Kesä 2020 Espanjassa - ajankohtaiset lomahinnat

Raportin esittely

Lomakohteena Espanja on suositumpi kuin koskaan. Espanjan tilastokeskus INE:n mukaan Espanja vastaanotti vuonna 2019 noin 83,7 miljoonaa matkailijaa, joka on noin 1,08 prosenttia enenmmän kuin edeltävänä vuonna. Näin ollen matkailijoiden määrä on kasvanut jo seitsemänä peräkkäisenä vuotena. Espanja-loma.fi-sivuston toimitusjohtaja Jannich F. Petersenille tieto ei tullut yllätyksenä. "Omatoimilomaa kaipaaville Espanja tarjoaa kaikki tärkeimmät asiat: upean sään, loistavat hinnat, valtavasti nähtävää, suopeat lentoyhteydet sekä turvallisen ympäristön", toteaa Petersen. 

Nämä asiat mielessä pitäen olemme laatineet raportin lomakauden tärkeimmistä hinnoista Espanjassa. Kesän lomahintojen raportti 2020 vertailee 17 suosituimman lomakohteen hintoja viidessä eri kategoriassa, jotka ovat ruokaileminen, nähtävyydet, elintarvikeostokset, julkinen liikenne ja loma-asuntojen vuokraus. 

Tärkeimmät havainnot

Alla esittelemme raportin tärkeimmät havainnot, joiden avulla matkailijat saavat paremman käsityksen siitä, mitä lomailu Espanjassa kustantaa kesällä 2020. 

Sommerpriser 2020

 • Ibiza on kaikista raportin 17 lomakohteesta tämän kesän kallein. Majoittuminen neljälle hengelle viikon ajaksi kustantaa keskimäärin 4 021 euroa. Ibizan kalliimpien ja edullisimpien lomaviikkojen hintojen erotus oli ainoastaan 14 prosenttia, joten kovinkaan suurta säästöä majoitukseen ei tule edes välisesonkikaudella. 

  Kävi myös ilmi, että autonvuokraus on Ibizalla maan hintavinta (51% kalliimpaa kuin lomakohteiden keskiarvohinta), kuten myös aktiviteetit (75% kalliimpaa kuin muissa vertailukohteissa) sekä elintarvikeostokset (42% kalliimpaa kuin muissa kohteissa). Ruokailu on Ibizalla neljänneksi hintavinta Mallorcan, Costa Tropicalin ja Costa de Azaharin jälkeen. 

 • Kategorian toisesta päästä löytyi Kanariansaarten suosikkikohteet Lanzarote ja Teneriffa. Vaikka nämä kaksi saarta ei taannutkaan edullisia hintoja muissa kategorioissa, ruokailu, vuokrahinnat ja julkinen liikenne on näillä saarilla reippaasti muita lomakohteita edullisempaa. 

 • Myös Costa Blancan, Costa Cálidan ja Costa de Almerian rannikot tarjoavat vastinetta rahalle. Vuokrahinnat olivat Costa Cálidalla ja Costa de Almerialla suopeat, kun taas Costa Blancalla autonvuokraus, ruokailu ja aktiviteetit olivat muita lomakohteita edullisempia. Myös Costa Blancan asuntojen vuokrahinnat ovat reippaasti kohteiden keskivertohintoja edullisemmat. 

 • Kesän 2020 hintoja tutkien kaikista edullisinta oli asuntojen vuokraus Costa de Almeríalla. Tämä matkailijoilta huomaamatta jäänyt upea rannikko tarjosi majoitusta keskimäärin 472 eurolla. Costa Blancan ja Costa del Solin varjoon jäänyt, hiljaisempi rannikko tarjoaa yhtä lailla nähtävää ja tehtävää, joten suosittelemme tutustumaan Almerian rannikon tarjontaan paremmin. 

  Viikon majoitus Costa de Almerialla huippusesongin aikaan elokuun puolessa välissä maksaa keskimäärin 531 euroa neljältä aikuiselta. Tämä tarkoittaa keskimäärin 1 928 euron säästöä, kun verrataan kolmen kalleimman lomakohteen keskimääräisiä vuokrahintoja samalla ajanjaksolla, eli majoittuminen Costa de Almerialla on noin 72 prosenttia edullisempaa. 

