Espanjan kiehtovimmat kauppahallit

Espanjassa käynti kauppahallissa on jokaisen itseään arvostavan kokkikolmosen viikoittainen rituaali. Espanjalaiset kauppahallit tarjoavat valtavan määrän erilaisia tuoreita eineksiä, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa, äyriäisiä ja mausteita. Monissa halleissa voi myös herkutella upeilla tapaksilla, nauttia lasillisen viiniä ja seurata kauppahallin iloista ihmisvilinää. Tässä esittelemme teille Espanjan kiehtovimmat kauppahallit, joissa kannattaa ehdottomasti käydä Espanjan matkalla. 

Mercat de Sant Josep de la Boqueria, Barcelona

Barcelona - Boquerian kauppahalli 

Barcelonan kuuluisa La Boqueria sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa, aivan La Ramblan vieressä. Tätä kauppahallia on useaan otteeseen ylistetty maailman parhaimmaksi, eikä ihme. La Boquería juontaa juurensa aina vuoteen 1217 asti, jolloin se jo houkutteli matkailijoita heräilevään Barcelonaan. Kannattaa pysähtyä hetkeksi kauppahallille maistelemaan maan kuuluja kinkkuja, chorizoja ja ostamaan tuoreita äyriäisiä. Hallissa on myös päätähuimaava valikoima erilaisia smoothieita ja hedelmiä kohtuuhintaan. La Boqueria on auki maanantaista lauantaihin klo 9.30 - 17.30. 

Mercat Central de Valéncia

Valencian Mercado Central kauppahalli 

Valencian kuuluisalle Mercado Centralille voi suunnata seuraamalla huumaavia tuoksuja, jotka leijailevat kaupungin kaduilla. Mercado Centralissa on yli 300 kojua, jotka myyvät kalaa, vihanneksia, mausteita ja yrttejä. Täältä löydät kaipaamasi sahramin paellaa varten. Kauppahallissa on myös tapas-paikkoja, joissa voit haukata jotain pientä ja kerätä voimia. 

Valencian Mercado Central on auki maanantaista lauantaihin, klo 7.30 - 14.30. 

Mercado Central, Alicante

Alicanten kauppahalli 

Tämä kaksikerroksinen kauppahalli sijaitsee rakennuksessa, joka on rakennettu vuonna 1921. Yläkerrasta löytää erilaisia lihatuotteita ja alakerrasta kaikkea muuta mahdollista, kuten leipomotuotteita, juustoja, hedelmiä ja vihanneksia. 

Mikäli et osaa espanjaa, valmistaudu osoittelemaan ja käyttämään elekieltä myyjien kanssa, joista vain aniharva osaa englantia. Kasvissyöjien kannattaa välttää yläkertaan menemistä, koska vastaantuleva näky on kuin kauhuelokuvasta: verta ja eläinten sisälmyksiä joka paikassa. 

Alicanten kauppahalli on auki maanantaista perjantaihin klo 7.30 - 14.30 ja lauantaisin klo 7.30 - 15.30.

Mercado Colón, Valencia

Valencian kauppahalli: Mercado de Colon

Valencian toinen kauppahalli Mercado Colon on todella tyrmäävä. Kauppahalli aukaistiin jouluaattona 1916 Valencian esikaupunkialueelle vastaamaan sen asukkaiden tarpeisiin. Kauppahalli restauroitiin vuonna 2003 ja nyt siitä on kehittynyt kaikkien baari- ja ravintolaomistajien vakio-ostospaikka. 

Mercado de Nuestra Señora de África, Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruzin Mercado Nuestra Señora de African kauppahalli 

Teneriffan pääkaupunki on viehättävän Mercado de Nuestra Señora de Àfrica-kauppahallin kotipaikka. Kauppahallista käytetään myös nimeä La Recova, mutta sen pidempi nimi  on annettu Ceutan suojeluspyhimyksen mukaan. 

La Recova avasi ovensa vuonna 1943 ja se on tunnetusti Teneriffan parhaimpia lihan, kalan ja äyriäisten myyntipaikkoja. Kauppahallissa on myös paljon erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voit levähtää hetken ja nauttia saaren parhaimmista herkuista. Voit myös vierailla kauppahallin suuressa päivittäistavarakaupassa ja jättää lapset sen yhteydessä toimivalle leikkikentälle. 

Kauppahalli on auki maanantaista lauantaihin klo 6.00 - 14.00 ja sunnuntaisin klo 7.00 - 14.00. 

Mercado de San Miguel, Madrid

Mercado San Miguelin kauppahalli MadridissaMadridin vierailun yksi kohokohtia on käynti upeassa San Miguelin kauppahallissa. Kauppahalli on täynnä tuoreita eineksiä ja käsitöitä, mutta sen todellinen viehättävyys piilee sen kulinaarisessa tarjonnassa. Halli on täynnä toinen toistaan näyttävämpiä tapas-paikkoja, jotka tarjoilevat mitä kekseliäimpiä pikkuannoksia. San Miguelin kauppahalli sijaitsee aivan Madridin sydämessä Plaza Mayorin läheisyydessä. 

Kauppahalli on avoinna maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 10.00 - 24.00 ja torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10.00 - 02.00.