Upean Empuriabravan loistavat rannat

Gironan maakunnassa sijaitseva Empuriabrava on yksi epätavallisimmista kaupungeista Pohjois-Espanjassa. Kaupunki rakennettiin aikoinaan valtavan suon päälle ja tänä päivänä siellä kiemurtelee yli 40 kilometriä pitkä kanaaliverkosto. Ei siis ihmekään että Empuriabravaa luonnehditaan usein Espanjan omaksi Venetsiaksi!
 
Kauniiden kanaalimaisemien, ökyjahtien ja merkkiliikkeiden täyttämässä Empuriabravassa tuoksahtaa raha. Eikä siinä kaikki. Kaupungin läheisyydestä löytyy valtava määrä upeita rantoja, jotka hurmaavat vaativammankin rantabongaajan. 
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Suomalaistenkin suosima Costa Brava on tunnettu upeista rannoistaan ja Empuriabrava sijaitsee rannikkoalueen kauneimmalla alueella, jossa rantojen kokoelma on vertaansa vailla. Jo pelkästään kaupungin edessä aukeaa yli 7 kilometriä pitkä, hienohiekkainen rantaviiva. Osa näistä rannoista kuuluu suojeltuun Aiguamolls de l'Empordàn luonnonpuistoon.  

Kaupungin pääranta Playa de Empuriabrava

Empuriabravan pääranta sijaitsee aivan kaupungin sataman vieressä ja kivenheiton päässä kaupungin kuuluisista kanaaleista. Sinilippu-ympäristösertifikaatin omaava Playa de Empuriabrava on 1,5 kilometriä pitkä ja 90 metriä leveä. Se ulottuu läheisen Muga-joen suulta aina seuraavalle, Playa Rubinan rannalle asti.

Ranta kuuluu suosikkeihimme myös sen vuoksi, että sinne on helppo saapua ja sen vedenlaatu ja palvelut ovat parhaimmasta päästä alueella. Sinilippu ei takaa ainoastaan rannan yleisen tason, vaan siihen on yhdistetty myös matkailuun liittyviä laatupisteytyksiä ja kansainvälisen standardoimisjärjestön ISO 14001-standardin ympäristökestäviä kehityskohtia. 
 
Epuriabravan ranta takaa siis tietynlaiset turvallisuus- ja mukavuusedellytykset. Rannalta löytyy päivystävät hengenpelastajat, vesiurheilujen harrastusmahdollisuuksia, lukuisia ravintoloita, kahviloita, sekä palveluita liikuntaesteisille. 
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Empuriabravan rannan tunnelma on rento ja keskeisen sijainnin vuoksi se on erityisesti kaupungissa lomailevien perheiden ahkerassa käytössä. Jos haluaa lähteä reippailemaan rantailun lomassa, voi kävellä rannan päästä päähän, jolloin saa ihailla samalla kauniita maisemia Cape de Creusille, rannan hiekkadyyneille ja ympäröivään l'Empordán luonnonpuistoon.

Playa de la Rubinan ranta


Empuriabravan kaupungin vieressä olevan Empordán luonnonpuiston edesssä aukeaa toinen upea ranta, Playa de la Rubina. Rubina on Empuriabravan päärantaa rauhallisempi ja täällä on mahdollista harrastaa myös leijasurfausta. Playa de la Rubinalla myös koirien uittaminen on sallittua. 

Playa de la Rubina on jopa 1,8 kilometriä pitkä ja sen varrelta löytyy paljon erilaisia palveluita ja vesiurheilulajien harrastusmahdollisuuksia. Ranta on myös lenkkeilijöiden ja muiden ulkoilijoiden suosiossa, jotka lähtevät rannan kautta kävelylle luonnonpuistoon. Rubinan toinen pää on lähellä Empuriabravan kanaaliverkoston suuta, johon voi pysähtyä ihailemaan kaupunkiin lipuvia veneitä. 

Playa de la Rubinan eteläpuolella toimii Empuriabravan purjehduskoulu, Escuela Municipal de la Vela Empuriabrava. Täällä on vasta-alkajienkin mahdollisuus tutustua veneilyn saloihin ja kokea purjehduksen ihanuuden ammattilaisten seurassa.
 
Rannan pohjoispuolella pääsee parhaiten ihailemaan l'Empordàn luonnonpuiston kauniita lentohiekkakinoksia. Nämä dyynit ovat elintärkeitä rannan ekosystemmille, niiden olemassaolo takaa rannan kasviston ja eläimistön selviytymisen alueella. Vaikka maasto rannalla on karua ja kuivaa, löytyy sieltä eriaisia kosteikkoja, lammikoita ja painanteita. 
 
Playa de la Rubinalta löytyy lukuisia rantabaareja joissa voi istahtaa nauttimaan maittavan lounaan tai virkistävän juoman. Rannalta löytyy myös yleiset suihku- ja wc-tilat ja muita yleisiä palveluita. 

Playa Can Comesin ranta

Empuriabravan syrjäinen Playa Can Comesin ranta sopii niille, jotka etsivät salaista pakopaikkaa keskustan vilinästä. Ranta sijaitsee viheriäiden luontomaisemien suojassa, vaikeakulkuisemmassa maastossa.
 
Can Comes on syrjäisen sijaintinsa ansiosta todellinen rauhan tyyssija, jonka vuoksi se on varsinkin paikallisten ehdoton ykkönen alueen rantojen joukossa. Osa Empuriabravan loma-asunnoista sijaitsee juuri Playa Can Comesin läheisyydessä, mutta usein se silti jää matkailijoilta huomaamatta. 

 
Playa Can Comes sijaitsee l'Empordàn luonnonpuiston sydämessä, Muga- ja Fluviá-joen välimaastossa. Ranta on jopa 4 kilometriä pitkä, jonka vuoksi se pysyy verrattain rauhallisena ympäri vuoden. 
 
Can Comes on 100-prosenttisesti luonnonranta, eikä sen varrella näe korkeita asuintaloja eikä hotelleja. Ranta on myös lintubongaajien suosiossa, jotka saapuvat tänne ihailemaan luonnonpuiston siivekkäitä asukkeja.  
 
Empuriabrava, Costa Brava 
Can Comesin turmeltumattomalla rannalla saa upottaa varpaansa pehmeään hiekkaan ja nauttia jatkuvista aalloista. Ajoittain rannalla näkee myös leijalautailijoita ja surffareita, jotka ilahduttavat rannan ihmisiä taidonnäytteillään. Can Comesin sijainti luonnonpuistossa tarkoittaa myös sitä, ettei rannalla ole minkäänlaisia palveluita. Mukaan siis omat eväät sekä roskapussi!
 
Jos innostuit kokemaan Empuriabravan viehätyksen, voit aloittaa loman suunnittelun katsastamalla upeat loma-asuntomme Gironan maakunnassa. Tämä osa Kataloniaa on erityisen rikas niin rantojen, nähtävyyksien kuin gastronomisten elämystenkin osalta!

Empuriabravan rantojen kartta