Naimisiin ulkomailla - parhaat hääjuhlapaikat Espanjassa

Espanja on yksi häänviettopaikkojen kärkimaita ulkomailla, jossa juhlia järjestetään muun muassa upeissa goottilaiskatedraaleissa, kauniin intiimeissä kirkoissa ja upeilla paratiisirannoilla. Maasta löytyy valtava määrä sanoinkuvaamattoman upeita paikkoja jokaisen hääparin makuun. 

Son Marroig - Mallorca

Pariskunnilla on usein tarkat kriteerit, mitkä pitää ottaa huomioon hääjuhlien suunnittelussa. Monella siintää haaveissa intiimi hääjuhla puuterihiekkarannalla lempeiden aaltojen tahdissa auringonlaskun aikaan. Toiset taas unelmoivat vuokraavansa valtavan huvilan koko juhlaseurueelle, jolloin vihkiminen voidaan toimittaa vaikka talon puutarhassa tai tunnelmallisen uima-altaan läheisyydessä. Kaikki tämä on mahdollista!

Häät Espanjassa - mistä aloittaa?

Hääsuunnittelu on tunnetusti hyvin hektistä aikaa pariskunnille ja mitä lähemmäksi h-hetki tulee, sitä enemmän stressiä astuu kuvioihin. Ulkomailla vietettävien häiden suunnittelu vie keskimäärin kolme kuukautta aikaa, jonka aikana yleensä tarvittavat asiakirjat saadaan ajoissa mukaan matkalle. Mitä aikaisemmin työn aloittaa, sitä vähemmän painetta kerääntyy loppua kohden. 

Häät Formenteran rannalla

Hääsuunnittelun tärkein osuus on juhlapaikan valinta. Hääpari voi miettiä, haluavatko he järjestää tärkeän juhlapäivänsä taianomaisessa metsässä, kultaisella hiekkarannalla tai vaikka vuoren huipulla. 

Hääsuunnittelijan apu säästää paljon hääparin hermoja, sillä ammattilaiset tietävät parhaat alihankkijat sekä upeimmat juhlapaikat. Mikäli hääsuunnittelijaa ei käytetä, on suunnittelussa hyvä olla mukana joku paikallista kieltä puhuva henkilö. Muussa tapauksessa saattaa olla haasteellista löytää sujuvaa englantia puhuvia alihankkijoita. Väärinkäsityksiä voi tulla helposti matkaan. 

Sen jälkeen kun täydellinen paikka on löytynyt, alkaa käytännön suunnittelu. Valokuvaaja kannattaa hankkia, jotta tärkeän päivän muistot saadaan parhaimmalla tavalla ikuistettua. Vihkimispaikan sekä hääjuhlapaikan koristelut, kukat ja menu täytyy miettiä sekä tietenkin juhlaohjelma. 

Vaikka päättäisi järjestää pienet ja intiimit juhlat, on silti tehtävälista loputon. Suosittelemme hakemaan ideoita erilaisilta kuvien jakosivustoilta, kuten Pinterestistä, josta löytyy myös valtava määrä kuvia ulkomailla järjestetyistä hääjuhlista. 

Avioliittoon liittyvät lakipykälät

Avioliittoon liittyvät lakikiemurat täytyy ottaa huomioon kun vihkiminen tapahtuu ulkomailla. Espanjassa on tarkkaan säädeltyjä pykäliä jotka tulee huomioida ennen häiden suunnittelun aloittamista. Espanjassa vihittyjen ulkomaalaisten avioliittoa ei voida laillistaa maassa ollenkaan, ellei jommalla kummalla vihityistä ole Espanjan kansalaisuutta tai yli kaksi vuotta voimassa ollutta oleskelulupaa. 

Suurimmalla osalla Espanjaan suuntaavista hääpareista ei ole kumpaakaan, mutta muita vaihtoehtoja on olemassa. Laillistamisen voi suorittaa omassa kotimaassa ja silti järjestää itse vihkimistilaisuuden ulkomailla. Kun paperityö kotimaassa on tehty etukäteen, voi huoletta keskittyä juhlien järjestämiseen Espanjassa. 

