Espanjan top 5 perinteistä ruokaa

Espanjalaisen ruokakulttuurin kirjo on valtava ja maasta löytyy päätä huimaava määrä erilaisia perinteisiä ruokia. Jokaisella maakunnalla on omat perinteet ja ruuissa käytettävät raaka-aineetkin vaihtelevat hyvin paljon maanosasta toiseen. Monen mielestä espanjalaiselle ruokakulttuurille on yhteistä vain viini, juustot, leikkeleet ja runsas oliiviöljyn käyttö.

Esittelemme teille seuraavaksi viisi espanjalaista ruokalajia, jotka varmasti kelpaavat myös suomalaiseen makuun. Tässä parhaat eväät unohtumattomalle Espanjan lomallesi!

1. Paella

Paella

Espanjan kansankeittiön ylpeys paella on varmasti espanjalaisista ruuista kaikista tunnetuin. Espanjalaisten mukaan paellan juuret ovat Valenciassa, mutta tätä herkkua saa kyllä maan joka kolkasta. Paella valmistetaan valtavassa, matalassa rautapannussa milloin mistäkin. Tyypillisessä klassisessa paellassa käytetään mm. lihaa, kanaa ja chorizoa. Toinen perinteinen versio taas koostuu kalasta ja äyriäisistä. 

2. Tortilla española eli perunamunakas

Tortilla de patatas eli espanjalainen perunamunakas

Suomalaiseenkin makuun sopiva perunamunakas eli tortilla de patatas tai tortilla española sisältää hyvin yksinkertaisia aineksia. Yleensä munakkaassa käytetään ainoastaan perunaa ja sipulia, mutta erilaisia variaatioita löytyy paljon. Munakkaaseen voi lisätä mm. chorizo-makkaraa, paprikaa, pinaattia tai kinkkua, mitä ikinä jääkaapista sillä hetkellä löytyykin. 

3. Pulpo a la Gallega eli mustekalaa galicialaisittain

Pulpo a la gallega eli mustekalaa galicialaisittain

Galicialainen mustekala eli pulpo a la gallega on erityisesti meren herkkuja rakastavien mieleen. Keitettyä mustekalaa tarjoillaan paloiteltuna keitettyjen tai paistettujen perunoiden kanssa. Päälle ripotellaan paprikamaustetta ja oliiviöljyä. Tätä herkkua on haasteellista kokeilla kotona, koska mustekalan keittäminen on oma taitolajinsa. 

4. Gazpacho eli kylmä tomaatikeitto

Gazpacho eli kylmä tomaattikeitto

Andalusiasta kotoisin oleva tomaattikeitto eli gazpacho nautitaan Espanjassa kylmänä. Keitto voidaan tehdä myös laadukkaasta tomaatimurskasta, mutta tunnollisimmat kokkikolmoset valmistavat keiton tuoreista tomaateista. Tomaattien lisäksi keiton valmistukseen tarvitaan paprikaa, valkospipulia, kurkkua, oliiviöljyä ja mausteita. 

5. Gambas al ajillo eli valkosipulikatkaravut

 Gambas al Pil-Pil eli valkosipulikatkarapuja

Valkosipulikatkaravut ovat monen Espanjan matkaajan suurimpia herkkuja. Tätä hyvin tyypillistä tapas-annosta kutsutaan gambas al ajillon ohella nimellä gambas al pil pil. Tämäkin herkku koostuu hyvin yksinkertaisista aineksista: jättikatkaravuista, chilistä, valkosipulista, oliiviöljystä ja mausteista. Annos tarjoillaan yleensä tuoreen leivän kanssa, jota kannattaa dipata taivaallisen makuiseen oliiviöljyseokseen. 

Asunto Esteponassa (Estepona Puerto - Marina)

(5)
  • 2 makuuhuonetta
  • yöpyy 5
  • 2 kylpyhuonetta
  • 92 m²:n pinta-ala
  • 61 m² terassialue
  • Yleinen uima-allas
  • Wi-fi
  • Puutarha
  • Aurinkotuolit
Nro: 4790 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 550 - 1 100/viikko € 79 - 157/yö Näytä tiedot

Asunto Torreviejassa

  • 2 makuuhuonetta
  • yöpyy 5
  • 1 kylpyhuone
  • 49 m²:n pinta-ala
  • Wi-fi
  • Yleinen uima-allas
  • Kattoikkuna
  • Pysäköintimahdollisuus
  • Hissi
Nro: 81277 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 260 - 480/viikko € 52 - 96/yö Näytä tiedot

Huvila Jáveassa (Pinomar)

  • 5 makuuhuonetta
  • yöpyy 10
  • 3 kylpyhuonetta
  • 1 WC
  • 350 m²:n pinta-ala
  • Yksityinen uima-allas
  • Wi-fi
  • Patio
  • Ulkogrilli
Nro: 55906 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 2 289 - 5 319/viikko € 327 - 760/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.