikkalaiset kuin roomalaisetkin ovat asuttaneet aluetta. Näiden kansojen historia heijastuu myös kaupungin arkkitehtuurissa ja nähtävyyksissä. 
 
Museo-Teatro de Dalí Figueresissä
 
Figueresista löytyy lukuisia arvokkaita nähtävyyksiä keskiajalta, kuten kaunis Plaza del Ayuntamienton aukio ja kaupungin juutalaiskortteli. Figueresissa aikoinaan sijainneesta keskiaikaisesta muurista on jäljellä enää Torre Gorgotin torni, joka on osa Dalín museorakennusta. 
 
Kaupungin arkkitehtonisesti kauneimmat rakennukset löytyvät Ramblalta. Nämä modernit taideteokset ovat peräisin 1800- ja 1900-luvuilta ja tänä päivänä rakennuksissa toimii kaupungin arvostetuimpia liikkeitä, ravintoloita ja museoita. Figuresin historiallisessa vanhassakaupungissa löytää taas pieniä, viihtyisiä aukioita kahviloineen ja ravintoloineen. Vanhankaupungin syrjäiseltä kadulta löytyy myös Dalílle omistettu monumentti

Castell de Sant Ferranin linna

Figueresista löytyy myös upea Castell de Sant Ferranin linna (Castillo de San Fernando), joka varmasti kiinnostaa perheen pienempiä. Linna sijaitsee korkealla paikalla kukkulan huipulla, tarjoten häikäisevän kauniin näköalan Figueresiin ja lähialueille. 

Castillo de San Fernandon linna Figueresissä
 
Castell de Sant Ferranin linna on yksi koko Euroopan suurimmista sotilaallisista linnakkeista. Linna rakennettiin 1800-luvulla ja se on säilynyt lähes koskemattomana läpi vuosisatojen. Nykyisin linnaan on mahdollisuus myös tutustua opastettujen kierrosten mukana. Linnassa järjestetään myös kierroksia maasturiautoilla sekä kumiveneillä, jotka kiemurtelevat linnan maanalaisilla kanavilla. Upea elämys koko perheelle!
 
Vierailu Castell de Sant Ferranin linnalle kannattaa varata etukäteen linnan kotisivujen kautta. 

Figueresin ulkoilma-aktiviteetit

Figueresista löytyy myös hauskoja ulkoilma-aktiviteetteja ja urheilumahdollisuuksia koko perheelle. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on kuumailmapalloajelu Apurdiánin laaksossa, joka ei kuitenkaan sovi korkeanpaikankammoisille.
 
Castillo de San Fernandon linna Figueresissä
 
Figueresissa on myös mahdollisuus lähteä pelaamaan värikuulapeliä koko perheen voimin. Jos kuitenkin viihtyy parhaiten ulkona, voi lähteä vaikka melomaan Darnius Boadellan tekojärvelle kauniisiin luonomaisemiin. Matkaa voi jatkaa järveltä Muga-jokea pitkin ikivanhan kaupungin raunioille, joka pysytteli veden alla vuosikausia. 
 
Figueresista on myös lyhyt matka Costa Bravan upeille rannoille ja läheisiin pikkukyliin. Erityisen suositut rantalomakohteet Roses ja Empuriabrava ovat loistavia päiväretkikohteita lähellä Figueresiä. Oppaamme Rosesin parhaista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista tarjoaa parhaat vinkit vierailuun tässä kauniissa rannikkokaupungissa. 
 
Luonnon helmaan kaipaavat voivat lähteä patikoimaan Cabo de Creusin tai Aiguamolls de l’Empordàn luonnonpuistoihin

Figueresin lukuisat museot

Figueresistä löytyy pienestä koostaan huolimatta upeita merkki-ja pienliikkeitä sekä loistava kahvila- ja ravintolavalikoima, mutta myös lukuisia museoita, joissa kannattaa vierailla myös lasten kanssa. Lapsiperheitä voivat kiinnostaa muun muassa l’Empordàn teknologinen museo, Figueresin sähkömuseo ja Katalonian lelujen museo. 
 
Teatro-Museo de Salvador Dalí Figueresissä
 
Erityisesti Katalonian lelumuseo on vahva suosikki pienten matkaajien joukossa. Museo sijaitsee Figueresin keskustan Ramblalla ja sieltä löytyy yli 4 000 eri lelua, kuten pahvihevosia, pyöriä, nallekarhuja ja sätkynukkeja. Lapsille museo on loman huikein kohokohta ja aikuisetkin pääsevät hauskalle matkalle lapsuuden muistoihin. 

Figueresin sirkusfestivaali

Figueresin tapahtumakalenteri pitää sisällään valtavan määrän ohjelmaa vuoden jokaiselle kuukaudelle. Erityisesti kaupungissa järjestettävä sirkusfestivaali Festival del Circo on saavuttanut valtavan suosion, vaikka tapahtuma on järjestetty vasta neljä kertaa. 
 
Figueresin sirkusfestivaalissa kilpailee jopa yli 80 kansainvälistä sirkustaiteilijaa ja ohjelmassa on jopa 36 eri esitystä. Festival del Circoa on luonnehdittu koko Euroopan parhaimmaksi sirkustaiteen tapahtumaksi ja Figueres on nimetty Euroopan sirkuspääkaupungiksi sen ansiosta. 
 
Castillo de Sant Fernandon linna Figueresissä
 
Figueres on upea perhelomakohde vain kivenheiton pässä Costa Bravan parhaimmilta rannoilta. Kaupungin arvokas kulttuuriperintö, museoiden loistava taso ja kaupunkia ympäröivät upeat luontonähtävyydet viihdyttävät vaativampaakin lapsiperhettä pidemmänkin aikaa. Katsasta vuokrattavat loma-asuntomme Figueresissä ja lähde tutustumaan kauniiseen Kataloniaan!