Espanjan upea pohjoinen - minne majoittua?

Espanjan villi ja vehreä pohjoinen kiinnostaa monia, mutta alueen ollessa tuntemattomampi on vaikea päättää mihin majoittua. Pohjoinen on hyvin monimuotoinen ja sillä on kaunista rannikkoa niin Välimeren kuin Atlantinkin puolella. Pohjoisen keskiöstä taas löytyy lumisia vuoristoja kuten Pyreneet, Kantabrian vuoret ja eteläisempänä sijaitseva keskustasanko La Meseta joka yltää aivan maan sydämeen asti. 

Pohjois-Espanjan luonto on kaunis, vehreä ja koskematon. Maisemat muuttuvat postikorttimaisista vuoristonäköaloista upeisiin rantaparatiiseihin, tarjoten upeita miljöitä matkailijoille. Massaturismin valtaamat eteläiset lomakohteet ovat kaukana ja ilmapiiri on rento ja rauhallinen. Suuria ketjuhotelleja ei löydy ja matkailijat ovat vieläkin monessa pikkukylässä vieras näky. 

Kokosimme yhteen listan Pohjois-Espanjan parhaimmista majoituskohteista. Lähde tutustumaan tämän kauniin alueen upeaan kulttuuriin, gastronomiaan ja häikäiseviin maisemiin!

Rantaloma Pohjois-Espanjassa

Pohjoiseen lukeutuu upea Costa Bravan rannikko sekä Baskimaasta Galiciaan asti jatkuva rantakaistale, jonka varrelta löytyy valtava määrä häikäisevän kauniita, koskemattomia rantoja. Mukana on lautailijoiden suosikkirantoja, sinilippu-ympäristömerkin ansanneita helmiä, silmänkantamattomiin jatkuvia hiekkaunelmia sekä turkooseja pikkupoukamia. 

Asturian Biscayn lahdella sijaitseva Llanes on yksi Pohjois-Espanjan parhaimmista rantalomakohteista. Sen rannikkoviivalta löytyy upeita rantoja, pikkupoukamia sekä tyrmäävän kaunista luontoa. Llanesista voi lähteä kävellen Playa de Torón, Playa de la Ballotan, Playa de Torimbian tai erikoisen Gulpiyurin rannalle. Llanesin rantoja voi lähteä tutkimaan myös SUP-laudalla meloen. Iltaisin voi taas lähteä kävelylle ja illalliselle Llanesin tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin. 

Playa de la Ballota close to Llanes

Jos kaipaa upeiden rantojen lisäksi enemmän elämää ja tasokkaita kala- ja äyriäisravintoloita, kannattaa varata loma-asunto La Coruñan satamakaupungista Galiciasta. La Coruñan urbaanit rannat, Plaza de María Pitan aukion ravintolat ja kaupungin tasokas akvaario tarjoavat jo nekin mukavasti tehtävää lomailijoille. Suosittelemme myös vierailemaan Unescon maailmanperintökohteidenkin listoilla komeilevalla, maailman vanhimmalla majakalla. 

Jos haluaa viettää rentoa rantalomaa idyllisessä kalastajakylässä, kannattaa suunnata katseet Espanjan valokuvauksellisimpiin kyliin kuuluvaan Cudilleroon. Myös Lastresin kalliojyrkänteellä sijaitseva kylä tasokkaine kalaravintoloineen, tuntemattomampi Luarca sekä monipuolisten aktiviteettien Ribadesella kuuluvat pohjoisen upeimpiin rantalomakohteisiin. Kaikkia näitä kyliä ympäröi häikäisevän kaunis luonto upeine rantoineen. 

Katalonian kaunis Costa Bravan rannikko on täynnä upeita pohjoisen rantalomakohteiita. Pitkät, lapsiystävälliset rannat, turkoosit pikkupoukamat ja valokuvaukselliset kylät houkuttelevat rannikolle matkailijoita ympäri vuoden. Viehättävän Cadaquésin loma-asunnot ovat rauhallista rantalomaa kaipaavien suosiossa ja Calella de Palafrugellin huvilat houkuttelevat suurempia Costa Bravan rantalomalaisten seurueita. Valkoisiksi kalkitut talot sinisine ikkunan pielineen ja katujen kaunis kukkaloisto ovat Calella de Palafrugellin tunnusmerkkejä - näky on kuin suoraan matkalehden kannesta. 

