Madrid vai Barcelona? Kumman valitsisit?

Miten valita mukaansatempaavan Espanjan pääkaupungin Madridin ja upean Barcelonan rantakaupungin välillä? Molemmat kuuluvat ehdottomasti Espanjan upeimpiin kaupunkeihin ja molemmilla on oma vetovoimansa. Mutta kumman sinä valitsisit seuraavaksi kaupunkilomakohteeksi?
 
Ehkäpä saat sen selville lukemalla vastaukset seuraaviin kysymyksiin!
 

Kumman kaupungin valitsisit jos...

1. ...olisit ruokahipsteri ja haluaisit tutustua paikalliseen gastronomiaan?

Barcelonan La Rambla-katu


Barcelonassa 
pääsee tutustumaan herkullisen katalonialaisen keittiön antimiin. Usein kaupungista löytyy kohtuullisen hintaisiakin ruokapaikkoja, kunhan vain tietää mistä etsiä. 
 
Barcelona on hiljattain julistautunut "kasvisruokaystävälliseksi" kaupungiksi. Espanjan muista kaupungeista ei varmasti löydy niin paljon kasvisruokaravintoloita kuin täältä. Kaupungin pääkadulla Ramblalla sijaitseva La Boquería on varmasti yksi Espanjan kiehtovimmista kauppahalleista. 
 
Madrid - Mercado de San Miguelin kauppahalli
 
Myös Madrid tarjoaa kulinaarisia nautintoja matkailijoille. Kaupunki on täynnä ruokapaikkoja joka lähtöön, aina mainetta niittäneistä gourmet-ravintoloista perinteisiin espanjalaisiin tapas-paikkoihin. Madridista löytyy myös monta kauppahallia, jossa voi käydä herkuttelemassa tai ostamassa paikallisia tuotteita. Ehkä tämän hetken loistavimmat ravintolat löytyvät Salamancan alueelta, jossa voi maistella mitä ihmeellisimpiä, paikallisista eineksistä valmistettuja herkkuja. 
 
Tiesitkö, että Madrid oli ensimmäinen kaupunki Espanjassa, jossa avattiin oikea ravintola aikoinaan. Guinessin ennätyskirja jopa kertoo maailman vanhimman ravintolan Botínin sijaitsevan Madridin vanhassakaupungissa. 

2. … haluat juhlia aamunkoittoon?

Gau & Cafe roof terrace Madridissa


Madrid
 on espanjalaisille ‘la ciudad que nunca duerme', eli 'kaupunki joka ei koskaan nuku'. Madridlaiset kutsuvatkin itseään sanalla 'gatos' (kissat) syystäkin!
 
Madridin yöelämä on parhaimmillaan Madridin keskustassa sijaitsevan Puerta del Solin aukion lähialueilla. Aukion läheiset baarit ja ravintolat ovat yötä myöten täynnä niin paikallisia kuin matkailijoita, myös arkipäivisin.  
 
Flamencoa Madridissa
 
Madridissa pääsee joka ilta teatteriin, musikaaliin, konserttiin tai johonkin paikalliseen juhlaan. Madridin yöelämä alkaa suomalaisille myöhään, vasta puolen yön tienoilla. On siis täysin tavanomaista astua sisään ravintolaan nauttimaan illallista keskiyöllä. 
 
Madridin teatterit ovat kaikki keskittyneet kaupungin pääkadun Gran Vían varrelle. Tätä ryhmittymää luonnehditaankin usein Espanjan 'Broadwayksi’. Madridissa voit myös päästä katsomaan upeita flamenco-esityksiä viikon jokaisena päivänä. 
 
Matkailijat ihastuvat usein Madridiin juuri sen tapahtumien vuoksi. Kaupungissa on aina jotain tehtävää tai nähtävää. Varaamalla loma-asuntosi Madridin valikoimastamme budjettisi riittää paremmin näiden nähtävyyksien kiertämiseen!
 
La Mercé-festivaali Barcelona
 
Luonnollisesti myös Barcelonan kulttuuritapahtumien skaala on valtava. Onhan kaupunki Madridin jälkeen Espanjan toiseksi suurin. 
 
