Vuoden 2020 parhaat HLBT-tapahtumat Espanjassa

Espanja kuuluu tunnetusti maailman gay-ystävällisimpiin maihin, jossa juhlitaan vuosittain valtava määrä värikkäitä ja vauhdikkaita HLBT-tapahtumia. 
 
Vuosi 2020 tuo tullessaan aikaisempiakin vuosia enemmän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja tapahtumia. Juhlia vietetään ympäri maata, kuten Madridissa, itärannikon valovoimaisessa Barcelonassa sekä lämpöisillä Kanariansaarilla. Espanjan lomalla matkailijat usein törmäävätkin näihin värikkäisiin tapahtumiin, joiden ohjelmasta löytyy monipuuolisesti tapahtumia kaikille. 

Seuraavaksi luettelemme vuoden 2020 parhaimmat HLBT-tapahtumat Espanjassa. Vamos!

Pride-tapahtumat Madridissa

1. Madridin Gay Pride

Madrid on tunnetusti yksi maailman gay-ystävällisimmistä kaupungeista. Kaupungin suosituimman gay-tapahtuman, Madrid Gay Priden aikana Chuecan kaupunginosa täyttyy monikulttuurisista tapahtumista, kuten ulkoilmakonserteista ja eri teemaisista esityksistä ja näyttelyistä.

Madridin Pride tapahtuma

Madridin Gay Pride on  yksi koko Euroopan suurimmista HLBT-tapahtumista, joka houkuttelee kaupunkiin yli 2 miljoonaa juhlijaa vuosittain. Tapahtuman aikana kaupungissa järjestetään kuuden päivän aikana valtava määrä konsertteja, aktiviteetteja ja juhlia, joista suosituimpiin kuuluu muun muassa korkokenkäkisa, hullun hauska vesisota, Mr Gay España-kilpailu sekä Madridin Gay-korttelin Chuecan opastetut kierrokset. 

Madrid Pride

Madridissa järjestetään Gay Priden kanssa samaan aikaan mielenkiintoinen eri kulttuureihin suuntautuva tapahtuma, Pride Village. Tapahtuma järjestetään Madrid Riossa ja luvassa on erilaisia opetus- ja kulttuuritapahtumia koko perheelle. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, kirjallisuutta, urheilua, näyttelyitä ja erilaisia lapsille suunnattuja tapahtumia. Espanjan perhelomaa suunnittelevat voivat hyvin yhdistää kaupunkilomaan näitä loistavia sateenkaaritapahtumia.

Milloin & missä? Madridissa 27.6.-5.7.2020.

2. Barcelona Gay Pride

Gay Pride Barcelona

Instagram

Vaikka Barcelonan Gay Pride ei ylläkään Madridin massiivisten suurtapahtumien tasolle, on silti kyseessä vuoden suurin Välimeren alueen HLBT-festivaali. Tapahtuman avajaispäivänä Eixamplen alueella sijaitsevalla Plaça Universitatin aukiolla pidetään juhlallinen alkajaispuhe. Jos haluaa majoittua lähelle tapahtuma-aluetta, kannattaa etsiä loma-asuntoa Barcelonan keskustan lähettyviltä. 
 
Barcelona Priden aikana Moll de la Fustan satama-alueella nähdään lukuisia HLBT-suvaitsevaisuutta promotoivia tapahtumia ja aktiviteetteja. Odotetuin tapahtuma Pride-kulkue alkaa Plaza Españalta ja jatkuu kaupungin pääkadun Avenida de Paralellelin kautta satamaan asti. Kulkueessa nähdään hullunkurisiin asuihin pukeutuneita juhlijoita, sateenkaariliputusta ja hauskoja tanssiesityksiä. Värikkääseen kulkueeseen odotetaan tänäkin vuonna yli 20 000 osallistujaa, jotka kaikki ottavat askelia kohti suvaitsevaisempaa ja samanarvoisempaa maailmaa.
 