Jos haluaa olla lähellä Pohjois-Espanjan kauneimpiin rantoihin kuuluvaa Zarautzia, kannattaa etsiä loma-asuntoa Baskimaasta. Lähes kolme kilometriä pitkä Zarautz on myös pohjoisen lautailijoiden ja muiden vesiurheilijoiden suosikkirantoja. Game of Thronesistakin tuttu San Juan de Gaztelugatxen saareke ja siellä seisova kirkko kuuluvat alueen suosituimpiin päiväretkikohteisiin. 

Perheloma Pohjois-Espanjassa

Kauniissa lahden poukamassa sijaitseva Santanderin kaupunki kuuluu Pohjois-Espanjan mukavimpiin perhelomakohteisiin. Perheet voivat lähteä retkelle Magdalenan niemekkeellä sijaitsevaan palatsiin ja eläintarhaan tai viettää aikaa kaupungin perheystävällisillä rannoilla. Iltaisin voi taas lähteä tutkimaan kaupungin parhaimpia tapas-valikoimia Paseo de Peredan kadulle. Reippaammat perheet voivat suunnistaa lautalla Somoon ja kävellä häikäisevissä maisemissa kulkevalla Camino del Norten polulla. Suosittelemme myös viemään lapset tutustumaan kauniiseen Cabárcenon luonnonpuistoon, jossa asustaa jopa 150 eri eläinlajia viideltä eri mantereelta. 

Suosittelemme etsimään lapsiystävällisiä loma-asuntoja Gijónin alueelta Asturiasta. Gijónin viehättävä vanhakaupunki, mukavat rannat sekä kaupungin akvaario ja kasvitieteellinen puutarha pitävät perheen pienemmätkin viihdytettyinä. Gijónin rannoista itäisempi San Lorenzo on lapsiystävällisempi, sillä sen edessä kulkevalta promenadilta löytyy kaikki tarvittavat palvelut lapsiperheen rantalomaan. Costa Verdellä lomailevat matkailijat tekevät myös päiväretkiä Gijónin hurmaavaan rantakaupunkiin. 

Jos haluaa lomailla lähellä kaunista O’Groven niemimaata, kannattaa etsiä lomahuvilaa Sanxenxon alueelta Rías Baixasista (Lounais-Galiciassa). Alueelta löytyy valtavasti pitkiä hiekkarantoja, kuten esimerkiksi kuvankaunis Playa de la Lanzada. O’Groven kylän ravintolat tarjoilevat alueen parhaimpia kala- ja äyriäisherkkuja, kuten suosittuja sinisimpukoita. Reippaimmat voivat lähteä Paseo de Pedras Negrasin patikkapolulle tai suunnistaa ottamaan upeita valokuvia Miradoiro da Siradellan näköalatasanteelle. 

Rías Baixasiin matkustavien kannattaa vierailla myös valokuvauksellisen kauniilla Cíes-saarilla, joita alueella asuttaneet roomalaiset aikoinaan kutsuivat "jumalten saariksi". Saarten rantojen puuterimainen hiekka, turkoosi vesi ja vihreä luonto todellakin ovat kuin kauneimmasta Karibian postikortista ja saarilla kulkevat patikkapolut paljastavat lisää paratiisimaisen kauniita maisemia. Saarille pääsee Vigon satamasta lähtevällä lautalla, mutta ennen matkaa täytyy ensin anoa matkustuslupaa verkossa

Tossa de Mar is a destination for the whole family

Karu mutta kaunis Costa Bravan rannikko kuuluu Pohjois-Espanjan parhaimpiin perhelomakohteisiin. Suosittelemme vuokraamaan loma-asunnon Tossa de Marista, joka on myös yksi rannikon parhaimmista rantalomakohteista. Idyllisen Tossan monipuolinen ravintoloiden valikoima, helppokulkuiset patikkapolut sekä rauhalliset pikkupoukamat ovat alueella lomailevien lapsiperheiden mieleen. Satumaisen tunnelmallinen vanhakaupunki torneineen ja linnoineen herättävät myös pienempien lomailijoiden mielenkiinnon. 

