Espanjan 10 + 1 kauneinta maisemaa ja luonnonihmettä

Espanjassa on mitä erikoisempia luonnonihmeitä ympäri maata, joista monikaan ei tiedä vielä mitään. Olemme valinneet tähän artikkeliin 11 ainutlaatuista ja uskomatonta paikkaa, joihin kannattaa tutustua kun matkaat Espanjassa.

Artikkeli vie meidät tulivuorille, pitkille maanalaisille tunneleille ja luoliin sekä pitkille rannoille. Oletko valmis? Vamos!

El charco de los ciclos - Lanzarote

El golfo en Lanzarote

Tämä Lanzaroten yksi suosituin nähtävyys on nimeltään El Charco de los Ciclos, eli suomeksi "syklien lätäkkö". Tämä huikea luonnonilmiö on syntynyt kun saaren tulivuorenpurkaukset ovat muodostaneet maaperään luonnollisen "anfiteatterin".

Muotojen ja värien kontrastit ovat todella vaikuttavia. Tämän luonnonsuojelualueeksi julistetun "vihreän lätäkön" ovat muodostaneet pienet vesieliöt, jotka elävät sen kasviplanktonissa ja jotka pystyvät sitouttamaan auringonvaloa kemialliseksi energiaksi. Tämä on taianomainen paikka, jota et halua jättää väliin Lanzaroten-matkallasi.

Paikka: Lanzarote

Gps: 28.976898, -13.827818

Kuva: "Un Tipo Digital - Flickr"

Bardenas Reales - Navarra

Bardenas Reales

Bárdenas Relaes on autio savesta ja hiekkakivestä muodostunut luonnonihme joka kattaa suuren laakson kokoisen alueen. Veden ja ilmaston aiheuttama eroosio on luonut ihmeellisiä muodostumia jotka voisivat olla kuin jostain hurjasta scifi-elokuvasta. Tämä ihmeellinen maailma on kuitenkin hyvin lähellä ja helposti löydettävissä Navarran maakunnasta.

Bardenas Reales on epäilemättä yksi vaikuttavimmista maisemista Espanjassa. Tämä taianomainen paikka on kuin toiselta planeetalta.

Paikka: Navarra

Gps: 42.187455,-1.48210

Kuva: Martin Zalba

El Torcal de Antequera

El Torcal, Antequera

Tämä luonnonsuojelualue sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä Malagasta, Antequeran kaupungin lähellä. Vuonna 1929 se julistettiin Espanjan kansalliseksi pääomakohteeksi ja luonnonsuojelualueeksi.

El Torcalin henkeäsalpaava ja erikoinen maisema vie sinut matkalle suurrealistiseen maailmaan tippukivimuodostelmien keskelle. Tämä alue oli meren pinnan alapuolella noin 200 miljoonaa vuotta. Fossiilit ja maan voimakkaat liikehdinnät sekä jatkuva eroosio ovat muodostaneet tämän vaikuttavan maiseman.

Voit nauttia näistä huikeista maisemista vuokrattavissa lomakohteissamme lähellä El Torcalin luonnonsuojelualuetta.

Paikka: Antequera Málaga

Gps: 36.965440, -4.552127

Desembocadura del rio Xallas - Galicia

Cascada Xallas

Rio Xallas on ainoa vesiputous koko Euroopassa joka laskee mereen. Tämä joki laskee suoraan Ézaro-rannalle, joka on yksi tämän rannikkoalueen kauneimmista rannoista. Tämä vesiputous on ollut olemassa jo aikoja, mutta nykyisin sitä pääsee katsomaan vain lauantaisin klo 12-14 ja kesällä myös sunnuntaisin 21.6. - 21.9.

Älä unohda kavuta Ézaron näköalapaikalle joka sijaitsee kilometrin päässä putouksilta. Täältä avautuu yksi alueen mahtavimmista näköaloista Xallasin joelle, Cabo de Finisterreen ja Lobeiraksen saarille.  

Paikka: Dumbría - La Coruña

Gps: 42.910212, -9.123180

Kuva: Javier País

Monasterio de Piedra CalatayudMonasterio de piedra Zaragoza

Monasterio de Piedran luonnonpuisto julistettiin Espanjassa kansalliseksi luonnon nähtävyydeksi vuonna 1945 ja vuonna 2010 se nimettiin yhdeksi kulttuurihistorialliseksi paikaksi. Tänne saapuessa melkein irtautuu todellisuudesta ja saapuu keijujen ja menninkäisten maailmaan. Tämä on todella yksi ainutlaatuisimmista ihmeistä Euroopassa.

Yllä olevasta kuvasta voimme nähdä miten Piedran joki on muokannut tätä kalliota: yksi vesiputous jakautuu moneen pieneen putoukseen.