Loma-asuntojen vuokrahinnat

Tässä osiossa tarkastelemme lähemmin vuoden 2020 kesän kalleimpia ja edullisimpia majoitusvaihtoehtoja ja kerromme muun muassa parhaat viikot edulliseen lomailuun. Alla olevat luvut on laskettu neljän hengen yhden viikon majoitukselle. 

Ugentlige priser på leje af feriebolig i Euro

Keskimääräiset hintatiedot:

 • Kaikkien lomakohteiden keskimääräinen viikon loma-asunnon vuokrahinta kesälle 2020 on 976 euroa. 

 • Huippusesongin aikana (heinäkuun toisesta viikosta elokuun loppuun asti) keskimääräinen viikon vuokrahinta on noin 1 074 euroa, kun taas välisesongilla majoituksen saa keskimäärin 888 eurolla. 
 • Välisesongin aikana matkustaminen tuo keskimäärin 17 prosentin säästön matkabudjettiin verrattuna matkustamiseen huippusesongin aikana. 

Edullisimmat ja kalleimmat vuokrahinnat

 • Tämän kesän kalleimmat vuokrahinnat löytyvät Ibizalta, Mallorcalta ja Costa Verdeltä. Kolmen kärkisijakohteen hinnat vaihtelevat myös keskenään. Kalleinta viikon majoittuminen oli Ibizalla (4 021 euroa), jota seurasi Mallorca (1 632 euroa/viikko) ja Costa Verden rannikko (1 189 euroa/viikko). Nämä hinnat ovat keskimäärin 312, 67 ja 22 prosenttia korkeammat kuin kaikkien lomakohteiden keskimääräinen vuokrauksen viikkohinta. 

 • Edullisinta majoitus on Costa Almerian ja Costa Cálidan rannikoilla sekä Teneriffalla. Kesän loma-asunnon keskimääräinen vuokraushinta on kesällä 51, 48 ja 45 prosenttia edullisempi kuin muissa kohteissa. Costa Almeriassa keskimääräinen vuokraushinta on 472 euroa, Costa Calidalla 508 euroa ja Teneriffalla 533 euroa. 

Huippusesonki vs. välisesonki

 • Teneriffalla havaittiin vähiten eroa edullisimman ja kalleimman majoitusviikon hintojen välillä. Erotus näiden kahden välillä oli ainoastaan 7 prosenttia. 

 • Costa Doradalle matkustettaessa kannattaa valita lomaviikko todella tarkkaan. Rannikon sesongin kallein majoitusviikko (1 107 euroa) maksoi 136 prosenttia enemmän kuin edullisin (468 euroa). 

 • Sama pätee myös Costa Bravalle, Fuerteventuralle ja Costa de la Luzille matkustettaessa. Näissä kohteissa majoitus kesän huippusesongin viikoilla maksaa keskimäärin 86, 81 ja 62 prosenttia enemmän kuin edullisimpana lomaviikkona. 

 • Jos tarkastellaan ainoastaan huippusesonkia (heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun saakka) kaikkien raportin lomakohteiden keskimääräinen vuokrahinta on viikolta 1 074 euroa. Huippusesongin edullisimmat majoitusviikot löytyvät Costa de Almerialta (520 euroa), Teneriffalta (537 euroa) ja Costa Cálidan rannikolta (553 euroa). Hintavimmat majoitusviikot löytyvät taas Ibizalta (4 176 euroa), Mallorcalta (1 840 euroa) ja Costa Verden rannikolta ( 1 260 euroa).

 • Välisesongin ajan edullisimmat hinnat löytyät Costa de Almerialta, Costa Cálidalta ja Teneriffalta, jossa keskimääräinen välisesongin viikkohinta on 430, 469 ja 528 euroa. Sama lomaviikko irtoaa Ibizalta, Mallorcalta ja Costa Verdeltä 3 883, 1 446 ja 1 126 eurolla.  

Kesän hinnat: julkiset kulkuvälineet, aktiviteetit, ruokailu ja elintarvikeostokset

Majoitus haukkaa luonnollisesti suuren osan matkabudjetista, mutta rahaa menee myös liikkumiseen, aktiviteetteihin, ruokailuun ja ostoksiin. Listasimme keskimääräiset hinnat kaikissa 17 lomakohteessa myös niiden osalta. 

