Viisi upeaa saarta Espanjassa

Espanjassa löytyy lukematon määrä upeita saaria: pieniä ja suuria, asuttamattomia ja suosittuja. Esittelemme tämän upean maan viisi tuntemattomampaa saarta, jotka kaikki hurmaavat omalla tavallaan. 

Mille näistä sinä matkustaisit?

Gaztelugatxe, Baskimaa

San Juan de Gaztelugatxen saari, Baskimaa

Baskimaassa sijaitsevalle taianomaiselle Gaztelugatxen saarelle pääsee pitkää kivisiltaa pitkin, joka muistuttaa tuttua Kiinan vuorilla kiemurtelevaa muuria. Kivisilta nousee portaittain aivan saaren kukkulan huipulle asti, jossa sijaitsee kaunis San Juan de Gaztelugatxen pyhättö. Pyhätössä voi esittää yhden toiveen samalla kun soittaa pyhätön kelloja kolme kertaa. Tarinoiden mukaan toive saattaa toteutua. Pyhättö on omistettu Johannes Kastajalle ja siellä vierailee valtava määrä nykyajan pyhiinvaeltajia, erityisesti kesäaikaan.

Saarella vierailun jälkeen kannattaa varata aikaa piipahtaa läheisessä Bermeon kalastajakylässä. Bermeossa voi nauttia loistavan kala-aterian tai vierailla vaikkapa mielenkiintoisessa Ercillan museossa, joka kertoo kalastusteollisuuden merkityksestä paikalliselle alueelle. 

Sa Conillera, Ibiza

Ibizan Sa Conillera (Conejeran saari)

Sa Conilleran 7,3 kilometriä leveä saari näkyy upeasti Ibizan luoteisrannikolta. Tämä upea, myös Conejerana tunnettu saari on asuttamaton, mutta saarella on yhä toimiva majakka vuodelta 1857. Majakan valo sijoittuu 85 metriä merenpinnan yläpuolelle ja majakka itse on 18 metriä korkea. Saaren etelärannikon lähellä on toinen pieni saari, Bosc. Saariin pääsee tutustumaan osallistumalla opastetulle veneretkelle San Antonion satamassa. Matka yhteen suuntaan kestää noin tunnin. 

Es Vedra, Ibiza

Es Vedran saari, Ibiza

Kolmas saari sijaitsee myöskin Ibizalla. Kuvankaunis Es Vedra komeilee joka toisessa Ibizan postikortissa ja sen voi havaita useasta kohtaa Ibizalla. Saari sijaitsee Ibizan lounaisosassa sijaitsevan Cala d'Hortin paratiisimaisen rannan edessä. Saari nousee äkkijyrkkänä merestä ja sen huippu yltää aina 413 metriin asti. Es Vedraan liitetään useita tarinoita ja uskomuksia. Monet ovat väittäneet nähneensä saarella kaartelevan ufoja, joilla on vedenalainen keskus saaren alla. Toiset taas kertovat satuja saarella asustavista nymfeistä, merenneidoista ja jättiläisistä. 

Los Puercos, Formentera

Los Puercosin saari, Formentera

Upean Formenteran Baleaariensaaren länsipuolella sijaitsee pieni, asumaton Los Puercosin saari. Myös Puercosin saarelta löytyy viehättävä majakka, Den Pou. Den Poun valo välähtää joka 20 sekunti 25 metriä korkean majakan huipulla. Los Puercosin saari on loistava paikka alueella järjestettävien purjehduskisojen seuraamiseen. 

La Graciosa, Lanzarote

Näkymä La Graciosalle Lanzarotelta

Lanzaroten pohjoispuolella sijaitseva La Graciosan saari on upea päiväretkikohde. Saaren karibiamaiset rannat ja viehättävä kylä houkuttelevat ruuhkaisiin rantoihin väsyneitä Kanariansaarten matkailijoita. Muuten matalahkon saaren keskellä nousee 266 metriä korkea Aguja Grandesin vuori ja saarta asuttaa vain hieman vajaat 700 asukasta. Saarella ei ole asfalttiteitä, jonka vuoksi matkailijat joutuvat vuokraamaan pyöriä seikkaillakseen saaren upeille paratiisirannoille. 

Saarten kartta