Barcelonan välimerellinen yöelämä on monen matkailijan mieleen. Kaupungin rannalla sijaitseva Port Olímpicin satama-alue täyttyy joka ilta juhlijoista, jotka tulevat viettämään rentoa iltaa sen ravintoloihin ja baareihin. 
 
Fiestas de Gracia
 
Barcelonassa vietetään Euroopan suosituimpia kesäfestivaaleja vuosittain. Juhlia järjestetään keskustan kaduilla sekä rannnan tuntumassa ja ne usein jatkuvat aamun pikkutunneille asti. Näillä juhlilla on usein takanaan vahvat perinteet, jonka vuoksi niihin osallistuminen on todella ikimuistoinen kokemus matkailijoille. Useat tapahtumat tarjoavat tekemistä myös lapsille, joten niihin voi osallistua koko perheen voimin. 
 

Jättiläisparaati, Barcelona


Barcelonan Mercè-festivaali on niin loistava, että saatat haluta ajoittaa Barelonan matkasi syyskuun loppuun. Tämä uskonnollinen juhla kuuluu ehdottomasti Espanjan juhlien parhaimmistoon!

3. ...haluat nauttia loistavasta säästä matkallasi?

Joillekin hyvä sää tarkoittaa sitä että on kuuma ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Toiset taas pitävät leudommasta ilmasta, jolloin kaupungin nähtävyyksien kiertely ei ole niin tuskallista. 

Barcelonan ranta


Barcelonassa
hellerajat nousevat tuskallisiin lukemiin kesäaikaan, mutta kaupungin upeat rannat pitävät matkailijat virkeinä kuumimpinakin päivinä. Mikäli haluat viettää lomasi nauttien Barcelonan aaltojen kohinasta, katsasta vuokra-asuntomme Barcelonan rannan tuntumassa. 

Madridissa taas piilopaikkoja auringolta on vähemmän ja sen helle on joillekin aivan liikaa. Tästä syystä Madridiin kannattaa suunnata pikemminkin keväällä tai syksyllä. Madrid sijaitsee aivan Espanjan sydämessä, joten kesäisin ja talvisin lämpötilat koettelevat äärirajoja. 

Kattoterassi Bellas Artes Madridissa


Näistä faktoista huolimatta molemmat kaupungit nauttivat pääasiassa aurinkoisesta säästä vuoden ympäri. Barcelonasta löytyy tekemistä myös talvella ja monelle se onkin loistava talvilomakohde. Madridissakin kattoterassit ovat yleensä täynnä nautiskelijoita, vaikkakin he ovatkin ajoittain peittojen ja lämmittimien ympäröiminä! 

4. ...haluat nähdä upeita taidemuseoita? 

Molemmista kaupungeista löytyy paljon erilaisia museoita, mutta kuitenkin Madrid on maan taidepääkaupunki. Se on kuuluisa sen niin sanotusta Triángulo del Artesta, eli taidekolmiostaan, joka on suurin maalausten keskittymä koko Euroopassa. 

Thyssenin museo, Madrid
 
Taidehistorialliseen taidekolmion kokoelmaan kuuluu kolme eri museota: Pradon, Reina Sofian ja Thyssenin museot. Museoiden sijainti muodostaa niin ikään kolmion Madridin keskustassa. 
 
Kuuluisa Pradon museo houkuttelee vuosittain yli 2 miljoonaa vierailijaa ja se kuuluu koko maailman vierailluimpiin ja tärkeimpiin taidemuseoihin. Pradossa on taidetta 1400-luvulta aina 1800-luvulle asti. Tämä museo kuuluisi olla jokaisen taiteenystävän nähtävyyslistoilla. 
 
Pradon museo, Madrid
 
Madridin keskustasta löytyy lisää museoita ja kaupungista löytyy aina taidenäyttelyitä, joissa kuluu valtava määrä aikaa. 
 
Barcelonan museotarjonta on myös loistava. Barcelonan nähtävyyksistä parhaimpiin kuuluvat suositut Gaudín pyhätöt kuten Casa Batlló, joka on todella uskomaton rakennus niin sisältä kuin ulkoakin.  
 
