Espanjan parhaat rantalomakohteet

Euroopan rantalomakohteiden aateli löytyy Espanjasta. Manner-Espanjasta ja saarilta löytyy jopa 5000 kilometriä toinen toistaan upeampia rantoja. Mukana on niin pieniä, turkooseja merenrantapoukamia kuin silmän kantamattomiin jatkuvia, kultaisia kaiken palvelun hiekkarantoja. Maasta löytyy yli 600 rantaa, joille on myönnetty arvostettu sinilippu-ympäristömerkki Espanjan viranomaisten puolesta. 

Olemme koonneet listan parhaimmista kohteista Espanjan rantalomailijoille. Ota suunta kohti kultahiekkaisia rantoja ja turkoosina välkehtivää merta!

Costa Brava

Cala Pola

Kallioiden ja mäntypuiden ympäröimä Cala Pola lähellä Tossa de Maria on todellinen sukeltajan unelmakohde, kiitos sen kristallinkirkkaan veden ja upean kasviston. Ranta syvenee nopeasti ja aallot ovat lempeän rauhallisia. Kultahiekkaiselta Cala Polalta löytyy yleiset wc- ja suihkutilat, pieni chiringuito-rantabaari ja ravintola. Rannalta pääsee hyppäämään lasipohjaveneen kyytiin, joka vie läheisille poukamille ja antaa mahdollisuuden tutustua alueen vedenalaiseen maailmaan. Jos on onnistunut varaamaan loma-asunnon Tossa de Marista, tämä ranta on vain kivenheiton päässä. 

Platja de Aiguablava 

Begurin kylästä löytyy häikäisevän kaunis Platja de Aiguablavan ranta, joka puuterimainen hiekka ja turkoosi vesi jättää sanattomaksi. Matalaan rantaan lyövät, lempeät aallot ovat tehneet siitä yhden lapsiperheiden suosikkikohteista Costa Bravalla. Rannalta löytyy kattava valikoima palveluja, mutta samalla siellä vallitsee rento ja mukava tunnelma. Rannan läheisyydestä löytyy myös tilava pysäköintialue, joka tosin muuttuu aina maksulliseksi kesän ruuhkaisimpina kuukausina. Loma-asunnon Begurista hankkineet matkailijat viettävät rannalla usein suurimman osan lomastaan.  Platja de Aiguablava on kuitenkin vain yksi Costa Bravan kauneimmista rannoista

Formentera

Platja de Ses Illetes

Formentera, Ses Illetes

Platja de Ses Illetes on moneen otteeseen komeillut maailman kauneimpien rantojen listoilla. Helmenvalkea hiekka ja turkoosi vesi luovat todellista Karibian tunnelmaa tällä upealla Formenteran rannalla. Veden kirkkaus selittyy vedessä kasvavalla Posidonia Oceanica-leväkasvilla ja täällä parveilee harva se päivä lukuisia sukeltajajoukkoja ja snorklaajia. Heidän harmikseen rannalla myös näkyy paljon luksusjahteja ja lähelle rantaa ankkuroituneita retkenjärjestäjiä. Rannan lähellä on lukuisia ravintoloita ja rantabaareja, joiden hintataso on muita saaren ranta-alueita korkeampi. 

Platja de Ses Illetesillä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Kesäaikaan rannalla päivystää hengenpelastajia ja pääsy rannalle käy ainoastaan puisten ramppien kautta johtuen hiekkadyynien suojelusäännöksistä. 

 
Platja d'es Pujols

Platja d'es Pujols, Formentera

Es Pujolsin ranta-alue on Formenteran saaren suosituinta matkailija-aluetta. Vaikka rannan läheisyydessä on lukuisia hotelleja, kauppoja ja ravintoloita, luovat aalloissa keinuvat kalastajaveneet ja rannalla toimiva hippimarkkina-alue todellista espanjalaistunnelmaa. Liikuntaesteiset pääsevät Es Pujolsille vaivattomasti rantaan asti kulkevien puuramppien ansiosta. Aurinkovarjoja- ja tuoleja on saatavilla ja rannalta löytyy lukuisia vesiurheiluvälineiden vuokrauspisteitä sekä tasokas surffauskeskus. 

