Parhaat luksuslomakohteet ja aktiviteetit Espanjassa

Itsensä hemmottelu ja pieni ripaus ylellisyyttä tuo aina mukavaa lisää lomailuun. Oli sitten kyseessä reipas aktiviteettimatka tai rennompi loma aurinkoisilla rannoilla, kannattaa reissuun aina yhdistää mukavia hyvinvointi-, kauneus- ja ruokaelämyksiä piristykseksi. Paluu arkeenkin sujuu paremmin kun keho on palautunut uusien kokemusten virittämänä normitilaan eikä enää tarvitse elää säästöliekillä. 

Kokosimme listan Espanjan parhaimmista luksuslomakohteista sekä ylellisimmistä aktiviteeteista. Mukana muutamia ennalta arvattavia kohteita, mutta myös monia uusia yllättäjiä. 

Bilbaon Michelin-voittajat - ylellisiä kokemuksia kaupungin tähtiravintoloissa

Bilbaosta ei luksusta puutu. Tämä varakas ja eloisa kaupunki tyrmää matkailijan upealla arkkitehtuurillaan, taiteellaan sekä ylellisten ruokaelämyksien tarjonnallaan. Bilbao on Pohjois-Espanjan Michelin-ravintoloiden mekka, jossa kokit valmistavat kilpaa Baskimaan upeimpia perinnemakuja. Gastronominen elämys on Michelin-ravintoloissa taattu ja jokainen annos on huikea gastronominen taideteos. 

Yksi kaupungin parhaimmista ravintoloista on kuuluisa Victor Montes, jonka yhteydessä toimii viihtyisä pintxos-baari. Vuonna 1849 perustettu ravintola kunnioittaa Baskimaan ruokakulttuurin perinteitä - täällä saa todellisen kosketuksen alueen upeaan makumaailmaan. Michelin-ravintola Nerua Guggenheim Bilbao tarjoilee innovatiivisempia herkkuja Baskimaasta ja sen terassilta avautuu kaunis näköala kaupunkiin. Azurmendi taas oli kaupungin ensimmäinen Michelin-tähden ansainnut ravintola, joka loihtii kuuluisia annoksiaan ylellisessä maatalossa kaupungin laitamalla. 

Niin ikään baskityylisessä maatalossa toimiva Andra Mari tarjoaa ylellisten Michelin-ruokaelämysten lisäksi romanttisen näköalan Ibaizabalin joelle. Kaupungin keskustasta löytyy vanhan kaivoksen päälle rakennettu Michelin-ravintola Mina, jonka rustiikkisisustus kiviseinineen tekee paikasta tunnelmallisen. Baskimaan perinteitä vaalivan illallisen jälkeen voi lähteä romanttiselle kävelylle Nervión-joen maisemiin. 

Bilbaon lomalla kannattaa myös poiketa Indautxun kaupunginosaan, josta löytyy ylellisiä pikkubutiikkeja, jalokiviliikkeitä sekä luksusräätäleitä. Suosittelemme vierailemaan Rodríguez Ariasin ja Alameda de Urquijon kaduilla sekä Plaza de Campuzanon aukiolla. Lähellä sijaitseva Bilbaon taidemuseo on myös upea ilmestus valokuvauksellisine terasseineen ja suihkulähteineen. 

Ylellinen junamatka läpi Pohjois-Espanjan

San Sebastian on Pohjois-Espanjan oma helmi. Alueen maisemia värittää vehreät kukkulat sekä täydellisyyttä hipovat rannikkonäkymät, jotka sopivat täydellisesti ylelliseen luontomatkaan taianomaisessa Pohjois-Espanjassa. 

Espanjan pohjoiseen voi tutustua myös rennosti junasta käsin. Luxury Train Club on erikoistunut näihin eksklusiivisiin matkoihin, jotka kulkevat alueen upeimpien maisemien läpi. Juna pysähtyy muun muassa Santiago de Compostelassa, Bilbaossa ja Santanderissa, joissa pääsee viettämään aikaa kaupungin kylpylöissä ja niiden häikäisevän upeilla nähtävyyksillä. Gastronomiset elämykset ovat käden ulottuvilla myös junassa - Luxury Train Clubin ravintolat tarjoilevat mitä uskomattomimpia annoksia ohikiiviä maisemia ihaileville matkailijoille. 

Pohjoinen upeine rannikkomaisemineen on kautta aikojen ollut espanjalaisten kuninkaallisten lempimatkailukohteita. Myös nykypäivän matkailijat suosivat tuntemattomampaa pohjoista ja päätyvät usein vuokraamaan loma-asunnon maaseudulta tai meren läheltä. Raikkaan meri-ilman lisäksi pohjoinen tarjoaa häikäisevän kauniissa luontomaisemissa kiemurtelevia patikkapolkuja reippaammille matkailijoille. Moni lueella lomaileva tekee unohtumattoman retken Monte Igueldon 184 metriä korkealle huipulle, josta avautuu kaunis näköala Conchan rannalle ja Baskimaan maaseudulle. 