CCCB
 
Picasson museo on toinen suosittu nähtävyys Barcelonassa, kuten myös nykykulttuurin keskus CCCB. CCCB:ssä järjestetään erilaisia messutapahtumia, näyttelyitä ja elokuvafestivaaleja. CCCB sijaitsee keskeisellä Ravalin alueella ja se kuuluu Barcelonan vierailluimpiin taidekeskuksiin. Keskuksen vierestä löytyy toinen arvostettu nähtävyys, Barcelonan nykytaiteen museo MACBA. 

5. ...mielenkiintoinen arkkitehtuuri on lähellä sydäntäsi?

Jardines del Hospital Sant Pau i Santa Creun puutarha, Barcelona
 
Gaudí teki Barcelonasta maailmankuulun utopistisilla teoksillaan, joita voi ihailla ympäri kaupunkia. Gaudín taideteokset, kuten Sagrada Familian kirkko ja Parc Güellin puisto kuuluvat ehdottomasti Barcelonan hienoimpiin nähtävyyksiin.  
 
Barcelona on yksi niistä kaupungeista, jotka täytyy nähdä kerran elämässä. Ehkä siksikin kaupunki on yksi koko Euroopan vierailluimmista ja suosituimmista. 
 
Park Güellin puisto
 
Madrid tarjoaa myöskin silmänruokaa arkkitehtuuria arvostaville. Vaikka kaupungissa näkeekin paljon modernia infrastruktuuria, on se onnistunut säilyttämään historialliset kaupunginosansa lähes muuttumattomina. Madridin arkkitehtuurin helmiä ovat sen upeat palatsit, teatterit ja museorakennukset, unohtamatta taianomaista Retiron puistoa. 
 
Näkymä Bellas Artesin kattoterassilta, Madrid
 
Esimerkiksi aivan kaupungin keskustassa sijaitseva vaikuttava ja valtava Palacio Real jättää vierailijat sanattomaksi. Ympäri Madridia voi löytää upeita viheralueita, joista suuri osa kuului aikoinaan maan kuninkaan yksityisomistukseen tai ne toimivat kaupungin metsätysalueina.  
 
Madridin Palacio Real
 
Madridista löytyy valtava määrä erilaisia historiallisia rakennuksia. Keskellä kaupunkia löytyy myös puisto, jonka keskellä nousee egyptiläinen temppeli, Templo de Debod.  
 
Temple Debodin egyptiläinen temppeli Madridissa

6. ...olet urheilun ystävä?

Haluatko nähdä Euroopan suurimman jalkapallostadionin? Barcelonan Camp Noulla on paikat huikealle 120 000 katsojalle!

Camp Nou, FC Barcelonan stadion
 
Camp Noulla pääsee vierailemaan myös kulissien takana. Kierroksien aikana on mahdollisuus käydä tutustumassa maailmankuulujen jalkapallopelaajien pukuhuoneisiin ja stadionin museossa voi ihailla lähietäisyydeltä FC Barcelonan palkintopokaaleja. Kentällä järjestetiin myös vuoden '92 olympialaiset ja täällä on järjestetty myös maailmankuulujen laulajien, kuten Michael Jacksonin ja U2-yhtyeen konsertteja. 
 
FC Barcelona Museum
 
Barcelonan Montjuicin kukkulalla voi vierailla upeassa Anillo Olímpicossa, 'Olympiarenkaassa'. Tässä valtavassa urheilupuistossa vietettiin vuoden '92 olympialaisia. Barcelonan rannalla sijaitsevassa Port Olímpicissa taas vietettiin vuonna 1991 olympialaisten purjehdustapahtumaa. 

Real Madrid FC Barcelonan peli
 
Madridissa taas voi vierailla Espanjan toiseksi suurimmalla jalkapallostadionilla, Santiago Bernabéulla. Stadion on maailman suurimman jalkapallokerhon Real Madridin kotikenttä. 
 