Missä & milloin? Barcelonassa 26.-27.6.2020.

3. Sitges Gay Pride

Sitges Gay paraati
Sitgesin Pride antaa loistavan mahdollisuuden viettää sateenkaarijuhlaa upealla rannalla! Juhla tuo kaupunkiin tuhansia vierailijoita, jotka tulevat nauttimaan kaupungin ilmaisista konserteista, DJ-showsta ja muotinäytöksistä. 
 
Sitgesin Priden yksi odotetuimmista tapahtumista on sen näyttävä paraati, joka valtaa kaupungin viehättävän merenrantabulevardin. Vaikka virallinen ohjelma on vielä työn alla, tapahtumaan odotetaan jo kansainvälisiä huippu-DJ:tä muiden tunnettujen artistien ohella. HLBT-kansan lisäksi tapahtumaan saapuu muitakin matkailijoita, jotka tulevat nauttimaan Sitgesin lomalla tästä upeasta kesätapahtumasta.
 
Missä & milloin? Sitgesissä (Katalonia) 3.-7.6.2020.

4. We Pride Festival, Madrid

We Pride Festival Madridissa

Niin ikään Madridissa vietettävä We Pride-festivaali kuuluu koko maailman suurimpiin gay-tapahtumiin. Tapahtumassa pääsee nauttimaan tasokkaasta elektronisesta musiikista ja visuaalisesti upeista, taiteellisista esityksistä. Tapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia ja se tuo paikalle tuhansia osallistujia vuosittain. Kymmenen päivää kestävä tapahtuma on täynnä iloista tunnelmaa, väriä ja hauskoja elämyksiä. 

Missä & milloin? Madridissa, tapahtuman ajankohtaa ei ole vielä julkistettu. 

5. Velvet Ibiza

Velvet Pride, Ibiza

Velvet on yksinomaan naisille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään yksityisessä lomakohteessa Ibizan saarella. Tapahtuman aikana kohteessa järjestetään erilaisia uima-allasbileitä, teemailtoja, musiikkikonsertteja ja ohjelmaa kohteen upealla rannalla. Lesboille suunnattu tapahtuma lupaa juhlintaa kellon ympäri, uusia ystäviä, lemmenaaltoja ja ikimuistoisia kokemuksia sangrian ja auringon säestämänä! 
 
Missä & milloin? 5.-10.5.2020 Ibizalla. 

6. Delice Dream Spring Break Torremolinosissa 

Delice Dream Torremolinosissa

Järjestyksessä yhdeksäs Delice Dream Spring Break järjestetään Costa del Solilla sijaisevasssa Torremolinosissa, joka on suomalaisten suosikkilomakohteita Aurinkorannikolla. Tapahtuman aikana kaupungissa nähdään hauskoja ohjelmanumeroita, kuten Mister Delice Dream-kilpailu, leikkimieliset olympialaiset, erilaisia ranta- ja uima-allasbileitä joihin saapuu soittamaan Euroopan huippu-DJ:den kaarti. Torremolinos on upea majoittumiskohde gay-väestölle Aurinkorannikolla ja kaupungista löytyy lukuisia gay-baareja, klubeja ja muita HLBT-kansalle suunnattuja tapahtumia.

Missä & milloin? 29.4.-5.5.2020 Torremolinosissa (Malagassa). 

7. Maspalomas Gay Pride Gran Canarialla

Aurinkoisella Gran Canarialla juhlitaan Gay Prideä suositussa Maspalomasin lomakohteessa. Yli 10 000 osallistujaa saapuvat nauttimaan Maspalomasin tasokkaista HLBT-ohjelmista, paraadeista, uima-allasjuhlista ja jahtibileistä. 

Missä & milloin? Gran Canarian Maspalomasissa 7.-17.5.2020.

