Espanjan teema- ja huvipuistot

Loma lasten kanssa vaatii aina hieman enemmän suunnittelua. Parhaiten loma sujuu kun perheen pienemmillä on paljon hauskaa puuhaa ja ylimääräinen energia saadaan purettua myös aikuisiakin miellyttävällä tavalla. Kun etsii koko perheen loma-asuntoa Espanjassa, kannattaa samalla kartoittaa alueen lapsille soveltuvat aktiviteetit ja nähtävyydet. Erityisesti Espanjan upeat huvi- ja teemapuistot kuuluvat lapsiperheiden suosikkinähtävyyksiin, sillä ne tarjoavat koettavaa lasten lisäksi myös aikuisille. 

Listasimme Espanjan parhaimmat huvi- ja teemapuistot, joista lähes jokainen sijaitsee lähellä suosittuja lapsiperheiden lomakohteita. Valitse oma kohteesi ja aloita ikimuistoisen perheloman suunnittelu jo nyt. 

1. Warner Park, San Martín de la Vega, Madrid

Warner Park, Madrid

Madridissa lomailevat voivat viedä lapsensa katsomaan Supermanin, Batmanin ja Bugs Bunnyn kaltaisia suosikkihahmoja Warner's-puistoon.

San Martin de la Vegassa sijaitsevassa puistossa on paljon erilaisia aktiviteetteja sekä tasokkaita esityksiä. Warner Park on nimetty useaan otteeseen yhdeksi koko Euroopan parhaimmista huvipuistoista ja siellä sijaitsee myös yksi koko maailman korkeimmista huvilaitteista, Venganza del Enigma. Huvilaite vie matkustajansa jopa 100 metrrin korkeuteen ja syöksyy alas 80 kilometrin tuntivauhtia. 

Myös suosittu Superman-laite kuuluu puiston huimapäiden lempivempaimiin. Lapset voivat myös vierailla Scooby-Doon kanssa salaperäisessä kummituskartanossa, jossa voi jahdata ihan oikeita aaveita!

Puistossa on lukuisia vauhtiratoja sekä viisi teema-aluetta, jotka on rakennettu Warner Brothersin elokuvateemojen ympärille. Alueet ovat  Hollywood Boulevard, Old West Territory, DC Super Heroes World ja Warner Bros Studios.

2. Port Aventura, Costa Doradan rannikko

Port Aventura, The Costa Dorada

Huikea Port Aventura on yksi Espanjan suosituimmista teemapuistoista ja se on koko Euroopan kolmanneksi suurin huvipuisto. 

PortAventurassa voi huvitella yli 40 laitteessa ja puistossa järjestetään päivittäin kymmeniä show-esityksiä. PortAventurassa on kuusi eri teemaosiota: keskiaikainen kalastajakylä, polynesialainen paratiisisaaristo, majesteetillinen Kiina, historiallinen Meksiko ja villin lännen puisto. Port Aventuran huoliteltu puisto on itsessän jo upea nähtävyys.

Puiston yksi suosituimmista vempaimista on huima Dragon Khan, vuoristorata jonka vauhti nousee jopa 105 kilometriin tunnissa. Toinen vauhtipäiden suosikkilaitteista on Furius Baco, jossa vauhti taas kiihtyy 3,5 sekunnissa jäätävään 135 kilometriin tunnissa. Ole siis valmis pysäyttäviin adrenaliinipiikkeihin!

Vuodesta 2016 lähtien lapset ovat saaneet myös nauttia vauhdikkaasta menosta Port Aventuraan avatussa Ferrari Landissa. Kaiken lisäksi täällä sijaitsee myös hauska vesipuisto aivan lähellä Costa Doradan kauneimpia rantoja

Puisto sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta ja se kuuluu Costa Doradalla lomailevien lapsiperheiden suosikkinähtävyyksiin. 