Pelin seuraaminen yli 81 000 fanin seurassa voi olla todella ikimuistoinen kokemus. Jos peliä ei Madridin matkalla pääse katsomaan, voi myös osallistua opastettuihin kierroksiin stadionilla. 
 
Lentopalloa Barcelonetan rannalla Barcelonassa
 
Jos urheilu lomalla kiinnostaa, Barcelona tarjoaa luultavasti paremman valikoiman erilaisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa pääsee myös nauttimaan erilaisista vesiurheilumahdollisuuksista, kuten purje- ja leijalautailusta ja trendilaji suppailusta. Barcelonan silmiin kantamattomiin jatkuva rantabulevardi tarjoaa loistavan väylän juoksijoille. 
 
Madridissa suosituimpiin urheilulajeihin kuuluu pyöräily. Parhaimpia pyöräilypaikkoja ovat mm. Sepúlveda-joen vieressä sijaitsevat puistot. 
 
Casa Campon köysirata Madridissa
 
Valtava Casa de Campon puisto joen vieressä on myös maastopyöräilijöiden suosiossa. Kaksipyöräisellä voi myös hurauttaa Madridin kuuluisimpaan puistoon Retiroon, jossa voi myös urheilla soutaen sen tekojärvessä. 

7. ...matkustat lapsien kanssa?

Madrid on kodikas ja sen keskustasta löytyy paljon jalankulkijoille omistettuja katuja. Maan pääkaupungissa on myös paljon levähdyspaikkoja, puistoja ja leikkikenttiä, joissa voi viettä aikaa lasten kanssa. 
 
Palacio de Cristal Retiron puistossa
 
Retiron puistossa järjestetään sunnuntaisin teatteriesityksiä lapsille. Samalla lapset voi viedä tutustumaan satumaiseen kristallipalatsiin, Palacio Cristaliin sekä katsomaan lammissa uiskentelevia kilpikonnia. 
 
Madridin köysirata on myös lasten mieleen ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin, Manzanaresin joen ja Casa de Campon puiston. 
 
Tibidabo, Barcelona
 
Vaikka maan pääkaupunki tarjoaakin paljon tekemistä lapsille, vie Barcelona kenties voiton tässäkin. Barcelona tarjoaa valtavan määrän upeita rantoja, vesileikkejä ja leikkipuistoja, jotka ovat pienen matkailijan mieleen. Kaupungin yllä kohoavassa Tibidabossa on kaikienlaisia vauhtihärveleitä näille pienemmille hurjapäille. Aikuiset saavat samalla ihailla koko kaupungin yli avautuvaa maisemaa. 
 
Plaça del Rein aukio - Barcelona
 
Barcelonasta ja sen läheisyydestä löytyy myös paljon erilaisia teemapuistoja lapsiperheiden iloksi. Puistojen lisäksi lapsiperheet viihtyvät erityisesti rannan läheisyydessä, josta löytyy upean hiekkarannan lisäksi paljon leikkikenttiä. 

8. ...haluat tutustua kaupunkiin pyöräillen?

Barceloneta-rannalla pyöräillen
 
Barcelonan rantabulevardi tarjoaa loistavan tien pyöräilijöille. Paikalliset hurauttavat usein paikasta toiseen pyörällä ja Barcelonassa paikalliset omistavatkin eniten pyöriä maassa. Kaupungilla on myös yhteiskäyttöpyöriä ympäri kaupunkia, joilla on huimat 120 000 käyttäjää. 
 
Madridissa on jo vuosia kaavailtu laajan pyöräilyverkoston rakentamista kaupunkiin, mutta suunnitelma ei ole vieläkään saanut tarvittavia resursseja. Tästä huolimatta myös madridilaiset ovat hypänneet viime aikoina satulan selkään, varsinkin sen jälkeen kun kaupunkiin tuotiin kaupunkipyöriä. 
 
Barcelonan kaupunkipyöriä
 
Madridin kaupunkipyörät ovat jopa sähköisiä, koska kaupungissa on paljon ylä- ja alamäkiä. 

9. ...shoppailu on sinun tyylisi lomailla?

