Opastettu kävelykierros Esteponassa

Estepona on pieni, kodikas satamakaupunki jonka valttikortti on sen upea historiallinen kaupunginosa ja silmän kantamattomiin jatkuva ranta. Kutsumme sinut kanssamme kiertämään tämän hurmaavan kaupungin hienoimpia nähtävyyksiä kävellen. Viemme sinut parhaimmille ostoskaduille, vanhan linnan muureille, kauneimpiin puistoihin ja tärkeimpiin museoihin. Estepona on todella mielenkiintoinen kaupunki jolla on paljon tarjottavaa matkailijalle.  

Nähtävyyksien lisäksi Estepona on loistava alue andalusialaisen gastronomian tutkiskeluun. Kaupunki on täynnä loistavia tapas-baareja ja maineikkaita kalaravintoloita, jotka tarjoilevat alueen parhaimpia perinneherkkuja, kuten espetos de sardinaseja (sardiinivartaita) tai pescaito fritoa (uppopaistettuja pieniä kaloja). 

Opastettu kävelyretki Esteponassa

Estepona

Estepona kuuluu Costa del Solin suosituimpiin loma-alueisiin ja se on onnistunut säilyttämään perinteisen andalusialaisen tunnelman suuresta matkailijavirrasta huolimatta. Esteponassa on asukkaita 60 000 ja sen 20 kilometrin pituiselta rantaviivalta löytyy useita sinilippu-ympäristömerkillä palkittuja rantoja. 

Esteponan silmän kantamattomiin jatkuvan rantaviivan taka-alalla kohoa valtava, jopa 1500 metrin korkeuteen ulottuva Sierra Bermejan vuoristo

Olemme listanneet seuraavaksi Esteponan parhaimmat nähtävyydet, jotka kaikki löytyvät helpon kävelymatkan päässä toisistaan. 

Calle Caridad, armeliaisuuden katu

Estepona, Calle Caridad

Aloitamme kävelykierroksen Calle Caridadin kadulta, joka on Esteponan keskustan halkova pitkä rannan suuntainen katu. Calle Caridadilta löydät valtavan valikoiman loistavia ravintoloita, kuten tapaspaikkoja, italialaisia pizzerioita, argentiinalaisia lihagrillejä ja perinteisiä andalusialaisia kalaravintoloita. Kun valitset illallispaikkaa, kannattaa muistaa että useimmat ravintolat avaavat ovensa vasta myöhään illansuussa, klo 19-20 aikaan. 

Käänny Calle Caridadilta oikealle Calle San Josélle, joka myöhemmin muuttuu Calle San Antonioksi. Kun pääset suuremmalle Calle Terrazan kadulle, käänny oikealle ja jatka ylös Parroquia de Nuestra Señora de los Remediosin kirkolle. 

Iglesia de los Remedios, rohtojen kirkko

Esteponan Iglesia de los Remediosin kirkko

Iglesia Parroquial de Santa María de los Remedios, tai yksinkertaisemmin Remediosin kirkko sijaitsee kaupungin korkeammalla alueella, Plaza de San Franciscolla. Kirkko rakennettiin vuonna 1772, mutta se alkoi nopeasti rapistumaan läheisen linnan raunioilta lentäneen pölyn vuoksi. Kirkko remontoitiin uudelleen vuonna 1818.

Kirkon arkkitehtuurisuuntauksessa yhdistyvät monenlaiset tyylit, kuten 1400-luvun amerikkalainen siirtolaisuusarkkitehtuuri ja 1600-luvun rokokoon tyylisuuntaus. 

Plaza de las Flores, kukkien aukio

Plaza de las Floresin aukio, Estepona

Seuraavaksi palaamme takaisin Calle Terrazaa alaspäin ja käännymme oikealle Plaza Doctor Acren aukiolle. Jatka suoraan niin, että Plaza Doctor Acre jää oikealle puolellesi ja saavut muutaman minuutin päästä toiselle aukiolle, Plaza de las Floresille (suom. kukkien aukio). Aukiolta löytyy myös yksi kaupungin matkailupisteistä, joka on auki yleensä klo 9 - 15.00.

Etkö vielä saanut aamukahviasi? Plaza de las Flores on yksi kaupungin suosituimmista kahvittelupaikoista, joka täyttyy jo aikaisin aamulla aukion elämää ihmettelevistä, äänekkäistä espanjalaisista. 

Plaza de las Floresin kahviloiden lisäksi voit käydä Calle Realin ja Calle Carmen Sevillan kulmauksessa sijaitsevassa kahvilassa Cafetería Realissa, jota aikaisemmin - ja joskus vieläkin, kutsutaan Manicomioksi (suom. hullujenhuone). Nimitys johtuu siitä, että aikoinaan paikalla todellakin toimi mielisairaala. Kahvilassa on perinteinen, espanjalainen menu ja seiniä koristavat upeat, vanhat valokuvat Esteponasta. 

Castillo de San Luisin linna ja Mercado de Abastos

Esteponan Mercado de Abastosin kauppahalli

Lähde seuraavaksi seuraamaan Plaza de las Floresin vierestä kulkevaa Calle Raphaelia. joka myöhemmin muuttuu Calle Castilloksi. Tämän kadun varrelta löytyy Castillo San Luisin linnan rauniot. San Luisin linna rakennettiin maurilaisen Estebuna-linnan raunioiden päälle, josta Estepona on myös saanut nimensä. 

