Espanjan viisi eläinystävällistä kohdetta

Matka ilman omaa rakasta lemmikkiä ei välttämättä enää tunnu lomalta. Voit välttyä vieroitusoireilta näissä viidessä lomakohteessa, joissa karvaturresi saa matkustaa mukana nauttimassa Espanjan lämpimästä säästä. 

Alicante

Postiguet beach from Alicante castle

Alicante on Valencian itsehallintoalueen toiseksi suurin kaupunki. Alicante kuuluu Espanjan eläinystävällisimpiin kohteisiin jo vain sen lukuisien puistojen vuoksi.  Alicanten läheiset rannat El Campello ja Cala de la Punta del Riu sallivat myös lemmikkien uittamisen rannalla. 

Alicante saa plussapisteitä lemmikillisiltä myös ilmastonsa ansiosta. Vaikka kesät ovat muun Espanjan lailla kuumia, talvet ovat hyvin leutoja. Siinäkin tapauksessa jos aurinko polttaa liikaa, voi siltä suojautua kaupungin lukuisten palmupuiden alla ja varjoisilla aukioilla. 

Espanja-Loma tarjoaa paljon vuokrattavia loma-asuntoja Alicantessa joihin lemmikkieläimet ovat tervetulleita. 

Chiclana de la Frontera

Pet friendly beaches

Koirat eivät ole sallittuja läheskään kaikilla Espanjan rannoilla. Chiclana de la Fronteran kuuluisin ranta La Barrosa kuitenkin sallii lemmikkieläinten tuomisen rannalle. Syynä voi olla rannan pituus: yli kuuden kilometrin rannalla on tilaa myös ihmisen parhaalle ystävälle.  

Voit päästää lemmikkisi kirmaamaan vapaasti myös Parque Forestal Municipal Pinar del Hierro y de la Espartosan metsäpuistossa. Tämä upean viheriäs puisto on johanneksenpuiden, tammien ja oliivipuiden kasvualuetta. Muista olla poikkeamatta pääpoluilta, jotta et eksyisi!

Estepona

Esteponan promenadi 

Matkailijoiden suosima Estepona sijaitsee lähellä Gibraltarin lentokenttää ja alueella on myös hyvin sopuisa ilmasto. Esteponaan on tunnetusti helppo tuoda lemmikkielämiä ja lähellä sijaitsee Linda Vistan ranta San Pedro de Alcántarassa, joka sallii koirien uittamisen lokakuusta toukokuulle.

Parque Los Pedregalesin puisto on myös erinomainen paikka ulkoiluttaa lemmikkiäsi. Ja vaikka Espanjassa koirien taluttaminen rannalla on kiellettyä, näitä sääntöjä kierretään jatkuvasti. Muista kuitenkin ottaa koirankakkapussit mukaan!

Jerez de la Frontera

Jerez de la Fronteran näköala 

Kun ajattelet Andalusiaa, tulee heti mieleen Aurinkorannikon pitkät hiekkarannat. Andalusiassa on myös kauniita sisämaan kaupunkeja, kuten Jerez de la Frontera. Jerez on Andalusian viidenneksi suurin kaupunki ja Andalusian maaseudun sydän. Jerezistä löytyy lukematon määrä upeita puistoja ja kukkuloita, joissa lemmikkisi voi ottaa elämästä ilon irti. Andalusiasta löytyy myös paljon lemmikkieläinystävällisiä, vuokrattavia loma-asuntoja.

Tossa de Mar

Tossa de Marin ranta 

Tossa de Marissa ollaan eläinrakkaita. Tossa de Mar oli ensimmäinen kaupunki koko maailmassa, joka vastusti härkätaisteluita. Vaikka koirat ovatkin kiellettyjä julkisilla rannoilla sakon uhalla, voit hyvin löytää pienen merenpoukaman jossa uittaa lemmikkiäsi läheltä Tossa de Maria.