Minne majoittua aurinkoisessa Etelä-Espanjassa?

Eteläinen Espanja on täynnä upeita luontokohteita, rantalomaparatiiseja, perheystävällisiä pikkukyliä ja loistavia kulttuurielämyksiä. Alueen rikas historia, kulttuuri ja perinteet yhdistettynä paratiisimaisiin rantoihin tekevät Etelä-Espanjasta todellisen unelmalomakohteen vaativammallekin matkailijalle. Nähtävyyksien lisäksi maanosa nauttii loistavasta ilmastosta ympäri vuoden, jonka vuoksi matkailijat ovat täällä tuttu näky mihin aikaan vuodesta tahansa.

 

Rantaloma Etelä-Espanjassa

Playa de El Monsul, Almeria

Eteläisen Espanjan aurinkoinen sää mahdollistaa rannoista nauttimisen lähes vuoden ympäri. Täältä löytyy lukuisia maan parhaimmiksi luokiteltuja rantoja, jotka vaihtelevat pikkupoukamista täyden palvelun lapsiystävällisiin hiekkarantoihin. 

Etelä-Espanjan parhaimmiksi luokiteltuja rantoja löytyy muun muassa Costa de la Luzin rannikolta. Tältä hieman tuntemattomammalta rannikolta löytyy lukuisia suojeltuja luonnonrantoja, joiden läheltä ei löydy massiivisia ketjuhotelleja tai ruuhkaisia lomakohteita. 

Punta Paloma, Tarifa

Lähellä Tarifaa sijaitseva Playa Bolonia on nimetty lukuisaan otteeseen Espanjan kauneimmaksi luonnonrannaksi. Yli neljän kilometrin Boloniaa ympäröi häikäisevän kaunis luonto ja sen vesi on upean kirkas. Rannan pohjoisosaan on muodostunut upea dyynivuori voimakkaiden tuulten nostattamasta hiekasta. Bolonian rantapäivää suunnittelevien kannattaakin aina katsastaa päivän sää ennen lähtöä kovien tuulien varalta. 

Costa de la Luzin koskemattomille rannoille halajavien kannattaa katsastaa Conil de la Fronteran loma-asunnot. Cádizissa sijaitseva pieni kalastajakylä tarjoaa upeiden rantojen lisäksi taivaallisia kala- ja äyriäisruokaelämyksiä vaativammallekin ruokamatkailijalle. 

Playa La Fontanilla, Conil

Playa La Fontanilla on Conilin suosituin ranta. Yli kilometrin pituinen hiekkakaistale sijaitsee lähellä kylän keskustaa eikä se käy ruuhkaiseksi edes kesän kiireisimpinä lomakuukausina. Loistavien palvelujen Fontanilla on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, myös sen lempeiden aaltojen ja matalan rannan ansiosta. 

Jos kaipaa yksityisempää tunnelmaa, kannattaa suunnata Calas del Quinton ja Camachon poukamille. Poukamia on täällä yhteensä kolme: Cala Pitones, Cala Sudario ja Cala Merchor. Erityisesti naturistit arvostavat näiden rauhallisten poukamien luonnonmukaista tunnelmaa ja upean turkoosia vettä. 

Playa de los Muertos, Cabo de Gata

Kaunis Costa Almerian rannikko on sekin matkailijoille tuntemattomampi alue Etelä-Espanjassa. Upealla rannikolla löytyy valikoima Espanjan kauneimpiin luonnonrantoihin kuuluvia helmiä ja luonnonsatamia, joista moni löytyy Cabo de Gatan luonnonpuistosta. Rannikon 60 kilometriä pitkälle rantaviivalle on ominaista korkeat kallionjyrkänteet ja niiden väliin jäävät turkoosit poukamat. Cabo de Gata on suojeltu luontoalue, jonka monimuotoinen ekosysteemi on Espanjalle hyvin arvokas. Puistosta löytyy erikoisien kasvilajien lisäksi harvinaisia suola-altaita ja tuliperäisiä kivimuodostelmiä. 

