Vuoden 2019 parhaat HLBT-tapahtumat Espanjassa

Espanja kuuluu tunnetusti maailman gay-ystävällisimpiin maihin, jossa juhlitaan vuosittain valtava määrä värikkäitä ja vauhdikkaita HLBT-tapahtumia. 
 
Vuosi 2019 tuo tullessaan aikaisempiakin vuosia enemmän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja tapahtumia. Juhlia vietetään ympäri maata, kuten Madridissa, itärannikon valovoimaisessa Barcelonassa sekä lämpöisillä Kanariansaarilla. Espanjan lomalla matkailijat usein törmäävätkin näihin värikkäisiin tapahtumiin, joiden ohjelmasta löytyy monipuuolisesti tapahtumia kaikille. 
 
Seuraavaksi luettelemme vuoden 2019 parhaimmat HLBT-tapahtumat Espanjassa. Vamos!
 
Pride-tapahtumat Madridissa

1. Madridin Gay Pride

Madrid on tunnetusti yksi maailman gay-ystävällisimmistä kaupungeista. Kaupungin suosituimman gay-tapahtuman, Madrid Gay Priden aikana Chuecan kaupunginosa täyttyy monikulttuurisista tapahtumista, kuten ulkoilmakonserteista ja eri teemaisista esityksistä ja näyttelyistä.

 
Madridin Pride tapahtuma
 
Madridissa järjestetään Gay Priden kanssa samaan aikaan mielenkiintoinen eri kulttuureihin suuntautuva tapahtuma, Pride Village. Tapahtuma järjestetään Madrid Riossa ja luvassa on erilaisia opetus- ja kulttuuritapahtumia koko perheelle. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, kirjallisuutta, urheilua, näyttelyitä ja erilaisia lapsille suunnattuja tapahtumia. Espanjan perhelomaa suunnittelevat voivat hyvin yhdistää kaupunkilomaan näitä loistavia sateenkaaritapahtumia. 
 
Madridin Gay Pride on  yksi koko Euroopan suurimmista HLBT-tapahtumista, joka houkuttelee kaupunkiin yli 2 miljoonaa juhlijaa vuosittain. Tapahtuman aikana kaupungissa järjestetään kuuden päivän aikana valtava määrä konsertteja, aktiviteetteja ja juhlia, joista suosituimpiin kuuluu muun muassa korkokenkäkisa, hullun hauska vesisota, Mr Gay España-kilpailu sekä Madridin Gay-korttelin Chuecan opastetut kierrokset. Vuonna 2019 tapahtuma järjestetään 27.6.-7.7.2019.  
 
Madrid Pride

2. Barcelona Gay Pride

Vaikka Barcelonan Gay Pride ei ylläkään Madridin massiivisten suurtapahtumien tasolle, on silti kyseessä vuoden 2019 suurin Välimeren alueen HLBT-festivaali. Tapahtuman alkaa lauantaina 22. kesäkuuta, jolloin Gaixamplen alueella sijaitsevalla Plaça Universitatin aukiolla pidetään juhlallinen alkajaispuhe. 
 
Viikon kestävän Barcelona Priden aikana Moll de la Fustan satama-alueella nähdään lukuisia HLBT-suvaitsevaisuutta promotoivia tapahtumia ja aktiviteetteja. Seuraavana lauantaina 29. kesäkuuta juhlaväki valtaa kaupungin kadut Gay Pride-paraadin merkeissä. Kulkue alkaa Plaza Españalta ja jatkuu kaupungin pääkadun Avenida de Paralellelin kautta satamaan asti. Kulkueessa nähdään hullunkurisiin asuihin pukeutuneita juhlijoita, sateenkaariliputusta ja hauskoja tanssiesityksiä. Värikkääseen kulkueeseen odotetaan tänäkin vuonna yli 20 000 osallistujaa, jotka kaikki ottavat askelia kohti suvaitsevaisempaa ja samanarvoisempaa maailmaa.
 
