Makuelämyksiä Teneriffalla - Etelä-Teneriffan parhaimpia ravintoloita

Suomalaisten klassikkolomakohde Teneriffa houkuttelee pitkää talvea pakoilevia eurooppalaisia nauttimaan saarten ympärivuotisesta helteestä ja upeista rannoista. Rannnalla loikoilun ja saaren nähtävyyksien lisäksi matkailijat voivat nauttia sen erinomaisesta ruokakulttuurista ja tasokkaista ravintoloista, joiden hintataso on pääpiirteittäin Suomea huomattavasti huokeampi.

Kanarialainen keittiö vaalii perinteitä ja perustuu yksinkertaisista ja laadukkaista eineksistä valmistettuun kotiruokaan. Peruskanarialaisten ravintoloiden lisäksi saarelta löytyy myös loistavia ravintoloita, joiden ruokalistoilta löytyy mitä kekseliäämpiä annoksia ja joiden hinta-laatusuhde on enemmänkin kuin kohdallaan. 

Seuraavaksi esittelemme oman listamme Teneriffan saaren eteläosan parhaimmista ravintoloista. Listasta löytyy ravintoloita jokaiseen matkabudjettiin ja kaikki ravintolat löytyvät Costa Adejen, Playa de las Americasin ja Los Cristianosin alueelta. Näiden ravintoloiden herkut kutkuttavat vaativammankin ruokahipsterin makunystyröitä!

Casa Tagoro, Los Cristianos

Casa Tagoro

Casa Tagoro on todellinen Los Cristianosin helmi aivan pääaukion vieressä. Ravintolan omistajat Karin ja Gerhard ovat kotoisin Saksasta ja Itävallasta ja heidän upeassa avokeittiössään kansainvälinen chef-tiimi loihtii mitä uskomattomampia annoksia, joissa vain mielikuvitus on rajana. 

Michelin-oppaassakin ylistetyn Casa Tagoron menu on kansainvälinen, kekseliäs ja annokset on valmistettu suurella rakkaudella. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan Casa Tagoron tasting menuta, joka tarjoaa loistavan mahdollisuuden maistella talon parhaimpia annoksia. Erityisesti talon tartar "Primavera", herkulliset jättikatkaravut sekä pekoniin kääritty viiriäisenrinta risotolla vievät kielen mennessään. Suosittelemme myös maistamaan saaren paikallisia viinejä, joita Casa Tagorolla on loistava valikoima. 

Yhteystiedot: Calle del Valle Menéndez 28, Los Cristianos
Aukioloajat: tiistaista lauantaihin klo 18 - 22.00 ja sunnuntaisin klo 13-22.00. Maanantaisin suljettu.
 
Puh. +34 822 660 833
Hintataso: €€€€

Masia del Mar, La Caleta 

Masia del Mar

Masía del Mar on yksi eteläisen Teneriffan suosituimmista kalaravintoloista, jossa pääsee myös nauttimaan henkeäsalpaavan upeista merimaisemista. Masia del Mar sijaitsee La Caletan viehättävässä kalastajakylässä, johon voi kävellä Costa Adejesta noin 15 minuutissa. Myös Masia del Mar on perheravintola, jolla on takanaan 40 vuoden historia yhtenä alueen parhaimpana kalaravintolana. 

Masía del Marin erikoisuuuksia ovat sen taivaalliset kala- ja äyriäisruuat. Mikäli haluat kokeilla laadukasta, kanarialaista kalaruokaa, olet oikeassa paikassa. Ravintolasta saa erinomaista äyriäispaellaa, ammattitaidolla valmistettua hummeria, tuoretta mustekalaa ja muita paikallisia kaloja. Ravintolan kala- ja äyriäistiskiltä voi itse valita herkullisimman näköiset antimet omaan annokseensa. Iltaisin ravintolassa soitetaan usein elävää musiikkia ja ravintolan terassilta voi seurata upeaa auringonlaskunäytöstä. 

Yhteystiedot: Calle El Muelle 3, La Caleta
Aukioloajat: päivittäin klo 11-23.00
Puh. +34 922 710 895
Hintataso: €€€

Molino Blanco, Costa Adeje

Tenerife Restaurants

Molino Blanco on jo legendaariseksi muodostunut ravintola Costa Adejen näköalapaikalla. Vuonna 1990-luvulla avettu ravintola tarjoilee kanarialaisen keittiön parhaimpia antimia unohtumattomassa miljöössä. Ravintolaa ympäröi upea puutarha ja sen sisustus on suunniteltu huolellisesti antamaan lisäantia ravintolakokemukseen. 

Tässä ravintolassa pääsee virittäytymään todelliseen kanarialaiseen tunnelmaan. Molino Blancossa pääsee nauttimaan elävästä musiikista ja ravintolan henkilökunta pitää erityisen hyvää huolta kaikista vierailijoista. Suosittelemme erityisesti talon liha- ja kala-annoksia sekä erinomaisia äyriäisruokia. Erityisesti talon Galician tyyliin valmistettu mustekala, simpukat ja jättikatkaravut kuuluvat ehdottomiin suosikkeihimme. Ravintolan listalta löytyy myös runsaasti saaren omia viinejä ja aivan loistavia jälkiruokavaihtoehtoja. 

