Espanjan 10 parasta rantaa

Espanjasta löytyy vajaat 5000 kilometriä kaunista rannikkoviivaa täynnä toinen toistaan kauniimpia rantoja. Rannikoilla ja maan upeilla saarilla on valtava määrä niin urbaaneja kaiken palvelun hiekkarantoja kuin yksityisempiä pikkupoukamia luonnonpuistojen suojassa.

Läpi aikojen matkailijat ovat suosineet Costa Blancan ja Costa del Solin rantoja, mutta parhaiden rantojen listalle on yltänyt myös tuntemattomampia helmiä maan muista kolkista. Tsekkaa lista ja inspiroidu!

  • Port de Pollensa - Mallorca
  • Sotavento - Fuerteventura
  • Monsul - Andalusia
  • Cala Turqueta - Menorca
  • Cala Sant Vincent - Ibiza
  • Cala Fonda - Katalonia
  • La Concha - Baskimaa
  • Ses Illetas - Formentera
  • Las Catedrales - Galicia
  • Bolonia - Cadiz

Port de Pollença, Mallorca

Mallorca - Pollensan ranta 

Mallorcalta löytyy lukuisia Espanjan parhaimpiin kuuluvia rantoja, joista kaunein on eittämättä Port de Pollença. Saaren jyrkkärinteinen Serra de Tramutanan vuoristo suojelee tätä hevosenkengän muotoista paratiisirantaa Mallorcalla, joka tunnetaan myös nimellä Puerto Pollensa. Vaalean kultainen hiekka ja turkoosi meri luovat maisemasta postikorttimaisen kauniin. Jos haaveilee lomasta omassa rantahuvilassa Mallorcan kauniimpien rantojen läheisyydessä, haku kannattaa aloittaa tältä alueelta. 

- Katso kattavampi lista Mallorcan parhaimmista rannoista

Sotavento, Fuerteventura

Sotaventon ranta Fuerteventuralla

Lisää Espanjan parhaimpiin kuuluvia rantoja löytyy paratiisisaari Fuerteventuralta. Vaikka Fuerteventurasta on tullut hyvin suosittu pyöräily- ja patikointikohde, silti suurin osa matkailijoista vierailee tällä pienellä Kanarian saarella sen alati paistavan auringon ja täydellisten rantojen vuoksi.

Fuerteventuran kaakkoisosassa sijaitseva Sotavento on täydellisyyttä hipova, lähes 9 kilometriä pitkä luonnonranta. Laskuveden aikaan noin parin sadan metrin päässä rannasta nousee merestä esiin pitkä hiekkakaistale, joka muodostaa rannalle matalan laguunin. Laguunissa voi harjoitella lukuisia vesiurheilulajeja pelkäämättä Atlantin voimakkaita virtauksia. 

- Lue lisää Fuerteventuran parhaimmista rannoista

Monsul, Andalusia

Cabo de Gata - Monsul-ranta

Almerían rannikko huumaa kauneudellaan ja upeiden rantojen kokoelmallaan. Täältä löytyy upea Cabo de Gata-Nijarin luonnonpuisto, joka lähialueineen kuuluu eteläisen Espanjan parhaimpiin loma-alueisiin. Luonnonpuiston kaunein helmi on häikäisevä Monsulin ranta, jonka kauneus sokaisi myös elokuvaohjaaja Steven Spielbergin. Hän lopulta päätti valita rannan Indiana Jones-elokuvansa kuvauspaikaksi. 

- Lue kattava listamme Andalusian parhaimmista rannoista

Cala Turqueta, Menorca

Menorca - Cala Turqueta

Cala Turquetalle pääsee vaivattomasti Menorcan Ciutadellasta, koska rannalle on hyvä tienviitoitus kaupungista. Turquetalta voi kävellä aina Cala Macarellan poukamalle asti Cami de Cavallsia pitkin, joka on saaren ympäri kulkeva 186 kilometriä pitkä kävelypolku. Cala Turquetalla ei ole palveluita lähellä, mutta sen kauneus houkuttelee paikalle paljon kävijöitä päivittäin. Eikä ihme.