Pohjoisempana sijaitseva Roses on sekin yksi lapsiperheen suosikkikohteista. Viehättävä pikkukaupunki sijaitsee 1800-metriä pitkän, näkinkengän muotoisen rannan edessä ja läheltä löytyy lisää upeita rantoja ja pikkupoukamia. Rosesissa sijaitsee myös huima vesipuisto Aquabrava, joka tuo mukavaa vaihtelua rantalomailuun. 

Aktiiviloma Pohjois-Espanjassa

Jylhät Pyreneiden ja Kantabrian vuoret kätkevät rajojensa sisään mitä kauniimpia luontomaisemia ja laaksoja. Rannikon tuntumassa on myös lukuisia suojeltuja puistoja sekä koskemattomampia saaria, joilla kulkee upeita patikkapolkuja tyrmäävän kauniin luonnon keskellä. Pohjois-Espanjasta löytyy maan parhaimmat puitteet reippaaseen aktiivilomaan upeissa maisemissa. 

Jos haluaa nauttia aktiiivilomasta lumihuippujen ympäröimänä, kannattaa etsiä loma-asuntoa Picos de Europan kansallispuistosta. Potesin kylän ympäristöstä löytyy lukuisia patikkareitistöjä jotka kulkevat hurmaavien pikkukylien kautta. Fuente Déssä sijaitseva kaapelihissi taas tarjoaa upeita maisemia Liébanan laaksoon lintuperspektiivistä. 

Asturiassa sijaitsevaa pientä Cangas de Onísin kylää kutsutaan Picos de Europan sisäänkäynniksi. Kun vierailee alueella, kannattaa käydä tutustumassa Covadongan pyhään luolaan ja jatkaa serpentiinitietä Ernolin ja Ercinan järville (Lagos de Covadonga). Patikkaretki on miellyttävä ja se kulkee lumihuippujen ja upeiden metsien halki, joissa laiduntaa vuoristokarjaa. Picos de Europan puistossa voi lähteä melomaan, rotkovaeltamaan sekä kiipeilemään. 

Picos de Europan länsipuolella sijaitseva Somiedon luonnonpuistossa saa ihastella Espanjan kauneimpia luontomaisemia ja voi jopa törmätä ruskeakarhuihin. Erityisen kaunis on polku Saliencian ja Lago del Vallen järville, jonka varrelta löytyy erikoisia, olkikattoisia kivitaloja (esp. brañas). Paimenet yöpyivät näissä taloissa huonon sään aikana. 

Jos lomailee Pyreneillä, kannattaa ottaa suunta kohti Ordesan ja Monte Perdidon kansallispuistoa. Innokkaimmat lähtevät patikkaretkelle jo kukonlaulun aikaan, jolloin saa todistaa ensimmäisten auringonsäteiden saapumista lumisille huipuille. Polut vievät vierailijoitaan upeiden paikkojen ohi, joissa siniset järvet, syvät metsät, värikkäät kukat ja jylhät vuoret maalaavat maisemaa. 

Aigüestortes i Estany de Sant Mauricin luonnonpuisto Pyreneiden Katalonian puolella on myös suosittu luontomatkailualue Espanjassa. Maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit syvien laaksojen, järvien ja yli 3000 metriin nousevien vuorenhuippujen vuorotellessa sinisen taivaan alla. Ilman kameraa näihin maisemiin ei kannata lähteä samoilemaan, näköalat ovat vertaansa vailla. Pyreneiden lomaa suunnittelevien kannattaa etsiä loma-asuntoa Huescan viehättävästä kaupungista, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Pyreneiden parhaimmista alueista. 

