Loma Katalonian Figueresissä

Eloisa ja kaunis Figueresin kaupunki on taiteen ystävien suosikkikohteita Kataloniassa ja siitä on kehittymässä hiljalleen koko Alto Ampurdiánin alueen pääkaupunki. Figueres sijaitsee Costa Bravan rannikon tuntumassa, aivan lähellä Ranskan rajaa. Kaupunkiin saapuu jatkuvasti enemmän matkailijoita, jotka haluavat tutustua niihin maisemiin ja yksityiskohtiin, jotka inspiroivat kaupungissa syntynyttä Salvador Dalía taiteessaan. 
 
Figueresin vanhakaupunki
 
Kaupungista löytyy kuitenkin paljon muutakin. Eikä sovi unohtaa, että Figueresin alueen upeat rannat kuuluvat koko rannikon parhaimmistoon.
 
Olemme koonneet Figueresin parhaimmat tapahtumat ja loistavimmat nähtävyydet yhteen, jotta vierailu kaupungissa olisi mahdollisimman antoisa ja mielenkiintoinen. 

Salvador Dalín surrealistinen museo

Figueresin suosikkinähtävyyksiin kuuluu kaupungin kuuluisa, surrealistinen Teatro-Museo de Salvador Dalí. Katalonian lempitaiteilija rakensi museonsa itse Figueresin vanhaan teatterirakennukseen, joka kärsi valtavista tuhoista Espanjan sisällissodan aikana. Kuten aina, Dalí antoi mielikuvituksensa lentää myös tätä rakennusta suunnitellessaan. 
 
Dalin museo, Figueres
 
Dalín tavoitteena oli tarjota museon kävijöille ainutlaatuinen kokemus ja tässä hän toden teolla onnistui. Rakennuksen räikeän punainen julkisivu kultaisine yksityiskohtineen ja museon katolle asetetut, valtavat munat ovat loistava esimerkki taiteilijan erikoisesta ja hieman hullunkurisesta mielikuvituksesta
 
Dalin museo, Figueres
 
Museon sisällä pääsee tutustumaan Dalín upeimpiin mestariteoksiin aina taiteilijan uran alkuvuosilta hänen vimeisiin vuosiinsa asti. Museossa on myös arvokas Dalín suunnittelemien korujen kokoelma.
 
Salvador Dalín museo tarjoaa kattavan katsauksen Dalín taiteeseen ja myös taiteilijan erikoiseen persoonaan. Liput kannattaa ostaa etukäteen museon kotisivuilta, jolloin välttyy pitkiltä jonoilta, jotka ovat tavallisia varsinkin lomakausina.

San Fernandon linna

Vain 800 metrin päässä Dalín museosta sijaitsee Figueresin upea Castell de Sant Ferranin linna (Castillo de San Fernando). Linna sijaitsee korkealla paikalla kukkulan huipulla, tarjoten häikäisevän kauniin näköalan Figueresiin ja lähialueille. Valtavan linnan pinta-ala on 32 hehtaaria, joka tekee siitä yhden koko Euroopan suurimmista sotilaallisista rakennuksista. Ainoastaan linnan hevostallissa on paikat jopa 450 ratsulle.
 
Castillo de San Fernandon linna, Figueres
 
San Fernandon linna rakennettiin 1800-luvulla ja se on säilynyt lähes koskemattomana läpi vuosisatojen. Nykyisin linnaan on mahdollisuus myös tutustua opastettujen kierrosten mukana. Linnassa järjestetään kierroksia maasturiautoilla sekä kumiveneillä, jotka kiemurtelevat linnan maanalaisilla kanavilla. 

Kierros Figueresin vanhassakaupungissa

Figueresin vanhakaupunki on täynnä historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, kuten keskiajan arkkitehtoonisia yksityiskohtia ja monumentteja. Keskiajalla Figueresiä ympäröi korkea muuri, josta on tänä päivänä jäljellä ainoastaan Torre Gorgotin torni. Gorgotin torni muodostaa osan Dalín silmäänpistävää museota.
 
Kaupungissa on myös muita keskiajan nähtävyyksiä, kuten Plaza del Ayuntamienton aukio ja Carrer Magren alueella sijainnut juutalaiskortteli. Myös kaunis Sant Peren keskiaikainen kirkko kuuluu kaupungin suosituimpien nähtävyyksien listalle. Goottilaistyylinen, yksilaivainen Sant Pere rakennettiin aikoinaan paikalla sijainneen roomalaistemppelin paikalle. 
 
Monumentti Figueresin kaupungissa
 
Figueresin Ramblalla sijaitsevat modernimmat rakennukset ovat peräisin 1800- ja 1900-luvuilta ja tänä päivänä niissä toimii kaupungin arvostetuimpia liikkeitä, ravintoloita ja museoita. Rakennuksista mainittakoon muun muassa Casa Cusín, Casa Sallerasin ja Casa Puig-Solerin kauniit korttelit. 

Katalonian lelumuseo

Ennen kuin esittelemme Figueresin vuoden parhaimmat tapahtumat, haluamme vielä luoda katsauksen kaupungin mielenkiintoisimpaan museoon, joka on varmasti kanssamatkustavien lasten suosikki.
 