Mallorca

Platja de Muro

Mallorcan koillisosassa sijaitsevan Aludian lahden eteläosassa sijaitsee yksi saaren upeimmista rannoista, Platja de Muro. Hienohiekkainen ranta sekä rantaan lyövät, lempeät aallot henkivät todellista Karibian tunnelmaa. Platja de Murolta löytyy kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut, kuten lukuisia baareja, ravintoloita sekä pienliikkeitä. Hileistä juomaa kaipaavat voivat suuntaa rannan chiringuito-rantabaareihin rentoutumaan. 

Rannalla on mahdollisuus vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja sekä harrastaa lähes kaikkia Mallorcalla suosittuja vesiurheilulajeja. Onnekkaat Alcudiasta loma-asunnon vuokranneet pääsevät nauttimaan Platja de Muron kauneudesta vaikka päivittäin. 

Platja des Trenc

Es Trenc on ehdottomasti yksi Mallorcan kauneimmista rannoista. Sant Jordin ja Sa Ràpitan välissä sijaitseva lähes kahden kilometrin pituinen, vitivalkoinen puuterihiekkakaistale ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä yhden valokuvauksellisimmista luontonähtävyyksistä saarella.

Es Trencin suojaisa sijainti ja sitä ympäröivä upea luonto houkuttelevat hiljaisempaa rantakohdetta kaipaavia auringonpalvojia ja saarella lomailevia lapsiperheitä. Syrjäisestä sijainnista huolimatta myös Es Trencillä voi vuokrata kesäaikaan aurinkotuoleja ja ruokailla rannan viihtyisässä chiringuito-rantaravintolassa. Myös vesiurheilulajien harrastus onnistuu ja rannan länsiosassa voi ruskettua ilman uimapukua. 

Menorca

Platja de Son Bou 

Kauniin Menorcan saaren pisin hiekkakaistale on Platja de Son Bou. Rannan länsipuolta koristaa valtavien hiekkadyynien kukkularivistö, joka tarjoaa suojaisia hiekkapoukamia rauhaa kaipaaville. Rannalla on kattavat palvelut vaativammallekin matkailijalle, joka omalta osaltaan houkuttelee rannalle väkeä pilvin pimein. Vesi on hämmentävän kirkas ja tunnelma leppoisan rento. 

 

Cala en Turqueta

Menorcan eteläosassa sijaitsee saaren pieni upea helmi: koskematon Cala Turqueta, joka on yksi Menorcan kauneimmista rannoista. Mäntypuiden ympäröimällä rannalla saa kieriä puuterihiekassa ja uida turkoosina välkehtivässä vedessä. Cala Turquetalla on tunnetusti saaren upeimmat auringonlaskut, joita voi ihailla rannan pienestä rantabaarista käsin. Ravintoloita ei Cala Turquetalla ole ollenkaan, mutta yleiset wc:t löytyvät kymmenen minuutin kävelymatkan päässä olevalta pysäköintialueelta. Vesiurheilulajeja ei pääse harrastamaan, mutta snorklausvälineet kannattaa ottaa rannalle omatoimisesti mukaan. Menorcan loma-asunnot sijaitsevat usein lähellä näitä upeita rantoja, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä mikäli haluaa majoittua parhaimmille paikoille. 

Ibiza

Cala Sant Vicent

Cala Sant Vicent, Ibiza

Sant Vicentin rantaa ympäröi kukkuloiden sievä rivistö, joilla kasvaa upeita mäntyjä. Ibizan saaren kaakkoisosassa sijaitsevan rannan yläpuolelta löytyy koko saaren arkeologisesti arvokkain luola, Cova des Culleram, jonka sisään pääsee tutustumiskäynnille. Luolavierailun jälkeen voi suunnata takaisin rannalle, jonka veroista ei ole helppo löytää. 