Joka tapauksessa asiakirjojen valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin etukäteen. Esimerkiksi estettomyystodistuksen valmistelu voi viedä aikaa. Espanjan Aurinkorannikolla toimiva Espanjan suomalainen seurakunta järjestää myös vihkimisiä, vaatimuksena vihkimiselle on että ainakin toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja on käynyt rippikoulun. Jos taas jompi kumpi vihittävistä on Espanjan kansalainen, siirtyy vihkiminen paikallisille viranomaisille. 

Kun lakiasiat ovat kunnossa, voidaan keskittyä tärkeimpään, eli paikan valintaan. Oletko valmis näkemään Espanjan lumoavimmat hääpaikat ja aloittamaan tärkeän päiväsi suunnittelun heti?

Sijainti, sijainti ja sijainti

Kuten jo mainitsimme, sijainnin valitseminen on hääjuhlien suunnittelun tärkein etappi. Olemme keränneet listan erilaisista vaihtoehdoista ympäri Espanjaa. Mukana on  upeita juhlapaikkoja paratiisirannoilla, luonnon keskellä sekä upeissa kirkoissa. 

Hääjuhla rannalla

Espanjasta tulee lähes aina mieleen pitkät, silmiinkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat. Eikä ihmekään, sillä maasta löytyy huikeat 5 000 kilometriä kaunista ja vaihtelevaa rantaviivaa. Espanja onkin yksi suosituimmista hääjuhlakohteista ulkomailla ja suomalaisia pariskuntia maassa vihitään vuosittain 30-50 kappaletta. Ja suuri osa heistä viettää tärkeää päiväänsä juuri rannalla. Rantahäitä suunniteltaessa kannattaa myös pitää mielessä, että monilla rannoilla ei saa järjestää juhlatilaisuuksia ollenkaan, joten kannattaa olla tarkkana kun valitsee kohdetta. 

Metsähäät

Kuvittele astelevasi upealle metsäalttarille lintujen visertäessä, luontoäidin hellässä hoivassa ja kaukana matkailijamassoista. Satumaisista häistä menninkäisten ja keijujen metsissä haaveilevien kannattaa myöskin suunnata katseensa Espanjaan. Metsähäiden hyvä puoli on siinä, että kaunis luonto tarjoaa mitä kauniimman näyttämön häille. Juhlakoristeluista ei näin ollen tarvitse huolehtia. 

Kirkkohäät

Perinteistä mutta aina yhtä kaunista. Kirkkohäiden suosio tuskin katoaa lähitulevaisuudessa ja Espanjan taianomaiset, ikivanhat kirkot ja katedraalit tarjoavat ikimuistoisen paikan vihkimiselle. Jos vihkiminen järjestetään kirkossa, täytyy kaikki asiakirjat olla käännettynä paikalliselle kielelle. Jos toinen vihittävistä on katolilainen, on vihkimisen järjestäminen paikallisessa kirkossa hyvin helppoa. 

Villa S'Arenal, Mallorca
 
Häät vuorenhuipulla, veden alla tai viidakossa. Sinä päätät!
 
Hääpäivä kuuluu elämän tärkeimpiin päiviin, joten se täytyy olla ainutlaatuinen. Juhlia järjestetään mitä erikoisimmissa paikoissa ja moni haluaakin poiketa normaaleista kaavoista täysin. Jos haaveena on toteuttaa juhla erikoisessa paikassa, kannattaa myös tällöin hankkia hääsuunnittelija hoitamaan käytännön asiat.
 
Seuraavaksi esittelemme upeita vaihtoehtoja hääjuhlapaikaksi. 
 