Cala Sant Vicent, Ibiza

Cala Sant Vincentin poukama Ibizalla

Ei ole yllättävää, että lisää Espanjan parhaimpiin lukeutuvia rantoja löytyy bilesaari Ibizalta. Cala Sant Vicentin turkoosina välkehtivän rannan hiekka on puuterimaisen pehmeää ja vesi kristallinkirkas. Korkeahkot kukkulat suojelevat tätä näkinkengän muotoista rantaa kovimmilta tuulilta ja sen läheltä löytyy saarelle arkeologisesti arvokkain luola, Cova des Culleram. 

Cala Fonda, Katalonia

Tarragona - Cala Fondan ranta

Tervetuloa Espanjan Hawaille. Cala Fondaa verrataan usein Waikikiin, mutta se saattaa olla jopa kauniimpi. Cala Fonda on nudistiranta Tarragonassa, jota koristaa sievä mäntypuiden rivi. Sitä ympäröi upea luonto ja rannan lempeissä aalloissa kelpaa snorklata ja uida. Rannalle on haasteellisempaa saapua, jonka vuoksi se tarjoaa mukavasti yksityisyyttä matkailijamassoja pakeneville auringonottajille. 

La Concha, Baskimaa

San Sebastian - La Concha-ranta

San Sebasstian kuuluu Pohjois-Espanjan parhaimpiin rantalomakohteisiin ja sinne suuntaa joka vuosi yhä enemmän ruuhkautuneisiin turistipaikkoihin väsyneitä matkailijoita. San Sebastianin asukkaat ovat ymmärrettävästi ylpeitä, että Espanjan kaunein urbaaniranta avautuu aivan heidän kotiovensa edessä. La Concha (suom. simpukankuori), on saanut nimensä sen puolikuuta muistuttavan muodon ansiosta. Rantaa suojelevat jylhät Urgullin ja Igeldon vuoret ja se tarjoaa kauniin näköalan rannan edessä nousevalle Santa Claran saarelle. 

Ses Illetas, Formentera

Formentera - Illetas ranta

Formenteran lomalla on helppo irtautua arjesta. Sen Illetas-ranta muistuttaa hämmentävän paljon Bahamasin puuterihiekkaisia rantoja, mutta olemme yhä tukevasti Euroopan maan kamaralla. Illetaksella voi yhäkin aistia saarella vuosikymmeniä vallinneen hippikulttuurin rentoa tunnelmaa - joskin matkailijat ovat jo löytäneet tämän Baleaarien saarten hiljaisen helmen. 

As Catedrais, Galicia

Galicia - Playa de las Catedrales

Las Catedrales (suom. katedraalit) on epäilyksettä Galician ikonisin ja kaunein ranta. Rannan kallioihin on muodostunut vuosituhansien saatossa upeita kaariholveja, joita pääsee ihailemaan laskuveden aikaan lähempää. Espanjan luonnonihmeiden listoille kuuluva paikka on kieltämättä poikkeuksellisen kaunis. Päivittäisten vierailijoiden määrä rannalle on rajattu, joten kannattaa hakea hyvissä ajoin pääsylupaa verkosta

Playa Bolonia, Cádiz

Playa de Bolonian ranta Cádizissa

Jos haluaa nauttia rauhallisesta rantalomasta, kannattaa varata huvila Cádizin pienten kylien rauhasta. Cádizin upea Bolonian yli neljä kilometriä ranta houkuttelee auringonpalvojia ympäri Eurooppaa. Rannan vehreä luonto, turkoosi ranta ja vertaansa vailla oleva tunnelma vetoaa niin lapsiperheisiin kuin vesiurheilijoihinkin. Rannalle kerääntyneet hiekkadyynit liikkuvat alati tuulen mukana muodostaen suojaa tarjoavia hiekkapoukamia. Tuulet saattavat joskus yltyä myrskylukemiin, joten suosittelemme katsastamaan ajankohaiset säätiedot ennen suunniteltua rantapäivää.