Espanjan kauneimmat kaupungit

Espanjan kulttuuria, perinteitä, historiallisia monumentteja ja arkkitehtuuria pursuavat kaupungit tarjoavat nähtävää kaikille. Kokosimme listan maan kauneimmista kaupungeista, johon ylsi yhteensä 27 upeaa helmeä ympäri Espanjaa

Granada

Granada on yksi Etelä-Espanjan upeimmista kaupungeista josta löytyy myös yksi koko maailman loisteliaimmista nähtävyyksistä, häikäisevä Alhambran palatsi. Kulttuuria pursuava kaupunki sijaitsee aivan Sierra Nevadan vuorien juurella ja vain tunnin ajomatkan päässä Costa Tropicalin aurinkoisilta rannoilta. Näin ollen kaupunkilomaan voi helposti yhdistää päiviä lumisilla rinteillä sekä rentouttavia päiviä pitkillä hiekkarannoilla. 

San Sebastián

San Sebastianissa on kaksi vetovoimatekijää, jotka ovat yli muiden. Ensimmäinen on kaupungin häikäisevän kaunis La Conchan ranta, joka tarjoaa näköalan upealle Santa Claran saarelle. Toinen on kaupungin vertaansa vailla oleva gastronomia, joka on luonut kaupunkiin tasokkaiden ravintoloiden lisäksi maan ensimmäisen kulinaarisen yliopiston, 

Málaga

Näköala Málagan kaupunkiin

Málagan kaupungista on tullut viime vuosina yksi koko Espanjan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Moderni, viehättävä kaupunki hurmaa tasokkaiden museoiden valikoimallaan sekä upeilla maisemillaan. Málagan lomalla kannattaa vierailla ainakin kaupungin upealla katedraalilla, Alcazaballa, roomalaisella teatterilla, Gibralfaron linnakkeella ja rannan viihtyisällä Muelle Unolla. 

Barcelona

Casa Battlo, Barcelona

Barcelona kuuluu Espanjan kaupunkilomakohteiden ehdottomiin suosikkeihin. Kaupunkilomaan voi yhdistää helposti niin kulttuuria, gastronomiaa kuin rentoja päiviä Barcelonan häikäisevän kauniilla rannoilla. Barcelonan lomalla kannattaa tutustua Gaudín kuuluisiin monumentteihin kuten Casa Battlóon ja Sagrada Familiaan. Aikaa voi myös viettää tutustumalla Barcelonan hurmaaviin kaupunginosiin ja niiden tunnelmallisiin tapas-kuppiloihin. 

Toledo

Näköala Toledon kaupunkiin

Castilla La Manchan kukkuloilla Keski-Espanjassa sijaitseva Toledo on kaunis kaupunki joka on onnistunut säilyttämään hurmaavan keskiaikaisen tunnelman tähän päivään asti. Moni matkailija suuntaa Toledoon viikonloppulomalle ja erityisesti pariskunnat suosivat tätä romanttista kaupunkilomakohdetta. Toledossa päivät vierivät kaupungin vanhassakaupungissa seikkaillen ja kaupungin historiallisiin monumetteihin tutustuen. 

Sevilla

Espanjan suurin vanhakaupunki ja koko maailman kolmanneksi suurin katedraali löytyy flamencon kotikaupungista Sevillasta. Sevillan viikonloppulomalla pääsee hyvin kosketuksiin andalusialaisten perinteiden ja kulttuurin kanssa sekä pääsee nauttimaan kaupungin kuuluisasta gastronomiasta sen tasokkaissa tapas-baareissa ja ravintoloissa. Omaa romantiikkaa tuo kävely tunnelmallisen Guadalquivir-joen varrella auringonlaskun aikaan. 

Salamanca

Salamancan vanhakaupunki kuuluu Espanjan suojeltuihin maailmanperintökohteisiin. Vanhassakaupungissa pääsee nauttimaan maan upeimmista historiallisista kulttuurinähtävyyksistä ja sukeltamaan kaupungin suussa sulavan gastronomian pariin. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluu Plaza Mayorin aukio, roomalainen silta ja katedraali, joka tarjoaa myös kauniin näköalan kaupunkiin korkeuksista. 

Bilbao

Bilbao on yksi Pohjois-Espanjan kiehtovimmista kaupungeista ja sitä luonnehditaan myös maan tärkeimmäksi taidekeskittymäksi. Kaupungin päänähtävvyyksiin kuuluu sen kuuluisa Guggenheimin museo, joka kuuluu arkkitehti Frank Gehryn maineikkaimpiin teoksiin. Bilbao on kuuluisa myös herkullisista pintxoksistaan, joita kaupungin tapas-kokit tarjoilevat suuren ylpeyden saattelemana. 

