Espanjan rannoille eniten Sinilippu-ympäristösertifikaatteja vuonna 2014

Espanjan rannoille ja satamille myönnettiin vuonna 2014 ennätysmäärä Sinilippu-ympäristösertifikaatteja. 

Maailman matkailujärjestö (WTO) järjesti Madridissa lehdistötilaisuuden vahvistaakseen Espanjan huiman saavutuksen: maalla on nyt yhteensä 681 Sinilippua.  

Espanjan 573 rannalle ja 108 satamalle myönnettiin tämä kestävää matkailua tukeva Sinilippu-ympäristösertifikaatti. 

Sinilippu-ympäristösertifikaatti tukee satama- ja ranta-alueiden ilmastokestävää kehitystä. Tämä nopeiten leviävä kansainvälinen ympäristömerkki on myönnetty maailmalla vajaalle 3900 rannalle ja satamalle. 

Sotavento-ranta Fuertaventuralla

Espanja on onnistunut ainoana pohjoisen pallonpuoliskon maana säilyttämään korkean paikkansa Sinilippu-sertifikaattien listoilla. Tänä vuonna sertifikaatteja myönnettiin Espanjalle historialliset 34 kappaletta lisää, joista 23 lippua liehuu rannoilla ja 11 satamassa. 

Sinilippu-uimarannat Espanjassa

Yhteensä Espanjan uimarannoilla on nyt 573 Sinilippua. Listalla toiseksi sijoittui Kreikka 407 lipullaan, kolmanneksi Turkki (397 lippua), neljänneksi Ranska (379 lippua) ja Portugali viidenneksi (298 Sinilippua). 

Eniten lippuja myönnettiin Espanjassa Baleaarien saarille: 23 Sinilippua lisää (nyt yhteensä 85 lippua). Murcian maakunta sai toiseksi eniten sertifikaatteja 7 Sinilipun lisäyksellään (yhteensä 33 lippua). 

Eniten Sinilippurantoja on Galiciassa, joissa niitä liehuu kuitenkin viime vuotta vähemmän: yhteensä 123 rannalla (-4 lippua tämän vuoden listalla). Muita hyvin sijoittuneita alueita olivat Valencia: 120 rantaa (+6 rantaa vuonna 2014), Katalonia: 89 rantaa (-1) ja Andalusia: 81 rantaa (+3 rantaa). Kanarian saaret saivat 43 lippua (+1).

Uimassa Costa Tropicalissa

Kataloniassa 24 satamalle myönnettiin Sinilippu (sama luku kuin viime vuonna), Baleaarien saarten satamille myös 24 (+8), Galician satamille 19 (+2), Andalusian satamille 17 (-1), Valencian satamille 15 (+2), Kanarian saarten satamille 5 (+1) ja Murcian satamille 2 (sama kuin viime vuonna).  

Espanjan matkailualan valtiosihteeri Isabel Borrego Cortésin kommentoi Espanjan huimaa ennätystä seuraavasti: "Espanjalle myönnettyjen Sinilippu-ympäristösertifikaattien määrä kertoo siitä, että Espanja on yksi parhaimmista lomakohteista ja sillä tulee olemaan erittäin loistava tulevaisuus matkailualalla." Borrego Cortésin mukaan sertifikaattien korkea määrä auttaa myös vahvistamaan Espanjan kansainvälistä maakuvaa. Hän myös muistutti että vuonna 2013 suurin osa matkailijoista valitsi Espanjan lomakohteekseen juuri sen loistavien rantojen vuoksi. 

Tänä vuonna Sininen lippu on myönnetty siis joka viidennelle espanjalaiselle rannalle. 

Kansainvälisellä tasolla, joka kuudes Sinilippu liehuu siis tänä kesänä espanjalaisella rannalla!

Saitko inspiraation? Käy katsastamassa merenranta-asuntomme Espanja-loma.fi-sivuilla. Jos haluat nähdä listan Espanjan Sinilippu-rannoista, lataa tämä pdf-tiedosto, johon rannat on listattu adeac.es:n toimesta.