Rantahäät

Häät rannalla Formenteralla

Rannalla järjestettävät romanttiset hääjuhlat ovat hyvin suosittuja Espanjassa. Maan upeat rannat ja kaunis luonto tarjoavat valtavasti ainutlaatuisia paikkoja juhlien järjestämiselle.

Bolonia on yksi Cádizin kauneimmista rannoista ja monen paikallisen mielestä koko Espanjan kaunein ranta. Rannan puuterimainen hiekka ja kristallinkirkas, turkoosi vesi tekevät siitä ihanteellisen paikan hääjuhlille. Cádizista löytyy myös upeita lomahuviloita, jotka majoittavat isommankin juhlaseurueen. 

Jos hakee aurinkovarmaa kohdetta, Aurinkorannikko eli Costa del Sol on siihen loistava vaihtoehto. Rannikko nauttii keskimäärin 325 aurinkoisesta päivästä vuosittain ja sadekertymät ovat maan alhaisimpia. Olemme laatineet listan Costa del Solin parhaimmista rannoista. Valinnanvaraa riittää!

Espanjan kirkot ja luostarit

Monasterio de Piedran luostari, Navalus

Jotkut haluavat viettää häitä rannalla, mutta monelle on tärkeää että vihkiminen suoritetaan kirkossa. Espanjassa on valtava määrä intiimejä kappeleita, massiivisia katedraaleja ja kauniita kirkkoja, joissa voi astella alttarille myös ulkomaalaiset. 

Seuraavaksi esittelemme kaksi upeaa kirkkoa, jotka ovat hyvin suosittuja vihkimispaikkoja Espanjassa. 

Sisterssiläinen luostari, Navalus, Aragonia 

Navalusissa sijaitseva sisterssiläinen luostari sijaitsee aivan Monasterio de Piedra-puiston sydämessä. Paikka on tunnettu upeista maisemistaan ja satumaisesta luonnostaan. Aragoniassa sijaitseva historiaa huokuva keskiaikainen luostari on hyvin suosittu vihkimispaikka niin paikallisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa. 

Monasterio de Piedran puisto

Jos päättää järjestää vihkimisen tässä luostarissa, voi seremonian toteuttaa luostarin sisällä tai sitä ympäröivässä luonnossa, jossa on upeita lampia, vesiputouksia, kukkia ja muuta kaunista kasvillistoa. Paikka sopii erityisesti luontoa arvostaville pariskunnille. Suosittelemme myös vuokraamaan loma-asunnon Aragonian alueelta. Paikka on aivan täydellinen ikimuistoisen kuherruskuukauden viettoon!

San Juanin pyhättö, Bilbao, Baskimaa

San Juan de Gaztelugatxe

Seuraavaksi esittelemme todella ainutlaatuisen paikan, jonka vertaista saa hakea. Sekä ylä- että alapuolella näkyvät kuvat eivät edes tee oikeutta San Juanin pyhätön yliluonnolliselle kauneudelle. Kyseessä on keskiaikainen kirkko 800-luvulta, joka sijaitsee pienellä saarella Bilbaossa. Saarella järjestetään lukuisia vihkimisiä ja se kuuluu koko Baskimaan kauneimpiin nähtävyyksiin. 

San Juan de Gaztelugatxe

Ennen kun varaa paikan, kannattaa muistaa että jos vihkiminen tapahtuu pyhätön sisällä, täytyy ensin jaksaa kävellä 231 porrasta ylös kukkulan huipulle. Kevät ja syksy ovat parasta aikaa järjestää vihkiminen San Juanin pyhätöllä, sillä talvella ja kesäaikaan aallot saattavat kasvaa niin korkeiksi, että ne kastavat koko maaston pyhättöä myöden. 

San Juanin pyhättö sai lisähuomiota vuonna 2017, kun paikalla kuvattiin suosittua Game of Thrones-sarjaa. Paikalla voi ottaa kuvan juuri siinä kohdassa, missä itse Lohikäärmeiden Äiti (kaunis Daenerys) seisoi. 

