Parhaat perhelomakohteet Espanjassa

Listasimme asioita, joita kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee perhelomaa Espanjassa. Mukana ehdotuksia lomakohteista lapsiperheille sekä vinkkejä aktiviteetteihin ja suunnitteluun. 

 

Listastamme löytyy parhaita Espanjan lomakohteita perheille, joissa pääsee nauttimaan pitkien rantojen lisäksi loistavista palveluista sekä mukavista aktiviteeteistä. 

Miten valmistautua lomaan lasten kanssa

Lähtöaulassa lasten kanssa

1. Kun lentää lapsen kanssa ensimmäistä kertaa, kannattaa yrittää matkustaa mahdollisimman aikaisin aamulla. Aamulennot myöhästyvät harvemmin ja silloin lapsilla on yleensä parhaiten kärsivällisyyttä istua paikallaan lennon ajan. Vanhemmat voivat herätellä lapset lomatunnelmiin kertomalla perillä odottavista, mukavista asioista ja pitää lapset viihdytettyinä vaikka uuden kirjan tai lelun avulla. 

2. Jokaista perheenjäsentä ei voi aina miellyttää, mutta lapsilta voi kysellä mielipiteitä mitä he haluaisivat tehdä lomalla ja minne he mielellään matkustaisivat. Rantahuvilan vuokraaminen Espanjasta on toimiva vaihtoehto aina kun on pienempiä lapsia mukana. Tällöin aika kuluu rennosti rannalla telmien ja vanhemmat voivat valmistaa ruuat kätevästi itse. 

3. Kannattaa suunnitella lasten kanssa yhdessä mitä kaikkea lomalla tullaan puuhaamaan. Suunnitelmat harvoin toteutuvat täydellisesti, mutta on hyvä miettiä etukäteen mihin kaikkeen varataan aikaa. Jos loma suuntautuu rannalle, kannattaa ottaa etukäteen selvää voiko kohteessa vuokrata kanootteja, snorklausvälineitä tai polkuveneitä ja mitä päiväretkikohteita on saatavilla. 

4. Kannattaa ottaa huomioon että lentomatkan aikana lämpötila vaihtelee suuresti kylmän ja kuuman välillä. Lapset kannattaa pukea lämpimästi mutta myös niin, että he saavat helposti vaatekerroksia pois tarvittaessa. Kengät kannattaa myös valita hyvin ja muistaa, että ne joutuu riisumaan turvatarkastuksessa. 

5. Kannattaa pitää lukua mukana vietävistä laukuista ja kiinnittää kaikkiin omat yhteystiedot katoamistapausten varalta. Ruumaan vietävään laukkuun on hyvä kiinnittää vaikka värikäs nauha, sillä laukkuja saattaa olla samanlaisia myös muilla lennolla matkustavilla. 

6. Käsimatkalaukku on tärkein mukana kulkeva asia. Kannattaa suunnitella sen sisältö tarkkaan ja varata mukaan myös vaihtovaatteet siltä varalta, että ruumassa kulkeva laukku eksyy matkalla. Samasta syystä kannattaa käsimatkatavaroihin pakata mukaan myös tarvittavia lääkkeitä ja tietenkin myös kaikki matkadokumentit. 

7. Vaikka loman suunnittelu onkin tarpeellista, ei kaikkia päiviä kannata aikatauluttaa minuutilleen. Lapsiperheiden suunnitelmat harvoin toteutuvat pilkulleen ja liian yksityiskohtainen aikataulu voi aiheuttaa vain päänvaivaa. Kun suunnittelee vierailua teemapuistoihin, kannattaa ottaa hyvissä ajoin selvää puistojen aukioloajoista. Myös paikalliset pyhäpäivät saattavat vaikuttaa puistojen ja kauppojen aukioloaikoihin.  

