TOP 10 urheilutapahtumaa Espanjassa 2019

Oletko innokas urheilutapahtumien seuraaja? Vuosi 2019 tuo tullessaan valtavan määrän erilaisia urheilutapahtumia, joihin voi vaivatta matkustaa jännittämään muun yleisön sekaan.
 
Espanja on todellinen urheilufanien mekka, jossa pääsee seuraamaan kansainvälisesti noteerattuja tapahtumia valtavilla stadioneilla ja ulkoilma-areenoilla lämpimän auringon alla. Missä ikinä lomaileekin Espanjassa, on lähellä varmasti aina mahdollisuuksia nauttia maan tasokkaasta urheiluohjelmasta. 
 
Katsasta vuoden 2019 vinkit Espanjan parhaimpiin urheilutapahtumiin! 
 
Espanjan urheilutapahtumat

1. Espanjan Formula-1 Grand Prix 2019, Montmeló

F1-matkailijoille on tänä vuonna luvassa todellinen loistotapahtuma 12. toukokuuta Montmelóssa, Kataloniassa. Espanjan vuoden 2019 Formula-1 Grand Prix on maakunnan odotetuin ja vauhdikkain tapahtuma, johon odotetaan maailman parhaita formulamestareita. Tänä vuonna kilpailua tähdittävät ainakin Lewis Hamilton, Carlos Sainz ja Sebastian Vettel. Juuri tällä vaativalla radalla Kimi Räikkönen voitti Espanjan GP:n vuosina 2005 ja 2008 ja Häkkinen vuosina 1998, 1999 ja 2000. 
 
Tänä vuonna Montmelóssa ajetaan Formula-1:n testiajot 18.-21.2.2019 ja 26.2.-1.3.2019, jolloin radalla pääsee virittäytymään tuleviin toukokuun kilpailuihin etukäteen. 
 
 
Formula 1

2. Espanjan Red Bull MotoGP 2019 Jerezissä

Tänä vuonna moottoripyörien kansainväliset tähdet palaavat polttamaan asfalttia Jerezin radalle Espanjan Red Bull MotoGP 2019-kisaan. Tätä vauhdikasta tapahtumaa ei kannata jättää väliin jos lomailee Cádizissa keväällä.
 
MotoGP:n hallitseva kuljettajien mestari on espanjalainen Marc Marquez. Tämän vuoden kilpailun odotetaan olevan erityisen vauhdikas, sillä radalla nähdään maailman mestarikuskeja kuten Rossi, Jorge Lorenzo ja Pedrosa. 
 
Jos Jerezin kisat jäävät väliin, samanlaista vauhdin huumaa voi tuntea Espanjan kolmessa maailmanmestaruuskisassa. Kisat järjesteään Montmelóssa kesäkuussa, Aragónissa syyskuussa ja Chestessä (Valencia) marraskuussa. 
 
MotoGP Espanjassa

3. Valderraman golf-mestarit 2019 Andalusiassa

Euroopan golf-mestareiden kerma palaa Andalusiaan vuoden 2019 lokakuussa ottamaan osaa suosittuun Valderrama Masters-kisaan. Ottelu käydään yhdellä koko Euroopan tunnetuimmalla golf-klubilla Real Club de Golf de Valderramalla Sotograndessa (Cádizissa). Radassa on 18 reikää ja se avettiin vuonna 1974. 
 
Valderrama Masters tunnettiin aikaisemmin nimellä Open de España ja vuonna 2019 se on toinen kahdesta ainoasta Euroopan kierroksen golf-kisasta Espanjassa. Kilpailun aikaan Andalusiassa nautitaan vielä loppukesän mukavista lämpötiloista, joten Valderramaan voi yhdistää mukavia pelejä Andalusian tasokkailla golf-kentillä. Vuokraamalla loma-asunnon Andalusian parhaimpien kenttien läheisyydestä pääsee jo varhain aamulla nauttimaan heräilevistä maisemista. 
 
Andalusia on Euroopan suurin golf-kenttien keskittymä. Golfmatkailun kattojärjestö IAGTO julisti Andalusian hiljattain "vuoden golf-matkailukohteeksi Euroopassa", vedoten sen lukuisiin kenttiin ja niiden lyömättömään laatuun. 
 
Real Club de Valderrama Espanjassa

4. Maantiepyöräilyn Vuelta a España 2019

Elokuun 24. päivä starttaa tunnettu maantiepyöräilyn ympäriajo Vuelta Ciclista a España. Tänä vuonna ajon lähtöpiste on Salinas de Torrevieja, jonka kautta Vuelta ei ole koskaan aikaisemmin edes kulkenut. Alueella on upeita suolajärviä ja reitti kulkee myös valtavan Santa Polan suolajärven ohi. 
 
