Espanjan 12 mieleenpainuvaa maisemaa

Pienestä pitäen minulla on ollut taipumus kiivetä korkeuksiin. Kapusin puuhun, kukkulalle tai talon katolle, mitä korkeammalle sen parempi. Tuolta korkeuksista nimittäin avautui aivan lyömätön näkymä, jota ihaillessa saattoi mennä tovikin. Oli mukavaa nähdä maisemia lintuperspektiivistä. 

Tässä artikkelissa esittelemme Espanjan 12 häkellyttävintä maisemaa, jotka saavat karttuneemmankin matkailijan hurmioon. Nämä näköalapaikat houkuttelevat matkailijoita ihastelemaan henkeäsalpaavaa maisemaa ja tarjoavat sinulle mainion mahdollisuuden viettää hetken hiljaisuudessa ihaillen luonnon parhainta antia. 

1. Tajo-rotko, Ronda

El Tajo

 

Rondan kaupunki Malagan maakunnassa, Andalusiassa on varmasti yksi Aurinkorannikon vaikuttavimpia nähtävyyksiä. Tämä sympaattinen valkoinen kylä on tunnettu sen pitkästä historiasta ja pienen kaupungin rennosta ilmapiiristä. Ronda on myös Espanjan yhden vaikuttavimman nähtävyyden kotikaupunki. Rondan halkaisee kahtia jyrkkä 120 metriä syvä El Tajo-rotko, jonka yli rakennettiin 1700-luvulla silta. Rondan vanhakaupunki sekä koko Espanjan yksi vanhimmista härkätaisteluareenoista houkuttelevat valtavan määrän vierailijoita kaupunkiin niin kesällä kuin talvellakin.

Rondaan voi lähteä päiväretkelle mistä vain Aurinkorannikon lukuisista lomakohteista. 

2. San Nicolásin näköalapaikka, Granada

Alhambran palatsi Granadassa

 

San Nicolásin näköalapaikka on ehdottomasti yksi Granadan upeimmista paikoista. Vaikka paikalle täytyykin saapua joko paikallisella linja-autolla tai kävellen, vaiva on ehdottomasti sen arvoinen. San Nicolásin näköalapaikalta voit ihailla taianomaista maisemaa Alhambran palatsilta aina Sierra Nevadan lumisille vuorille asti. 

3. Estrechon näköalapaikka, Tarifa, Cádiz

Estrechon näköalapaikka Cádizissa

Espanjan rannikolta joskus hämmentävänkin selkeästi erottuva Afrikan rannikko on salaperäisen kiehtova. Tuntuu että mantere olisi käsin kosketeltavan lähellä ja vaikka rannikolle pääseekin matkustamaan nopeasti, perillä vastaantuleva maailma aiheuttaa jokaisessa kulttuurishokin. Jos haluat ihailla siintävää Afrikan rannikkoa Espanjasta käsin, suuntaa Estrechon näköalapaikalle, joka löytyy Estrechon luonnonpuistosta (Parque Natural de Estrecho). Kuva: Gaspar Serrano. 

4. Fiton näköalapaikka, Caravia, Asturias

Mirador del Fito eli Fiton näköalapaikka

Fiton lautasen muotoinen näköalapaikka tarjoaa upean 360º maiseman 1 100 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Fiton näköalapaikka on myös alueen kuuluisten patikointipolkujen alkamispiste. Paikalliset kutsuvat näköalapaikkaa myös Mirador de Cazuksi. Kuva: Nacho "Gonmi"

5. Monte Igueldo, San Sebastián, Gipuzkoa

Monte Igueldo

Jos vierailet Donostiassa (San Sebastián baskin kielellä) älä unohda vierailla upealla Monte Igueldon näköalapaikalla. Monte Igueldolta avautuu lyömätön näköala yhdelle Espanjan kauneimmista rannoista. Näköalapaikan lähettyvillä on myös hotelli ja leikkipuisto lapsille. Kuva: Eduardo Martín

6. Gibralfaron näköalapaikka, Málaga

Näköala Malagaan Gibralfarolta

Jos haluat todella löytää paikan josta pääset ihailemaan Málagan kaupungin kauneutta lintuperspektiivistä, kapua kaupungin kuuluisalle Gibralfaron näköalapaikalle. Tämä paikka on jokaisen valokuvaajan unelmakohde joka tarjoaa myös lyömättömän näkymän kaupungin ikivanhalle härkätaisteluareenalle, satamaan ja sen upeaan vanhaan kaupunkiin. Mikäli tahdot nähdä lisää upeita kuvia Málagasta, katsasta myös 42 upean kuvan kokoelmamme.  

