Vauvan kanssa lomalle Espanjaan

Uuden perheenjäsenen saapuminen maailmaan on aina elämää muuttava kokemus. Monet vanhemmat mielellään odottavat muutaman vuoden ennen kuin lähtevät pienokaisen kanssa ensimmäiselle ulkomaanmatkalle, toiset taas suuntaavat lomalle jo ensimmäisenä vuotena. Keräsimme listan vinkkejä, miten selviytyä huolettomammin vauvan ensimmäisestä Espanjan lomamatkasta. 

Useimmiten idea vauvaikäisen kanssa matkustamisesta kauhistuttaa tunnollisia vanhempia. Ajatus maitopullojen, lääkkeiden, desinfiointiaineiden, vaippojen, lelujen ja vaihtovaatteiden kanssa matkustamisesta tuntuu kaikelta muulta paitsi rentouttavalta. Vaikka muutos entiseen onkin suuri, on silti hyvin suunniteltu puoliksi tehty. 

Vanhempien kannattaa tehdä yksityiskohtainen matkallelähtijän muistilista kun mukana on pieni lapsi. Vaikka pienen kanssa matkustaminen on haasteellista, ei vielä tarvitse huolehtia kovinkaan paljon lapsen viihdytyksestä, kuten retkistä teema- ja vesipuistoihin. Vauva saattaa nukkua montakin tuntia päivässä tyytyväisenä uima-altaalla omissa vaunuissaan ja vanhemmat voivat rentoutua omassa perheystävällisessä Espanjan loma-asunnossaan

Minne matkustaa vauvan tai pienen lapsen kanssa Espanjassa

Kokosimme listan erilaisista lomakohteista jotka sopivat pienten lasten kanssa matkustaville. Mukana on erilaisia luonto-, kulttuuri- ja rantalomakohteita sekä paikkoja lyhyempiin viikonloppulomiin. Listalta löytyy myös kohteita joissa voi keskittyä erilaisiin urheiluaktiviteetteihin sekä paikkoja ruokamatkailijalle.

 

1. Gran Canaria, Kanariansaaret

 

Puerto de Mogan, Gran Canaria

 

Gran Canaria on yksi Kanarian vihreämmistä saarista, jonka pinta-alasta jopa 40 prosenttia kuuluu suojeltuun luontoalueeseen. Gran Canarian vehreiltä kukkuloilta löytyy erilaisia matkailijoita kiinnostavia reittejä ja pikkukyliä, joihin voi helposti myös tutustua vaikka mukana matkaa pieni vauvaikäinen. Las Palmas de Gran Canarian loma-asunnolta pääsee nopeasti kävellen niin rannalle kuin kaupungin parhaimmille nähtävyyksillekin. 

 

Tejeda, Gran Canaria

 

Pienistä espanjalaiskylistä pitävien kannattaa pysähtyä kuvankauniissa Puerto Mogánissa. Seikkailunhaluisemmat voivat kiepauttaa vauvan kantoreppuun ja lähteä patikoimaan saaren hyvin viitoitetuille, helppokulkuisille patikkapoluille joita löytyy erityisesti Tejedan ja Arreucasin vuoristoalueilta. 

 

2. Fuerteventura, Kanariansaaret

 

Fuerteventura on urheilijan rento unelmasaari, jossa aikaa voi viettää vaikka surf- ja SUP-lautaillen, pyöräillen sekä tutkien saaren pieniä kyliä ja tuliperäistä maastoa. Leppoisaa rantakaupungin tunnelmaa etsivät voivat majoittua Corralejon suosittuun kohteeseen, jossa pääsee mukavasti lomatunnelmaan rentoutuen kaupungin rannoilla ja nauttien kaupungin tasokkaista ravintoloista. Saaren rauhallisilla teillä pääsee mukavasti liikkumaan autolla ja samalla pääsee myös tutustumaan Fuerteventuran rantojen upeaan kokoelmaan.