Sant Vicentillä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja ja rannalta löytyy yleiset wc- ja suihkutilat. Aktiivisemmat voivat lähteä vauhdittelemaan vesiurheilulajien pariin tai vaikka pelata lentopalloa rannan kentällä. Rannan vieressä kulkevalla rantapromenadilla on lukuisia ravintoloita, baareja sekä erilaisia pienliikkeitä. Jos miettii huvilan vuokrausta Ibizalta, on tämä alue siihen loistava vaihtoehto. 

 

Platges de Comte

Ibiza - Cala Comte - San Antonio

Platges de Comte on yksi Ibizan kauneimmista rannoista. Ranta tarjoaa upean näköalan läheisille saarille, upeita auringonlaskuja, puuterihiekkaa ja tietenkin turkoosinkirkkaana kimmeltävän veden. Vaikka rannalla päivystää kesäaikaan hengenpelastajia ja ranta on matala, tulee lapsiperheiden noudattaa varovaisuutta rannan ajoittain voimakkaiden virtauksien vuoksi. Platges de Comte on matkailijoiden suosikkialueita saarella ja sen läheisyydestä löytyy mukava valikoima erilaisia baareja, ravintoloita ja liikkeitä sekä aurinkovarjojen ja -tuolien vuokrauspisteitä. 

Lanzarote

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo, Lanzarote

Lanzaroten Kanariansaaren eteläpuolella sijaitsee saaren yksi upeimmista rannoista. Playa de Papagayo on viimeinen Papagayo-rantojen rivistössä, joita löytyy tästä niemenkärjestä yhteensä neljä. Rannan molemmilla puolilla nousee kalliojyrkänteet, jotka suojelevat rantaa tuulilta ja kivikkoiset kohdat tarjoavat mukavaa tutkittavaa snorklaajille. Costa Papagayon loma-asunnolta pääsee rannalle kävellen, mutta muuten sinne kannattaa suunnistaa hiekkatietä pitkin autolla. 

Papagayon rannan toisen kukkulan päällä seisoo suosittu chiringuito-ravintola, jossa voi nauttia hileisen juoman ihaillen upeaa rantaa. Täältä avautuu myös kaunis näköala läheisille Fuerteventuran ja Isla Lobosin saarelle. Papagayon rannat kuuluvat suojeltuun luontoalueeseen, joten yleisiä wc- tai suihkutiloja rannalla ei ole ja rannalle tullessa maksetaan muutaman euron sisäänpääsymaksu puistoon. 

 
Playa El Reducto

El Reducton ranta sijaitsee Lanzaroten pääkaupungin Arrecifen eteläpuolella. Loistavasta sijainnistaan huolimatta ranta ruuhkautuu harvoin ja se kuuluukin Arrecifesta loma-asunnon vuokranneiden lempirantoihin. El Reducton pitkä, kultahiekkainen rantakaistale on harvoin tuulinen ja siksikin kaupungissa lomailevien lapsiperheiden suosiossa. Rannalla päivystää hengenpelastajia päivittäin ja sieltä löytyy pieni baari josta voi ostaa purtavaa ja juomia. Rannan edessä kulkevan promenadin varrella on lisää ravintoloita ja pienliikkeitä ja rannalta löytyy omat wc- ja suihkutilat. 
 

Fuerteventura

Playa de Corralejo

Corralejo, Fuerteventura

Fuerteventuran koillisosassa sijaitsevassa niemenkärjessä sijaitsee yksi saaren suosituimmista lomakohteista, Corralejo. Corralejon vierestä löytyy saaren saman niminen dyynialue, jonka 10 kilometriä pitkä rantaviiva jatkuu silmänkantamattomiin. Rannalta löytyy mukavasti mahdollisuuksia vesiurheilulajien harrastamiseen sekä muutama rantabaari. Tilaa on riittämiin, mutta tuulisena päivänä hiekkaa lentää vaakatasossa. 

Saharamaiset hiekkadyynit ovat muodostaneet valtavia kukkuloita rannan läheisyyteen. Lapsista on hauskaa laskea pulkkamäkeä puuterimaisessa hiekassa ja tehdä kakkuja rannan tuntumassa. Loma-asunnon Corralejosta varanneet suuntaavat näille rannoille autolla tai yleisillä kulkuvälineillä, sillä ne sijaitsevat muutaman kilometrin päässä lomakohteesta. 