Jos aikaa San Sebastianissa on vain vähän, kannattaa majoittua kaupungin keskustaan josta pääsee helposti tutustumaan kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin. San Sebastianin vanhankaupungin vaikuttavat historianähtävyydet ja tunnelmalliset pintxo-baarit jättävät matkailijaan pysyvän vaikutuksen. Michelin-tason ruokaelämyksiä kaipaavat voivat suunnistaa Kokotxaan, joka sijaitsee Pyhän Marian kirkon vieressä. 

San Sebastianin ylellisempiin aktiviteetteihin kuuluu myös vierailu Santa Claran saarella. La Conchan lahdella sijaitsevalle saarelle pääsee veneellä kaupungin satamasta ja siellä voi viettää päivän nautiskellen upeista kalaruuista, tunnelmallisista pikkupoukamista ja pienen saaren rennosta tunnelmasta. 

Ylellisiä hyvinvointiretriittejä Ibizalla

Ibiza on säilyttänyt suosionsa aina 1960-luvulta saakka ja tänä päivänäkin saarella juhlitaan vähintään yhtä villiin tahtiin kuin parhaimpina hippivuosina. Juhlaskenen lisäksi saarelta löytyy nykyisin tasokas valikoima erilaisia terveys- ja hyvinvointiretriittejä.  

Yhä useampi rentoutumis- ja hyvinvointilomaa suunnitteleva päätyy valitsemaan Ibizan lomakohteekseen. Valikoimassa on ainoastaan naisille suunnattuja retriittejä, psyykkiseen hyvinvointiin keskittyviä paketteja, hengellisiä kokoontumisia sekä joogakursseja. Joogapalveluihin keskittyvä Yoga Rosa Retreat on todellinen hyvinvoinnin paratiisi keskellä ylvästä mäntymetsää. Yoga Rosan vierailuun voi yhdistää joogan lisäksi meditaatiota, hiljaisuusretriittejä ja täysin kasvipohjaisia ruokaohjelmia. 

Luontoretriitin jälkeen voi lähteä tutkimaan saaren tunnelmallisia valkoisia kyliä. Portinatx on yksi saaren hurmaavimmista alueista, jonka läheisyydestä löytyy pieniä merenrantapoukamia ja saaren parhaimpiin kuuluvia rantoja. Eivissassa taas aika vierähtää mukavasti vanhaakaupunkia kierrellen ja historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen. Ibizan paras shoppailualue löytyy Marina Botafochista, josta löytyy lukuisia merkkiliikkeitä sekä trendikkäitä ravintoloita. 

Ylellisiä juhlia ja vauhdikkaita yökerhoja kaipaaville lomalaisille Ibiza on todellinen paratiisi. Saaren ylellisimmät klubit ovat KM5 Eivissassa sekä Nassau Beach Club Platja d'en Bossalla. Eliitin kanssa juhliminen vaatii pöytävarauksen, sillä kaikki haluavat nauttia ylellisestä tunnelmasta Ibizan auringon alla. 

La Riojan luonto- ja viinimatkailukohteet

La Riojan alue on tunnettu hiljaisista pikkukylistään, vehreistä kuukuloistaan, ikivanhoista luostareistaan sekä tietenkin viinintuotannostaan. Jos vilkkaiden lomakohteiden vilinä ei innosta, kannattaa suunnata La Riojan maaseudun rauhaan nauttimaan maan parhaimmista viineistä sekä alueen herkullisesta gastronomiasta. 

Bodega Mugas on yksi La Riojan parhaimmista viinitiloista, joissa jopa tynnyrit valmistetaan paikan päällä. Obarenesin vuorilla sijaitseva tila tarjoaa viinintuotantoon keskittyviä tutustumisretkiä päivittäin. Mikäli haluaa ihailla La Riojan maaseutua ja viiniviljelmiä lintuperspektiivistä, voi osallistua Bodega Mugasin ylelliselle kuumailmapalloretkelle vaikka auringonnousun aikaan. Alla avautuva värimaailma on tyrmäävän upea ja retken jälkeen on mukava istahtaa nauttimaan tapaksia - ja tietenkin La Riojan upeita viinejä. 

Jos haluaa lisätä luontomatkailuun hieman luksusta, kannattaa harkita osallistumista Camino de Santiagon pyhiinvaellusreitille. Maailman parhaimpiin uskonnollisiin vaellusreitteihin kuuluva Camino de Santiago on palkitseva ja unohtumaton kokemus ja polun yksi osuus kulkee juuri La Riojan alueen sekä sen pääkaupungin Logroñon läpi. Logroñoon kannattaakin pysähtyä hetkeksi ihailemaan sen tunnelmallista vanhaakaupunkia, keskiaikaista arkkitehtuuria sekä maistelemaan kaupungin herkullisia pintxos-tapaksia. 

