Espanjan aurinkoiset talvilomakohteet

Espanja - jo pelkkä nimi tuo monelle mieleen pitkät aurinkorannat ja palmujen katveessa köllöttelevät lomailijat. Mutta talvella myös Espanjan paratiisirannat ammottavat usein tyhjyyttään. Vastoin monen uskomuksia Espanjassa on vain tietty määrä kohteita, jolla voi myös nauttia rennoista rantapäivistä ja lämmittävästä auringonpaisteesta myös talvisesongin aikaan. 

Kokosimme yhteen Espanjan aurinkovarmimmat talvilomakohteet joiden joukossa on monelle tuttuja klassikoita, mutta myös muutamia ilahduttavia yllätyskohteitakin. 

Espanjan ranta talvella

Listan kohteissa pääsee nauttimaan auringonpaisteesta ja jopa pulahtamaan lämpöisään mereen. 

Kanariansaaret

Teneriffa talvella

Kanariansaarilla nautitaan erityisen leudoista säistä myös talvella. Kylmimpinäkään kuukausina lämpötila harvemmin laskee alle +20 asteen, eli ilma on verrattavissa Pohjoismaiden kesälämpötiloihin. Atlantilla vallitsevat matalapaineet tosin ajoittain tuovat saarille rankkojakin myrskyjä ja sateita, mutta usein saarten eteläosat säästyvät näiltäkin sääilmiöiltä. 
 
Kaikilla Kanariansaarilla vallitsee hyvin trooppinen ilmasto, jonka vuoksi niillä tapaa upeita eksoottisia kasveja ja eläimiä. Saarten pohjoisosat ovat vehreämpiä ja sateisempia, joten aurinkovarmempaa lomakohdetta kaipaavien kannattaa suunnata saarten lämpöisille etelärannikoille. 


Lohikäärmepuu Teneriffalla
Teneriffan etelärannikko on varmasti Kanariansaarten kuivimpia ja kuumimpia alueita myös talvella. Saaren pohjoisosa taas kukoistaa vehreänä ja kosteampana, mutta myös Puerto de la Cruzissakin lämpötila kohoaa pitkälle yli +20 asteen myös talvella. Sama kaava toimii myös Gran Canarialla, jossa eteläiset osat ovat pohjoisen kohteita aurinkovarmempia. 
 
Kanariansaaret ovat olleet jo vuosikymmeniä suomalaisten talvilomaklassikoita. Myös meidän valikoimastamme löytyy lukuisia loma-asuntoja Etelä-Teneriffalla sekä kauniita lomahuviloita Gran Canarialla
 
Lanzarotella ja Fuerteventuralla nautitaan myös leudoista talvista, mutta nämä kaksi tasaisempaa saarta ovat tuulisempia ja sateet jakautuvat niille tasaisemmin. 

Almeria

Mojacar Pueblo

Kaakköis-Espanjassa sijaitseva Almeria on kuuluisa sateettomasta ilmastostaan ja lämpimistä talvistaan. Pohjois-Espanjassa asuvat paikalliset suuntaavat usein talvisesongilla Andalusian etelärannikolle nauttimaan Almerian lämpöisemmistä päivistä ja alueen upeasta gastronomiasta. 

Almeriassa on paljon vuokrattavia kohteita, jotka ovat edullisimmillaan juuri talvisesongin aikaan. 

Mojacar Pueblo

Almeriassa sijaitseva Agua Amargan kylä lukeutuu alueen lämpimimpiin lomakohteisiin. Kylässä on helppo kulkea jalan ja Cabo de Gatan upea luonnonpuisto on vain kivenheiton päässä. Mistä vain Almeriasta voi hurauttaa nopeasti puistoon nauttimaan sen upeista rannoista ja maisemista. 

Almerian vetovoima piilee ympärivuotisen auringonpaisteen ohella sen upeissa luonnonmaisemissa ja pysäyttävän rentouttavassa rauhallisuudessa. Kirkas aurinko, etelä-andalusialainen rento elämäntyyli ja upea ruokakulttuuri lämmittävät matkailijan sydäntä ja mieltä. 