Jos vuokraa loma-asunnon Almerían alueelta, kannattaa varata yksi päivä Playa de Los Muertosin rannan retkelle. Upe Muertos sijaitsee valtavan kalliojyrkänteen juurella ja sen turkoosina välkehtivä vesi on hämmentävän kirkas. Rannalle pääsee ainoastaan jalan eikä sieltä löydy mitään palveluita, joten kannattaa varata mukaan syötävää ja juotavaa. Playa de Los Muertos tarjoaa upean miljöön rauhaa ja yksityisyyttä arvostaville auringonpalvojille. 

Playa de Monsul, Cabo de Gata

Myös Playa de Mónsulin häikäisevän kaunis ranta sijaitsee Cabo de Gatan luonnonpuistossa. Kahteen pienempään poukamaan jaettu ranta sijaitsee valtavan hiekkadyynin juurella. Monsulin kirkkaat vedet houkuttelevat auringonpalvojien lisäksi myös snorklaajia. Kannattaa huomioida, että kesän kuumimpina kuukausina rannalle ei kannata lähteä tyhjin käsin. Palveluita ei ole lähellä ja helle voi käydä tuskalliseksi. 

Luontomatkailu Etelä-Espanjassa

Espanjanilves, Doñanan luonnonpuisto

Etelä-Espanjasta löytyy Espanjan kauneimpia luontomaisemia. Kauniit kukkulat, vuoristot ja paratiisirannat ovat luoneet etelään valtavan määrän valokuvauksellisia paikkoja. Maisemat vaihtuvat Sierra Nevadan lumisilta huipuilta Costa Tropicalin paratiisirannoille ja hiekkadyyneille. Luontomatkailija on täällä kuin herran kukkarossa. 

Huelvan maakunnassa sijaitseva Doñanan luonnonpuisto ulottuu osittain myös Cádizin puolelle. Mäntypuiden, aurinkorantojen ja järvien labyrintti houkuttelee Doñanalle valtavasti patikoitsijoita ympäri vuoden. Doñanan puistossa on tasokas kävelyreitistö ja täällä voi nauttia upeista maisemista myös hevosen selästä käsin. Doñanasta löytyy Euroopan tärkeimpiin kuuluvia kosteikkoalueita ja puistosta löytyy myös osuuksia, joihin pääsee tutustumaan ainostaan opastetuilla retkillä. Puistossa pääsee ihailemaan upeaa kasvistoa ja voi bongata harvinaisia eläimiä, kuten Espanjanilveksiä. Myös Pantterinilveksenä tunnettu kissaeläin on uhanalainen ja se elää ainoastaan eteläisessä Espanjassa ja Portugalissa. 

La Manga, Murcia

Cáceresiin majoittuvien kannattaa suunnata Montfragüen kauniiseen luonnonpuistoon, joka on tunnettu kauniiden maisemien ohella lintubongaus-mahdollisuuksistaan. Loistavien patikkareittien puistosta löytyy myös harvinaisia luolamaalauksia kupari-, pronssi- ja rautakaudelta. Alueella virtaava, Iberian niemimaan pisin joki Tagus taas tarjoaa mukavasti mahdollisuuksia vauhdikkaampiin aktiviteetteihin. 

Euroopan suurin suolalaguuni Mar Menor sijaitsee Murciassa. Yli 22 kilometriä pitkä La Mangan maakaistale erottaa Mar Menorin järven Välimerestä ja sen ainutlaatuisen ekosysteemin ansiosta alue kuuluu koko Espanjan suojeltuimpiin luontoalueiisiin. La Puntican alueella voi kylpeä muta- ja savialtaissa, joiden terveysvaikutuksista käydään kiivasta keskustelua Espanjan terveysintoilijoiden joukossa. 