Forbrug under sommerferien 2020

Julkinen liikenne

 • Liikkuminen linja-autolla tai taksilla lentokentältä suosituimpiin lomakohteisiin oli kalleinta Costa Tropicalilla, Costa de Almerialla ja Costa Doradalla. Edullisimmin pääsi liikkumaan lomakohteen ja lentokentän välillä Lanzarotella, Gran Canarialla ja Costa Bravalla. 

 • Edullisimmin pystyi vuokraamaan auton täydellä tankilla viikoksi Lanzarotella (70 eurolla), Costa Bravalla (106 eurolla) ja Costa Blancalla (128 eurolla). Kalleimmat vuokra-autot löytyvät Ibizalta (280 €/viikko) sekä Mallorcalta, Costa de Valencialta ja Costa de Azaharilta (kaikissa keskimäärin 267€/viikko). Keskimääräinen hinta viikon autonvuokraukselle on kaikissa 17 kohteessa 184 euroa. 

 • Lentokenttäbussien hinnoissa löytyy valtavasti eroja Espanjan rajojen sisällä. Edullisimmat lippuhinnat löytyvät Lazarotelta (2,63€), Ibizalta (3,90€) ja Gran Canarialta (4,05€). Kalleimmillaan matkustetaan Costa de la Luzin (18€), Costa Doradan (16,20€) ja Costa de Almerian (11,30€) linja-autoissa. 

 • Taksilla lomakohteen ja lentokentän väliä matkustamaan edullisimmillaan Costa de la Luzilla (7€), Lanzarotella (8€) ja Costa Bravalla (12€). Kallein taksimatka tehdään Costa Almerialla (54€), Costa Tropicalilla (41€) ja Costa del Azaharilla (35€). Keskimääräinen taksimatka kaikissa 17 kohteessa maksaa noin 22 euroa. 

Aktiviteetit

 • Keskimääräinen hinta suosikkiaktiviteeteille kaikissa kohteissa on 43 euroa. Kalleimmat aktiviteetit löytyvät Ibizalta (75€), Costa Bravalta (67€) ja Fuerteventuralta (53€). Edullisimmat huvit löytyvät Gran Canarialta (24€), Costa Tropicalilta (25€) ja Lanzarotelta (29€). Tiedot on kerätty Tripadvisorin parhaimpien aktiviteettien listoilta. 

Ruokailu

 • Ruokailu on verrattain edullista Espanjassa myös kesällä. Espanjassa keskivertoravintolassa voi syödä 38 eurolla alku-, pää- ja jälkiruuan ja kaksi lasia viiniä. 

 • Edullisimmin pääsee syömään Lanzarotella (27,33€), Costa de la Luzilla ja Teneriffalla (molemmissa keskimäärin 32 eurolla). Kalleimmin ruokailu tapahtuu Mallorcalla (45€), Costa Tropicalilla ja Costa Azaharilla (molemmissa keskimäärin 43 eurolla). 

Elintarvikeostokset

 • Päivittäiset ostokset ovat kalleimmillaan Ibizalla (37€), Fuerteventuralla (35€) ja Gran Canarialla (30€). Huokeimmat hinnat löytyvät taas Costa Calidalta, Costa de la Luzilta ja Costa de Almerialta, joissa ostokset tehdään keskimäärin 21 eurolla. Keskimäärin ruokaostoksiin menee 26 euroa kaikissa lomakohteissa. Hinnat perustuvat ostoskoriin, jossa on 1 litra maitoa, kahvia, sokeria, kananmunia, lihaa, litra vettä, paikallista juustoa, kilo tomaatteja ja litra oliiviöljyä. 

Tutkimuksen menetelmät

Tutkimukseen sisällytetyt lomakohteet:

Tutkimuksen lomakohteet valittiin käyttämällä Espanja-loma.fi-sivuston suosituimpia varaus- ja hakukohteita koskien kesäkautta 2020. Tutkimus toteutettiin joulukuussa 2019. Tutkimuksen kohteet olivat Lanzarote, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura, Mallorca, Ibiza, Costa de la Luz, Costa del Sol, Costa Tropical, Costa de Almeria, Costa Calida, Costa Blanca, Costa de Valencia, Costa del Azahar, Costa Dorada, Costa Brava  ja Costa Verde.