8. Pitkän lentomatkan voi käyttää yhteiseen lomasuunnitteluun lasten kanssa. Mukaan voi ottaa kohteen kartan tai esitteitä paikallisista aktiviteeteista, jotta myös lapset pääsevät kertomaan mitkä asiat heitä kiinnostavat. Mukaan voi ottaa myös espanjan kielen alkeiskirjan, jonka avulla pääsee mukavasti lomatunnelmaan. ¡Hola! ja ¡Gracias! ovat sanoja joita lapsetkin kuulevat monta kertaa matkan aikana. 

9. Oikeanlaisen majoitusvaihtoehdon löytäminen on yksi lapsiperheen matkan tärkeimpiä asioita. Loma-asunto tai huvila on aina käytännöllinen vaihtoehto kun matkustaa pienten lasten kanssa. Oma keittiö tuo omanlaista vapautta lomailuun eikä koko matkabudjettia tarvitse käyttää ravintoloissa ruokailuun. 

Suosittelemme viemään lapset ostoksille paikallisiin kauppahalleihin, jossa he näkevät värikkäitä hedelmiä, kasviksia ja paikallisia herkkuja. Kauppahalleissa voi yleensä myös maistella tapaksia ja samalla voi löytyä myös tulijaisia matkalaukkuun. 

Kauppahallista ostetuista tuotteista voi sitten rauhassa kokkailla loma-asunnon rauhassa lasten leikkiessä uima-altaalla. Kun pienet sitten simahtavat illalla unten maille, voivat vanhemmat nauttia lasin viiniä terassilla ihaillen maisemia. 

10. Vanhempien kannattaa myös ajatella itseään lomalla. Vanhempien lasten kanssa voi paremmin suunnitella yhteisiä aktiviteetteja, mutta pienten kanssa lomaillaan usein heidän ehdoillaan. Silloin on hyvä tehdä kompromisseja; kun aamulla on jaksettu kiertää museossa, on myöhemmin lapsille luvassa mukavaa puuhaa. 

 Loma vauvan kanssa

Vauvan kanssa matkustaminen vaatii kärsivällisyyttä, varsinkin jos kyseessä on pienen ensimmäinen ulkomaanmatka. Tehokas suunnittelu kuitenkin helpottaa asiaa ja jos onnistuu pitämään vauvan normaalista päivärytmistä kiinni, sujuu lomailu rennommin kaikilta. Lue lisää tietoa mihin ja miten matkustaa alle 2-vuotiaiden lasten kanssa

Loma pienten lasten ja kouluikäisten kanssa

Pienet lapset tuntuvat aina haastavimmilta kuin vauvat, joiden tarpeet on helpompi tyydyttää. Turhaantuminen, kiukuttelu ja uhmaaminen tuntuvat olevan jokapäiväistä ja vanhempien kärsivällisyyttä koetellaan jatkuvasti. Tästä syystä kannattaa valita lomakohde huolella, sillä mitä enemmän aktiviteetteja ja nähdätyyksiä lapsille löytyy, sitä mutkattomammin loma sujuu myös vanhemmilta. Pienet lapset viihtyvät loistavasti uima-altaalla, joten kannattaa suosia loma-asuntoja joista sellainen löytyy. 

Joskus vanhemmat lapset tuntevat itsensä unohdetuiksi kun perheen pienemmät vaativat enemmän vanhempien huomiota. Vanhemmat voivat antaa vanhemmalle lapselle vaikkapa kunniatehtävän toimia loman valokuvaajana. Kuvista voi teettää albumin kotiin saavuttaessa. Kannattaa myös ottaa vanhempi lapsi aktiivisemmin mukaan lomasuunnitteluun, heiltä voi saada mukavia ideoita. Lue lisää tietoa perhelomasta Espanjassa lasten kanssa

Loma teini-ikäisen kanssa

Lomaa teini-ikäisen kanssa kannattaa arvostaa, sillä eipä aikaakaan kun hän jo jättäytyy pois perheen lomilta. Jos nuorella on jotain eerityismieltymyksiä kuten valokuvaus, maalaus tai tanssiminen, yritä löytää lomakohteesta jotain häntä kiinnostavia nähtävyyksiä tai aktiviteetteja. Teinistä myös mukava lähteä vanhempien kanssa vaikka riippuliitämään; kokemaan asioita mitä normaalioloissa kotona ei voi tehdä. Teinille voi myös antaa lomalla iän puitteissa hieman enemmän vapautta, kuten jättää hänet vaikka shoppailemaan läheiseen ostoskeskukseen päiväksi. Lue lisää vinkkejä lomailuun teini-ikäisten kanssa Espanjassa