Aktiiviloma Etelä-Espanjassa

Pyöräilyä Sierra Nevadassa

Jos kaipaa adrenaliinin täytteistä seikkailulomaa, ei eteläinen Espanja jätä huimapäitäkään kylmiksi. Monipuolinen luonto vuorineen, luonnonpuistoineen ja rantoineen tarjoaa mukavasti aktiviteettejä moneen makuun. Etelässä lomailevat voivat lähteä vaikka kanjonoimaan Málagaan tai vaikkapa leijalautailemaan Costa de la Luzin rannikolle.

Iberian niemimaan kolmanneksi korkein vuorenhuippu Pico de la Veleta sijaitsee Sierra Nevadan jylhässä vuoristossa. Vuoren rinteeltä löytyy koko Euroopan korkeimmalla kulkeva tie, joka on vuoristopyöräilijöiden kasvavassa suosiossa. Lähes 40 kilometriä pitkä, yhteensä 2700 metriä nouseva tie päättyy 3395 metrin korkeuteen, joten se ei sovellu vasta-alkajille. Paras aika reitin suorittamiselle on viileämpien kevät- ja syyskuukausien aikaan, jolloin teilläkään ei ole ruuhkaa eikä lunta. Sierra Nevadasta löytyy myös Euroopan eteläisin hiihtokeskus, jonka pitkä sesonki alkaa marraskuussa ja päättyy toukokuun alussa. 

Caminito del Rey, Málaga

Patikoitsijoille löytyy valtavasti valinnanvaraa Etelä-Espanjassa. Jos majoittuu loma-asuntoon Málagan kaupunkiin, kannattaa lähteä päiväksi seikkailemaan lähellä sijaitsevalle Caminito del Reylle. Huimapäiden korkeuksissa kulkeva polku nimettiin aikoinaan maailman vaarallisimmaksi kävelyreitiksi, joka koitui monen kiipeilijän kohtaloksi.

Nykyisin polku on kunnostettu kauttaaltaan ja sitä voi kulkea kevyemmin mielin vaikka koko perheen kesken. Reitin suorittaminen kestää neljä tuntia ja sisäänpääsylippu täytyy varata etukäteen. Suosittelemme ottamaan jälleen huomioon, että kesäkuukausina tuskainen helle voi tehdä polun suorittamisesta haasteellisempaa. 

Laijalautailua Tarifassa

Huikea Cádiz on täydellinen lomakohde surffailijoille ja leijalautailijoille. Sen sijainti ja pitkät rannat tarjoavat loistavat puitteet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiselle. Vejer de la Fronterassa sijaitseva, rento ja rauhallinen El Palmar taas tunnetaan Andalusian surffipääkaupunkina. Silmänkantamattomiin jatkuva hiekkaranta ja sen edessä sijaitsevat baarit ja ravintolat tekevät tästä todellisen unelmakohteen aktiiviselle lomailijalle. Iltaisin lautailijat kerääntyvät rannan baareihin kuuntelemaan rentoa live-musiikkia ja jakamaan kokemuksiaan aalloilla. Ranta sopii myös vasta-alkajille ja sen varrelta löytyy lukuisia surf-kouluja. 

Välimeren ja Atlantin väliin jäävä Los Lances de Tarifan ranta on myös eteläisen Espanjan vesiurheilijoiden suosikkipaikkoja. Rannalla puhaltavat kovat tuulet ja korkeat aallot houkuttelevat alueelle kokeneita lautailijoita ympäri maailman. Conilissa sijaitseva Batelesin ranta on taas parempi vasta-alkajille, jotka voivat suunnata vaikkapa Ocean Surfin kouluun tiedustelemaan alkavia kursseja. 