Murcia

Toinen valovoimainen ja aurinkoinen talvilomakohde löytyy Kaakkois-Espanjassa sijaitsevasta Murciasta. Sekä maakunnan vilkas pääkaupunki että sen kaunis rannikko ovat molemmat huomattavasti lämpöisempiä kohteita vuoden ympäri. 

Cartagenan kaupungintalo, Murcia

Murciassa sijaitsevan, suositun Puerto de Mazzaronin loma-asunnot menevät kuin kuumille kiville myös talvella. Myös pieni ja viehättävä Aguilasin kylä houkuttelee lomailijoita ympäri vuoden. Molemmat kohteet ovat perheystävällisiä ja loma-aikojen ulkopuolella rannoilla pääsee nauttimaan leppoisan rauhallisesta tunnelmasta. 

Murcian kaupunki ei ole saanut ansaitsemaansa huomioita Espanjan matkailijoiden keskuudessa. Kaupungissa on valtavasti nähtävää ja alueella lomailevien kannattaakin varata yksi päivä siihen tutustumiseen. 

Costa Tropicalin rannikko

Costa Tropicalin rannikko on tunnetusti Espanjan aurinkoisimpia talviloma-alueita. Lumisilta Sierra Nevadan rinteiltä voi illaksi ajaa tunnissa leudolle rannikolle nauttimaan auringon viimeisistä säteistä. 

Almuñecar, Costa Tropical

Ruuhkaisimman loma-ajan ulkopuolella kannattaa suunnata vaikka Salobreñaan tai Almuñecariin, jotka hurmaavat lomakohteina vuoden ympäri. Talvellakin lämpötila saattaa kohota lähelle +15 astetta ja aurinko lämmittää suurimman osan vuodesta. 

La Herradura, Costa Tropical

Rannikko osoittaa arvokkuutensa aina itäosassa sijaitsevasta La Herradurasta pieneen Motrilin kylään asti lännessä. Rannikon upeat maisemat, viehättävät pikkukylät ja kaupungit sekä miellyttävän leuto ilmasto jättävät jokaiseen matkustajaan pysyvän vaikutuksen. 

Inspiraation saaneet voivat katsastaa loma-asuntomme Costa Tropicalin lämpöisällä rannikolla. 

Malaga

Malaga on yksi Etelä-Espanjan aurinkoisimmista kaupunkilomakohteista talvisesongin aikaan. Tammikuun hämmästyttävä +17 asteen keskilämpötila ei ehkä ole tarpeeksi rantapäiviä ajatellen, mutta sää on mitä mainioin kaupungin upeiden nähtävyyksien tutkimiseen. 

Malagan kaupunki talvella

Malagan vetovoima piilee rantojen lisäksi sen tasokkaissa museoissa, taidegallerioissa, historiallisissa monumenteissa ja hurmaavan tuoksuvissa kasvitieteellisissä puutarhoissa. 

Esimerkiksi Finca de la Concepciónin kasvitieeteellinen puutarha aivan kaupungin pohjoispuolella kuuluu alueen suosittuihin nähtävyyksiin. Puutarhassa on yli kahdeksan sataa trooppista ja subtrooppista kasvilajia. Palmupuita löytyy puutarhasta yli sata erilaista. 

Kasvitieteellinen puutarha Malagassa

Nämä kasvit eivät selviäisi alueella ilman Malagan leutoa trooppista ilmastoa. Kaupungissa ympäröivä vuoristo on muodostanut Malagaan mikroilmaston, joka on muita alueita huomattavasti leudompi. 

Myös Málagan maakunnasta löytyy valtava valikoima loistavia, vuokrattavia loma-asuntoja, kuten myös ympäri suomalaisten suosimaa Costa del Solia. 

Vaikka rantakelit eivät osuisikaan kohdalle, on kaikkialla aina valtavasti nähtävää ja koettavaa. Espanjassa on upeita kaupunkilomakohteita, jotka täyttyvät kulttuurielämyksiä ja gastronomisia nautintoja kaipaavista matkailijoista myös talvella. 

Oli mikä vuodenaika tahansa, matka Espanjaan on aina loistava idea!