 

 

Alle kouluikäisten kanssa pystyy lähtemään matkalle koulujen loma-aikojen ulkopuolella ja löytää myös helpommin edullisia loma-asuntoja Kanariansaarilla. Lämpötila pysyttelee talvellakin kesäisissä lukemissa, joka on mukavaa myös pienemmistä lapsista. Koulujen loma-aikojen ullkopuolella rannoillakin on vähemmän ruuhkaa eikä teemapuistoissakaan joudu jonottamaan tuntikausia. 

 

3. Madrid

 

 

Espanjan viehättävään ja inspiroivaan pääkaupunkiin voi huoletta suunnata myös pienten lasten kanssa. Madrid onkin saanut tunnustusta lapsiperheen lomakohteena, jossa esimerkiksi liikkuminen rattailla on tehty helpoksi. Vuokrattavia asuntoja on Madridin keskustan tuntumassa valtavasti ja niiltä pääsee mukavasti tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin myös kävellen.

 

Malasana, Madrid

 

Madrid loistaa erityisesti kulttuuritapahtumien ja tasokkaiden ravintoloiden valikoimallaan. Madridissa on loistavia tapas-baareja, ilmaisnähtävyyksiä sekä valtavia puistoalueita aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Madrid on myös tunnettu trendikkäistä pubeistaan ja erikoisliikkeistään, joihin myös pienet lapset ovat tervetulleita.  

 

4. Menorca, Baleaarien saaret

 

 

Jos unelmoi lomasta Espanjan Baleaariensaarilla mutta Ibizan ja Mallorcan ruuhkaiset rannat eivät houkuttele, kannattaa ottaa suunta kohti rauhallisempaa Menorcan saarta. Merorcan lapsiystävällisillä rannoilla ja poukamilla tekemistä riittää ja palvelut ovat mukavasti saatavilla. Aallot ovat lempeitä ja rantaa reunustaa usein metsä, joka tarjoaa suojaa auringon polttavilta säteiltä.

 

 

Menorcan majoituskohteita selaillessa kannattaa pitää mielessä, että saari on pieni ja sillä pääsee liikkumaan parhaiten omalla vuokra-autolla. Jos kuitenkin päättää majoittua isompiin kaupunkeihin, kuten Ciutadellaan tai Maoon, pystyy ravintoloihin ja nähtävyyksille kulkemaan myös kävellen. 

 

5. San Sebastian, Baskimaa

 

 

Baskimaan helmi San Sebastian on ruokamatkailijan mekka. Idyllistä kaupunkia ympäröi vehreät metsät sekä jylhät vuoret, jotka tarjoavat upeita näköaloja ympäröivälle maaseudulle. San Sebastianissa majoittuvien ei välttämättä täydy poistua kaupungista ollenkaan, sillä nähtävyyksiä, tasokkaita ravintoloita ja rantoja löytyy yllin kyllin myös San Sebastianin rajojen sisältä. Suosittelemme tutustumaan Baskimaan kuuluisiin pintxos-tapaksiin, jotka vievät kielen mennessään. 

Perheloma vauvan kanssa - parhaat vinkit suunnitteluun

1. Majoitusta kannattaa hakea kohteista, joihin on mahdollisimman helppo matkustaa. Ennen varaamista kannattaa ottaa myös huomioon vuodenaika, joka vaikuttaa kohteiden lomaruuhkaan ja esimerkiksi kesäaikaan Kanariansaaret kärsivät pitkistä ja tuskallisista helleaalloista. 

Lapsi lentokoneessa

2. Alle 2-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi suurimmalla osalla lentoyhtiöistä eikä istuimen varaaminen ole pakollista. Kannattaa kuitenkin perehtyä lentoyhtiöiden yksityiskohtaisiin säännöksiin ongelmien välttämiseksi. Vanhemmat voivat etukäteen myös tiedustella, mikäli lisämatkatavaroista, lastenistuimesta tai lisäpaikasta lennolla veloitetaan erikseen.