Playa de la Hierbabuena, Barbate

Niin ikään Cádizissa sijaitseva Playa de la Hierbabuena on sekin tunnettu ammattilautailijoiden keskuudessa. Hierbabuenalla pidetään usein erilaisia kilpailuja, mutta ajoittain tuulet eivät salli lautailua aaltojen jäädessä mataliksi. Kun päivä on otollinen, Costa de la Luzin rannikon paikalliset lautailijat kerääntyvät rannalle jo varhain tunnustelemaan aaltoja ja vaihtamaan kuulumisiaan. 

Tarifassa sijaitseva Playa Valdevaqueros kuuluu myös purje- ja leijalautailijoiden suosikkirantoihin. Rannan sijainnin vuoksi tuulet saavat välillä yltyä myrskylukemiin, mutta yleensä Valdevaquerosin aallot sopivat täydellisesti lautailuun. Kesällä ranta täyttyy värikkäistä leijoista ja uimarien kannattaa varoa siellä täällä hurjastelevia lautailijoita. Rauhallisempaa uintipaikkaa kaipaavien kannattaakin suunnistaa läheiselle Punta Paloman rannalle, jossa on mahdollisuus myös nauttia virkistävästä kylvystä rannan muta-altaissa. 

Tarifa, Costa de la Luz

Costa de la Luzilta siirrymme lämpöiselle Costa Tropicalin rannikolle, jossa Salobreñan ja Motrilin väliin jää upea Playa de Punta del Río. Rannikon aallot soveltuvat surffaukseen lähes ympäri vuoden ja ne harvoin kasvavat yli 1,5 metrisiksi. Näin ollen Playa de Punta del Ríolla näkee myös paljon aalloilla kamppailevia ensikertalaisia. 

Andalusiasta on tullut suosittu paikka kanjonointiin sen lukuisten rotkojen ansiosta, jotka kulkevat jylhien vuorten välissä ja jokien uomassa. Aktiivilomalaisten kannattaa suunnata katseensa Málagan maakunnassa sijaitsevaan Río Verden jokeen, jonka kirkas vesi, lukuisat luonnonaltaat, vesiputoukset ja jokea ympäröivä Sierra de Tejedan, Almijaran ja Alhaman luonnonpuisto jättävät pysyvän vaikutuksen luontomatkailijoihin. Kanjonointi vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja yleensä retkeen varataan kokonainen päivä. Turvallisuussyistä ei koskaan kannata lähteä omin päin samoilemaan rotkoihin, vaan ottaa mukaan aktiviteettiin ja alueeseen perehtynyt opas. 

Kanjonointia Andalusiassa

Lapsiperheet voivat suunnata vaikka melomaan Nerjan upeille rannoille. Costa del Solin lempeät aallot mahdollistavat rentouttavan retken rannikolla ja maisemat ovat vertaansa vailla. Matkalla näkyy vesiputouksia ja kallionjyrkänteiden väliin piiloutuneita luolia joille pääsee ainoastaan vesiteitse. Suosittelemme jälleen käyttämään paikallista opasta, jotka tuntevat parhaiten alueen ja paikalliset vedet. 

Perheystävälliset lomakohteet Etelä-Espanjassa

Nerjan rantoja

Etelä-Espanja sopii loistavasti lomaan pienten lasten kanssa, sillä varsinkin rannoikoilta löytyy loistava valikoima pienemmille suunnattuja aktiviteettejä, lapsiystävällisiä rantoja ja nähtävyyksiä. Jos haluaa vaikkapa nauttia oman uima-altaan rauhasta, suosittelemme vuokraamaan koko perheelle huvilan Costa del Solin rannikolta

Nerja oli aikoinaan uninen kalastajakylä, mutta tänä päivänä siitä on tullut yksi Málagan maakunnan suosituimmista lomakohteista. Kaupunki on tunnettu upeista rannoistaan, luolistaan ja huikeista maisemistaan, joista keskustassa sijaitseva Balcón de Europa on kuuluisin. Rantaloikoilun lisäksi perheet voivat vaikka suunnata patikoimaan läheiselle Río Chillarin joelle, jossa voi käydä myös pulahtamassa joen virkistäviin luonnonaltaisiin. Suosittelemme myös vierailemaan Nerjan tippukiviluolilla, josta löytyy Guinessin ennätystenkirjassakin paikkaansa pitävä, maailman pisin tippukivipylväs sekä esihistoriallisia luolamaalauksia. 