Keskimääräinen lomamatkan hinta Espanjaan:

Tässä kategoriassa keskimääräiseen hintaan on sisällytetty 4 hengen loma-asunnon vuokraus viikoksi, yhden aktiviteetin hinta neljälle, seitsemän päivän ruokailut 2 hengelle ravintolassa ja keskimääräinen hinta ostoksille viikon aikana tutkimuksen lomakohteissa. 

Vuokrahinnat:

Keskimääräiset vuokrahinnat saatiin analysoimalla jokaisen tutkimukseen valitun lomakohteen 20 loma-asunnon hintoja saatavuustietojen perusteella joulukuussa 2019. Hinnat perustuivat yhden viikon majoitukseen neljälle henkilölle ja lähtö- ja tulopäiväksi valittiin maanantai. Tutkimuksessa verrattiin viikoittaisia vuokrahintoja ajalla 1.6. - 28.9.

Lomailun kustannukset:

Julkisen liikenteen, aktiviteettien, ravintolaruokailun ja elintarvikeostoksien hinnat kerättiin joulukuussa 2019. 

• Linja-automatkustuksen hinnat perustuvat yhden aikuisen kertamatkaan läheisimmältä lentokentältä viiteen suosituimpaan kaupunkiin tai rantalomakohteeseen ko. alueella. 

• Taksien hinnat perustuvat neljän matkustajan kyytiin, jotka kuljetetaan samaan kohteeseen linja-autolla. Hintoihin on sisällytetty kaikki lentokenttäkuljetuksen lisämaksut. 

• Autonvuokraushinta on laskettu 7 päivän vuokrausajalle heinäkuussa 2020. Vuokraukseen valittiin keskivertoauto ilmastoinnilla, täydellä tankilla ja jonka saa noudettua suoraan lentoasemalta. 

• Aktiviteettien keskivertohinnat laskettiin yhdelle osallistujalle joulukuussa 2019. Mukaan valittiin Tripadvisorin listoilta parhaimmat opastetut retket, vesi- ja teemapuistot, monumentit, museot sekä erilaiset seikkailu-, vapaa-ajan ja kulttuuriin liittyvät aktiviteetit. 

• Ruokailun hintavertailussa keskityttiin tarkastelemaan yhden hengen ruokailua lomakohteessa. Yhden hengen ateriaan kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka sekä kaksi lasia viiniä. Tutkimukseen otettiin mukaan Tripadvisorin parhaimmat arvioinnit saaneet keskihintaiset ravintolat. 

• Elintarvikeostoksiin sisällytettiin päivittäisiä elintarviketuotteita: 1 litra maitoa, kahvia, sokeria, munia, lihaa, litra juomavettä, paikallista juustoa, kilo tomaatteja ja litra oliiviöljyyä. 

Terminologiaa

Huippusesonki - heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun asti. Tämä on suosituin ja myös kallein loma-aika Espanjassa. 

Välisesonki - välisesonki alkaa kesäkuun alusta ja jatkuu heinäkuun puoleen väliin saakka huippusesongin alkuun. Toinen välisesonki alkaa elokuun lopulta ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Välisesonki on hyvä aika matkustaa, sillä hinnat ovat hieman edullisemmat, nähtävyyksillä ei ole vielä niin paljon ruuhkaa ja kaikki paikat ovat auki.   

Spain-Holiday.com kesälomahintojen raportti 2020 
Suojattu tekijänoikeuksin © 2020  Spain-Holiday.com - kaikki oikeudet pidätetään.

Kerätty tieto on tehty luotettavia lähteitä käyttäen ja siihen liittyvät mielipiteet ovat Spain-Holiday.com omia. Vaikka tietoa on kerätty julkisista, uskottavista lähteistä, ei Spain-Holiday.com ota kantaa niiden lopulliseen paikkansapitävyyteen. 

Raportin käyttö ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kuten uutisiin, raportteihin, opetukseen ja tutkimukseen on sallittua, mutta lähde tulee aina mainita selkeästi. 

Spain-Holiday.com ottaa mielellään vastaan kopion painetusta julkaisusta, jossa tätä tekstiä on lainattu.

Tätä raporttia ei voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin ilman Spain-Holiday.com kirjallista lupaa. Tiedusteluihin vastaa brändi ja viestintäjohtaja Peter Jarvis: peter@spain-holiday.com