Valencia

Tieteiden ja taiteiden kaupunki, Valencia

Myös Valencian lomaan voi yhdistää kulttuuria, rantoja ja gastronomiaa. Itärannikon suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin kuuluvassa Valenciassa pääsee nauttimaan ehkä koko maan loisteliaimpiin kuuluvasta nähtävyydestä, modernista taiteiden ja tieteiden kaupungista. Koko maasta ei myöskään löydy parempaa paikkaa maan kuuluisimman ruoka-annoksen paellan maisteluun. 

Madrid

Gran Via, Madrid

Madrid on Espanjan suurin kaupunki joka houkuttelee matkailijoita arkkitehtuurillaan, puistoillaan, palatseilla ja museoillaan. Matkailijat suuntaavat Madridiin kaupunkilomalle nauttimaan sen viihtyisistä kattoterasseista, hurmaavista kaupunginosista sekä Gran Vían kaltaisista ostoskeskittymistä. 

Cáceres

Kiehtovan Cáceresin vanhakaupunki löytyy Unescon maailmanperintökohteiden listalta. Keskiaikaista tunnelmaa pursuavassa kylässä voi viettää aikaa sen kapeita katuja tutkien ja historiallisia monumentteja ihaillen. 

Cuenca

Espanjan itäosan kukkuloilla sijaitseva historiallinen Cuenca on kuuluisa sen erikoisista, riipputaloistaan. Jyrkkäään joen uomaan rakennetut, lähes ilmassa riippuvan näköiset rakennukset puisine parvekkeineen näyttävät lähestulkoon vaarallisilta. Näihin taloihin on perustettu ravintoloita ja gallerioita, jotka ovat kylän vierailijoiden mieleen. Erityisen upeaa aluetta on myös Cuencan San Martín, jonka keskiaikainen tunnelma on käsin kosketeltavaa. 

Segovia

Segovian akvedukti
Roomalainen akvedukti on Segovian kaupungin ehdoton maamerkki ja se on listattu myös Unescon maailmanperintökohteiden listoille. Ikivanhoihin legendoihin ja myytteihin liitetty kaupunki kiehtoo matkailijoita taiteellaan ja vilskeellään. Kastilia ja Leónin kukkuloilla sijaitseva kaupunki tarjoaa myös upeita maisemia, joiden takana nousevat jylhät Sierra de Guadarraman vuoret.   

Córdoba

Cordoba - näköala moskeijaan ja roomalaiselle sillalle
Jos kaipaa muutaman päivän irtiottoa arjesta, kannattaa harkita viikonloppulomaa Córdobaan. Kaupungin häikäisevä arkkitehtuuri ja erityisesti sen kiehtova moskeija jättävät matkailijoihin vaikutuksen. Aikaa voi myös viettää kaupungin juutalaiskorttelissa kierrellen ja auringonlaskun aikaan voi suunnistaa Córdoban roomalaiselle sillalle tunnelmoimaan. 

Cádiz

Läntisen maailman vanhin kaupunki tarjoaa upeita auringonlaskuja urbaanilla La Caletan rannallaan. Aikoinaan Euroopan tärkeimpiin kaupankäynnin keskuksiin kuuluva Cádiz on tänäkin päivänä yksi Espanjan historiallisesti rikkaimmista kaupungeista. Cádizin lomalla aika taittuu sen kapeilla kujilla kuljeskellen, Barrio del Pópulon hurmaavilla aukioilla aikaa viettäen sekä sen huikeita nähtävyyksiä kierrellen, joista roomalainen teatteri on varmasti vaikuttavin. 

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela on Galician pääkaupunki. Santiagon ikonisin monumentti on sen häikäisevä katedraali sekä Plaza de Obradoiron aukio. Santiago de Compostela on saman nimiseen pyhiinvaellusreitin päätepysäkki. Tuhannet ihmiset suorittavat polun vuosittain ja voimakkaan kokemuksen päättymistä jäädään tunnelmoimaan Santiagoon vaelluksen päätteeksi. 

Burgos

Pohjois-Espanjassa sijaitsevasta, viehättävästä Burgosin kaupungista löytyy yksi Espanjan historiallisesti arvokkaimmista maamerkeistä - upea Santa Marian goottilaiskatedraali. Katedraali hallitsee kaupungin maisemaa monesta kulmasta ja se pilkahtelee kapeiden katujen välissä tasaiseen tahtiin. 