Rio Chillar, Nerja

Myös suomalaistenkin kestosuosikki Benalmádena kuuluu eteläisen Espanjan suosituimpiin perhelomakohteisiin. Aurinkorannikolla sijaitsevasta Benalmadenasta löytyy valtavasti aktiviteettejä lapsille ja sen rannat sopivat hienosti myös lapsiperheille. 

Toinen sympaattinen lapsiperheiden suosikkikaupunki rannikolla on Conil de la Frontera. Conil on tyypillinen andalusialainen kylä valkoisiksi kalkittuine taloineen ja sen edestä löytyy upeita, vähitellen syveneviä rantoja. Kaupungin vanhassakaupungissa voi samoilla sen kapeilla kaduilla ja nauttia maittavia lounaita lapsiperheille soveltuvissa ravintoloissa. 

Kaupunkilomakohteet Etelä-Espanjassa

Cordoban kaupunki

Etelä-Espanjasta löytyy tyrmäävän kauniita kaupunkeja, joiden arvokas historia, maankuulu gastronomia ja häikäisevän kauniit nähtävyydet tarjoavat matkailijoille huikeita matkailuelämyksiä. Aluetta asuttaneet roomalaiset, maurit, juutalaiset ja katolilaiset jättivät jälkeensä upean arkkitehtuuriperinnön, josta matkailijat saavat myös nauttia. Erityisesti Etelä-Espanjan suuremmat kaupungit ovat täynnä upeita arkkitehtoonisia helmiä. 

Sisämaan kaupungeista Córdoba kuuluu eteläisen Espanjan parhaimpiin kaupunkilomakohteisiin. Kaupungin romanttiset kadut, vilkkaat aukiot ja vaikuttavat monumentit tekevät siitä loistavan lomakohteen niin pariskunnille kuin kulttuurimatkailijallekin. Kaupungin suosituin nähtävyyys on sen upea Mezquitan katedraali. Mezquitan sisältä löytyy upea, 850 pylvään ja holvikaaren sali. Mezquitaa pidetään koko läntisen maailman tärkeimpänä musliminähtävyytenä. 

Córdobaan voi tutustua myös kävellen, sillä kaupungin parhaimmat nähtävyydet löytyvät kävelymatkan päässä toisistaan. Suosittelemme vierailemaan kaupungin ikonisella Puente Romanon sillalla sekä vanhassakaupungissa, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteiden listoille. Kaupungin juutalaiskortteli kapeine katuineen hurmaa historiallisella tunnelmallaan ja erityisesti kaupungin kuuluisan Fiesta de los Patiosin juhlan aikaan matkailijat pääsevät paremmin ihailemaan kaduille avautuvia, upeita sisäpihoja kukkaistutuksineen. 

Mezquita, Cordoba

Sevillasta on viime vuosikymmenen aikana tullut yksi Espanjan vierailluimmista kaupungeista, joka on suurelta osin sen upean flamencokulttuurin ansiota. Sevillassa juhlitaan myös yhtä koko Espanjan odotetuinta tapahtumaa Feria de Abrilin juhlaa, joka järjestetään vuosittain huhtikuussa. Sevillaan majoittuvilla on mahdollisuus päästä sukeltamaan syvälle Andalusian kulttuurin upeaan maailmaan ja maistelemaan eteläisen Espanjan parhaimpia gastronomisia kesksintöjä.