Löydät puistosta myös Lago del Espejo-järven ja mahtavan Cola de Caballo-vesiputouksen, joka on Espanjan vesiputouksista korkein.  

Paikka: Nuévalos (Zaragozana)

Gps: 41.193575,-1.783483

Kuva: JavMap flickr

Garganta de los infiernosin luonnonpuisto - Valle del JerteReserva natural Garganta de los infiernos

Los Pilonesin reitti Jerten laaksossa kulkee Helvetin kurkun luonnonsuojelualueen läpi. Tämä hyvin viitoitettu reitti alkaa juuri Helvetin kurkun sisäänkäynniltä ja jatkuu hyvin omaperäisille seuduille tässä kauniissa laaksossa. Täällä vesi on muokannut kallioihin eri kokoisia pylväitä ja onkaloita, maisemat ovat täällä todella erikoisia.Paikka: Valle del Jerte - Cáceres

Gps: 40.199953, -5.745424

Kuva: "El primer paso blog"

Río Tinton luonnonpuisto - HuelvaParque natural Rio Tinto

Pienestä Nieblan kylästä Huelvassa löytyy todella erikoinen maisema. Tinto-joen vesi on kuparin väristä, koska mineraalit hajoavat joessa ja niistä irtautuu raskasmetallin väriä veteen.

Niebla on kuuluisa tästä joestaan, mutta kylällä on myös paljon historiaa ja paikka sopii pienen tauon viettämiselle mainiosti.

Paikka: Niebla - Huelva

Gps: 37.42106,-6.609119

Kuva: zanatefilms

Can Marçàn luolat - IbizaCan Marçà (Ibiza)

Keskellä luontoa sijaitsevasta Can Marçàn luolasta on vaikuttavat näkymät lähellä olevalle lahdelle ja paikka on yksi Ibizan saaren kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Luolassa on paljon luonnollisia "parvekkeita" ja purojen solina ja luolaan rakennettu valonäytös tekee kokemuksesta ikimuistoisen. Kannattaa varata kamera mukaan tälle retkelle.

Paikka: Ibiza

Gps: 39.08368,1.442372

Kuva: Nick Sweetman

Llano de Ucanca-kanjoni - Teneriffa

LLano de Ucanca Tenerife

El llano de la Ucanca on yksi Teiden luonnonpuiston parhaimmista näköalatasanteista ja monen valokuvaajan suosikkikohteita saarella. Tämä kanjoni on muodostunut ympyrän seinämien eroosion tuloksena ja sen läpimitta on noin 3 kilometriä.  

Täällä voit valokuvata myös kuuluisaa "katedraalia", joka on ihmeellinen kalliolohkare joka nousee kanjonin keskeltä. Talvisin kanjonin päällä voi nähdä hennon lumipeitteen ja kesäisin ilma on uskomattoman kuiva. Garachicon idyllinen kylä saaren luoteisosassa on myös vierailun arvoinen paikka. Paikka: Tenerife

Gps: 28.215753, -16.670836

Kuva: Juance FlickrPlaya de Las Catedrales - Galicia

Las catedrales de la playa, Galicia

Kaunis Playa de las Catedrales, eli katedraalien ranta, on yksi matkailijoiden suosituimpia kohteita Galiciassa. Nämä vedestä nousevat jyrkänteet sijaitsevat pienen Ribadeon kylän rannalla ja symbolisoivat koko Galiciaa.

Tämän tuulen ja veden muodostaman 32 metriä korkean luonnonihmeen voi nähdä vain laskuveden aikaan. Silloin aallot iskevät kallion seinämästä sisään ja paikalta saa huikeita valokuvia. Katedraalien edessä on 1,5 kilometriä pitkä ranta, jolle on myönnetty Sininen lippu sen puhtaiden vesien ansiosta.

Paikka: Ribadeo - Galicia

Gps: 43.554258, -7.153246

Cueva de los Verdes - Lanzarote

Cueva Los verdes - Lanzarote

Tee matka Espanjan keskiosaan ja pääset nauttimaan tästä ainutkertaisesta kokemuksesta. La cueva de los Verdesin, eli vihreiden luolan volkaaniset tunnelit ovat maailman pisimmät ja ne ovat muodostuneet La Corona-tulivuoren purkauksen seurauksena. Luolista löytyy myös "Jameos del Agua", luonnon muodostama luolan sisäinen järvi. Täällä merirosvot joskus piileskelivät.

Tällä alueella voit ihastella erilaisia tulivuoren purkauksista johtuneita muodostelmia. Tämä on El Charco de los Ciclosin lisäksi Lanzaroten suosituin nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin.

Paikka: Lanzarote

Gps: 29.16065,-13.439231