Vuoden 2021 urheilutapahtumat Espanjassa

Oletko innokas urheilutapahtumien seuraaja? Vuosi 2021 tuo tullessaan valtavan määrän erilaisia urheilutapahtumia, joihin toivottavasti kaikkiin pääsee tänä vuonna mukaan tauon jälkeen.
 
Espanja on todellinen urheilufanien mekka, jossa pääsee seuraamaan kansainvälisesti noteerattuja tapahtumia valtavilla stadioneilla ja ulkoilma-areenoilla lämpimän auringon alla. Missä ikinä lomaileekin Espanjassa, on lähellä varmasti aina mahdollisuuksia nauttia maan tasokkaasta urheiluohjelmasta. 

Katsasta vuoden 2021 vinkit Espanjan parhaimpiin urheilutapahtumiin! 

Espanjan urheilutapahtumat

1. Espanjan Formula-1 Grand Prix 2021, Montmeló

F1-matkailijoille on tänä vuonna luvassa todellinen loistotapahtuma Montmelóssa, Kataloniassa. Espanjan Formula-1 Grand Prix on maakunnan vauhdikkain tapahtuma, johon odotetaan maailman parhaita formulamestareita. Tänä vuonna kilpailua tähdittävät ainakin Lewis Hamilton, Carlos Sainz ja Sebastian Vettel. Juuri tällä vaativalla radalla Kimi Räikkönen voitti Espanjan GP:n vuosina 2005 ja 2008 ja Häkkinen vuosina 1998, 1999 ja 2000. Montmelón formulakisat ajetaan tänä vuonna 6.-9.5.2021. 

Formula 1

2. Espanjan Red Bull MotoGP 2021 Jerezissä

Tänä vuonna moottoripyörien kansainväliset tähdet palaavat polttamaan asfalttia Jerezin radalle Espanjan Red Bull MotoGP 2021-kisaan. Villin vauhdikasta tapahtumaa ei kannata jättää väliin jos lomailee Cádizissa tänä keväänä.

Jos Jerezin kisat jäävät väliin, samanlaista vauhdin huumaa voi tuntea Espanjan kolmessa maailmanmestaruuskisassa. Kisat järjesteään Barcelonassa kesäkuussa, Aragónissa lokakuussa ja Chestessä (Valencia) marraskuussa. 

MotoGP Espanjassa

3. Valderraman golf-mestarit 2021 Cádizissa

Euroopan golf-mestareiden kerma palaa tänäkin vuonna Andalusiaan ottamaan osaa suosittuun Valderrama Masters-kisaan. Ottelu käydään yhdellä koko Euroopan tunnetuimmalla golf-klubilla Real Club de Golf de Valderramalla Sotograndessa (Cádizissa). Radassa on 18 reikää ja se vihittiin käyttöön vuonna 1974. 
 
Valderrama Masters on toinen kahdesta ainoasta Euroopan kierroksen golf-kisasta Espanjassa. Kilpailun aikaan Andalusiassa nautitaan vielä loppukesän mukavista lämpötiloista, joten Valderramaan voi yhdistää mukavia pelejä Andalusian tasokkailla golf-kentillä.

Vuokraamalla loma-asunnon Andalusian parhaimpien kenttien läheisyydestä pääsee jo varhain aamulla nauttimaan heräilevistä golfmaisemista. Golfmatkailun kattojärjestö IAGTO julisti Andalusian hiljattain "vuoden golf-matkailukohteeksi Euroopassa", vedoten sen lukuisiin kenttiin ja niiden lyömättömään laatuun. 

Real Club de Valderrama Espanjassa

4. Maantiepyöräilyn Vuelta a España 2021

Elokuun 13. päivä starttaa tunnettu maantiepyöräilyn ympäriajo Vuelta Ciclista a España joka kestää aina syyskuun alkuun asti. 
 
Kolmen viikon ajorupeama on jaettu eri etappeihin. La Vuelta alkaa tänä vuonna Burgosista. Kaikki reitin yksityiskohdat julkistetaan yleensä jo alkuvuodesta, jonka jälkeen kisasuunnitelmien teko voi alkaa. 

La Vuelta a España pyöräily

5. Mutua Madrid Open Tennis

Madrid kerää tennismaailman tähdet yhteen huhti-toukokuun välissä Mutua Madrid Open de Tenis-kisaan. Kilpailu käydään Madridin arkkitehtonisessa ihmeessä, kuution muotoisessa urheilukompleksi Caja Mágicassa (suom. taikalaatikko), jossa on liikkuvat seinät ja avautuva katto. 