Myös Sevilla nauttii aluetta asuttaneiden kansojen upeasta arkkitehtuuriperinnöstä, joista mainittakoon esimerkiksi Barrio de Santa Cruzissa sijaitseva juutalaiskortteli. Sevillan kävelyretkellä kannattaa myös poiketa ehkä koko Espanjan kauneimman aukion Plaza de Españan kautta. 

Feria-juhla, Sevilla

Andalusian upea Jaénin kaupunki ei ole vielä onnistunut saamaan matkailijoilta ansaitsemaansa arvostusta. Upean kulttuuriperinnön ja hauskojen perinteiden sävyttämä Jaén on myös tunnettu taivaallisesta gastronomiastaan sekä oliiviöljyn tuotannostaan. Jaénin oliivipuut tuottavat puolet koko Espanjan tuotannosta ja jopa 20 prosenttia koko maailman oliiviöljystä.

Jaénin vierailulla kannattaa käydä tutustumassa kaupungin hämmästyttävän hyvin säilyneeseen maurilaiseen kylpylään. Jaénin renessanssiarkkitehtuuri on myös käsin kosketeltavan kaunista ja kaupungin tapas-kulttuuri eteläisen Espanjan parhaimmistoa.  

Kun puhutaan eteläisen Espanjan gastronomiasta, puheeksi tulee nopeasti myös Jerez de la Frontera. Kaupunki on kuuluisa tabancos-baareistaan (perinteisiä sherry-kuppiloita) sekä upeista hevosistaan. Paikalliset usein väittelevät kovaan ääneen, onko flamenco-tanssin koti sittenkin Jerezissä Sevillan sijaan. On ehkä paras olla puuttumatta väittelyyn. Jos kuitenkin haluaa kokea perinteisen andalusialaiskaupungin värikkään ilmapiiirin ja sukeltaa syvälle alueen perinteisiin, suosittelemme vuokraamaan loma-asunnon Jerez de la Fronterasta

Matkailijoiden kannattaa lähteä tunnelmoimaan Jerezin romanttisille kaduille, ihmettelemään kaupungin vilinää Plaza de la Yebralle ja hakemaan gastronomisia elämyksiä kaupungin lukuisista ravintoloista ja tapas-baareista. Kaupungista ei tule lähteä ennen kun on maistellut sherryä paikallisten seurassa bodegoissa. Parhaat tabancot Jerez de la Fronterassa ovat Tabanco El Pasaje ja Tabanco San Pablo. Sherrymaistijaisten jälkeen voi vielä tehdä kierroksen kaupungin mystisessä Santiagon kaupunginosassa, jonka mustalaistunnelma ja siellä täällä kopisevat flamenco-korot saavat matkailijan pään pyörälle. 

Alhambra, Granada

Eteläisen Espanjan sydämessä sijaitseva Granada on myös yksi Andalusian suosituimmista kaupunkilomakohteista. Sierra Nevadan vuoriston vieressä sijaitseva kaupunki on täynnä rikasta historiaa, arvokkaita nähtävyyksiä, upeita perinteitä sekä vilkasta yöelämää. Kaupungin suosituin nähtävyys on epäilemättä häikäisevä Alhambran palatsi, joka juontaa juurensa kaupungin maurivallan aikaan. Granadan viehätys piilee myös sen kaupunginosissa, joista jokaisella on jotain erityistä annettavaa vierailijoilleen. Alueista hurmaavimpia ovat Realejon juutalaiskorttteli sekä Albaycinin kapeat kadut tunnelmallisine kahviloineen ja pikkumarkkinoineen. 

Semana Santa eli pääsiäinen on epäilemättä suosituin aika majoittua Granadaan. Pyhän viikon aikana kaupunki herää todelliseen loistoonsa ja kaduilla nähtävät paraadit ja erilaiset uskonnolliset seremoniat ovat käsittämättömän vaikuttavia. Myös Granadassa pääsee ihailemaan upeita flamenco-esityksiä, erityisesti Sacromonten kaupunginosan tunnelmallisissa pikkubaareissa. 