8. ARN - kulttuurien Pride Teneriffalla

Gay Pride-kulkueita Espanjassa

ARN Culture Pride järjestetään Teneriffan suositun Playa de las Americasin lomakohteen rannalla. Kesäkuussa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on toimia monikulttuurisuuden lähettiläänä ja tiedottaa LGBTQIA-vähemmistöjen oikeuksista. 

Viiden päivän aikana Aronassa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia kuten konsertteja, näyttelyitä, kirjallisuusseminaareja ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elokuvahetkiä. Alan Turingin palkintogaala järjestetään tapahtuman ohessa, joka palkitsee tieto- ja viestintäteknisessä maailmassa ansioituneita henkilöitä. 

Missä & milloin? Teneriffalla 2.-7.6.2020. 

9. Wonder Gay Festivaali Torremolinosissa

Wonder Gay-festivaali on yksi aurinkoisen Costa del Solin suosituimmista gay-festivaaleista, jota vietetään heinäkuun lopulla. Pikkukaupungin toinen gay-juhla houkuttelee valtavan määrän juhlijoita Costa del Solin upeille rannoille. Juhla kerää kansaa niin Espanjasta kuin kauempaakin ja on sanomattakin selvää, ettei vauhtia puutu tästäkään sateenkaarijuhlasta.

Missä & milloin? Torremolinosissa, Malagasssa heinäkuun viimeisellä viikolla ja elokuun alussa. 

10. Circuit Festivaali Barcelonassa

Barcelona Circuit Festival

Festival Circuit de Barcelonalla on ainoastaan yksi tavoite: tehdä tulevasta kesästä unohtumattomin koskaan! Circuit Festival on yksi koko Euroopan odotetuimmista HLBT-juhlista, jonka aikana järjestetään tassokkaita tapahtumia yli 70 000 osallistujalle ympäri maailmaa. 

Luvassa on erilaisia leikkisiä ja viihdyttäviä urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Myös Circuit Fesivaalissa nähdään kansainvälisesti tunnettuja DJ:tä, joista parhaimmat viihdyttävät Illa Fantasia-vesipuistossa (Vilassar de Daltissa) järjestettävässä pool-partyssä.

Lesboille suunnattuun Girlie Circuit Barcelonaan odotetaan tänä vuonna yli 10 000 osallistujaa. Euroopan suurimmassa lesboille suunnatussa tapahtumassa järjestetään lukuisia ohjelmanumeroita ympäri Barcelonaa. 

Missä & milloin? Barcelonassa 6.-16.8.2020. 

11. LesGaiCineMad-elokuvafestivaali Madridissa

LesGaiCineMad Madrid

Syksy tuo tullessaan myös toisen odotetun tapahtuman Madridissa. LesGaiCineMad on Espanjan tärkein HLBT-elokuvafestivaali. Festivaalista on tullut supersuosittu HLBT-väestön keskuudessa ja tänäkin vuonna paikalle odotetaan aikaisempien vuosien tavoin yli 12 000 vierailijaa. 

Festivaalin päämääränä on avata HLBT-elokuvamaailmaa kaikille. Luvassa on täyspitkiä elokuvia, dokumentteja, lyhytelokuvia ja videotaideteoksia liittyen eri seksuaalisiin suuntautumisiin. 

Missä & milloin? Madridissa, tarkkaa päivämäärää ei ole vielä julkistettu. 

12. Maspalomasin Fetish Week Gran Canarialla

Maspalomas Fetissiviikko

Gran Canarian Maspalomasissa juhlitaan suosittua Fetish Weekiä lokakuussa. Fetissijuhlat järjestetään Yumbon ostoskeskuksessa ja osallistujien odotetaan pukeutuvan tapahtumaan teeman mukaisesti. Fetish Week ei ole heikkohermoisten eikä perheiden tapahtuma, sillä juhlassa nähdään hyvin provokatiivisesti asustautuneita juhlijoita. 