Lapsiperheen rantaloma - parhaat kohteet

1. Costa Brava

Katsasta parhaat paikat missä yöpyä Costa Bravalla ja vie perheesi tutustumaan upeaan Kataloniaan. Vietättävät Palsin, Figueresin, Calella de Palafrugellin ja Gironan kaupungit ovat vain osa Costa Bravan hurmaavista kaupungeista. Rannikolla pääsee nauttimaan kristallinkirkkaista vesistä, tasokkaista vesi- ja teemapuistoista sekä upeista patikkapoluista luonnonpuistojen kauniissa maisemissa. 

Tossa de Marin ranta

Tossa de Mar on yksi Espanjan suosituimmista perhelomakohteista, jonka upeat maisemat, kauniit rannat, roomalaiset rauniot ja vanhakaupunki hurmaavat niin lapset kuin aikuisetkin. Sama pätee läheiseen Empriabravan kaupunkiin, joka on nimetty "Espanjan Venetsiaksi" sen lukuisten kanavien ja siltojen ansiosta. Empuriabravan loma-asunnoissa majoittuvilla on usein oma laituri, joka houkuttelee perheen lapsia bongaamaan kanavissa uivia kaloja.

 

2. Costa Dorada

Myös Costa Dorada kuuluu lapsiperheiden suosikkirannikoihin Espanjassa. Perheet voivat suunnata päiväretkelle rannikon upeisiin kyliin ja kaupunkeihin kuten Tarragonaan, jonka historiallinen perintö ja kaunis luonto vetoaa myös pieniin matkailijoihin. Costa Doradalta löytyy muutama perhelomakohdeklassikko, kuten Cambrils ja Calafell, jotka sijaitsevat lähellä teemapuistoja ja muita lapsiperheen aktiviteetteja. Kun vuokraa loma-asunnon läheltä Costa Doradan parhaimpia rantoja, pääsee niille mukavasti myös kävellen. 

Cambrilsin ranta

Kataloniassa monelle kaupungille on myönnetty virallinen perhelomakohteen sertifikaatti lapsiperheiden matkakohteisiin erikoistuneilta asiantuntijaorganisaatioilta. Tämä tarkoittaa ainakin sitä, että kyseisten kohteiden rannat ovat erityisen puhtaat, palvelut erinomiaset sekä kohteessa on paljon lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja ravintoloita. 

 

3. Costa Blanca

La Granadellan ranta, Javea

Costa Blancalta löytyy suurempia matkailukaupunkeja sekä pienempiä, viehättäviä espanjalaiskyliä, joissa tunnelma on autenttisempi ja leppoisampi. Costa Blancan kuuluisin kaupunki lienee Benidorm ja täältä löytyvät myös suomalaisten suosikkikaupungit Torrevieja ja Alicante. Vaihtoehtoja lapsiperheen lomaa Costa Blancalla suunnitteleville riittää runsaasti. 

Jos kaipaa rauhallisempaa perhelomakohdetta, kannattaa tutustua Morairan ja Altean kaltaisiin pieniin kyliin. Morairan kauniit ja rauhalliset rannat sekä Altean hurmaava vanhakaupunki houkuttelevat lapsiperheitä vuosi toisensa jälkeen. Tänne tullaan rentoutumaan, syömään hyvin sekä nauttimaan rennon Välimeren rannikkokylän leppoisasta tunnelmasta. Myös hieman suuremmat kaupungit Calpe ja Denia ovat hyviä vaihtoehtoja perheille. 