3. Dinópolis de Teruel

Dinópolis de Teruel Park

Dinopolis on puisto ja museo Teruelissa, Aragónissa. Dinosaurusten maailmaan keskittyvä teemapuisto yhdistelee hauskalla tavalla tiedettä ja vapaa-aikaa. Perheet pääsevät seuraamaan maapallon ensiaskeleita ja alkuaikojen huikeita eläinlajeja omassa ympäristössään. 

Fossiileista kiinnostuneet tulevat viihtymään paleontologisessa museossa, josta löytyy 3D-elokuvateatteri sekä 4D-simulaattori ja siellä pääsee osallistumaan erilaisille teemakierroksille. Suosittelemme osallistumaan T-rexin esitykseen, jossa lapset pääsevät seuraamaan dinosauruksen henkiin heräämisshowta. 

Opastettuja kierroksia on niin lapsille kuin aikuisillekin. Joissakin selostetaan Homo sapiensin evoluutiota ja toisissa seurataan alkuräjähdyksen jälkeisiä vaiheita aina dinosaurusten sukupuuttoon menehtymiseen saakka. 

4. Siam Park, Teneriffa

Siam Park, Teneriffa

Jos loma lasten kanssa suuntautuu Teneriffalle, kannattaa ehdottomasti varata yksi päivä Siam Parkin vesipuiston vierailuun. "Veden valtakunta" kuuluu koko Espanjan parhaimpiin vesipuistoihin ja sen on rakentanut sama huvipuistojätti, joka rakensi Puerto de la Cruzissa sijaitsevan Loro Parquen. Siam Parkissa pääsee huvittelemaan upeassa thai-tyylisessä ympäristössä, joka on viimeisen päälle huoliteltu. Puiston läpi kulkee joki, siellä täällä näkyy vesiputouksia ja laitteiden lisäksi sieltä löytyy valtava tekoaaltoja tykittävä tekojärvi hiekkarantoineen. 

Siam Parkissa on 29 liukua, joista yksi soveltuu vain täysin pelottomille huimapäille. Tower of Powerissa syöksytään 28 metriä alas melkein pystysuoraa mäkeä suoraan läpinäkyvään putkeen, joka lävistää haikaloja ja rauskuja kuhisevan altaan.

 

5. Loro Park, Teneriffa

Loro Parque, Teneriffa

Suurimmalta Kanariansaarelta löytyy toinenkin maailmankuulu huvipuisto, joka on Teneriffalla lomailevien lapsiperheiden suosikkikohteita. La Orotavan vehreässä laaksossa sijaitseva Loro Parquen eläinpuisto on todellinen paratiiisi, jossa tapaa valtavan skaalan erilaisia eläinlajeja. Puistossa pääsee tutustumaan Antarktiseen alueeseen pingviiniplanetaariossa, jossa suuren jäävuoren ympärillä parveilee jopa 200 pingviiniä. Puistossa eniten hämmästystä aiheuttavat kuitenkin valtavat miekkavalaat ja musiikin tahdissa tanssahtelevat delfiinit. 

6. Tibidabon huvipuisto, Barcelona

Tibidabon huvipuisto, Barcelona

Tibidabon huvipuisto Barcelonan kaupungin korkealla kukkulalla sijaitsee jopa 500 metriä merenpinnan yläpuolella. Upean näköalan lisäksi puistossa voi vauhditella erilaisten huvilaitteiden kyydissä ja näpsiä upeita kuvia kaupungista. Collserolan luonnonpuistossa sijaitseva "taikavuori" on Barcelonan rakas symboli. Tibidabon huvipuisto on taas yli 100 vuotta vanha ja myös koko Euroopan kolmanneksi vanhin huvipuisto. 

Yksi puiston suosituimmista laitteista on sen värikäs maailmanpyörä, joka on sijoitettu vuoren korkeimmalle kohdalle. 