Jos järjestää hääjuhlan Baskimaassa, kannattaa majoitusta etsiä San Sebastianista. Tämä charmikas kaupunki on loistava kaupunkilomakohde ympäri vuoden ja se on erityisen kuuluisa poikkeuksellisen tasokkaasta gastronomiastaan. 

Espanjan hääpaikat

Espanja on monimuotoinen maa josta löytyy hääpaikkoja jokaiseen makuun. Maan jokaisella alueella on oma ilmastonsa ja vetovoimansa. 

Espanjan rannikkoalueet

Jos haluaa viettää häitä rannalla, Espanjan rannikkoalueilta löytyy loistavia paikkoja tarkoitukseen. Kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia ensin huomioon. 

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on koko Espanjan suosituin lomarannikko. Aivan rannikon sydämessä sijaitsevalla Malagan kaupungilla on oma kansainvälinen lentokenttänsä, jonka vuoksi alue on myös helposti saavutettavissa mistä päin Eurooppaa tahansa. Alueen leuto ja aurinkoinen ilmasto tekevät siitä oivan kohteen hääjuhlien järjestämiselle. 

Jos taas haluaa pysytellä kauempana maan vilkkaimmasta matkailija-alueesta, Costa de la Luz on myös erinomainen vaihtoehto. Rannat ovat hiljaisia ja luonnonkauniita. Täällä voi seremonian toteuttaa intiimimmässä ilmapiirissä. 

Muu Espanja

Vaikka Espanjan etelä- ja länsirannikko ovat maan suosituimpia matkakohteita, on muillakin alueilla varmasti aivan yhtä paljon tarjottavaa. Erityisesti Pohjois-Espanja hurmaa gastronomiallaan, vihreällä luonnollaan ja kauniilla rannoillaan. Galician ja Asturian kesät ovat parhainta hääjuhla-aikaa. Talvisin kannattaa varautua Suomen kaltaisiin sade- ja tuulipuuskiin. 

Seuraavaksi luomme läheisemmän katsauksen maan upeisiin saariin, Costa Blancan rannikolle, Kataloniaan ja Andalusiaan. Sivustollamme on näillä alueilla lukuisia loma-asuntoja, jotka sopivat täydellisesti hääjuhlien järjestämiseen. 

Saaristolaishäät

Lanzarote

Häät paratiisimaisella espanjalaissaarella on juuri niin hyvä idea miltä se kuulostaa. Sekä Baleaarien saarilla että Kanariansaarilla löytyy valtavasti valinnanvaraa hääjuhlien pitopaikoiksi. 

Baleaarien saarten häänviettopaikat

Baleaarien saarilta löytyy lukuisia pieniä rantapoukamia, joiden turkoosi vesi ja kaunis ympäröivä luonto tarjoavat loistavan näyttämön ikimuistoisille juhlille. 

Mallorcalta löytyy satumainen pieni kirkko meren äärellä Portals Nousin alueelta, Calvian kaupungista. Näkymä kirkolta on todella henkeäsalpaava ja romanttinen tunnelma on käsin kosketeltavaa. Kirkko sijaitsee kätevästi kylän sataman lähellä, jossa voi ottaa kuvia vihkimisseremonian jälkeen. 

Sivustomme kautta pääsee käsiksi yli 1 500 loma-asuntoon Mallorcalla, joista useat sopivat myös isommalle juhlaseurueelle. Mallorcan ja Ibizan lisäksi asuntoja löytyy myös pienemmiltä saarilta, kuten viehättävältä Menorcalta. 

Finca Son Serra Marin, ID: 25718

Finca Son Serra Marina on paikka, jossa halutaan viettää häitä ja johon halutaan jäädä koko loppuelämäksi nauttimaan sen rennosta tunnelmasta. Talossa on mukavasti tilaa, se on kauniisti sisustettu ja sen viihtyisä uima-allas puutarhoineen pitävät koko seurueen viihdytettyinä. 