Gay Pride Barcelona

3. Sitges Gay Pride

Sitgesin Pride 2019 antaa loistavan mahdollisuuden viettää sateenkaarijuhlaa upealla rannalla! Sympaattinen rannikkokaupunki avaa Katalonian Pride-kauden 1. kesäkuuta näyttävin menoin. Kymmenen päivää kestävä juhla tuo kaupunkiin tuhansia vierailijoita, jotka tulevat nauttimaan kaupungin ilmaisista konserteista, DJ-showsta ja muotinäytöksistä. 
 
Sitgesin Priden yksi odotetuimmista tapahtumista on sen näyttävä paraati, joka valtaa kaupungin viehättävän merenrantabulevardin. Vaikka virallinen ohjelma on vielä työn alla, tapahtumaan odotetaan jo kansainvälisiä huippu-DJ:tä muiden tunnettujen artistien ohella. HLBT-kansan lisäksi tapahtumaan saapuu muitakin matkailijoita, jotka tulevat nauttimaan Sitgesin lomalla tästä upeasta kesätapahtumasta.
 
Sitges Gay paraati

4. Velvet Ibiza

Velvet on yksinomaan naisille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään yksityisessä lomakohteessa Ibizan saarella. Tänä vuonna tapahtumaa juhlitaan viidettä kertaa 7.-12.5.2019, jonka aikana kohteessa järjestetään erilaisia uima-allasbileitä, teemailtoja, musiikkikonsertteja ja ohjelmaa kohteen upealla rannalla. Lesboille suunnattu tapahtuma lupaa juhlintaa kellon ympäri, uusia ystäviä, lemmenaaltoja ja ikimuistoisia kokemuksia sangrian ja auringon säestämänä! 

5. Delice Dream Spring Break Torremolinosissa 

Järjestyksessä yhdeksäs Delice Dream Spring Break järjestetään Costa del Solilla sijaisevasssa Torremolinosissa 27.4.-5.5.2019. Tapahtuman aikana kaupungissa nähdään hauskoja ohjelmanumeroita, kuten Mister Delice Dream 2019-kilpailu, leikkimieliset olympialaiset, erilaisia ranta- ja uima-allasbileitä joihin saapuu soittamaan Euroopan huippu-DJ:den kaarti. Torremolinos on upea majoittumiskohde Aurinkorannikolla ja kaupungista löytyy lukuisia gay-baareja, klubeja ja muita HLBT-kansalle suunnattuja tapahtumia.

6. Maspalomas Gay Pride Gran Canarialla

Tänä vuonna aurinkoisella Gran Canarialla juhlitaan jo 18. kertaa Gay Prideä suositussa Maspalomasin lomakohteessa. Yli 10 000 osallistujaa saapuvat nauttimaan Maspalomasin tasokkaista HLBT-ohjelmista, paraadeista, uima-allasjuhlista ja jahtibileistä. Maspalomasin Gay Prideä juhlitaan 2.-12.5.2019. 

7. ARN - kulttuurien Pride Teneriffalla

Vuonna 2019 järjestetään kolmatta kertaa ARN Culture Pride Teneriffan suositun Playa de las Americasin rannalla. Kesäkuussa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on toimia monikulttuurisuuden lähettiläänä ja tiedottaa LGBTQIA-vähemmistöjen oikeuksista. 

Viiden päivän aikana Aronassa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia kuten konsertteja, näyttelyitä, kirjallisuusseminaareja ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elokuvahetkiä. Alan Turingin palkintogaala järjestetään tapahtuman ohessa, joka palkitsee tieto- ja viestintäteknisessä maailmassa ansioituneita henkilöitä. 

