Espanjan parhaat saarilomakohteet

Espanjan saaret lukeutuvat monen matkailijan suosikkikohteisiin ja jopa noin puolet Suomesta Espanjaan suuntautuvista matkoista tehdään Espanjassa sijaitseville saarille. Espanjan saarivalikoimasta löytyy niin supersuosittuja lomakohteita kuin autiompia, matkailijoille tuntemattomampia saaria. 

Esittelemme seuraavaksi kymmenen saarta, joista jokaisella on oma viehätyksensä ja erikoispiirteensä. Mikä seuraavista saarista voisi olla seuraava paikkasi lämpimän Espanjan auringon alla?

Mallorca, Baleaarien saaret

Mallorcan saari

Jo vuosikymmenien ajan eurooppalaiset ovat matkanneet Mallorcalle nauttimaan sen kristallinkirkkaista vesistä, upeista rantapoukamista ja taivaallisista paikallisherkuista. Mallorcan lomalla voi nauttia niin leppoisista rantapäivistä kuin myös aamun pikkutunneille kestävistä juhlista. Rantapoukamien lisäksi saarella on upeita luonnonpuistoja, historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä sekä sympaattisia pikkukyliä. 

El Hierro, Kanariansaaret

Tervetuloa Kanariansaarten villiin länteen! El Hierron saari sijaitsee Kanariansaarista kauimpana Afrikan mantereelta ja on ehkä siksikin saarista vihreriäin. El Hierrolla ei matkailijoita juurikaan näy, mutta se on erityisen suosittu sukeltajien keskuudessa sen loistavien veden alaisten kohteiden ansiosta. El Hierro on myös patkoitsijoiden mieleen, koska sen luonto on koskematonta ja kaunista. Unesco julisti El Hierron saaren maailman biosfäärialueeksi vuonna 2000.

Fuerteventura, Kanariansaaret

Fuerteventura, playa Cofete

Fuerteventuran saari tuo monelle mieleen pitkät hiekkarannat ja turkoosin meren. Tätä hiljaisempaa Kanariansaarta asuttavat pääasiassa vuohet, joita onpaikallisten mukaan enemmän kuin saarella asuvia ihmisiä. Fuerteventuran rantoja verrataan usein Karibian paratiisirantoihin ja saari on myös patikoitsijoiden sekä pyöräilijöiden suosiossa. Saarella on monta autiota rantaa, kuten yllä oleva Cofeten ranta saaren länsirannikolla.

Gran Canaria, Kanariansaaret

Amadores beach, Gran Canaria

Gran Canaria on kontrastien Kanariansaari. Eteläinen saarenpuolisko on rakennettu täyteen ruuhkaisia lomakohteita, kun taas pohjoispuolisko on säilynyt autenttisempana ja autiompana alueena matkailun vallattua saaren. 

Saarelta löytyy matkailijoiden valtaamien turistirantojen lisäksi autiompia luonnonrantoja kuten Playa Guigui. Rannikon karu maisema muuttuu saaren vuoristoiseen keskiosaan ajettaessa viheriäämmäksi mäntymetsäksi. Gran Canarian lomalaiset löytävät  paljon historiaa, kulttuuria ja aitoa kanarialaistunnelmaa. 

Ibiza, Baleaariensaaret

Ibiza - Eivissan kaupunki

Ibiza on niittänyt mainetta erityisesti Euroopan villeimpänä bilesaarena. Ibizalla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa matkailijoille kuin ympäri kellon jatkuvia juhlia. Ibizan paratiisimaiset merenpoukamat, turkoosi vesi ja luonto houkuttelevat matkailijoita saarelle vuosi toisensa jälkeen. Ibiza kuuluu myöskin Unescon maailmanperintökohteisiin sen ainutlaatuisen luonnon ja arvokkaan historiaperinnön ansiosta. 