 
Playa La Concha

Fuerteventuran luoteisosassa sijaitsee saaren postikorteissa lähes aina komeileva La Conchan ranta. Suojaisa, näkinkengän muotoinen ranta on matala ja täydellinen myös lapsiperheille. Rannalla on pysäköintialue, pieni chiringuito-rantabaari sekä yleiset wc- ja suihkutilat. Rannalla päivystää hengenpelastaja ja halukkailla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Perheet usein vuokraavat Fuerteventuralta lomahuvilan ja suuntaavat saaren rannoille vuokratulla autolla. Lue lisää Fuerteventuran parhaimmista rannoista

Gran Canaria

Playa de Amadores

Amadoresin ranta, Gran Canaria

Gran Canarian kaunis Playa de Amadores on keinotekoinen ranta, jonka hienojakoinen hiekka on tuotu suoraan Saharasta. Matala ranta, lempeät aallot ja loistavat palvelut, kuten yleiset wc- ja suihkutilat, pysäköintialue ja erilaiset välineiden vuokrauspisteet ovat nostaneet Amadoresin yhdeksi saaren suosituimmista rannoista. 

Rannalla on myös tasokas leikkikenttä sekä valvottu vesipuisto, jossa lapset pääsevät temmeltämään hauskojen vesiliukujen parissa. Amadores on Gran Canarian lomalaisten todellinen rantalomaklassikko. 

 

Playa de Maspalomas

Supersuositut Maspalomasin hiekkadyynit ja sen vieressä sijaitseva pitkä ranta ovat myös suomalaisten vakiiintuneita rantalomakohteita Gran Canarialla. Vaikka ranta on paikoin matala, voivat tuulet usein yltyä koviksi ja ilmassa lentävä hiekka harmittaa rantapyyhkeelleen paikkaa etsivää lomalaista. Maspalomasin pitkältä rannalta löytyy osiot niin perheille kuin gay-matkailijoille ja nudisteillekin. Palvelujen taso on loistava; rannalla voi huvitella vesiurheilun parissa tai nauttia hileisiä drinkkejä rannan edessä sijaitsevissa ravintoloissa. Maspalomasista asunnon löytäneet pääsevät nauttimaan todellisesta rantaparatiisista ja suositun lomakohteen mukavasta tunnelmasta. 

Teneriffa

Playa del Duque

Teneriffa, El Duque, Las Americas

Teneriffan Kanariansaaren eteläosassa, suositussa Costa Adejen lomakohteessa sijaitseva Playa El Duque on yksi saaren valokuvauksellisimmista rannoista. Tämänkin rannan valkoisena hohtava hiekka on tuotu Saharasta, mutta siitä huolimatta sen viehätys on vertaansa vailla. Rannalta löytyy sekä syviä että matalia kohtia ja lähellä olevat palvelut tekevät siitä myös lapsiperheiden suosikkirannan etelässä. Ranta sijaitsee saaren luksushotellien keskittymäalueella, joten rannan edessä kulkevan promenadin ravintoloiden hintataso on hieman tavallista korkeampi. Rannan vasemmassa päässä on kuitenkin ostoskeskus, jonka alakerran supermarketista voi ostaa eväitä rannalle. 

 
Playa las Teresitas

Teneriffa, Las Teresitasin ranta

Teresitas on yksi Teneriffan rantojen helmi saaren pohjoisosassa. Saaren pääkaupungista Santa Cruzista loma-asunnon vuokranneet suuntaavat usein julkisilla kulkuvälineillä päiväretkelle Teresitasin rannalle. Näkinkengän muotoisen rannan puuterimainen hiekka, rantaviivaa koristavat palmupuut, takana nousevat jylhät vuoret ja lempeät aallot ovat Teresitasin valttikortteja. 
 
Teresitasilta löytyy paljon erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia ja rannalla on lukuisia ravintoloita ja baareja. Läheisessä kalastajakylässä voi myös nauttia erinomaisen kala- tai äyriäislounaan huokeaan hintaan. 