Yöelämä Etelä-Espanjan lomakohteissa

La Sala by the Sea

Energiset yöperhoset eivät tule pettymään Etelä-Espanjan bileskeneihin. Valinnanvara on loputon ja huipputunnelmaa löytyy aina Marbellan parhaimpien rantaklubien glamour-illoista Granadan aamuun asti jatkuviin opiskelijabileisiin. 

Erityisesti Marbella on tunnettu bilekaupunki etelässä ja se tunnetaan myös Etelä-Espanjan polttaripääkaupunkina. Marbellassa voi nauttia shampanjaa kaupungin trenditerasseilla tai vaikka lähteä maistelemaan Andalusian kuuluisia tapaksia sen vanhan kaupunginosan hurmaaviin bodegoihin. Marbellan viihde-elämä on monipuolinen ja tasokas. 

Ocean Beach, Marbella

Marbellassa aamukin alkaa juhlan merkeissä. Jo pian aamiaisen jälkeen lomalaiset suuntaavat Marbellan kuuluisiin uima-allasbileisiin, jossa shampanja virtaa täysin voimin jo aamupäivän tunneilla. Parhaimpia bileitä järjestävät tunnetusti Nikki beach, Funky Buddha ja La Sala by the Sea, jotka kaikki sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Rantaklubeilla vuokrataan aurinkotuoleja, rentoudutaan DJ:den musiikin tahdissa ja siemaillaan keskeliäitä cocktaileja. Klubeilla järjestetään lukuisia teemailtoja, joten kannattaa tarkistaa klubin kalenteri jo hyvissä ajoin ennen suunniteltua vierailua. 

Etelä-Espanjan ylellisimmät ja kalleimmat baarit löytyvät Marbellasta. Jos majoittuu Puerto Banúsin alueelle, löytää itsensä Sevenin ja La Salan kaltaisten jetset-paikkojen läheltä. La Salaan kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin etukäteen, mutta paikan terassilta avautuva näköala Puerto Banusiin on vaivan arvoinen. Rahakkaan maineen Marbellasta löytyy baareja moneen makuun. Parhaat cocktailit löytyvät Puerto Banusin Astralista sekä Paseo Maritimolta löytyvästä Barrocco Cafe Cocktail Barista. Hulvattomampaa menoa voi etsiä esimerkiksi The Hogans Standilta tai The Claddagh Irishistä. 

El Patio de Mariscal, Marbella

Marbellan kiehtova vanhakaupunki taas tarjoaa aidompaa espanjalaistunnelmaa ja perusandalusialaista kulttuuria. Majoittuminen Marbellan vanhaankaupunkiin on edullisempi vaihtoehto ja ravintolatkin ovat täällä kohtuuhintaisia. Suosittelemme illallistamaan vaikkapa El Patio de Marscalin 200 vuotta vanhassa ravintolassa tai La Venecia - La Fontanillan Bodegassa, jonka menu koostuu alueelle perinteisistä tapas-annoksista. 

Etelä-Espanjan vauhdikkain yöelämä koetaan Marbellan trendikkäimmissä yökerhoissa. Kuuluisuuksien suosimilla klubeilla on aina tarkka pukukoodi, kalliit sisäänpääsymaksut ja huimat hinnat. Rahalleen saa kuitenkin vastinetta - yökerhoissa musiikista vastaa yleensä aina mainetta maailmalla niittänyt tiskijukka. Kaupungin kuumimpiin yökerhoihin kuuluvat Olivia Valère, Pangea ja Aqwa Mist.

