Minne majoittua Espanjaan marraskuussa

Espanja on suosittu lomakohde vuoden ympäri, mutta yllättäin juuri marraskuu tarjoaa erityisen upeita tärppejä koleaa syksyä pakenevalle matkailijalle. Kesän ruuhkakuukaudet ovat menessään ja kulttuurinähtävyyksillä kiertely on mukavampaa sään ollessa myös miellyttävämpi.

Listasimme parhaimmat paikat loman viettoon marraskuisessa Espanjassa. Mukana kohteita rentouttavaan rantalomaan sekä tapahtumarikkaita kaupunkilomakohteita kulttuurinnälkäisille matkailijoille. 

Granada

Häikäisevän kaunis Granada muuttuu hektisestä kesäkaupungista tunnelmallisemmaksi syksyn edetessä. Kaupungin nähtävyyksille pääsee vaivattomammin ja helteet ovat ohi. Kultturellin Granadan suosituin nähtävyys on sen häikäisevä Alhambran palatsi, joka tarjoaa myös upean näköalan läheisille Sierra Nevadan vuorille. Granadaan voi tutustua rennosti kävellen ja suosittelemme vierailemaan erityisesti Albaicinin tai Realejon alueilla, joissa maurien, mustalaisten ja juutalaiskansojen jäljet näkyvät vielä selkeästi katukuvassa. 

Malaga

Calle Larios, Málaga

Costa del Solin aurinkoisella rannikolla sijaitseva Málaga luo yleensä ensimmäisenä mielen kuvia pitkistä hiekkarannoista. Vaikka kyseessä onkin erinomainen rantalomakohde, löytyy kaupungista myös valtava määrä kulttuurinähtävyyksiä ja aktiviteetteja myös syksyiseen matkailuun. Málagan kaupungin kulttuurinähtävyyksiin voi tutustua kävellen, sillä kaikki sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Suosittelemme vierailemaan ainakin Gibralfaron maurivallan aikaisella linnakkeella, josta avautuu häikäisevän upea näköala kaupunkiin sekä upealle Teatro Romanolle. Roomalainen teatteri on kaupungin vanhin arkeologinen monumentti roomalaisvallan ajoilta. 

Suosittelemme myös vierailemaan Málagan tasokkaissa museoissa, Calle Lariosin kuuluisalla ostoskadulla sekä pysähtymään Plaza La Mercedin aukion tapas-paikoissa. Málagan tapasravintoloiden valikoima on päätähuimaava ja täältä on hyvä aloittaa sukellusmatka Andalusian herkkujen maailmaan. 

Teneriffa

El Duquen ranta, Teneriffa

Yli +23 asteen lämpötila, auringon lämmittämät aallot ja upea nähtävyyksien valikoima kutsuu matkailijoita nauttimaan marraskuisesta Teneriffasta. Matkailijat voivat viettää aikaa rentoutuen Teneriffan upeilla rannoilla tai vaikkapa Teide-tulivuorella patikoiden. Marraskuussa saarelle matkaavien kannattaa lähteä käymään Puerto de la Cruzissa kuun loppupuolella järjestettävillä San Andresin festivaaleilla. Pitkät juuret juontavassa perinnetapahtumassa juhlitaan rypäleiden sadonkorjuun päättymistä ja nautitaan parhaimpia paikallisia viinejä. 

Madrid

Plaza Mayor, Madrid

Marraskuista Espanjan lomaa voi myös viettää maan pääkaupungissa Madridissa. Kaupunki tarjoaa valtavan valikoiman museoita, tasokkaita taidegallerioita, monumentteja ja puistoja niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Mihin majoittuukin Madridissa, aina löytyy valtavasti nähtävää ja tehtävää lähellä. Kaupungin rakkain puisto Retiro on erityisen kaunis juuri tähän aikaan vuodesta, kuten myös siellä sijaitseva Palacio Cristalin palatsi. 

Jos haluaa kokea jotain erityistä, kannattaa ottaa osaa 28.10 - 30.11. järjestettävään Madridin jazz-festivaaliin. Arvostettu musiikkitapahtuma kerää kuuluisia jazz-artisteja yhteen ja samalla tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua espanjalaiseen kulttuuriin ja herkullisiin ruokiin. 

Barcelona

Casa Battlo, Barcelona

Katalonian alueen metropoli Barcelona on todellinen taiteen ja kulttuurin kehto pohjoisessa Espanjassa. Marraskuu on yksi parhaimmista kuukausista majoittua Barcelonan kaupunkiin. Kaupunki kuuluu koko Espanjan suosituimpiin matkakohteisiin ja kesäaikaan nähtävyyksillä kiertely voi olla tuskallista. Barcelonassa pääsee ihailemaan muun muassa mestaritaiteilija Gaudín töitä, kuten Casa Battlón rakennusta sekä kaupungin kuuluisinta monumenttia, häikäisevän upeaa Sagrada Familiaa. 