Costa Blanca

Cala Granadella

Javea, Granadellan poukama

Javean lahdella sijaitseva Cala Granadella on jo lähes 30 vuoden ajan kantanut arvostettua sinilippu-ympäristömerkkiä ja se kuuluu koko Espanjan kuuluisimpiin rantalomakohteisiin. Kalliojyrkänteiden suojaama pieni poukama on kuin suoraan kauneimmasta postikortista ja sitä tullaan ihailemaan kauempaakin. Snorklaajien lempikohteesta löytyy yleiset wc- ja suihkutilat, päivystäviä hengenpelastajia kesäaikaan sekä tasokkaita ravintoloita. Javeasta loma-asunnon varanneet pääsevät nauttimaan tästä lähellä sijaitsevasta rannasta parhaiten. 

 
Playa de la Fossa tai Levante

Calpessa sijaitseva La Fossan ranta on yksi Costa Blancan parhaimmista rannoista. Myös Fossa on palkittu arvostetulla sinilippu-ympäristömerkillä sen kattavien palvelujen ja siisteyden ansiosta. Sen edessä kulkee kaunis rantabulevardi, jonka varrelta löytyy pitkä rivi tasokkaita ravintoloita, baareja sekä pikkuliikkeitä. 

Playa de la Fossa on Calpen pääranta ja se kuuluu myös uimareiden suosikkirantoihin. Myös pienemmät lapset voivat rennosti temmeltää ja uida Fossan lempeiden aaltojen matalahkolla rannalla. Juuri Fossalta avautuu upein näköala Ifachin vuorelle, joka nousee lähes pystysuorana merestä aivan rannan edessä. Loma-asunnon Calpesta varanneet pääsevät keskeiselle Fossan rannalle pääsee helposti kävellen.  

Costa Dorada

Platja de Altafulla

Costa Dorada

Välimeren lämmin ilmasto sallii Platja de Altafullan kauniista rannasta nauttimisen lähes vuoden ympäri. Altafullan loma-asunnot sijaitsevat lähes poikkeuksetta kävelymatkan päässä rannasta ja se on myös alueella lomailevien lapsiperheiden ehdoton kestosuosikki. Rannalla pääsee vauhdittelemaan vesiurheilulajien parissa ja lapsiperheet voivat nauttia rannasta rennommin hengenpelastajien päivystäessä kesäaikaan. Rannan edessä olevalla rantabulevardilla on lukuisia ravintoloita ja baareja jotka tarjoilevat päivän lounaan huokeaan hintaan ja oivan miljöön auringonlaskusta nauttimiselle. 


Playa de Calafell

Calafellin ranta on valokuvauksellinen ranta pienessä mutta historiallisesti rikkaassa Calafellin kylässä. Kylä itse sijaitsee noin 1,5 kilometriä sisämaahan päin ja se sopii lomakohteeksi niille, jotka haluavat yhdistää lomaansa historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita rantoja. Monelle tulee yllätyksenä, että Calafellin vedessä on lähes viisinkertainen määrä jodia muihin Costa Doradan rantoihin verrattuna. 
 
Ranta on noin viisi kilometriä pitkä ja sen varrelta löytyy upea valikoima kauniita Calafellin loma-asuntoja. Myös tämä ranta sopii täydellisesti lapsiperheille, sillä rannan vesi on lämpöinen, tyyni ja bulevardin vierestä löytyy tasokkaita leikkikenttiä. Calafellilla voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja ja ranta sopii myös liikuntaesteisille. 

Asturia

Playa de Cuevas del Mar

Cuevas del Mar, Nueva de Llanes, Asturia

Cuevas del Mar on yksi Asturian kauneimpia rantoja maakunnan itäosassa. Laskuveden aikaan rannalla vierailevat voivat lähteä tutkimaan rannan kallioiden tunneleita ja luolia, jotka ovat muodostuneet veden muokatessa kallionseinämiä tuhansien vuosien saatossa. Cuevas del Marin pehmeä hiekka kutsuu täydellistä rusketusta tavoittelevia Pohjois-Espanjan matkailijoita ja kaikki tarvittavat palvelut yleisistä wc- ja suihkutiloista ruokailumahdollisuuksiin tekevät rantapäivästä Cuevas del Marilla onnistuneen. 