La Diosa, Tarifa

Toisenlaisen yöelämäskenen voi kokea majoittumalla Tarifan boheemiin kaupunkiin Cádizissa. Tämä kuuluisa merenrantakaupunki herää todelliseen loistoonsa kesäaikaan, kun matkailijat ja vesiurheilijat saapuvat kaupunkiin nauttimaan sen huolettomasta tunnelmasta ja upeista rannoista. Päivän voi aloittaa nauttimalla alueelle tyypillisiä tapaksia kuten Almadraban punaista tonnikalaa, jota El Lolan tapas-baari valmistaa parhaiten. Iltaa voi jatkaa Tarifan trendikkäimmissä baareissa kuten La Diosassa tai aamuyön suosituimmassa yökerhossa La Ruinassa. 

Granada on tunnettu upeasta kulttuuristaan ja perinteistään, mutta kaupungista löytyy myös eteläisen Espanjan loistavimpiin kuuluva yöelämätarjonta. Kaupungista löytyy valtava määrä tapas-baareja ja aamun pikkutunneille auki olevia ravintoloita. Paikalliset tapaavat toisiaan iltaisin kaupungin viihtyisillä terasseilla ja monessa baarissa drinkin mukana saa ilmaisen tapas-annoksen. 

Lemon Rock, Granada

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevalta Calle Pedro Antonio de Alracónilta löytyy valikoima edullisempia tapas-baareja, jotka ovat paikallisten ja opiskelijoiden suosiossa. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee viihtyisä tapas-baari Lemon Rock (Calle Montalbánilla), jossa pääsee kuuntelemaan live-musiikkia upeassa, 1600-luvun rakennuksessa. 

Espanjassa yöelämä alkaa myöhemmin kuin Suomeessa - ennen iltakymmentä meno ei vielä ole alkanut missään muutamaa live-musiikkibaaria lukuunottamatta. Tapasten ja alkudrinkkien jälkeen voi suunnata Calle Ángel Ganivetille, jossa sijaitseva Supersonic tarjoaa loistavien drinkkien lisäksi tasokasta musiikkia. Pub Ganivet on perinteisempi pubi, jossa voi pyörähdellä espanjalaishittien tahdissa. Myös Calle San Matíasilta löytyy mukavia baareja, kuten Check-In ja Loop Bar & Records.

Mae West, Granada

Aamun pikkutunneilla kannattaa suunnata Granadan parhaimpiin tanssiklubeihin Mae Westiin (Neptunon ostoskeskuksessa) tai Discoteca Aliatariin (Calle Recogidasin kadulla). Tasokkaisiin yökerhoihin ei kannata mennä sandaalit jalassa, sillä portilla valikoidaan sisään vain siististi pukeutuneet juhlijat. Puolen yön jälkeen ei kuitenkaan vielä kannata lähteä liikkeelle, sillä näissä yökerhoissa meno alkaa vasta kahden jälkeen yöllä.  

Aurinkoisesta Etelä-Espanjasta löytyy upeita kaupunkeja ja maisemia aina Sierra Nevadan lumihuipuilta Cádizin pitkiin hiekkarantoihin. Loma taittuu mukavasti juhlien, luonnosta nauttien ja maan kuuluisia gastronomisia elämyksiä keräillen. Mikä näistä upeista lomakohteista on sinun seuraava pysäkkisi Espanjassa?

Asunto Málagassa (Centro histórico de Málaga)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 60 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Ilmastointi
 • Lämmitys
 • Pysäköintimahdollisuus
 • Tv
Nro: 87149 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 578 - 2 478/viikko € 83 - 354/yö Näytä tiedot

Vierastalo Lariñossa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 5
 • 2 kylpyhuonetta
 • 100 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Ulkogrilli
 • Radio
 • Tv
 • Liinavaatteet
Nro: 78423 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 433 - 1 647/viikko € 205 - 235/yö Näytä tiedot

Huvila Cala Muradassa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 3 kylpyhuonetta
 • 120 m²:n pinta-ala
 • 20 m² terassialue
 • 600 neliömetrin puutarha
 • Wi-fi
 • Yksityinen uima-allas
 • Aurinkotuolit
Nro: 27742 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 715 - 2 660/viikko € 245 - 380/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.