Marbellan luksusjahtien matkassa

Puerto Banusin luksusjahteja Marbellassa

Marbella on jo pitkään pitänyt paikkaansa Espanjan luksuslomakohteiden ykkösenä. Tänne rikkaat ja kuuluisuudet ympäri maailman kerääntyvät yhteen nauttimaan Marbellan ylellisistä palveluista ja eksklusiivisimmista tapahtumista. Jetset-piirien mukana alueelle on myös rakentunut huima tarjonta erilaisia luksustason aktiviteettejä. 

Yksi suosituimmista luksusaktiviteeteista Marbellassa on tietenkin oman jahdin vuokraaminen päiväksi. Matkaajat voivat siemailla shampanjaa, maistella oman kokin loihtimia herkkuja, harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja tai vaikka vain nauttia Costa del Solin rannikon upeista näkymistä. Esimerkiksi Maia Fair Marbella tarjoaa ylellisiä, kaiken palvelun päiväretkiä sekä yön yli kestäviä paketteja upeilla jahdeillaan. 

Puerto Banúsin design- ja merkkiliikkeiden valikoima on suorastaan päätähuimaava. Kaikki suosituimmat brändit löytyvät samasta paikasta aina Guccista Tom Fordiin, Hermesiin ja Dioriin. Ostosten lomassa voi istahtaa rantabulevardille nauttimaan virkistävän lasin shampanjaa ja ihailla samalla satamaan lipuvia ökyjahteja. 

Marbellan golf-lomaan voi yhdistää kätevästi myös erilaisia hyvinvointipalveluja ja kylpyläpäiviä. Suosittelemme erityisesti Western La Quintaa, joka sijaitsee Marbellan "golf-laaksossa". Western La Quintan golf-keskuksessa voi pelaamisen lisäksi hemmotella itseään maurilaistyylisessä kylpylässä sekä erilaisissa kauneus- ja rentoutumispalveluissa. 

Marbellan suosituimpiin luksusaktiviteetteihin kuuluu myös rentoutuminen kaupungin ylellisillä rantaklubeilla, joista moni kuuluu Euroopan parhaimmistoon. Suosittelemme vierailemaan La Sala by the Sean ja Amáre Beachin klubeilla, jossa shampanja virtaa aamusta iltaan ja teemajuhlat täyttävät klubien kalenterit koko kesäksi. Kaupungin parhaimpia VIP-juhlia järjestävät myös Olivia Valére ja Pangea, joihin kannattaa varata liput hyvissä ajoin etukäteen. 

Luksus-shoppailijan unelmakaupunki Madrid

Myös Madrid kuuluu Espanjan merkkishoppailijan unelmakaupunkeihin. Madridin ylellisimmät kaupunginosat ovat Chamberí, Salamanca ja Retiro. Chamberí oli aikoinaan Madridin aristokraattien suosikkialuetta ja tänä päivänä aluella on pääasiassa hämyisiä pikkubaareja, tunnelmallisia gallerioita ja tasokkaita ravintoloita. Salamancan alueelta löytyy taas koko kaupungin upeimpia rakennuksia ja se sijaitsee kivenheiton päässä Espanjan kalleimpiin kuuluvalta ostoskadulta, Calle Serranolta. 

Jos haluaa perusteellisen perehdytyksen Madridin ostosmahdollisuuksien maailmaan, voi itselleen myös palkata henkilökohtaisen shopppaajan päivän ajaksi. Jo 3-4 tunnin opastuksenkin aikana pääsee mukavasti sukkuloimaan Madridin eksklusiivisimpien shoppailureittien läpi sekä ammentamaan parhaimmat vinkit asiantuntijan tietovyörystä. Yksi on varma - Calle Serrano on takuulla reitin varrella. 

Myös Madridin huikeaan Reina Sofian museoon voi järjestää yksityisen opastuskierroksen. Museossa pääsee ihailemaan muun muasssa Picasson upeaa Guernican maalausta, joka kuuluu koko maailman vaikuttavimpiin taideteoksiin. Turistimassojen täyttämien käytävien sijaan yksityisellä kierroksella pääsee ihailemaan mestariteoksia omassa rauhassa cocktaileja siemaillen. Myös Thyssen ja Prado tarjoavat yksityiskierroksia, joihin voi yhdistää myös illallisen museon tiloissa. 

Madridista löytyy myös valtava määrä maailmanluokan huippuravintoloita ja maineikkaita kokkeja. David Muñoz on tällä hetkellä yksi Madridin maineikkaimpia kokkeja ja eräs kriitikko oivallisesti luonnehti hänen annoksiaan "mielihyvän ja ahneuden makumatkoiksi". DiverXO-ravintolassa (Salamancassa) Muñozin kolmen tunnin illallisella nautitaan jopa 20 kekseliäistä annosta. Niin ikään Salamancassa sijaitsevassa kahden tähden Michelin-ravintola Santcelonissa on taas äveriäiden suosima tupakkakerho. Paikkoja ravintolassa on ainoastaan 45, joten suosittelemme varaamaan pöydän hyvissä ajoin etukäteen. 

Lisää mielenkiintoisia artikkeleita: