Espanjan nudistirannat - TOP 10

Espanja on alastomien auringonpalvojien ehdottomia suosikkikohteita Euroopassa. Maasta löytyy valtava määrä pieniä poukamia ja pitkiä nakurantoja, joilla voi tavoitella huoletta täydellisen rajatonta rusketusta.

Nudistirannat Espanjassa

Luonnonmukaista auringonpalvontaa harrastavien iloksi kokosimme listan Espanjan parhaimmista nakurannoista. Listalla on kymmenen nudistirantaa ympäri maata, joilla kaikilla voi nauttia lämpöisistä rantapäivistä ilman rihman kiertämää. 

1. Teneriffa – Playa La Tejitan ranta

Teneriffan eteläosassa sijaitseva El Médanon rannikkokaupunki on vesiurheilijoiden suosikkikohteita saarella. Rennon ja leppoisan rantakulttuurin kehto hurmaa loistavilla kalaravintoloillaan ja pienen kaupungin ajattomalla tunnelmallaan.

Nudistirannat Teneriffalla

Kun jatkaa El Médanon päärannalta kohti Montaña Rojan vuorta, tulee matkalla vastaan toinen toistaan kauniimpia rantoja ja poukamia. Vuoren toisella puolella sijaitsee kaunis La Tejitan pitkä luonnonranta, joka on Teneriffan suosituin nakuranta. 

2. Teneriffa – Playa de la Peladan ranta

Toisella puolella samaista El Médanon lomakohdetta sijaitsee Teneriffan toinen suosittu nakuranta, Playa de la Pelada (suom. kuoritun ranta). La Tejitaa suojaisampi ja pienempi Playa de la Pelada on yksityisyyttä arvostavien naturistien suosiossa. Syrjäisessä poukamassa sijaitseva ranta on paremmin katseilta suojassa eikä tänne eksy helposti uteliaita silmäpareja seuraamaan luonnonmukaista ja rentoa rantatunnelmaa. 

Teneriffan lomaa suunnittelevien kannattaa katsastaa Teneriffan lomahuviloidemme valikoima. Yksityisellä terassilla pääsee ujompikin auringonpalvoja nauttimaan lämpöisistä säteistä kokonaisvaltaisesti. 

3. Almeria – Cabo de Gata ja San Josén ranta

Andalusiassa sijaitseva Almeria on kuuluisa kauniista rannoistaan ja ympäröivästä luonnostaan. Kaupunkiin saapuu yhtä lailla espanjalaisia perheitä viikonlopun viettoon kuin matkailijoita kauempaa. Almerian lähellä sijaitseva Cabo de Gata on yksi Andalusian kauneimmista luonnonpuistoista. Puistossa on lukuisia kauniita poukamia ja rantoja, joita tullaan ihastelemaan kauempaakin.

Cabo de Gatan nudistiranta Almeriassa

Cabo de Gatan puistossa sijaitseva San José ja kristallinkirkas Cala de los Amarillos kuuluvat puiston parhaimmistoon. Myös pieni Cala Carbónin poukama on niin nudistien kuin tavallistenkin auringonpalvojien suosiossa, mutta se on kivikkoisempi kuin pehmeähiekkainen Cala de los Amarillos. 

4. Cadiz – Faro de Trafalgar

Faro de Trafalgarin nudistiranta Cadizissa

Andalusiassa sijaitseva Cadiz on todellinen nähtävyyksien kulttuurikehto. Läntisen maailman vanhin kaupunki nauttii keskimäärin jopa 330 aurinkoisesta päivästä vuodessa ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee lukuisia paratiisirantoja. Kaupungin suosituin naturistiranta on Faro de Trafalgar, joka sijaitsee samannimisen majakan vieressä. Tuulet saattavat ajoittain yltyä rannalla raivokkaiksi, joka kannattaa ottaa huomioon mikäli Cadizin loman matkaseurueessa on pienempiä lapsia. 

5. Marbella – Cabopinon ranta

Rahakkaan Marbellan Dunas de Artolan hiekkadyynien lähellä sijaitseva Cabopinon ranta tunnetaan paikallisten keskuudessa myös nimellä Atola. Pukukoodia ei täälläkään tunneta, vaan Marbellan lomalaiset letkottelevat rannalla rohkeasti ilman rihman kiertämää. Illaksi nakuilijat pukevat parhaat ylleen ja suuntaavat alueen trendikkäisiin yökerhoihin ja cocktail-baareihin seurustelemaan.

6. Gran Canaria – Maspalomasin hiekkadyynit

Nyt palaamme takaisin Kanariansaarille, jossa varmasti parhaillaankin lomaillaan Gran Canarian lämpöisen auringon alla. Suomalaisten suosiman Playa del Inglesin lähellä sijaitsevat Maspalomasin silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkadyynit tarjoavat pieniä piilopaikkoja alastomille auringonpalvojille. Gran Canarian lomalla pitkistä hiekkarannoista ei ole koskaan pulaa ja ruuhkaisimpanakin loma-aikana rantapyyhkeelle löytyy mukavasti tilaa.

Maspalomasin nudistiranta Gran Canarialla

7. Tarragona – Playa de El Tornin ranta

Tarragonan ja Barcelonan lähellä sijaitseva Playa de El Tornin ranta on pitkä, suosittu ja tunnettu ranta niin tavallisten auringonpalvojien kuin nudistienkin keskuudessa. Vaatetus on täälläkin vapaaehtoista ja nudistit ovatkin yleisempi näky rannalla. Playa de El Torn on sorahiekkainen ranta, jonka vuoksi pehmeämpää alustaa pyyhkeelleen kaipaavat usein suuntaavat Tarragonan muille rannoille. 

Playa de El Torniin ja alueen muihin rantoihin pääsee tutustumaan kun vuokraa loma-asunnon Tarragonan upealta rannikkoalueelta. 

8. Sitges – Cala de Home Mortin poukama

Barcelonasta vain puolen tunnin junamatkan päässä sijaitseva Sitges on Espanjan seksuaalivähemmistöjen pääkaupunki. Erilaiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatut tapahtumat ovat arkipäivää tässä sympaattisessa rannikkokylässä ja Sitgesin läheltä löytyy lukuisia homo- ja nudistiystävällisiä rantoja.

Cala de Home Mortin nudistiranta Sitgesissä

Cala de Home Mort on yksi Sitgesin suosituimmista nudistirannoista, mutta rannikkoa seuraamalla rantoja tulee vastaan valtavasti lisää molempiin suuntiin. 

Kun vuokraa Sitgesistä loma-asunnon, pääsee samalla tutustumaan näiden upeiden rantojen lisäksi valovoimaiseen Barcelonan kaupunkiin. 

9. Mallorca – Es Trencin ranta

Mallorcan suosituin nudistiranta, valokuvauksellinen Es Trenc komeilee usein saaren paratiisimaisissa postikorteissa. Turkoosi vesi, valkoisena kimmeltävä hiekka ja lempeät aallot ovat viskanneet Es Trencin usein Mallorcan parhaimpien rantojen listoille.

Es Trencin nudistiranta Mallorcalla

Juuri tämä Baleaarien saari on ollut jo pitkään matkailijoiden klassikkokohteita Espanjassa. Vuokraa Mallorcalta lomahuvila ja lähde nauttimaan tästä upeasta saaresta yhdessä perheesi kanssa. 

10. Granada – La Herraduran ranta

Granadassa rantamaisemat tuntuvat etäisiltä, kun viettää aikaa kaupungin upeassa Alhambran palatsissa, sen läheisissä hiihtokeskuksissa ja jylhillä vuorilla. Jos kaipuu rannoille kuitenkin yllättää, voi Granadasta suunnistaa helposti läheiselle Costa Tropicalin rannikkoalueelle rentoutumaan.

Costa Tropicalin rannikolla on upea ja harvoin ruuhkaisa La Herraduran hevosenkengän muotoinen ranta, joka sijaitsee lähellä viihtyisää Almuñecarin rantakaupunkia. Herraduran länsipuolelta taas löytyy luonnonkaunis Cantarriján, alueen suosituin nakuranta. 

Tässä vain pieni raapaisu maan nudistirantojen maailmaan. Varaa oitis matkasi Espanjan aurinkoon ja lähde tavoittelemaan rajatonta rusketusta yhdessä rakkaasi tai ystäviesi kanssa!