Suuntaa seuraavaksi Calle Castillon viereiselle Calle Villan kadulle, josta löytyy upea Mercado de Abastosin kauppahallirakennus. Nykyisin tässä kauniissa rakennuksessa toimii vain muutama kauppias ja yksi kahvila, mutta rakennus on itsessään upea ilmestys. 

Arkeologinen museo ja runojen kierros

Esteponan arkeologinen museo

Calle Villan ja Plaza Augusto Suárezin kulmassa sijaitsee pieni Plaza Blas Infanten aukio. Esteponan vanha kaupungintalo löytyy tältä aukiolta. Nykyisin rakennuksessa toimii kaupungin arkeolginen museo, jossa säilytetään paljon Esteponan historialle tärkeitä aarteita.

Aukion seinältä löytyy upeasti koristeltu laatta, johon on maalattu käsin runo. Tämä arabiankielinen runo kuuluu Esteponan runokierrokseen. Estepona on ripotellut niin kansainvälisten kuin paikallistenkin runoilijoiden herkkiä sanoja ympäri kaupunkia. Näitä koristeellisia runolaattoja löytyy kaupungista tällä herkellä seitsemäntoista.  

Plaza del Reloj eli kelloaukio

Estepona, Plaza del Relojin aukio

Plaza Blas Infanten takana samassa korttelissa sijaitsee Plaza del Reloj (suom. kellon aukio), jonne pääset myös kapeita portaita pitkin Calle Villalta. Aukio on saanut nimensä siellä sijaitsevan kellotornin mukaan. 

Kellotorni oli aikoinaan osa erästä kirkkoa, joka San Luisin linnan lailla rakennettiin sen jälkeen kun espanjalaiset valtasivat kaupungin. Kyseinen kirkko koki valtavia vahinkoja maanjäristyksessä vuonna 1755 ja silloin päätettiin että vain järistyksestä selviytynyt kellotorni säilytettäisiin. 

Aukiolta löytyy myös upea paviljonki, jossa nähdään flamencoesityksiä kaupungin vuosittaisen feria-juhlan aikana. 

Parque de la Constituciónin puisto

Esteponan Parque Constituciónin puisto

Kaipaatko pientä levähdystaukoa? Suuntaa kauniiseen Parque de la Constituciónin puistoon. Täällä voit ihailla upeita veistoksia tai levätä hetken puiden varjossa. Jos mukanasi on lapsia, he varmasti ilahtuvat puistossa sijaitsevasta leikkikentästä. Iltaisin puiston suihkulähde on kauniisti valaistu. 

Parque de la Constitución on myös hyvä aloituspiste Esteponan pohjoisemman kaupunginosan tutkimiseen. Esteponan pohjoisosassa voi muun muassa ihailla paikallista katutaidetta. Esteponan kaupunki on antanut paikallisille taiteilijoille luvan maalata rakennusten valkoisille seinille valtavia maalauksia. Maalauksia on yli 20 ja jotkut niistä nousevat jopa 80 metrin korkeuteen. 

Härkätaisteluareena ja museo

Esteponan härkätaisteluareena

Pienen levähdystauon jälkeen jatkamme hieman yli kilometrin verran kävellen kohti Esteponan satama-aluetta, jonka lähellä sijaitsee kaupungin härkätaisteluareena. Esteponan härkätaisteluareena rakennettiin vuonna 1972 ja sen erikoinen, epäsymmetrinen muoto on ainutlaatuinen maailmassa. Joskus areenalla järjestettiin jop 16 taistelua vuodessa. Tänä päivänä siellä järjestetään pääasiassa erilaisia konsertteja ja tapahtumia, erityisesti Esteponan ferian aikaan. Härkätaisteluareenalle ei ole pääsymaksua. 

Härkätaisteluareenan viereisessä rakennuksessa sijaitsee neljä eri museota: härkätaistelumuseo, äänen ja kuvan museo, etnologinen museo ja paleontologinen museo. 

Lähellä areenaa Calle Torre Almenaralla sijaitsee Esteponan toinen matkailutoimisto

Esteponan satama, Puerto Marina

Esteponan satama, Puerto Marina

Kävelymatkamme päästtyy Esteponan upeaan satamaan. Esteponan satamassa on 447 venepaikkaa ja joka sunnuntai satama-alueella järjestetään perinteiset markkinat. Markkinoilta voi ostaa paikallisia tuotteita ja käsitöitä. Mikäli saavuit satamaan illan suussa, voit nauttia upean kala-aterian jossain satama-alueen ravintoloista. Myöhemmin illalla satama-alueelle saapuu monenlaista juhlaväkeä viettämään iltaa sataman yökerhoissa ja baareissa. 

Erityisen loistavaa kalaruokaa saa aivan sataman kupeessa sijaitsevasta Restaurante La Escollerasta. Hinnat ovat kohdallaan ja ravintolaan saapuu tuoreita meren eläviä joka päivä. Muista kuitenkin että ravintola aukeaa illalla vasta klo 20. 

Toivottavasti viihdyit mukanamme. Loistavaa Esteponan loman jatkoa!