Suosittelemme tutustumaan Barcelonan viehättäviin kaupunginosiin, joilla kaikilla on oma tarjottavansa matkailijoille. Esimerkiksi hurmaavasta goottilaiskorttelista löytyy Espanjan upeimpia arkkitehtoonisia helmiä sekä Plaça Reialin kaltaisia, tunnelmallisia aukioita joiden kahviloihin voi pysähtyä ihmettelemään kaupungin vilkasta elämää. 

Sevilla

Näköala Sevillan katedraalista

Lähde pakoon koleutta ja suuntaa talvilomalle Sevillan kaupunkiin, jonka tunnelma on vertaansa vailla. Kesällä kaupungin lämpötila on usein liikaa matkailijoillekin, mutta marraskuussa kaupunki käy tutuksi kävellen inhimillisemmässä lämpötilassa. Suosittelemme tutustumaan ainakin Sevillan historiallisesti arvokkaisiin nähtävyyksiin, kuten Alcázarin maurilaiseen palatsiin, Plaza de Españan aukioon ja Giraldan kellotorniin. 

Mihin majoittuukin Sevillassa, ympäriltä löytyy aina hurmaavaa andalusialaista kulttuuria. Alueen värikkäät perinteet jatkuvat vuoden ympäri ja niin flamenco- kuin härkätaisteluesityksiä järjestetään säännöllisesti. Marraskuussakin säät sallivat ruokailun ulkona ja esimerkiksi Calle Ferian ja Plaza Alameda de Hérculesin aukion kahvilat tarjoilevat alueen parhaimpia tapaksia. 

Jerez

Makeiden viinien kotikaupunki Jerez hurmaa myös nähtävyyksien valikoimallaan. Sherry-kulttuuriin tutustumisen lisäksi alueella voi ottaa osaa erilaisiin viininmaistajaisiin ja sukeltaa syvälle andalusialaisten tapasten maailmaan. Jerezin tunnelmallisissa bodega-tapasbaareissa pääsee maistelemaan alueen kuuluisimpia sherryjä ja seuraamaan paikallisten äänekästä sananvaihtoa. 

Gran Canaria

Anfi del Mar

Suosikkisaari Gran Canaria kutsuu edulliselle rantalomalle lämpimän Kanarian auringon alle. Uiminenkin houkuttelee keskimääräisen päivälämpötilan ollessa +20 astetta. Yksi saaren valokuvauksellisimmista rannoista on suomalaisillekin tuttu Anfi del Mar, jonka turkoosi vesi ja rantaa ympäröivä kukkaloisto tekee siitä poikkeuksellisen upean paikan Gran Canarialla.  

Cadiz

Cadiz

Cádiz on Euroopan vanhimpien kaupunkien aluetta ja sen andalusialainen charmi on tehnyt siitä monen suosikkiloma-alueen Espanjassa. Alue on tunnettu valkoisista pikkukylistään, appelsiinipuiden tuoksuisista kukkapelloistaan sekä Espanjan parhaimpiin kuuluvista rannoistaan. Se houkuttelee myös ruokamatkailijoita; Cádiz on kuuluisa sherryn lisäksi katkarapu- ja tonnikalaruuistaan.

Marraskuussa Costa de la Luzin keskimääräinen päivälämpötila on +19 astetta ja yllättävän moni Kanariaan väsynyt matkailija suuntaakin rantalomalle Cádiziin. Cádizin rannat ovat koskemattomia ja rannikon vesi kuuluu maan puhtaimpiin. Suosittelemme myös vierailemaan viehättävässä Tarifan kaupungissa, joka kuuluu vesiurheilijoiden lempipaikkoihin Espanjassa ja jossa Välimeri kohtaa Atlantin. 

Murcia

Bolnuevon ranta, Murcia

Andalusian ja Valencian varjoon jäänyt Murcia on matkailijoille tuntemattomampaa aluetta, vaikka se kuuluukin Espanjan edullisimpiin lomakohteisiin. Alue nauttii subtrooppisesta ilmastosta, joka pitää lämpötilan mukavana myös kesän jälkeen. Suosittelemme majoittumaan Costa Calidalle, jossa sadepäivät ovat harvinaisia ja jonka 250 kilometriä pitkältä rannikkoviivalta löytyy valtava määrä koskemattomia rantoja, kuvankauniita pikkupoukamia sekä upeita kalliojyrkänteitä. Costa Cálidan kauniimpiin rantoihin kuuluva Playa Bolnuevo sekä sen lähellä sijaitseva pieni kalastajakylä kuuluu rannikon hurmaavimpiin nähtävyyksiin.