Villa Paix - Paulonia, ID: 37733

Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi, kannattaa vilkaista kuvan upeaa Villa Baix-Paulónia, joka sijaitsee upealla Mallorcan saarella. Tämä kaunis huvila antaa niin hääparille kuin heidän vierailleenkin ikimuistoisen kokemuksen ja ripauksen luksusta. 

Villa Weedy, ID: 3417

Ne jotka haaveilevat purjehtivansa avioliiton satamaan kuuluisalla Ibizan bilesaarella tulevat ihastumaan Villa Weedyyn. Hieno huvila sijaitssee vain lyhyen ajomatkan päässä yhdeltä saaren upeimmista rannoista, Cala Saladalta. Arabialaistyylinen, valkoiseksi kalkittu huvila huokuu leppoista tunnelmaa ja sen ympäristön värikkäät kukat täyttävät ilman huumaavalla tuoksullaan. 

Suosittelemme katsastamaan myös Kanariansaarten tarjonnan, jonne pääsee myös sutjakkaasti suorilla lennoilla Suomesta talvisaikaan. Kanariansaaret ovat jokainen omalla tavallaan viehättäviä ja olemme laatineet mielenkiintoisen matka-artikkelin niiden eroavaisuuksista

Costa Blancan rannikon hääjuhlapaikat

Villa Perla, ID:23679

Costa Blancalta löytyy muutama suomalaisten suosikkilomakohde ja se sopii myös hienosti hääjuhlien viettopaikaksi. Rannikon upea rantojen kokoelma sekä leuto ilmasto houkuttelee tänne valtavan määrän matkailijoita vuosittain. Olemme koonneet muutaman kohteen loma-asuntojen listaltamme, jotka sopivat hienosti hääjuhlaväen majoituspaikaksi. 

Villa Perla on luksushuvila josta avautuu hulppea näköala aina merelle asti. Valtava huvila majoittaa jopa 28 henkilön seurueen ja omistajat auttavat mielellään myös häävalmistelujen kanssa. Tässä loistava vaihtoehto pariskunnille, jotka arvostavat yksityisyyttä ja luksusta. 
 
 
Villa El Descanso, ID: 27480
Jáveasta löytyy toinen ainutlaatuinen luksushuvila, joka sopii hienosti pienen hääseurueen majoittamiseen. Villa El Descanso tarjoaa kahden uima-altaan, yksityisen elokuvateatterin ja saunan lisäksi hätkähdyttävän näköalan merelle. 
 
Kuherruskuukautta voi viettää samaisella alueella, sillä Costa Blancan upeat rannat tarjoavat yllin kyllin romanttisia hetkiä niitä kaipaaville. Illaksi voi palata huvilan terassille nauttimaan lasin espanjalaista viiniä auringonlaskun aikaan. 
 
 
Hääjuhlien viettopaikat Kataloniassa
 
Barcelona on eittämättä Katalonian suosituin matkailukaupunki, mutta alueelta löytyy paljon muutakin nähtävää kuin tämä säihkyvä metropoli. Esimerkiksi Girona ja Tarragona tarjoavat rennomman ilmapiirin ja loistavan valikoiman upeita rantoja. Seuraavaksi esittelemme muutaman kohteemme Kataloniasta, jotka soveltuvat hienosti myös suurempien juhlien järjestämiselle. 
 
Kataloniassa häitä järjestetään usein vanhoissa tiilirakennuksissa maaseudun rauhassa. Näitä rakennuksia kutsutaan nimellä “masias”.
 

Almiral de la Font on täysin uudistettu 1500-luvun huvila Sitgesissä. Talo muistuttaa erehdyttävästi kirkkoa valtavine muuriseinineen, pienine ikkunoineen ja kaariholveineen. Tämä kohde sopii hienosti niille, jotka haluavat hieman luksusta mutta haluavat viettää häitä maaseudun rauhassa. 