Samalla kun osallistuu jännittävään Mutua Madrid Openiin, kannattaa varata aikaa tutustua yhteen Espanjan kauneimmista kaupungeista. Madrid on keväällä erityisen häikäisevä, eikä kesän matkailijamassatkaan ole vielä liikkeellä.  

Mutua Madrid Open tennis ottelut

6. Rallitapahtuma Catalunya Històric-Rally de Les Caves Kataloniassa

Tämän vuoden Catalunya Historic-Rally de Les Cavesin rallitapahtuman päivämääriä ei ole vielä julkistettu. Klassisten ralliautojen reitti kulkee 600 kilometrin matkan suljetuilla teillä, joita käytettiin myös aikoinaan Rally Catalunyan kilpailuissa. 

Jos majoittuu Barcelonaan kisan aikana, kannattaa siellä vierailla ainakin alkajais- tai päättäjäispäivänä. Kisassa nähdään upeita klassikkoajoneuvoja ja saa nauttia adrenaliinin huumasta Katalonian upeimmissa maisemissa 

7. El Clásicon jalkapallo-ottelu: Madrid vastaan Barcelona

Kun Madrid ja Barcelona kisaavat toisiaan vastaan, ammottavat Espanjan kaupunkien kadut tyhjyyttään. Koko kansa kerääntyy TV:n eteen seuraamaan vuoden jännittävintä jalkapallo-ottelua ja vain harvoilla onnellisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan kisaa stadionille. 
 
Voittoa on turha arvuutella vieläkään, sillä vuosien mittaan on tullut selväksi että molemmat ovat todellisia mestariseuroja maailmanluokan tähtipelaajineen. 

Odotettu ottely Real Madridin ja Barcan välillä käydään 11. huhtikuuta 2021 Santiago Bernabéulla. Kannattaa olla valppaana jo alkuvuodesta mikäli haaveena on päästä todistamana ottelua omin silmin. 

Barcelona vs Real MadridInstagram 

8. Málagan puolimaraton

Jo 31. kertaa järjestettävä Málagan puolimaraton täyttää kaupungin urheilun ystävillä 7.11.2021. Puolimaraton on juostu aina täysin samaa reittiä, mutta nyt järjestäjät ovat vihdoin päättäneet muuttaa vakiintunutta suunnitelmaa. Reitti alkaa ja päättyy samaan pisteeseen, antaen yleisölle paremmin tilaa tulla kannustamaan lempijuoksijaansa. 

Reitti alkaa ensi vuonna Málagan keskustassa sijaitsevalta Paseo del Parquelta ja suurin osa siitä kulkee kaupungin meren edessä molempiin suuntiin. Reitin varrella on mukavasti tilaa katsojille sekä erilaisille ruoka- ja juomapisteille. Kisaan osallistuvien sekä yleisön kannattaa etsiä majoitusta Málagan keskustan tai rannan läheisyydestä. 

Maratonin reitti kulkee sataman, Muelle Unon, Pompidoun ja vanhan tupakkatehtaan ohi, jossa tänä päivänä toimii kaupungin venäläinen museo sekä automuseo. Reitti kääntyy takaisin kulkien La Plaza de Mercedin aukion, roomalaisen teatterin ja Alcazaban linnoituksen ohi. Ennen loppuviivaa reitti ohittaa vielä Málagan kuuluisan Museo de Bella Artes de Málagan. 

Juoksemisesta kiinnostuneiden kannattaa myös tutustua muihin Espanjan vuoden 2021 maraton- ja juoksutapahtumiin

Maraton Espanjassa


Espanjalaiset ovat todellisia urheiluhulluja, jonka vuoksi maassa on valtava skaala myös kansainvälisesti noteerattuja urheilutapahtumia. Jalkapallo tulee ehkä aina olemaan Espanjan kansallislaji, mutta myös Formula 1, pyöräily ja tennis ovat kasvattaneet suosiotaan ja maasta löytyy lukuisia näiden uusien suosikkilajien mestareita.

Espanjalaiset kannustavat omaa lempijoukkuettaan tai suosikkiurheilijaansa henkeen ja vereen. On mielenkiintoista päästä todistamaan espanjalaisten hullunkuriseksikin käyvää urheilukiihkoa ja nauttimaan tasokkaiden urheilutapahtumien loistosta paikan päälle. 

Kannattaa varoa juotumasta sanaharkkaan urheilusta väärän henkilön kanssa, espanjalaiset taitavan myös väittelyn joskus raivostuttavankin jalon taidon.