Kehto lentokoneessa

3. Jos haluaa pitää lapsen nukkumisajoista kiinni, kannattaa varata lennolta paikka jonka vieressä on tilaa kehdolle. Näitä lisätilapaikkoja on lennoilla rajoitetusti ja kaikilta ei löydy tätä vaihtoehtoa ollenkaan. Kehdon täytyy useimmiten painaa alle 11 kiloa.

4. Suurin osa lentoyhtiöistä päästää pienten lasten kanssa matkustavat ensimmäisenä lentokoneeseen. Myös lentokentillä on useimmiten mahdollisuus päästä jonon ohi turvatarkastuksessa ja maahantuloselvityksessä.

Lasten matkatavarat

5. Suosittelemme suunnittelemaan matkalaukun sisällön järkevästi. Monia asioita voi myös ostaa paikan päältä ja ne saattavat myös olla tuntuvasti edullisempia kuin kotona. Esimerkiksi vaipat, puhdistuspyyhkeet ja aurinkovoiteet voi ostaa lomakohteessa, jolloin matkalaukkuun jää tilaa tärkeämmille asioille. 

Missä majoittua lapsen kanssa

6. Oikean majoitusvaihtoehdon valitseminen on ehkä yksi tärkeimmistä lapsiperheen lomasuunnittelun vaiheista. Jos listalla on alueen eri paikoissa sijaitsevia nähtävyyksiä, kannattaa majoitusta etsiä niiden läheisyydestä. Majoitusta ympäröivän alueen helppokulkuisuus sekä nähtävyyksien ja aktiviteettien tarjonta antavat myös hyvin suuntaa sijainnin valitsemisessa. 

Kävelyllä kaupungissa

7. Lapsiperheille on tärkeää voida noudattaa tiettyjä rutiineja ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä hektisen arjen jälkeen. Jos Espanjan huvilassa on terassi ja oma uima-allas, helpottuu lomailu suunnattomasti. Erityisesti oma keittiö tuo lapsiperheille omaa vapautta kun ruokailu ei ole sidoksissa alueen ravintoloihin ja niiden aukioloaikoihin. 

Rattaat ovat vanhemman parhaat ystävät matkalla

8. Kevyet ja kokoontaitettavat rattaat ovat välttämättömiä lyhyelläkin lomalla. Lomalla tulee käveltyä huomattavasti enemmän kuin kotioloissa ja rattaissa voi myös helposti kuljettaa erilaisia lapsiperheen arkitarvikkeita. Useimmissa lomakohteissa toimii myös rattaiden vuokrapalveluita, mutta ne kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. 

9. Vauvaikäisten kanssa matkustamisessa on oma hauskuutensa. Kannattaa nauttia kaikin voimin pienen vauvan huolettomasta oleskelusta ja olemattomista vaatimuksista, sillä tulee vielä aika kun lapset määräävät pitkälti koko loman kulun. Vauvaikäisen kanssa voi lomailla itsekkäämmin ja valita kohde omien mieltymysten mukaan. Vanhempien huolettomuus ja hyväntuulisuus auttaa myös pientä matkailijaa sopeutumaan uusiin kuvioihin. 

Asunto L'Escalassa (Riels)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 5
 • 1 kylpyhuone
 • 48 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Terassi
 • Terassikalusteet
 • Lämmitys
 • Pesukone
Nro: 78857 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 455 - 987/viikko € 65 - 141/yö Näytä tiedot

Asunto Playa de las Américaksessa (Centro de Playa de las Americas)

 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 42 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Yleinen uima-allas
 • Parveke
 • Tv
 • Pesukone
Nro: 80764 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 410 - 982/viikko € 59 - 140/yö Näytä tiedot

Huvila Felanitxissa

 • 4 makuuhuonetta
 • yöpyy 9
 • 3 kylpyhuonetta
 • 270 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Ulkogrilli
 • Takka
 • Tv
Nro: 81648 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 743 - 2 429/viikko € 249 - 347/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.