Playa de Rodiles

Playa de Rodiles on todellinen surffaajan unelmaranta Atlantin puolella Espanjaa. Jylhien metsien ja vuorien ympäröimä maisema tuo upean kontrastin kultaista hiekkaa ja aavaa merta vasten. Rodilesilta löytyy mukava valikoima palveluita, kuten baareja, ravintoloita, pysäköintialue sekä yleiset wc- ja suihkutilat. Ranta sijaitsee kauniissa Ría de Villaviciosan luonnonpuistossa, jonne voi myös lähteä patikoimaan upeisiin maisemiin. Jos suunnitelmissa on loma Asturiassa, kannattaa lisätä Rodiles korkealle nähtävyyksien listalle. 

Galicia

Praia das Rodas, Illas Cíes

Rodasin ranta Ciesin saarella

Praia das Rodasin ranta Illas Cíesin saarella on useaan otteeseen lisätty maailman kauneimpien rantojen listoille ja rantaa kutsutaan myös "Galician Karibiaksi". Noin 15 kilometrin päässä Vigosta sijaitseva helmi hurmaa valkoisella hiekallaan ja turkoosina kimmeltävällä vedellään. Praia das Rodas kuuluu suojeltuun luontoalueeseen ja se on pysynyt verraten koskemattomana kauneudestaan huolimatta. Saarelle pääsee lautalla Vigosta, mutta saarelle päivittäin pääsevien vierailijoiden määrä on rajattu. 

 

Praia das Catedrais

Catedralesin ranta, Ribadeo, Galicia

Henkeäsalpaava Las Catedrales (suom. katedraalit) on epäilemättä Galician kaunein ranta. Rannan kivimuodostelmat luovat katedraalimaisia käytäviä rantaan ja turkoosi meri kutsuu uimaan. Catedralesin rantaa suojellaan ja sen vuoksi kävijämäärää myös rajoitetaan heinä-, elo- ja syyskuussa sekä pääsiäisen loma-aikaan. Galician rannikolla lomaa viettävien kannattaa kuitenkin ehdottomasti suunnata päiväretkelle tälle upealle rannalle, joka on samalla yksi Espanjan kauneimmista luontonähtävyyksistä. 

San Sebastián

Playa de la Concha

Playa La Concha, San Sebastian

San Sebastianin asukkaat ovat ymmärrettävästi ylpeitä, että Espanjan kaunein urbaaniranta avautuu aivan heidän kotiovensa edessä.  La Concha (suom. simpukankuori), on saanut nimensä sen kauniin muodon ansiosta. La Concha on yksi Baskimaan parhaimmista rannoista ja se on komeillut usein ensimmäisellä sijalla Espanjan parhaimpien rantojen listalla. Sitä reunustavat jylhät kalliovuoret Urgull ja Igeldo. 

Rannalta löytyy kaikki mahdolliset palvelut kivenheiton päässä. Lapsille löytyy lukuisia aktiviteetteja, vesiurheilumahdollisuuksia on joka lähtöön ja hengenpelastajat vartioivat vauhdikasta menoa. Pohjois-Espanjan lomaa suunnittelevien kannattaa vuokrata asunto San Sebastiánista, sillä kaupungista pääsee helposti tutkimaan myös pohjoisen muita nähtävyyksiä. 


Playa Zarauz

Playa de Zarauz on San Sebastiánin toinen kuuluisa ranta joka on myös surffareiden suosiossa. Yli 2 kilometrin pituisella luonnonrannalla on jopa viisi eri surflautailukoulua. Zarauzilta löytyy mukavasti palveluita, kuten yleiset wc- ja suihkutilat, lentopallo- ja jalkapallokentät, pukuhuoneet, pysäköintialueet sekä aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteitä. Mikäli unelmana on ollut opetella surffaamaan rennossa ilmapiirissä, Zarauz on siihen oikein oiva vaihtoehto. Ennen lähtöä kannattaa tehdä pieni kierros rannan upeissa luontomaisemissa.