Fetish Weekin ohjelmassa on tunnettujen DJ:den johtamia, villiä bileitä, eroottisia esityksiä, uima-allasjuhlia ja fetisismiin keskittyviä näyttelyitä. Lokakuussakin Kanariansaarilla nautitaan kesäisestä lämmöstä ja auringonpaisteesta, jonka vuoksi saaret kuuluvat koko maailman suosituimpiin lomakohteisiin.  

Missä & milloin? Gran Canarian Maspalomasissa 2.-11.10.2020. 

13. MadBear Madridissa

MadBear Madrid

Madrid isännöi loppuvuodesta hauskaa MadBear Madrid-tapapahtumaa. Nallekarhujen ja isojen miesten tapahtuma valtaa Madridin joulukuun puolivälissä juuri parhaimpaan joulunalusaikaan. Luvassa on gastronomisia nautintoja, villejä juhlia, saunailtoja, kulttuuri- ja urheilutapahtumia ja teemaillallisia, joista suurin osa järjestetään Chuecan kaupunginosassa. Tapahtumassa valitaan tänäkin vuonna komein ja vahvin Mister MadBear vuosimallia 2020, tarjoten silmänruokaa myös naisväelle. 

Jos joulukuuhun asti odottaminen käy koville, toista nallejuhlaa vietetään Torremolinosissa elokuussa. Mad Bear Beachiä juhlitaan rannoilla, jahdeilla ja uima-altailla ympäri suomalaisten suosimaa Torremolinosia. 

Missä & milloin? Madridissa 12.-19.12.2020. 

14. We Party New Year Festival Madridissa

We Party New Year festivaali Madridissa

Vaikka suurin osa Madridin HLBT-juhlista järjestetään kesäaikaan, ei talvellakaan tarvitse jäädä pyörittelemään peukaloita. We Party New Year Festival ottaa uuden vuoden vastaan Madridissa railakkain, seitsemän päivää kestävin juhlamenoin, johon osallistuu yli 20 000 juhlijaa. 

Euroopan talven suurinta HLBT-tapahtumaa johtavat maineikkaat DJ:t, jotka valoesitysten ja gogo-tanssijoiden avustuksella nostavat tunnelman kattoon joka ikinen ilta. We Party on ehdottomasti Espanjan villein ja vauhdikkain uudenvuoden päätösjuhla, jossa saa nauttia niin hyvästä ruuasta, juomasta kuin nais- ja mieskauneudestakin.

Milloin & missä? Madridissa uutenavuotena. 

Erilaisia HLBT-kansalle suunnattuja tapahtumia järjestetään tänäkin vuonna Espanjassa enemmän kuin koskaan. Tämä kertoo myös hyvin paljon maan myönteisestä suhtautumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan huolimatta siitä, että Espanja on perusluonteeltaan hyvin konservatiivinen katolinen maa. 

Espanjalaiset ovat suvaitsevia ja avoimia uusille tuulille, eivätkä he epäröi osallistua iloisin mielin näihin hauskoihin tapahtumiin. Sateenkaaritapahtumiin toivotetaan kaikki tervetulleiksi, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta!

Lisää luettavaa: 

Asunto L'Ametlla del Marissa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 1 kylpyhuone
 • 60 m²:n pinta-ala
 • 5 m² terassialue
 • Parveke
 • Hissi
 • Ilmastointi
 • Tv

Asunto Los Alcázaresissa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 5
 • 1 kylpyhuone
 • 90 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Terassi
 • Terassikalusteet
 • Ulkogrilli
 • Pysäköintimahdollisuus
Nro: 79483 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 515 - 1 006/viikko € 74 - 144/yö Näytä tiedot

Asunto Calpessa (Playa la Fossa)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 1 WC
 • 80 m²:n pinta-ala
 • 21 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Pysäköintimahdollisuus
Nro: 70852 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 280 - 630/viikko € 40 - 90/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.