El Rastro Madridissa
 
Matkailijat usein yllättyvät kuinka paljon maan pääkaupungissa on kävelykatuja, joille autoilla ei ole asiaa. Madridissa saattaa paremmin tuntea autenttisen espanjalaisen ilmapiirin sen pienillä kaduilla ja aukioilla. 
 
Madrid on myös loistava kohde niille, joiden aika kuluu ostosmahdollisuuksia etsien. Fuencarralin ostoskatu on yksi kaupungin suosituimpia ja maailman suurin sunnuntaimarkkinapaikka Rastro tarjoaa myös kaikenlaista tavaraa edulliseen hintaan. 
 
Barcelonan katedraali
 
Barcelonasta taas löytyy valtava määrä maailmankuuluja ostosparatiiseja. Erityisesti Ramblan ja goottilaisen korttelin läheisyydestä löytyy paljon uskomattomia pikkuliikkeitä ja myös suurimpien brändien merkkiliikkeitä. Matkailijat viihtyvät myös alueen pienissä kahviloissa ja tapas-paikoissa, joissa saa maistella katalonialaisen keittiön parhaimmistoja. 
 
Poble Noun kaupunginosasta löytyy Rambla de Poble Noun katu, jossa on viihtyisiä terassi-baareja ja kuppiloita, jotka ovat paikallisten mieleen. Lähellä sijaitsevalla Plaça de Les Glòriesin aukiolla voi vierailla Barcelonan suurimmalla kirpputorilla, Els Encants Vellsillä.

10. ...haluaist yhdistää kaupunkilomaasi päiväretkiä lähialueelle?

Madrid sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Espanjan sydämessä ja sieltä on helppo lähteä tutkimaan maan muita osia. 
 
Segovia
 
Madridin läheisyydessä sijaitsee valtava määrä upeita kyliä ja kaupunkeja. Kannattaa ehdottomasti vierailla Segoviassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Madridista pääsee myös helposti Toledoon ja junalla muutamassa tunnissa Córdobaan, joka täytyy nähdä kerran elämässä
 
Tossa de Mar
Tossa de Mar (kuva: Jordi Ferré)
 
Madridia ympäröi kuiva tasanko, kun taas Barcelonan rannikkoalue on vihreämpi. Barcelonan ympäristössä löytyy oikeita Espanjan helmiä, kuten upeita kalastajakyliä, vuoristokaupunkeja ja upeaa maaseutua cava-tiloineen ja luonnonpuistoineen. Barcelonasta voi lähteä vaikka cava-kierrokselle, päiväretkelle upeaan Cadaquésin kylään tai vaikkapa Montserratin henkeäsalpaavaan vuoristoluostariin. 
 
Sivustomme kautta löydät valtavan määrän kaikenlaisia asuntoja Barcelonassa, jolloin sinulla jää enemmän resursseja alueen nähtävyyksien tutkimiseen. Kuten aina Espanjassa, sinulla on valtava määrä vaihtoehtoja!
 
Madrid ja Barcelona ovat molemmat suuria kaupunkeja ja niillä on myös paljon yhteisiä piirteitä. Madrid sopii niille, jotka nauttivat suuren kaupungin sykkeestä, loputtomasta viihdevalikoimasta ja perusespanjalaisesta ilmapiiristä. Barcelonassa taas voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman, nauttia kaupungin upeista nähtävyyksistä, taiteesta ja arkkitehtuurista. Kumman vain valitsetkin, tulet varmasti 
ihastumaan täysin ja palaamaan aina uudelleen!

Asunto Málagassa

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 70 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Ilmastointi
 • Lämmitys
 • Hissi
 • Tv
Nro: 84666 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 604 - 886/viikko € 86 - 127/yö Näytä tiedot

Asunto Valenciassa (Algirós)

(1)
 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 95 m²:n pinta-ala
 • Yleinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Pysäköintimahdollisuus
 • Hissi
Nro: 37175 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 504 - 2 342/viikko € 72 - 335/yö Näytä tiedot

Huvila Benisassa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 110 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Patio
 • Ulkogrilli
Nro: 79032 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 2 400 - 4 000/viikko € 343 - 571/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.