Gay Pride Espanjassa

8. Wonder Gay Festivaali Torremolinosissa

Wonder Gay-festivaali on yksi aurinkoisen Costa Blancan suosituimmista gay-festivaaleista, jota vietetään vuonna 2019 heinäkuun lopulla. Pikkukaupungin toinen gay-juhla houkuttelee valtavan määrän juhlijoita Costa Blancan upeille rannoille. Juhla kerää kansaa niin Espanjasta kuin kauempaakin ja on sanomattakin selvää, ettei vauhtia puutu tästäkään sateenkaarijuhlasta.

9. La Troya Ibiza

La Troya on yksi Ibizan saaren odotetuimpia kesätapahtumia. Troyan hullunkurinen ja iloinen juhla tuo katukuvaan hauskoja gogo-tanssijoita, tunnettuja DJtä ja mahtavia esityksiä, jossa leikitään tulella ja valoilla. Juhla järjestetään kerran viikossa koko kesän ajan ja siitä on tullut yksi Espanjan uskaliaimmista polyseksuaalisten juhlista. 

La Troya 2019-juhlan päiviä ei ole vielä julkistettu. Joka tapauksessa saaren kesälomalaiset pääsevät varmasti nauttimaan tästä villistä ja vauhdikkaasta juhlasta Ibizan lomallaan. 

La Troya - Ibiza

10. Circuit Festivaali Barcelonassa

Festival Circuit de Barcelonalla on ainoastaan yksi tavoite: tehdä kesästä 2019 unohtumattomin koskaan! Circuit Festival on yksi koko Euroopan odotetuimmista HLBT-juhlista, jonka aikana järjestetään yli 20 erilaista tapahtumaa yli 70 000 osallistujalle ympäri maailmaa. 

Vuonna 2019 Circuit Festivaali järjestetään 8.-18. elokuuta. Luvassa on erilaisia leikkisiä ja viihdyttäviä urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Myös Circuit Fesivaalissa nähdään kansainvälisesti tunnettuja DJ:tä, joista parhaimmat viihdyttävät Illa Fantasia-vesipuistossa (Vilassar de Daltissa) järjestettävässä pool-partyssä. Viime vuonna uima-allasbileisiin osallistui vaatimattomat 8000 juhlijaa.

Barcelona Circuit Festival

Elokuussa Barcelonassa juhlitaan 12. kertaa Girlie Circuit Barcelonaa, joka on Euroopan suurin lesbofestivaali. Yli 10 000 osallistujaa saapuu kesäiseen Barcelonaan nauttimaan ympäri kaupunkia järjestettävistä sateenkaaritapahtumista. 

11. LesGaiCineMad-elokuvafestivaali Madridissa

Syksy tuo tullessaan myös toisen odotetun tapahtuman Madridissa. LesGaiCineMad on Espanjan tärkein HLBT-elokuvafestivaali, joka järjestetään jo 24. kertaa. Festivaalia vietetään 25.10.-11.11.2019, jolloin kaupunkiin odotetaan aikaisempien vuosien tavoin yli 12 000 vierailijaa. 

Festivaalin päämääränä on avata HLBT-elokuvamaailmaa kaikille. Luvassa on täyspitkiä elokuvia, dokumentteja, lyhytelokuvia ja videotaideteoksia liittyen eri seksuaalisiin suuntautumisiin. LesGaiCineMad on kasvattanut suosiotaan vuosi toisensa jälkeen ja nykyisin se yksi kansainvälisesti tärkeimmistä HLBT-elokuvatapahtumista.  

LesGaiCineMad elokuvafestivaali Madridissa

12. Maspalomasin Fetish Week Gran Canarialla

Gran Canarian Maspalomasissa juhlitaan suosittua Fetish Weekiä 4.-13.10.2019. Fetissijuhlat järjestetään Yumbon ostoskeskuksessa ja osallistujien odotetaan pukeutuvan tapahtumaan teeman mukaisesti. Fetish Week ei ole heikkohermoisten eikä perheiden tapahtuma, sillä juhlassa nähdään hyvin provokatiivisesti asustautuneita juhlijoita. 