Villa in Begur, ID: 7784 

Seuraava kohteemme sijaitsee Begurissa, Gironan maakunnassa ja se majoittaa jopa 24 henkilöä. Talon valtavan koon vuoksi usein koko hääseurue majoitetaan saman katon alle. Vieraat saavat nauttia huvilan isosta uima-altaasta, kauniista patiosta ja jopa 1000 neliömetrin kokoisesta puutarhasta. WC-tilojakin on huimat yhdeksän!

Villa in Sitges, ID: 15017

Kun häät järjestää Sitgesissä, pääsee samalla unelmalomalle Katalonian sydämeen rakkaimpien kanssa. Huvila on lähellä Costa Bravan upeimpia kaupunkeja, joten hääseurue voi lähteä vaikka päiiväretkelle Penedesin viinitiloille tai tutkimusretkelle Tarragonan kauneille rannoille. Päiväretki Barcelonaankin onnistuu kaupungin sijaitessa vain vajaan tunnin junamatkan päässä Sitgesistä. 
 
 
Huvila Sitgesissä, ID: 9243

Andalusian häänviettopaikat

Romanttinen Andalusia on myös yksi suosituimpia häänviettopaikkoja Espanjassa. Maakunta on täynnä kauniita kappeleita, kirkkoja ja silmien kantamattomiin jatkuvia rantoja. 

Benalmadena Pueblon kirkko

Kuvan kaunis kirkko sijaitsee suomalaisten suosimassa Benalmadenan lomakohteessa. Se sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa pienellä aukiolla, jolla on kaupungille rakas suihkulähde ja patsas jota kutsutaan "Benalmadenan tytöksi". Valkoiseksi kalkittua kirkkoa ympäröi appelsiinipuiden rivistö, joka luo ilmaan huumaavan sitruspuun tuoksun. 
 

Huvila Mijasissa ID:201

Costa del Solilla sijaitseva Mijas tarjoaa monesta kohtaa hienon näköalan alas Malagaan, Torremolinosiin, Benalmadenaan, Fuengirolaan ja aina Marbellaan asti. Jos taivas on kirkas, saattaa taivaanrannassa erottaa Gibraltarin ja Afrikan vuoret. 

Mijas on myös suosittu häiden viettopaikka Aurinkorannikolla. Yksi suosikeistamme on yllä olevan kuvan perhelomahuvila Mijasissa. Huvila majoittaa yli 20 henkilöä ja sen upeassa puutarhassa voi järjestää ikimuistoisia juhlia. 

Hacienda Madronal, ID: 26848

Luksusta kaipaaville ei varmasti tule yllätyksenä, että juuri Marbella tarjoaa siihen parhaimmat mahdollisuudet. Kuvan hulppea Hacienda Madronal on täydellinen luksushääjuhlan viettokohde paraatipaikalla keksellä kauneinta Aurinkorannikkoa. Huvilan lämmitetty uima-allas, jacuzzi ja kaunis puutarha tarjoavat mukavasti ajanvietettä koko seurueelle. 

Huvila Casaresissa, ID: 9531
Jos kiikarissa on hääjuhlien viettopaikka maaseudun rauhassa, kannattaa katsastaa tämä hieno andalusialaishuvila Casaresissa. Huvilaa ympäröi kaunis puutarha ja kokonaisuus huokuu perusandalusialaista tunnelmaa. Talo on hiljattain remontoitu ja se sijaitsee yhdessä Andalusian viehättävimmistä kylistä. 
 
Hääjuhlat lämpöisän Espanjan auringon alla on aina hieno idea. Kuvittele itsesi sanomassa "tahdon" pitkällä hiekkarannalla auringonlaskun aikaan, tanssimassa aamuun asti hyvän ruuan ja viinin saattelemana. Espanja tarjoaa loistavat puitteet ikimuistoisten juhlien järjestämiselle, tarvitaan vain aimo annos kärsivällisyyttä ja päättäväisyyttä jotta kaikki menisi kuin tanssi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Hääjuhlapaikat Espanjassa