Palma 

Palman katedraali Mallorcalla

Pieni mutta eläväinen Palma on Mallorcan viehättävä pääkaupunki. Palman keskiaikainen tunnelma, barokkityyliset kirkot, vilkkaat aukiot ja sen jylhä katedraali hurmaavat kaupungissa vierailevat matkailijat. Palman lomaan voi yhdistää niin kulttuurinähtävyyksiä kuin rentouttavia rantapäiviäkin. Erityistä tunnelmaa löytyy Palman vanhastakaupungista sekä Santa Catalinan hurmaavasta kaupunginosasta. 

Gijón

Gijón on Asturian suurin kaupunki, johon voi lähteä viettämään niin ranta- kuin kulttuurilomaakin. Tärkeä teollisuuden tuotantokaupunki on luonut mainetta maailmalla siiderintuottajana. Gijónia luonnehditaankin usein Espanjan "suureksi omenaksi", eli kannattaa todellakin varata aikaa kaupungin siideritalojen tutustumiskierrokselle. 

La Coruña

Jos haluaa tutustua galicialaiseen kulttuuriin ja samalla nauttia meren läheisyydestä, La Coruña on siihen mitä loistavin matkakohde. Kaupunki- ja rantalomailuun sopiva kulttuurikehto on myös kuuluisa herkullisen keittiönsä antimistaan. 

Girona

Gironan näköala - Onyarin joen talot

Pohjois-Katalonian suurin kaupunki Girona on sekoitus modernia ja keskiaikaista kulttuuria. Onyarin joki virtaa kaupungin läpi ja sen varrella siajitsevat talot ja jylhä katedraali ovat kuin suoraan kiehtovimmasta postikortista. Joen toisella puolella sijaitsee Gironan tunnelmallinen vanhakaupunki ja länsipuolelta taas löytyy kaupungin modernimpi kaupunginosa nykyaikaisine rakennuksineen. 

Alicante

Vuosien saatossa Costa Blancan Alicantesta on kuoriutunut todellinen kosmopoliitti trendikkäine baareineen, ostoskeskuksineen ja kauniine rantoineen. Kaupungissa voi viettää aikaa tutkien vanhankaupungin kapeita katuja ja kuppiloita, vieraillen koko rannikon suurimmassa kauppahallissa ja tutustuen alueen upeaan kulttuuriin. 

Ávila

Häikäisevän upeaa Àvilaa pidetään koko Euroopan parhaiten säilyneenä keskiaikaisena kaupunkina, jossa valtavat muurit, linnakkeet ja mukulakivikadut luovat todellista ritarien ja prinsessojen ajan tunnelmaa. Kaupungin vahvat uskonnolliset juuret houkuttelevat pyhiinvaeltajia, jotka tulevat tänne kunnioittamaan monien tarinoiden Santa Teresa de Àvilan pyhimystä. 

León

Leónin kaupungin päänähtävyys on sen majesteetillinen katedraali. Kaupungissa aika taittuu sen viihtyisillä aukioilla vilkasta elämää seuraten ja sen ravintoloissa, joissa saa maistella alueen herkullisimpia ruokia. Jos haluaa sukeltaa Leónin tapasten maailmaan, kannattaa ottaa suunta kohti Barrio Húmedon tunnelmallista kaupunginosaa. 

Mérida

Los Milagrosin Akvedukti, Mérida, Extremadura

Meridan katuja kävellessä tulee tunne, että olisi matkannut ajassa vuosisatoja taaksepäin. Kaupungin arkkitehtuuri kuuluu koko Espanjan parhaiten säilyneisiin. Meridan parhaimpiin nähtävyyksiin kuuluu sen roomalainen teatteri, San Lázaron akvedukti sekä upea amfiteatteri. 

Zaragoza

Zaragosassa silmään pistää välittömästi häikäisevän upea Basílica de Nuestra Señora del Pilarin kirkko, joka muistuttaa värikkäine kupoleineen kuuluisaa Disneyn satulinnaa. Zaragoza on kuuluisa nähtävyyksiensä lisäksi keittiön antimistaan. Erityisesti suosittelemme vierailemaan Casa Lacissa, joka on yksi koko Espanjan vanhimmista ravintoloista.

Las Palmas

Las Palmasissa voi viettää päivät sen upealla Las Canterasin rannalla ja suunnata illan suussa kaupungin vilkkaaseen yöelämään viihteelle. Suosittelemme myös vierailemaan Veguetassa, joka on yksi Las Palmasin trendikkäimmistä kaupunginosista.