Discover the "end of the world" in Fisterra

Jos haluaa majoittua Pohjois-Espanjan Atlantin puolelle, kannattaa hakea majoitusta Galician Costa da Monten rannikolta. Tällä maagisen kauniilla rannikolla moni laiva on haaksirikkoutunut armottoman meren aalloissa ja rannikon vaarallisissa karikoissa. Roomalaisetkin nimesivät Fisterran kylän edessä seisovan majakan "maailmanlopuksi". Fisterraan majoittuvat lomalaiset ja päiväretkeläiset pääsevät nauttimaan kylän upeasta kalaruokakulttuurista sekä Playa de O’Rostron kaltaisista, upeista rannoista. 

Galician eteläisin osa Rías Baixas on täynnä pieniä, paratiisimaisia pikkusaaria jotka kuuluvat suojeltuun kansallispuistoon. Näistä upeimmat ovat jo aiemmin mainittu Islas Cíes, O’Grove, Arousa ja Isla de Ons, joilla kaikilla on tarjottavanaan upean kasviston lisäksi tasokkaita patikkapolkuja luontomatkailijoille. Rías Baixasin alueella voi lähteä melomaan vaikkapa Vigon läheisille rannoille, kuten Playa de la Lanzadalle ja Playa de Patosille. 

Kulttuuriloma Pohjois-Espanjassa

Pohjois-Espanjan alueilla on oma, rikas historia kerrottavanaan. Alueelta löytyy lukuisia luolamaalauksia, joista voi hyvin erottaa hevosten, biisonien ja kauriiden hahmoja. Erityisesti pohjoisen Atlantin puoleinen rannikko vaalii kelttiläistä mennyyttään ja usein kylissä järjestetään erilaisia kielelle omistettuja tapahtumia lauluineen, tansseineen ja näytelmineen. 

Kuuluisa Camino de Santiagon pyhiinvaellusreitti kulkee pohjoisen läpi ohittaen upeita kaupunkeja ja keskiaikaisia kyliä. Baskimaan historia ja vahva kulttuuri yhdistettynä moderniin arkkitehtuuriin tekee alueesta upean kokemuksen vaativammallekin kulttuurimatkailijalle. Ja mikä parhainta, valovoimainen Barcelona ja Gaudín mestariteokset ovat ajomatkan päässä. 

Kantabriaan majoittuvien kannattaa tehdä päiväretki Santillana del Mariin, joka on nimetty Espanjan kauneimmaksi kyläksi. Tämä keskiaikainen kylä on kuin ulkoilmamuseo, jossa kapeat mukulakivikadut ja häikäisevän kauniit talot puisine parvekkeineen luovat upeaa keskiajan tunnelmaa. Vain kolmen kilometrin päässä Santillana del Marista löytyy luolia, joihin muutama valittu vierailija pääsee ihailemaan esihistoriallisia maalauksia. Vierailijoita luolaan rajoitetaan, mutta kylän museossa on loistava esittely luolasta ja sen maalauksista. 

Viehättävä rannikkokylä Comillas sijaitsee Santillana del Marista 20 kilometriä länteen. Kylä sijaitsee Oyambren luontoalueen lähellä, josta löytyy upeita rantoja ja erinomaisia kalaravintoloita. Comillasissa kannattaa kävellä läpi 11 monumentin nähtävyysreitti, jonka varrelta löytyy muun muassa arkkitehti Antoni Gaudin El Capricho-rakennus. 

Kulttuurimatkailijat usein vuokraavat asunnon Santiago de Compostelasta, joka on Camino de Santiagon pyhiinvaellusreitin päätöspaikka ja Galician pääkaupunki. Santiago de Compostelan kapeat mukulakivikadut, pyhiinvaellusreitin museo, pienet artesaaniliikkeet ja kukin koristellut rakennukset jättävät pysyvän vaikutuksen jokaiseen vierailijaan. Plaza del Obradoirolla sijaitseva, kaupungin kuuluisa katedraali on kaupungin maamerkki ja usein sen läheisyydessä järjestetään mielenkiintoisia perinnejuhlia ja konsertteja. 

Santiagossa pääsee nauttimaan pohjoisen upeasta ruokakulttuurista. Erityisen suosittu on vanhassakaupungissa sijaitseva Abastos de Santiago, joka tarjoilee tajunnan räjäyttävää tulista mustekalaa (esp. Pulpo a la Feria). 

