Espanja huhtikuussa - minne matkustaa?

Espanjassa lämpötilat alkavat huhtikuussa nousta huimaa vauhtia ja juuri kevät onkin loistava ajankohta matkustaa maahan. Lämpimän sään lisäksi matkailijat saavat nauttia nähtävyyksistä rennommin, sillä suuremmat turistimassat keskittyvät kesän lomakuukausille. 

Listasimme kuusi loistavaa kevätkohdetta huhtikuiselle lomalle Espanjaan. Mukana upeita kaupunkilomakohteita, luontomatkailupaikkoja sekä hiljaisempia lomakohteita pienemmissä espanjalaiskylissä. Valitse suosikkisi ja lähde tutkimusmatkalle keväiseen Espanjaan!

Granada

Granada on jaettu hurmaaviin kaupunkialueisiin, joista jokaisella on oma värikäs historia takanaan. Suosittelemme majoittumaan Albaicinin alueelle, joka henkii islaminuskoisten maurien upeaa historiaa ja tarjoaa kapeiden katujen ja pikkuliikkeiden lisäksi parhaimmat pilkahdukset jylhälle Alhambran palatsille. Sacromonten alueella taas saa tuntea Granadan huumaavaa mustalaistunnelmaa ja nauttia kaupungin parhaimmista flamenco-esityksistä. Yksi Granadan upeimmista kaupunginosista on myös Alhambran palatsin vieressä sijaitseva juutalaiskortteli Barrio Realejo. Täältä löytyvät kaupungin parhaat tapas-baarit sekä upeaa arkkitehtuuria ja lennokasta katutaidetta joka kulmalla. 

Taianomainen Semana Santa eli pääsiäisjuhla houkuttelee Granadaan valtavan määrän matkailijoita ja paikallisia huhtikuussa. Granadan Semana Santan juhlamenot ovat massiiviset ja niiden suunnitteluun käytetään valtavasti aikaa ja vaivaa ympäri vuoden. Pääsiäisen aikaan kaduilla näkyy kynttilöin valaistuja kauniita kulkueita, joissa kannetaan painavia pyhäinkuvia tunnelmallisen musiikin saattelemana. 

Granadassa voi myös vierailla Espanjan ensimmäisessä olutkylpylässä, joka sijaitsee kaupungin keskustassa sijaitsevalla Calle Párragan kadulla. Kylpylässä pääsee pulikoimaan oluttynnyreissä ja nauttimaan ihoa hellivistä olutvaahtokylvyistä. Sisäänpääsy kylpylään irtoaa 50 eurolla ja kasvavan suosion vuoksi suosittelemme varaamaan liput etukäteen. 

Murcia

Murciaan majoittuvat pääsevät nauttimaan kaupungin upeasta kulttuuritarjonnasta sekä lukuisista ilmaismuseoista. Murcia on kuuluisa verrattomasta tapaskulttuuristaan sekä arvokkaasta islamilaisesta arkkitehtuuriperinnöstään. 

Keväällä Murciassa juhlitaan Fiestas de Primaveraa ja erityisesti alueen hedelmä- ja kasvinviljelylle omistettu Bando de la Huertan festivaali kuuluu kaupungin alkuvuoden tärkeimpiin tapahtumiin. Bando de la Huertan juhla alkaa perinteisesti kukkatervehdyksillä Virgen de la Fuensantan neitsyelle. Alkajaisseremonian jälkeen kadut täyttyvät värikkäistä paraadeista, jossa näkyy perinnepukuihin pukeutuneita paikallisia ja härkien vetämiä vaunuja. Paikalliset omistavat päivän kaupungin pitkän viljelyperinteen kunnioittamiselle. 

Murcian lomalla kannattaa myös vierailla Mar Menorin sisämerialueella, joka on koko Euroopan suurin suolajärvi. Yli 22 kilometriä pitkä La Mangan maakaistale erottaa Mar Menorin järven Välimerestä ja ainutlaatuisen ekosysteemin ansiosta alue kuuluu koko Espanjan rannikkoviivan suojeltuimpiin luontoalueisiin. La Puntican alueella voi kylpeä muta- ja savialtaissa, joiden terveysvaikutuksista käydään suurta keskustelua Espanjassa. Mar Menorin rannikkokaistale on myös alueen vesiurheilijoiden suuressa suosiossa. 

Katalonia

Huhtikuu on yksi parhaimmista ajankohdista loma-asunnon vuokraamiseen Kataloniassa. Juuri kevään aikaan maakunnassa järjestetään valtavasti erilaisia perinnejuhlia jotka tarjoavat upeita elämyksiä matkailijoille. Katalonian pääkaupunki Barcelona on loistava keskipiste maakunnan nähtävyyksien kiertelyyn ja samalla tarjoaa omalta osaltaankin valtavan määrän tehtävää ja nähtävää. 

Huhtikuun leudot päivät sopivat loistavasti myös Euroopan kuuluisimman pyhinvaellusreitin Camino de Santiagon toteuttamiseen. Aktiiviset lomailijat voivat lähteä patikoimaan myös Alto Aragonin upeille vuoristoreiteille, jossa maisemaa hallitsevat lumiset vuorenhuiput, vehreät alppimetsät sekä hurmaavat vuoristokylät. Katalonian jylhät Pyreneet kuuluvat ehdottomasti koko Espanjan kauneimpiin maisemiin

Viehättävä kirjan ja ruusun päivä St Jordi on yksi Katalonian upeimmista perinnejuhlista. Jo 1400-luvulta asti järjestetty juhla on omistettu Katalonian kirjallisuudelle sekä romantiikalle. Sant Jordin aikaan miehet lahjoittavat naisille ruusuja ja naiset taas miehille kirjoja. Nykyisin kirjoja saavat myös naiset eivätkä lahjojen antajien täydy olla romanttisessa suhteessa keskenään.