Katalonian lelumuseo sijaitsee aivan Figueresin keskustassa ja sen sisältä löytyy jopa yli 4000 lelua. Museossa voi ihailla värikkäitä sätkynukkeja, mielenkiintoisia lentokoneita, junia ja mitä erikoisempia nukkeja. Jotkut museon leluista kuuluivat Dalílle, Joan Mirólle ja Federico Garcia Loarcalle. Tässä täydellinen koko perheen nähtävyys Costa Bravan lomalla

Empordàn kuuluisat viinit

Dalín lisäksi Empordán alueen toinen ylpeys ovat sen upeat viinit. Empordán DO-alkuperäismerkinnän omaavat viinit juontavat juurensa aluetta asuttaneiden kreikkalaisten ja roomalaisten aikaan ja tänä päivänä ne ovat menestyneet myös kansainvälisillä markkinoilla.
 
Figueresissä juhlitaan syyskuussa Muestra del Vino del Empordán festivaalia, jossa pääsee maistelemaan alueen parhaimpia viinejä ja gastronomisia herkkuja. 
 
Dalín museo, Figueres
 
Huhtikuussa Costa Bravalla järjestetään Espanjan vuoden parhaimpiin gastronomisiin tapahtumiin kuuluva Festival del Vino-viinifestivaali (Vivid). Costa Bravan alueella järjestettävän tapahtuman yli 100 ohjelmanumeroa käsittävät viininmaisiaisia, viiniterapian hoitoja, tutustumismatkoja viinitiloille ja luontoon sekä viiniammattilaisten luentoja ja teemahetkiä.  

Figueresin akustisen musiikin festivaali

Kesä on vuoden parasta aikaa vierailla tapahtumarikkaassa Figueresissä. Elo- ja syyskuun aikana kaupungissa järjestetään lukuisia musiikkiesityksiä Figueresin akustisen musiikkifestivaalin yhteydessä. Tapahtumassa koko perhe saa nauttia akustisen musiikin tarjoamasta, rennosta ilmapiiristä vuoden lämpimimpinä iltoina. 
 
Joka vuosi akustisen musiikin festivaali on kasvattanut mainettaan ja sitä pidetään jo yhtenä koko Katalonian mielenkiintoisimmista musiikkitapahtumista. Vuonna 2001 tapahtumaan osallistui noin kolme tuhatta osallistujaa, kun taas viime vuonna kävijämäärä oli jo lähes 60 000.

Figueresin sirkusfestivaali - Festival Internacional del Circ 

Viidennettä kertaa tänä vuonna järjestettävästä Figueresin sirkusfestivaali Festival Internacional del Circ de Figueresistä on jo nyt tullut yksi koko maailman parhaimmista sirkusfestivaaleista
 
Figueresin sirkusfestivaalissa kilpailee jopa yli 80 kansainvälistä sirkustaiteilijaa 13 eri maasta ja ohjelmassa on jopa 36 eri esitystä. Festival del Circoa on luonnehdittu koko Euroopan parhaimmaksi sirkustaiteen tapahtumaksi ja Figueres on nimetty Euroopan sirkuspääkaupungiksi sen ansiosta. 
 
Dalín museo, Figueres
 
Figueresin sirkusfestivaali vie katsojat akrobatian, taian ja huumorin maailmaan parhaiden esiintyjien saattelemana. Tapahtuma järjestetään valtavassa tapahtumateltassa ja voittajille jaetaan kultaista elefanttia esittävät patsaat, Elefant d’Or-pokaalit

Figueresin komiikkafestivaalit

Viimeisin esittelemämme tapahtuma on myöskin juurruttamassa asemansa Katalonian parhaimpien kulttuuritapahtumien listoilla. Hullunhauska Figueresin komiikkafestivaali nostaa suunpielet välittömästi hymyyn. 
 
Komiikkafestivaalia juhlitaan yleensä huhtikuussa ja luvassa on suosittujen koomikon klubi-iltoja, kansainvälistä osaamista, nauruterapian tunteja, kilpailuja ja jopa nauru-joogaa. Komiikkafestivaaleilla on lukuisia ilmaistapahtumia, joista löytää lisää tietoa festivaalien kotisivuilta. Lähde ottamaan aimo annos positiivista energiaa Figueresin ratkiriemukkaimpaan tapahtumaan!
 
Figueresin sirkusfestivaali

Figueresin matkakuume nousee helposti ja paikan päälle pääsee vaivattomasti Gironan tai Barcelonan lentoasemien kautta. Ampurdiánin alueen sydämessä sijaitseva Figueres tarjoaa mielenkiintoisten kulttuuritapahtumien lisäksi hyvinkin arvokkaita nähtävyyksiä. Lopun ajasta voi viettää alueen upeilla rannoilla ja Katalonian keittiön antimista nauttien. Varaa loma-asuntosi Figueresin upeasta kaupungista ja lähde Salvador Dalín kotiseuduille nauttimaan perusespanjalaisen kaupungin huolettomasta tunnelmasta!