 

4. Costa del Sol

Balcon de Europan näköalatassanne, Nerja, Espanja

Costa del Sol on jo vuosien ajan nauttinut asemastaan Espanjan perhelomakohteiden ykkösrannikkona. Rannikolla sijaitsevat, Nerjan kaltaiset pikkukaupungit upeine rantoineen ja kapeine katuineen sekä suuremmat kaupungit, kuten Fuengirola ja Torremolinos kuuluvat lapsiperheiden suosituimpiiin majoituskohteisiin Costa del Solilla. Suomalaisten suosikkikaupunki Benalmadena houkuttelee niin ikään perheellisiä lapsille suunnattujen aktiviteettien valikoimallaan sekä tasokkailla ravintoloillaan.
.

Historialliset monumentit ja teema- ja vesipuistot ovat vain jäävuoren huippu Costa del Solin lapsiperheiden loma-aktiviteettien valikoimassa. Toisinaan vapaa-aika kuluu pelkästään Costa del Solin parhaimmista rannoista nauttien sekä rannikon upeita, valkoisia kyliä kierrellen. Jos perheessä on todellisia hurjapäitä, kannattaa suunnistaa vuorenseinässä kulkevalle Caminito del Reyn polulle.

5. Kanariansaaret

Kanariansaarilta löytyy mukavasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsiperheille. Teneriffa, Gran Canaria, La Palma ja La Gomera houkuttelevat vehreämpiä maisemia kaipaavia perheitä, jotka nauttivat myös luonnossa kulkemisesta. Merestä nauttivien kannattaa vuokrata asunto Kanariansaarten rannoilta.

Jos perheessä on vanhempia lapsia, kannattaa etsiä loma-asuntoa Lanzarotelta tai Fuerteventuralta, jossa voi lähteä tutkimaan saarta vaikka pyöräillen ja niiden upeilla rannoilla pääsee harjoittelemaan lukuisia vesiurheilulajeja, kuten surffausta. Kanariansaarten leudon ilmaston ansiosta lämmöstä pääsee nauttimaan myös talvella, joka on pääsyy saarten suosittuuteen. 

6. Baleaarien saaret

Baleaarien saarilla löytyy nähtävää ja tehtävää kaikilla saarilla aina Mallorcasta Formenteralle. Majoitusta voi hakea suosituista lomakohteista tai vaikka vuokrata huvilan Mallorcan maaseudun rauhasta. Perheet voivat viettää aikaa patikoiden upeissa luontomaisemissa tai vaikka lähteä tutustumaan saarten perheystävällisiin rantoihin ja poukamiin. Baleaarien herkullinen gastronomia, Ibizan kaltaiset yöelämän keskukset sekä täydellisyyttä hipovat rannat tarjoavat jotain jokaiselle. 

Perhelomalla luodaan suosikkimuistoja lapsuudesta ja tarinat niistä kasvattavat arvoaan vuosi toisensa jälkeen. Oikean lomakohteen valitseminen ei ole vaikeaa, kun tietää parhaiten perheenjäsenten mieltymykset. Täysin lasten ehdoilla ei aina tarvitse matkustaa, vaan lomaan voi yhdistää niin lapsia kuin aikuisiakin kiinnostavia nähtävyyksiä. Tärkeintä on löytää majoituskohde, jossa loma sujuu rennosti ja vaivattomasti koko perheeltä. 

Asunto Mar de Cristalissa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 77 m²:n pinta-ala
 • Yleinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Terassi
 • Parveke
 • Ulkogrilli
Nro: 83258 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 235 - 924/viikko € 34 - 132/yö Näytä tiedot

Huvila Jáveassa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 2 kylpyhuonetta
 • 160 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Ulkogrilli
 • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
 • Autotalli
Nro: 39583 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 088 - 2 999/viikko € 155 - 428/yö Näytä tiedot

Huvila Alcudiassa

 • 4 makuuhuonetta
 • yöpyy 8
 • 4 kylpyhuonetta
 • 390 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Terassi
 • Parveke
 • Puutarha
Nro: 31429 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 3 489 - 9 192/viikko   Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.