Fetish Weekin ohjelmassa on tunnettujen DJ:den johtamia, villiä bileitä, eroottisia esityksiä, uima-allasjuhlia ja fetisismiin keskittyviä näyttelyitä. Lokakuussakin Kanariansaarilla nautitaan kesäisestä lämmöstä ja auringonpaisteesta, jonka vuoksi saaret kuuluvat koko maailman suosituimpiin lomakohteisiin.  

Maspalomas Fetissiviikko

13. MadBear Madridissa

Madrid isännöi loppuvuodesta hauskaa MadBear Madrid-tapapahtumaa, joka järjestetään vuonna 2019 jo 19. kertaa. Nallekarhujen ja isojen miesten tapahtuma valtaa Madridin joulukuun puolivälissä juuri parhaimpaan joulunalusaikaan. Luvassa on gastronomisia nautintoja, villejä juhlia, saunailtoja, kulttuuri- ja urheilutapahtumia ja teemaillallisia, joista suurin osa järjestetään Chuecan kaupunginosassa. Tapahtumassa valitaan tänäkin vuonna komein ja vahvin Mister MadBear vuosimallia 2019, tarjoten silmänruokaa myös naisväelle. 

Jos joulukuuhun asti odottaminen käy koville, toista nallejuhlaa vietetään Torremolinosissa elokuussa. Mad Bear Beachiä juhlitaan rannoilla, jahdeilla ja uima-altailla ympäri suomalaisten suosimaa Torremolinosia. 

MadBear Madrid

14. We Party New Year Festival 2018-2019 Madridissa

Vaikka suurin osa Madridin HLBT-juhlista järjestetään kesäaikaan, ei talvellakaan tarvitse jäädä pyörittelemään peukaloita. We Party New Year Festival ottaa uuden vuoden vastaan Madridissa railakkain, seitsemän päivää kestävin juhlamenoin, johon osallistuu yli 20 000 juhlijaa. 

Euroopan talven suurinta HLBT-tapahtumaa johtavat maineikkaat DJ:t, jotka valoesitysten ja gogo-tanssijoiden avustuksella nostavat tunnelman kattoon joka ikinen ilta. We Party on ehdottomasti Espanjan villein ja vauhdikkain uudenvuoden päätösjuhla, jossa saa nauttia niin hyvästä ruuasta, juomasta kuin nais- ja mieskauneudestakin.

We Party New Year festivaali Madridissa

Erilaisia HLBT-kansalle suunnattuja tapahtumia järjestetään vuonna 2019 Espanjassa enemmän kuin koskaan. Tämä kertoo myös hyvin paljon maan myönteisestä suhtautumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan huolimatta siitä, että Espanja on perusluonteeltaan hyvin konservatiivinen katolinen maa. 

Espanjalaiset ovat suvaitsevia ja avoimia uusille tuulille, eivätkä he epäröi osallistua iloisin mielin näihin hauskoihin tapahtumiin. Sateenkaaritapahtumiin toivotetaan kaikki tervetulleiksi, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta!

Huvila Jáveassa

 • 5 makuuhuonetta
 • yöpyy 10
 • 3 kylpyhuonetta
 • 330 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Patio
 • Ulkogrilli
 • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
Nro: 39581 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 036 - 2 897/viikko € 148 - 414/yö Näytä tiedot

Huvila Jáveassa (Costa Nova)

 • 5 makuuhuonetta
 • yöpyy 12
 • 4 kylpyhuonetta
 • 2 WC:tä
 • 250 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Patio
 • Kattoikkuna
 • Ulkogrilli
Nro: 20983 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 265 - 3 586/viikko € 181 - 512/yö Näytä tiedot

Asunto Benalmádenassa

(2)
 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 70 m²:n pinta-ala
 • 5 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Hissi
 • Ilmastointi
Nro: 35341 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 200 - 400/viikko € 50 - 80/yö Näytä tiedot
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.