Jos haluaa nauttia kohtuuhintaisista kulttuurinähtävyyksistä ja edullisista ravintoloista, kannattaa majoittua Kastilia ja Leónin alueelle. Myös Segovia, Àvila sekä Espanjan kultakaupunki Salamanca löytyvät Unescon maailmanperintökohteiden listoilta ja tarjoavat mukavasti nähtävyyksiä vaativammallekin kulttuurimatkailijalle. 

Baskimaassa sijaitseva Bilbao on noussut matkakohteiden ykkössijoille Espanjassa sen jälkeen, kun kaupungin vanhaan satamaan nousi arvostettu Guggenheimin museo. Jos onnistuu löytämään loma-asunnon Bilbaon keskustasta, on kävelyetäisyyden päässä Guggenheimin lisäksi myös Zubizurin ja Vizcayan upeat sillat, joista jälkimmäinen on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2006 lähtien. Suosittelemme myös vierailemaan Euskalin museossa, joka demonstroi upealla tavalla Baskien pitkää historiaa. Museokierrosta voi jatkaa Museo de Bellas Artesin vierailulla ja päättää päivän Mercado de La Riberaan, jonka läheltä löytyy taivaallisia pintxos-tapaksia tarjoilevia ravintoloita ja kahviloita. 

Romanttinen loma Pohjois-Espanjassa

Pariskunnat valitsevat Pohjois-Espanjan mitä useimmin matkakohteeksi, sillä eteläisen ruuhkaiset turistialueet harvemmin kelpaavat romanttista lomaa kaipaaville. Pariskunnat varaavat usein loma-asunnon Barcelonan kaupungin keskustasta, jolloin nähtävyydet sekä parhaimmat ravintolat löytyvät kävelymatkan päässä. Iltaisin voi lähteä kävelylle kaupungin satamaan, nauttimaan cocktaileja Barcelonan kattoterasseille tai vaikkapa kavuta Tibidabon upealle vuorelle ihailemaan maisemaa. Suosittelemme myös majoittumaan Gironaan, joka on pohjoisen tuntemattomampi kulttuurikehto täynnä upeita ravintoloita. Gironassa voi viettää aikaa vanhankaupungin kapeilla kaduilla, Onyar-joen silloilla sekä ottaa upeita valokuvia Gironan pysäyttävän upean katedraalin portailla. 

Jos kaipaa hiljaisempaa ja pienempää matkakohdetta, löytyy Pohjois-Espanjasta lukuisia kalastajakyliä, kuten aiemmin mainitut Cudillero, Lastres, Sanxenxo, Cadaqués ja Calella de Palafrugell. Näissä hurmaavissa kylissä voi aikaa viettää rennosti rannalla rentoutuen ja tunnelmallisissa ravintoloissa illallistaen. 

Ruokamatkailijan kohteet Pohjois-Espanjassa

Pohjois-Espanja nauttii maan parhaimmista ruoka-aineksista loistavan sijaintinsa ansiosta. Erityisesti erilaiset kala- ja äyriäisherkut ja paikalliset liharuuat ovat maan parhaimmasta päästä. Pohjois-Espanjan gastronomia perustuu pitkiin perinteisiin, mutta myös luovuuteen ja suureen intohimoon ruuanlaittoa kohtaan. Moni pohjoisen ravintola onkin saanut tunnustusta kulinäristien keskuudessa ja moni Michelin-tähden ansainnut kokki ponnistaa ravintolamaailmaan juuri Pohjois-Espanjasta. 

Ruokamatkailiat päätyvät usein varaamaan loma-asunnon San Sebastiánin kulinarististen elämysten aarreaitasta. Tasokkaiden ravintoloiden lisäksi matkailijat pääsevät nauttimaan kaupungin upeista rannoista ja vilkkaasta yöelämästä. Juuri San Sebastián on kuuluisa pintxos-tapaksistaan, joita voi maistella lähes jokaisessa kahvilassa ja josta kaupunki on saanut arvostetun maininnan matkailusivusto Lonely Planetin parhaat ruuat-listalta. San Sebastiánin kaupunki on myös Michelin-ravintoloiden suurin keskittymä per neliökilometri. Arzakin, Martín Berasateguin ja Akelaren kaltaiset Michelin-ravintolat houkuttelevat ruokailijoita ympäri Eurooppaa, joten suosittelemme varaamaan pöydän ajoissa. 

