Ainutlaatuisia loma-asuntoja Espanjassa

Kattava matkaoppaasi Espanjaan - kaikki yhdessä paikassa!

Espanja on yksi maailman kauneimmista ja monipuolisimmista maista. Kaksi kuuluisaa sanontaa Espanjasta ovat: "Afrikka alkaa Pyreneiltä" ja "Espanja on erilainen". Ensimmäinen sanonta on peräisin kirjailija Alexander Dumasilta ja toinen Espanjan matkailutoimistolta. Molemmissa on perää.

Espanja todellakin on erilainen. Espanja on erikoinen. Maantieteellisesti ja kulttuurillisesti niin monipuolista maata kuin Espanja on todella vaikea kuvailla lyhyesti. Sen ainutlaatuisuus on juuri se mikä tekee Espanjasta niin erityisen ja juuri siksi miljoonat ihmiset palaavat tänne joka vuosi. Espanja pitää jatkuvasti huippupaikkaansa maailman neljän suosituimman matkailumaan joukossa. Tätä ei ole kovin vaikea ymmärtää. Espanja on kulttuurin, historian ja kauniin luonnon kehto. Espanja hurmaa jokaisen joka tänne saapuu.

Espanja-loma.fi on kerännyt kokoelman matkailutietoa Espanjasta. Sivuillamme on HD-videoita kohteista, kattavia kuvauksia alueista ja henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuvia arviointeja Espanjan nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Mitä ikinä sitten etsitkään seuraavaa Espanja-lomaasi varten, löydät sen varmasti täältä.

Maantieto

Espanja on Euroopan neljänneksi suurin maa ja sen pinta-ala on 504,782 neliökilometriä. Espanjaan kuuluu mannermaa, Baleaarit Välimerellä ja Kanarian saaret Atlantin valtameressä. Espanjaan kuuluu 84 prosenttia Iberian niemimaasta ja sen henkeäsalpaavat rannikkoalueet jakautuvat niin Välimeren kuin Atlantinkin puolelle.

Se, että Espanja on Euroopan toiseksi suurin vuoristomaa Sveitsin jälkeen tulee usein suurimmalle osalle yllätyksenä. Tämä rikkaus tarjoaakin Espanjaan matkustaville paljon mahdollisuuksia erilaisiin loma-aktiviteetteihin. Espanja usein yhdistetään vain hiekkarantoihin, aurinkoon ja sangriaan, mutta tosiasiassa sillä on todella paljon enemmän tarjottavaa lomailijoille.

Espanjan kansallispuistot ovat vertaansa vailla ja maa suojelee niitä erittäin tunnollisesti. Yhteensä 9,1% Espanjan pinta-alasta on suojeltua aluetta, siitä 42% sijaitsee Kanarian saarilla, 21,5% Katalonian alueella ja 19% Andalusiassa. Nämä suojelualueet tarjoavat erinomaisen asuinalueen erilaisille kasvistoille ja eläimistöille.

San Sebastian in Guipúzcoa, SpainKulttuuri

Maurit valtasivat alunperin Espanjan yli 700 vuotta sitten. He jättivät jälkeensä rikkaan maataloudellisen ja rakennuksien perinnön. Jotkut Espanjassa nähtävistä pengerryksistä ja kastelukanavista ovat perintöä Maurien ajoilta.

Amerikan valloitus ja kolonisaatio ja sen tuoma kulta-aika mahdollistivat mahtavien kirkkojen ja palatsien rakentamisen odottamattomiin paikkoihin ympäri Espanjaa.

Espanjan suuret kaupungit Madrid ja Barcelona ovat suosittuja kaupunkilomakohteita, mutta myös muissa kaupungeissa kannattaa käydä. Sevilla, Burgos, Valencia, Malaga, San Sebastian, Granada ja Cordoba ovat kaupunkeja joihin kannattaa tutustua ja jokaisella pienellä kylällä on jotain mielenkiintoista nähtävää.

Espanja on jakautunut alueisiin joita rikastaa erilaiset kulttuurit, ruokaperinteet ja jopa erilainen kieli.

Ihmiset

Espanjalaiset ovat erityisiä. Heidän eloisuutensa ja loppumaton elämänhalunsa tekevät heistä hyvin poikkeavia eurooppalaisiin maihin verrattuna. Koko 45 miljoonan väestöstä 74% puhuvat kastilian espanjaa, 17% katalaania, 7% galiciaa ja 2% baskin espanjaa. Jokaisella alueella on oma, erityinen identiteetti.

Noin 11% Espanjan väestöstä ovat ulkomaalaisia. Noin 96% Espanjan väestöstä ovat roomalaiskatolilaisia ja loput 4% pääasiassa kristittyjä ja muslimeja.

Tekemistä paikan päällä

Jännittäviä paikkoja Espanjassa