La Gomera, Kanariansaaret

Alojera, La Gomera

La Gomeran tuntemattomamman Kanariansaaren voi erottaa helposti eteläisen Teneriffan lomakohteista kirkkaana päivänä. La Gomera on Kanariansaarista toiseksi pienin ja asukkaita on saarella vain hieman yli 20 000. La Gomera on erinomainen paikka todellisille luonnonystäville ja leppoisampaa lomaakohdetta kaipaaville matkailijoille. Saaren luonto on vihreää ja vuoristoista eikä naapurisaaret vallanneesta massaturismista ole La Gomeralla tietoakaan. La Gomeralla sijaitseva Garajonayn luonnonpuisto on erityisen arvokas ja puistossa on jopa miljoonia vuosia vanhoja puita. 

La Palma, Kanariansaaret

La Palman saarta kutsutaan myös La Isla Bonitaksi, eli kauniiksi saareksi. Upean luonnon lisäksi saarella sanotaan olevan maailman kirkkain tähtitaivas, joka selittää siellä sijaitsevan kansainvälisen observatorion. Sen hämmästyttävistä maisemista ja rikkaasta historiasta huolimatta La Palma ei houkuttele Teneriffan, Gran Canarian, Fuerteventuran ja Lanzaroten kaltaisia matkailijamääriä. 

Kun huomaa miten paljon La Palmalla on tarjottavaa matkailijoille, sen asema muiden Kanariansaarten varjossa jää täydeksi mysteeriksi. La Palma on monen kanarialaisen mielestä se täydellisin ja ainutlaatuisin kaikista seitsemästä Kanariansaaresta. 

Lanzarote, Kanariansaaret

Lanzarote - Playa de Pozo - Papagayo

Lanzarote on Kanariansaarten itäisin saari, josta on matkaa Afrikan rannikolle vain hieman yli 120 kilometriä. Myös Lanzarotella pääsee nauttimaan kuumaisista tulivuorimaisemista ja erityisesti Timanfayan luonnonpuistossa voi nauttia jännittävistä kuumaisemista. Karuista maisemista huolimatta Lanzaroteltakin löytyy sekä rauhallisia luonnonrantoja että turisteja kuhisevia lomakohteita.

Menorca, Baleaarien saaret

Menorca, Cala Tortuga

Jos kuitenkin Mallorca vaikuttaa sinusta liian vilkkaaalta, saatat haluta suunnata sen naapurisaarelle Menorcalle. Menorcalla saa myöskin nauttia hiljaisista rantapoukamista, joita on saarella enemmän kuin Mallorcalla ja Ibizalla yhteensä. Menorcan pienissä kalastajakylissä elämä on rauhallisempaa ja aidompaa kuin naapurisaarilla. 

Teneriffa, Kanariansaaret

Masca Village, Tenerife, Canary Islands, Spain

Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla on silläkin monet kasvot. Saaren karu ja aurinkoinen etelä houkuttelee auringonpalvojia ja viheriäämpi pohjoinen rauhallisempaa lomaa kaipaavia matkaajia. Monet vuokraavat huvilan Teneriffalta ja viettävät pidemmän loman nauttien saaren upeasta ilmastosta ja upeista nähtävyyksistä. Saaren kohokohta on sen upea Teiden tulivuori, joka on myös koko Espanjan korkein kohta. Teneriffa on Kanariansaarten lomaklassikko ja suomalaisten lempikohteita Espanjassa. 

Asunto Jáveassa

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • Yleinen uima-allas
 • Wi-fi
 • Lasten allas
 • Parveke
 • Patio
 • Autotalli
Nro: 59534 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 980 - 1 995/viikko € 140 - 285/yö Näytä tiedot

Asunto Benalmádenassa (Benalmadena Costa)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 2 kylpyhuonetta
 • 125 m²:n pinta-ala
 • 20 m² terassialue
 • 2000 neliömetrin puutarha
 • Yleinen uima-allas
 • Sisätilan uima-allas
 • Parveke
Nro: 43560 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 700 - 1 350/viikko € 120 - 193/yö Näytä tiedot

Asunto Las Palmas de Gran Canariassa (Las Canteras)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 1 kylpyhuone
 • 60 m²:n pinta-ala
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Hissi
 • Tv
 • Pesukone
Nro: 76051 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 625 - 1 691/viikko € 89 - 242/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.