Kolmen viikon ajorupeama on jaettu 21 eri etappiin. La Vuelta kiertää tuttuun tapaan lähes koko Espanjan maan kolkat, kiemurrellen upeiden rannikkomaisemien ja jylhien vuoristojen välillä. Ajon lopullista reittiä ei ole vielä julkistettu, mutta sen uskotaan kulkevaan Baskimaan kautta etelään upeampien nähtävyyksien kautta. Viime vuonna reitti kulki huikean Caminito del Reyn ohi. 

Reitti vaihtuu vuosittain, mutta yleensä se päättyy aina samaan paikkaan. Loppupisteenä toimii Espanjan sydämessä sijaitseva Madridin Cibelesin suihkulähde.

Kaikki reitin yksityiskohdat julkistetaan tammikuussa 2019, jonka jälkeen kisasuunnitelmien teko voi alkaa. 

 
La Vuelta a España pyöräily

5. Mutua Madrid Open Tennis

Madrid kerää tennismaailman tähdet yhteen 3.-12. toukokuuta Mutua Madrid Open de Tenis-kisaan. Kilpailu käydään Madridin arkkitehtonisessa ihmeessä, kuution muotoisessa urheilukompleksi Caja Mágicassa (suom. taikalaatikko), jossa on liikkuvat seinät ja avattava katto. 
 
Samalla kun osallistuu jännittävään Mutua Madrid Openiin, kannattaa varata aikaa tutustua yhteen Espanjan kauneimmista kaupungeista. Madrid on keväällä erityisen häikäisevä, eikä kesän matkailijamassatkaan ole vielä liikkeellä.  
 
Mutua Madrid Open tennis ottelut

6. Rallitapahtuma Rally RACC Katalonia - Costa Dorada

Järjestyksessä 55. WRC Rally de España (Rally RACC Katalonia - Costa Dorada) 24.-27. lokakuuta. Supersuosittu rallitapahtuma järjestetään Katalonian Tarragonassa sijaitsevassa PortAventura-teemapuistossa. 
 
Rally RACC Cataluña-Costa Dorada on ainoa rallitapahtuma joka ajetaan niin asfaltin kuin hiekkapohjaisen tien päällä. Tämän vuoksi ajajilta odotetaan erityistä taitoa, jonka avulla ajokit pysyvät tien päällä molemmilla osuuksilla.
 
Costa Doradalla kulkeva rallireitti on kolmas ja toiseksi viimeinen haaste ennen FIA World Rally-mestaruutta, joka ajetaan marraskuussa Australiassa. Vuonna 2019 kilpailussa nähdään todellisia ihmeautoja, joiden osallistuminen aikaisempina vuosina ei ollut mahdollista ajopelien teknisten vaatimusten vuoksi. 
 
Rally RACC Kataloniassa

7. El Clásicon jalkapallo-ottelu: Madrid vastaan Barcelona

Kun Madrid ja Barcelona kisaavat toisiaan vastaan, ammottavat koko maan kadut tyhjyyttään. Koko kansa kerääntyy TV:n eteen seuraamaan vuoden jännittävintä jalkapallo-ottelua ja vain harvoilla onnellisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan kisaa stadionille. 
 
Tällä kertaa Barcelonalla on arvokas valttikortti käsissään, sillä kisa alkaa seuran kotistadionilla Camp Noulla. Voittoa on turha arvuutella vieläkään, sillä vuosien mittaan on tullut selväksi että molemmat ovat todellisia mestariseuroja maailmanluokan tähtipelaajineen. 
 
Toinen ottelu Real Madridin ja Barcan välillä käydään 3. maaliskuuta 2019 alkavana viikonloppuna Santiago Bernabéulla. Tarkka päivämäärä julkistetaan vain muutama viikko ennen ottelua, joten kannattaa olla valppaana jo helmikuussa mikäli haaveena on päästä todistamana ottelua omin silmin. 
 
 

8. Multisport World Championships Festival 2019

Multisport World Championships Festivaali järjestetään Pontevedrassa 27.4.-4.5.2019. Tapahtuma kuuluu uusimpien urheilutapahtumien joukkoon; ensimmäinen järjestettiin vuonna 2017 Kanadassa. Festivaalin ideana on kerätä yhteen eri lajien ammattilaisia ja harrastajia nauttimaan erilaisten lajien huumasta.  

Jokaisessa osuudessa on mukana vähintään kaksi eri urheilulajia. Standard Duathloniin kuuluu juoksu-, pyöräily- ja toinen juoksuosuus (5, 10 ja 2,5 kilometriä) kun taas Aquabikeen uintia ja pyöräilyä (3000 metriä ja 120 kilometriä). Kisassa on myös kaksi eri triathlonia: pitkän osuuden triathlon (uinti 3000m, pyöräily 120km ja juoksu 30 km) sekä epätasaisessa maastossa kulkeva Cross Triathlon (uinti 1000m, pyöräily 30km ja juoksu 10 km).