Yhteystiedot: Avenida de Austria 5, Costa Adeje
Aukioloajat: päivittäin klo 14-24.00
Puh. +34 922 798 987
Hintataso: €€€€

El Rincon de Pancho, Los Cristianos

El Rincon de Pancho

Los Cristianosin pääaukion läheisyydessä sijaitseva El Rincón de Pancho on uusi tulokas Teneriffan ravintoloiden joukossa. Veljekset Francisco ja Carlos avasivat ravintolan vasta vuonna 2014. Nuoresta iästään huolimatta El Rincon de Pancho sijoittuu Casa Tagoron lailla Los Cristianosin parhaimpiin ravintoloihin myös Tripadvisorin mukaan. 

El Rincon de Panchossa tarjoillaan herkullisia tapaksia ja loistavia, suurempia annoksia. Erityisesti suosittelemme talon naudan ulkofilettä (solomillo), jonka mukana pöytään tuodaan pieni parillapannu jossa lihan paloja voi itse paistella sopivaksi. Myös talon mojo-kastikkeella tarjoiltava juusto, bacalao-medaljongit ja suussa sulavat, kotitekoiset jälkiruuat ansaitsevat erityismaininnan. El Rincon de Panchon hinnat ovat myös erittäin huokeita verrattuna heidän loistavaan palveluun ja maukkaisiin annoksiin. Paikkoja ravintolassa on rajoitetusti ja suosio kasvaa päivä päivältä, joten muistathan varata pöydän etukäteen, varsinkin viikonloppuna. 

Yhteystiedot: Calle del Valle Menéndez 20, Los Cristianos
Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 13 - 23.00

Puh. +34 922 787 393
Hintataso: €€€€

Meson Las Lanzas, Playa de las Américas

Meson Las Lanzas

Playa de las Americasissa sijaitseva Meson Las Lanzas edustaa espanjalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan. Ravintolan omistaja ja sen omistautunut pääkokki Alejandro on hurmannut herkuillaan niin saaren paikallisen väestön kuin matkailijatkin, jotka palaavat ravintolaan vuosi toisensa jälkeen. Meson Las Lanzas sijaitsee loistavalla paikalla aivan Playa de las Americasin sydämessä ja se on yksi paikallista ruokaa arvostavien, Etelä-Teneriffalla lomailevien suosikkiravintoloista. 

Meson Las Lanzasin keittiö kunnioittaa perinteitä ja valmistaa annoksensa huolellisesti saaren tuoreita raaka-aineita käyttäen. Suosittelemme erityisesti ravintolan kala- ja äyriäisruokia, kuten mustekalaa, simpukoita ja saaren omasta kalavalikoimasta loihdittuja annoksia, kuten paistettua cherneä (cherne a la plancha). Erityisesti paikalliset jumaloivat Alejandron loistavia kroketteja, joita kannattaa ehdottomasti pyytää alkupalaksi. Kunnon pihviä kaipaavatkaan eivät tule pettymään, sillä ravintolan pihvit ovat suussa sulavia. 

Yhteystiedot: Avenida Noelia Afonso Cabrera, Residencial Las Viñas, Playa de las Americas
Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin (tiistaisin suljettu) klo 13-16.00 ja 19-23.30
Puh. +34 922 791 172
Hintataso: €€-€€€

El Cine, Los Cristianos

El Cine

El Cine on ehkä yksi Los Cristianosin ruuhkaisimmista ravintoloista, joka on toiminut jo vuodesta 1987 lähtien. Aivan Los Cristianosin sataman vieressä sijaitseva kala- ja äyriäisravintola on saavuttanut vakaan aseman paikallisten ja lomailijoiden keskuudessa, eikä syyttä. El Cinen peruskanarialainen menu on täynnä loistavia herkkuja - kohtuuhintaan! 

El Cinen matka ihmisten sydämiin on käynyt yksinkertaisen, rehellisen ja herkullisen ruuan kautta. Paikan sisustus ja joskus myös henkilökunnan palvelualttius saattavat jäädä toiselle sijalle. Ruoka on silti lähes aina taivaallista eikä laskukaan päätä huimaa. Suosittelemme kokeilemaan pelotta ravintolan uppopaistettua mustekalaa, kalmaria ja sardiineja. Lisukkeeksi kannattaa valita pettämättömät kanarialaiset ryppyperunat herkullisen mojo-kastikkeiden saattelemana.

Yhteystiedot: Calle Juan Bariajo 8, Los Cristianos (Los Cristianosin rannan edessä, apteekin vieressä)
Aukioloajat: päivittäin klo 11.30 - 23.00
Puh. +34 609 107 758
Hintataso: €

Kartta