Juhlan aikaan Katalonian kadut täyttyvät kirjojen ja ruusujen myyjistä. Barcelonassa St Jordi on taas yksi syy lisää viipyä pidempään kaupungin viihtyisissä baareissa ja tapas-paikoissa. Erityisesti La Ramblan ja Passeig de Gràcian lähialueet kuhisevat juhlaväkeä aamusta iltaan. 

Sevilla

Andalusian pääkaupunki Sevilla on kesäisin tuskallisen helteinen, joten huhtikuu on loistava kuukausi vierailla kaupungissa. On suositeltavaa majoittua kaupungin keskustaan ja varata paljon aikaa Sevillan häikäisevien nähtävyyksien ja tapas-paikkojen kiertelyyn. Kaupunki on täynnä upeaa mauri-, goottilais- ja barokkiarkkitehtuuria ja andalusialaiskulttuuri on Sevillassa parhaimmillaan. Kaupungin kahvilat, ravintolat ja aukiot pursuavat elämää vuoden jokaisena päivänä. Sevilla ei koskaan nuku!

Aivan toinenlainen tunnelma löytyy kaupungin läheisistä pikkukylistä. Hiljaisempaa ilmapiiriä kaipaavat vuokraavat maaseututalon Sevillan lähiympäristöstä, kuten Moron de La Fronterasta, Osunasta tai Marchenasta, jotka kaikki sijaitsevat keskellä kauneinta maaseutua. 

Vuoden odotetuin tapahtuma on massiivinen Feria de Abril de Sevilla. Matkailijat pääsevät liittymään perinnejuhlan värikkäisiin ohjelmanumeroihin ja nauttimaan herkullisista paikallisruuista, upeasta musiikista ja taidokkaista flamenco-esityksistä. Sevillan kaupungin laidalle pystytetään valtava juhla-alue caseta-kojuineen, ruokapisteineen ja esityslavoineen Ferian ajaksi. 

Menorca

Pieni Menorcan saari Baleaareilla on onnistunut säilyttämään aidon viehätysvoimansa ja perinteisen saaristolaistunnelman kasvavasta matkailijavirrasta huolimatta. Huhtikuussa turistimassat eivät ole vielä saapuneet saarelle, jolloin lomaa voi nauttia kaikessa rauhassa vaikka rantahuvilassa Menorcan lämpöisistä kevätpäivistä nauttien. Lomapaikkaa voi etsiä vaikka rauhallisesta Binibecan rannikkokylästä, jonka rento ilmapiiri ja kaunis ranta tekevät siitä todellisen unelmalomakohteen. Vilkkaampaa tunnelmaa etsivät voivat majoittua esimerkiksi Cala de Blanesiin, jonka lukuisat ravintolat, kaupat ja aktiviteetit pitävät myös lapsiperheet viihdytettyinä.  

Huhtikuun lämpötila hipoo jo +20 astetta, joka on tarpeeksi monelle auringonpalvojalle. Snorklaus on yksi Menorcan suosituimmista vesiaktiviteeteistä sen rikkaan merenalaisen maailman vuoksi ja saaren parhaimmat omatoimi-sukelluskohteet ovat Cala Moraguesin ja Cala en Caldererin poukamat. Esimerkiksi Blue Islands Diving järjestää vasta-alkajille ja lapsille sukelluksen ja snorklauksen alkeiskursseja. 

Caceres

Keskiaikainen Caceres on Extremaduran hurmaava pääkaupunki. Kapeiden mukulakivikatujen ja tunnelmallisten linnakkeiden Caceres on loistava lomakohde huhtikuussa, jolloin lämpötila on mukavan leuto. Roomalaisten, arabien, juutalaisten ja kristittyjen aikoinaan asuttama kaupunki on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi sen arvokkaan kulttuuriperinnön ansiosta. 

Huhtikuussa Caceresissa juhlitaan kaupungin pyhimykselle omistettua Fiesta de St Jorgen juhlaa. Juhlan teemoissa korostuu kaupungin kristittyjen vallankumouksen tapahtumat sekä pyhimyksen taisto ja voitto kaupungin elämää uhkaavaa lohikäärmettä vastaan. Juhlan aikana kaupungin kaduilla näkyy juhlallisia paraateja, siellä täällä roihuavia kokkoja ja lopussa valtava, paperinen lohikäärme tuikataan tuleen. 
 

Caceresin vieressä sijaitseva Valle del Jerten laakso on yksi Espanjan kauneimmista luontokohteista. Laaksossa on upeita vesiputouksia kuten Garganta de las Nogaledas sekä lukuisia luonnonaltaita. Kevät on parasta aikaa patikoida Valle del Jertessä ja erityisesti kirsikkapuun kukinnan aikaan laakso on kauneimmillaan. Kukinnalle on myös omistettu oma festivaali, joka jatkuu maaliskuun loppupuolelta huhtikuun alkuun asti. Kirsikkapuufestivaali on jaettu kolmeen eri osaan: kirsikkapuun heräämiseen, kukintaan ja juhlan päättävään terälehtien putoamiseen. Juhlan aikana lukuisat pikkukylät järjestävät erilaisia tapahtumia joissa juhlitaan alueen rikasta kulttuuria sekä menneen ajan ja tulevaisuuden ihmeitä.