7. Meandro del Rio Malo, Cáceres, Extremadura 

Meandro del rio malo

Näkymä on kuin Amazonasista, mutta ei, olemme vielä Euroopassa. Matka perille kyllä vastaa viidakkoseikkailua, nimittäin paikalle vievät hiekkatiet tekevät matkanteosta haasteellisen. Meandro del Rio Malo on upea paikka niille, jotka arvostavat luontoa eivätkä aristele kivikkoisiakin patikkapolkuja. Kuva: Eduardo Muñoz

8. Puerto de las Palomas, Grazalema, Cádiz

Puerto de las Palomas

Puerto de las Palomas (suom. kyyhkyjen satama) sijaitsee 1 357 metrin korkeudessa Grazaleman vuoristossa. Paikalta avautuu upea näköala aina Rondaan asti ja sen korkeus tekee sen erityisen alttiiksi ajoittaisille lumisateille. Perheet suuntaavat alueelle viettämään päivää retkeilyn merkeissä nauttien luonnonkauniista maisemista. 

9. Mar de Nubes, Teneriffa, Kanariansaaret

Mar de Nubes eli pilvien meri Teneriffalla

Mar de Nubes (suom. pilvien meri) Teneriffalla tarjoaa unohtumattoman näköalan Teideltä alas Puerto de la Cruziin asti. Kun pohjoissaarta reunustaa pilvikerros, näyttää se todellakin henkeäsalpaavan kauniilta pilvimereltä jylhän Teiden tulivuoren juurella. Kuva: Juan Bosco

10. Peñan näköalapaikka, El Hierro, Kanariansaaret

Mirador de la Peña, El Hierro

Yli 700 metrin korkeudessa El Hierron saarella sijaitseva Peñan näköalapaikka on julistettu Kanariansaarten kulttuuriperintökohteeksi sen upean arkkitehtuurillisen annin ja henkeäsalpaavan näköalan ansiosta. Peñan näköalapaikalta avautuu maisema El Hierron saaren Valle del Golfolle, Los Roques del Salmoriin ja La Cumbreen. Kanarialainen arkkitehti Cesar Manrique on tämän taideteoksen ja sen puutarhojen suunnittelun takana. Näköalojen lisäksi paikan ravintolassa voi nauttia saaren parhaimpia gastronomisia herkkuja. 

11. Benidormin näköalapaikka, Costa Blanca

Mirador de Benidorm

Benidromin kahden päärannan Ponienten ja Levanten välistä löytyy upea näköalapaikka, josta avautuu huikea maisema yli tämän sykkivän kaupungin. Benidormin näköalapaikka tunnetaan nimellä Balcón del Mediterráneo (välimeren parveke) ja paikalla sijaitsi aikaisemmin linnoitus joka suojeli aluetta merirosvojen hyökkäyksiltä. Kuva: Vic-Designs

12. Santa María de Monserratin luostari, Barcelona

Monasterio de Montserrat

Santa Maria de Montserratin upea benediktiiniläisluostari sijaitsee 720 metrin korkeudessa Montserratin vuorella Kataloniassa. Luostarista avautuu upea maisema Katalonian maaseudulle ja luostarin sisätilat kätkevät lyömättömän arkkitehtuurisen perinnön ja pitkän historian. Paikka sijaitsee vain 48 kilometrin päässä Barcelonasta ja se toimii myös kuuluisan Escolania-poikakuoron opiskelupaikkana. Kuva: Antonio rvr.

Mapa