9. Open Week & World Championship in Europe dinghy 2019

Purjehduskisojen ystävien kannattaa suunnistaa elokuussa El Balisin satamaan Sant Andreu de Llavaneresiin, joka sijaitsee 40 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen. El Balisin purjehdusseuralla järjestetään kevytveneilyn Euroopan maailmanmestaruuskisat 4.-11.8.2019. Kisan erilaisiin avajaistapahtumiin voi ottaa osaa jo 29.7.-3.8.2019.  

Vuoteen 2004 asti Euroopan kevytveneily oli osa naisten olympialajeja. Vaikka kevytveneily poistettiin olympialajeista, on se silti mielenkiintoinen ja vaativa laji. Vene painaa vain noin 45 kiloa ja sitä käytetään usein nuorten purjehtijoiden merenkäynnin opetukseen. Painokölittömän purjejollan ohjaaminen on haastavaa, sillä ilman painoa vene voi helposti kaatua. 

Alueen vesi soveltuu hyvin purjehdukseen ja kisojen järjestämiselle. Vuonna 2018 Sant Andreu de Llavaneresissa järjestettiin Finnjollan Master World Cup ja 40 kilometriä kohteesta etelään taas vuoden 1992 kesäolympialaiset. Vierailun Sant Andreu de Llavaneresissa voi yhdistää lyhyeen, 48 tunnin Barcelonan matkaan, jolloin pääsee näkemään myös kaupungin laitamilla sijaitsevia, upeita merimaisemia. 

10. Málagan puolimaraton

Jo 29. kertaa järjestettävä Málagan puolimaraton täyttää kaupungin urheilun ystävillä 24.3.2019. Puolimaraton on juostu 28 kertaa täysin samaa reittiä, mutta nyt järjestäjät ovat vihdoin päättäneet muuttaa vakiintunutta suunnitelmaa. Reitti alkaa ja päättyy samaan pisteeseen, antaen yleisölle paremmin tilaa tulla kannustamaan lempijuoksijaansa. 

Reitti alkaa ensi vuonna Málagan keskustassa sijaitsevalta Paseo Central del Parque de Mâlagalta ja suurin osa siitä kulkee kaupungin meren edessä molempiin suuntiin. Reitin varrella on mukavasti tilaa katsojille sekä erilaisille ruoka- ja juomapisteille. Kisaan osallistuvien sekä yleisön kannattaa etsiä majoitusta Málagan keskustan tai rannan läheisyydestä. 

Maratonin reitti kulkee sataman, Muelle Unon, Pompidoun ja vanhan tupakkatehtaan ohi, jossa tänä päivänä toimii kaupungin venäläinen museo sekä automuseo. Reitti kääntyy takaisin kulkien La Plaza de Mercedin aukion, roomalaisen teatterin ja Alcazaban linnoituksen ohi. Ennen loppuviivaa reitti ohittaa vielä Málagan kuuluisan Museo de Bella Artes de Málagan. 

Yksityiskohtaisesta reitistä julkaistaan kartta lähempänä tapahtumaa. Parhaiten Málagaan tutustuu kävellen ja rannan edessä kulkeva merenrantabulevardi sopii loistavasti aamu- ja iltalenkkeilyyn. 

Maraton Espanjassa


Espanjalaiset ovat todellisia urheiluhulluja, jonka vuoksi maassa on valtava skaala myös kansainvälisesti noteerattuja urheilutapahtumia. Jalkapallo tulee ehkä aina olemaan Espanjan kansallislaji, mutta myös Formula 1, pyöräily ja tennis ovat kasvattaneet suosiotaan ja maasta löytyy lukuisia näiden uusien suosikkilajien mestareita.

Espanjalaiset kannustavat omaa lempijoukkuettaan tai suosikkiurheilijaansa henkeen ja vereen. On mielenkiintoista päästä todistamaan espanjalaisten hullunkuriseksikin käyvää urheilukiihkoa ja nauttimaan tasokkaiden urheilutapahtumien loistosta paikan päälle. 

Kannattaa varoa juotumasta sanaharkkaan urheilusta väärän henkilön kanssa, espanjalaiset taitavan myös väittelyn joskus raivostuttavankin jalon taidon!
 

Asunto Valenciassa (Centro de Valencia)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 80 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Ilmastointi
 • Lämmitys
 • Hissi
 • Tv
Nro: 54876 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 434 - 1 302/viikko € 62 - 186/yö Näytä tiedot

Asunto Calahondassa (Mi Capricho)

(3)
 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 7
 • 2 kylpyhuonetta
 • 100 m²:n pinta-ala
 • 25 m² terassialue
 • 20000 neliömetrin puutarha
 • Wi-fi
 • Yleinen uima-allas
 • Aurinkotuolit
Nro: 31592 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 420 - 2 520/viikko € 60 - 360/yö Näytä tiedot

Asunto Son Serra de Marinassa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 1 kylpyhuone
 • 140 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Ilmastointi
 • Lämmitys
 • Takka
Nro: 52041 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 588 - 1 169/viikko € 84 - 167/yö Näytä tiedot
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja olet mukana 750 euron lahjakortin arvonnassa.


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.