7. Isla Mágica, Sevilla

Isla Mágica, Sevilla

Isla Mágica tulisi olla jokaisen Sevillasta loma-asunnon varanneen lapsiperheen nähtävyyslistoilla. Puistosta löytyy niin vesiliukuja kuin huvilaitteita kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Jaguar-vuoristorata tarjoaa huimaa kyytiä pelottomimmille. Puiston suurin vuoristorata viskaa kyytiläiset alas 32 metrin korkeudesta ja 765-metriä pitkä rata kiihdyttää vauhdin jopa 85:n kilometriin tunnissa. Anakonda on taas kolmen veiputouksen hauska tukkijoki, joka kulkee viidakkomaisen kasvuston keskellä ja päättyy 17-metriä korkeaan putoukseen. 

8. Tivoli World, Benalmadena

Tivoli World, Benalmadena

Tivoli World on yksi Benalmádenan parhaimmista lapsiperheen aktiviteeteistä. Tivoli World sijaitsee Arroyo de la Mielissä, jonne on helppo saapua Costa del Solin loma-asuntojen suosituimmista lomakohteista. Tivoli Worldin päänähtävyyksiin kuuluu sen upea, 4000-paikkainen ulkoilma-auditorio, jossa kuullaan silloin tällöin maailmankuuluja artisteja. Puistossa käy maksuvälineenä sen oma raha, tivolino. Vaihtoehtoisesti lapsilla on mahdollisuus ostaa Supertivolino-rannekkeet, jolla pääsee nauttimaan puiston 36 laitteesta rajoituksetta.

9. Madridin Parque de Atracciones

Parque de Atraccionesin huvipuisto, Madrid

Madridin Parque de Atracciones on pääkaupungissa lomailevien lapsiperheiden suosikkinähtävyyksiä. Huvipuisto tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille, myös aikuisille. Puiston huikea Abismo-vauhtirata vie pelottomimmat järisyttävälle kierrokselle jopa 100 kilometrin tuntivauhdilla. Parque de Atraccionesiin voi lähteä vaikka koko päiväksi ja nauttia samalla lounaan sen tasokkaissa ravintoloissa. Puiston hienot esitykset tarjoavat myös mukavan taukohetken vauhtilaitteista. 

10. Teemapuisto Oasys MiniHollywood, Almería

Oasys MiniHollywood-teemapuisto, Almería

Oasys Minihollywood sijaitsee Almeríassa, koko Euroopan ainoassa autiomaassa. Tänne rakennetaan säännöllisin väliajoin elokuvien lavasterakennelmia ja se oli aikoinaan kuuluisa Hollywood-elokuvien kuvauspaikka. Muun muassa Clint Eastwood ja Brigette Bardot ovat näytelleet alueella kuvatuissa elokuvissa. Lännenelokuvien tunnelma, eläintarha sekä vesipuisto tekevät Oasys Minihollywoodista mukavan paikan niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Suosittelemme suunnittelemaan vierailun huolella, sillä kesäaikaan lämpötila nousee huimiin lukemiin keskipäivällä.

Asunto Playa de las Américaksessa (Centro de Playa de las Americas)

 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 42 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Yleinen uima-allas
 • Parveke
 • Tv
 • Pesukone
Nro: 80764 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 410 - 982/viikko € 59 - 140/yö Näytä tiedot

Huvila Felanitxissa

 • 4 makuuhuonetta
 • yöpyy 9
 • 3 kylpyhuonetta
 • 270 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Ulkogrilli
 • Takka
 • Tv
Nro: 81648 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 743 - 2 429/viikko € 249 - 347/yö Näytä tiedot

Huvila Calpessa (La Canuta)

 • 5 makuuhuonetta
 • yöpyy 10
 • 4 kylpyhuonetta
 • 578 m²:n pinta-ala
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Patio
 • Ulkogrilli
 • Yksityinen pysäköintimahdollisuus
Nro: 79424 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 990/viikko € 284/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.