Ruokamatkailijat vuokraavat usein loma-asunnon Hondarribian hurmaavasta pikkukaupungista. Hondarribian vanhastakaupungista löytyy upeita ravintoloita, tunnelmallisia baareja ja Baskimaan kiehtovaa arkkitehtuuria. Kaupungin satama-alueelta löytyy kaupungin parhaat äyriäis- ja kalaravintolat. Upean Bilbaon parhaat pintxosia tarjoavat tapas-paikat ovat taas keskittyneet lähelle Plaza Nuevaa. Kannattaa myös varata aikaa Txakolin viinitilojen vierailuun, joilla valmistetaan alueelle tyypillistä Txakoli-valkoviiniä. 

Jos haluaa tutustua kuuluisiin Riojan viineihin, kannattaa suunnistaa Logroñon "viinipääkaupunkiin" tai majoittua Haron kylään, jonka ympäristöstä löytyy lukuisia viinitiloja ja bodegoita. Suosittelemme vierailemaan Ysiosin tai Marqués de Riscalin bodegoissa, joiden suunnittelusta on vastannut Guggenheim-museon nero Frank Gehry.

Taianomainen Oviedo on yksi Asturian kauneimmista kaupungeista. Oviedo on myös kulinaristien suosikkikohteita pohjoisessa ja jopa kaupungissa filmannut Woody Allen kehui sen olevan "kuin suoraan sadusta". Oviedon vanhakaupunki on täynnä hurmaavia kahviloita ja ravintoloita sekä alueelle tyypillisiä siiderikuppiloita. Omenasiideri on alueen suuri ylpeys ja sen tuotanto on suurinta juuri Asturiassa, jossa valmistetaan noin 80 prosenttia siiderin kokonaistuotannosta. 

Try the natural apple cider of Asturias

Asturian siideri kaadetaan erityisellä tavalla korkealta lasiin vertikaalisessa kulmassa. Näin juomaan muodostuu juuri oikea määrä kuplia, joka taas vaikuttaa positiivisesti siiderin makuun. Oviedossa kannattaa kulinarististen elämysten lisäksi tutustua kaupungin upeisiin nähtävyyksiin, kuten kaupungin katedraaliin sekä Santa María del Narancon ja San Miguel de Lillon kirkkoihin, jotka molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Kannattaa myös silmäillä loma-asuntoa Leónin kaupungista, joka on nimetty Espanjan gastronomian pääkaupungiksi. Parhaat tapakset löytyvät Barrio Húmedon alueella sijaitsevalta Calle Anchalta, jonne voi suunnistaa sen jälkeen, kun on vieraillut kaupungin upealla goottilaiskatedraalilla sekä Gaudín Casa Botinesillä. 

Vaikka pohjoinen ei olekaan tyypillisin matkailualue aurinkoisessa Espanjassa, on se täynnä toinen toistaan upeampia lomakohteita moneen makuun. Matkailijat ovat vasta heräämässä tämän viehättävän alueen upeaan matkailuvetovoimaan, joten lähde oitis matkaan ennen turismiaaltojen seuraavaa valtausta!

Asunto Cádizissa (Casco antiguo de Cádiz)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 70 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Lämmitys
 • Pesukone
 • Tv
 • Silitysrauta
Nro: 70325 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 354 - 998/viikko € 51 - 143/yö Näytä tiedot

Huvila Jáveassa (Tarraula)

 • 10 makuuhuonetta
 • yöpyy 22
 • 8 kylpyhuonetta
 • 1 WC
 • 700 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Patio
Nro: 39665 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 2 289 - 8 018/viikko € 327 - 1 145/yö Näytä tiedot

Asunto La Viñuelassa

 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 2
 • 1 kylpyhuone
 • 40 m²:n pinta-ala
 • 15 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Ulkogrilli
 • Terassikalusteet
Nro: 47368 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 280 - 420/viikko € 40 - 60/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.