Perheloman aktiviteetit Empuriabravassa

Loma lasten kanssa onnistuu parhaiten kohteessa, jossa perheen pienimmille löytyy tarpeeksi hauskoja aktiviteetteja ja sopivia hiekkarantoja. Costa Bravalla sijaitseva Empuriabrava on loistokohde koko perheelle, sillä kaupungista löytyy kaikkea mahdollista kaikenikäisille lomalaisille. 

Loma lasten kanssa Espanjassa

Katsasta Empuriabravan parhaimmat aktiviteetit, jotta myös pieni matkalaisesi voisi kokea ikimuistoisia elämyksiä Espanjan matkalla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Tuulitunnelilentoa Empuriabravassa

Kolme vuotta sitten Empuriabravaan rakennettiin tuulitunneli Windoor Realfly Castelló de Empúriesin alueelle, jossa pääsi kokemaan lentämisen ja vapaapudotuksen huumaa. Tunnelissa kulkee neljän turbiinin tuottama valtava ilmavirtaus, joka pitää kaikenikäiset ilmassa pidemmänkin aikaa. Tuulitunnelilento on täysin turvallinen aktiviteetti, joten jopa 4-vuotiaat pääsevät toteuttamaan unelmansa lentämisestä. 

Windoor realfly, Costa Brava

Tuulitunnelissa kulkevan ilmavirran maksiminopeus on 300 kilometriä tunnissa, joka nostaa rahvaammankin kokoisen pilotin ilmaan. Windoor Realflyn lisäksi Empuriabravassa on päässyt jo vuosia laskuvarjoliitämään ja -hyppäämään, mutta näihin aktiviteetteihin vaaditaan jo enemmän kokemusta. 

Ensikertalaisilta lento maksaa 49 euroa, johon kuuluu kaksi lentoa. Turbiinien syöksemä ilmavirta nostaa ihmiset jopa 10 metrin korkeuteen. Osallistujille puetaan päälle lentopuku ja kypärä, jonka käyttö on pakollista. Paikalla on aina kouluttaja, joka pitää huolen että turvallisuusmääräyksiä noudatetaan. 

Korkeuksissa avautuu upea näköala Empuriabravan edessä olevalle Ruusujen lahdelle. Hintaan sisältyy muistitikku, johon tallennetaan lennon parhaimmat hetket valokuvina ja videopätkinä. 

Tämä riskitön aktiviteetti sopii koko perheelle ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea jotain aivan erilaista.

Laskuvarjohyppyjä Aerodromella

Tuulitunnelin jälkeen lapset tahtovat varmasti nähdä miten ammattilaskuvarjohyppääjät sukeltavat taivaan läpi. Aerodrome on Empuriabravan laskuvarjohyppääjien 30 vuotta sitten perustettu kerho ja se on myös suurin seura koko Costa Bravalla. Vuosittain seura toteuttaa jopa 6000 lentoa ja yli 130 000 laskuvarjohyppyä.

Aerodromen alueelle ei ole pääsymaksua ja lapset pääsevät ihailemaan nousevia lentokoneita ja maahan putoavia liitäjiä läheltä. Hauskoista nähtävyyksistä nauttiminen ei tarvitse aina olla kallista

Nousuvarjolentoa Espanjassa

Laskuvarjohyppy ei luonnollisesti sovi aivan perheen pienimmille, mutta aikuiset pääsevät nauttimaan lennon tarjoamista upeista maisemista ja adrenaliinipiikistä Empuriabravassa. Mukana on aina ammattiopettaja, joka varmistaa hypyn ongelmattoman ja turvallisen sujumisen. Opettaja myös hyppää osallistujan mukana sekä avaa laskuvarjon, joten mukana liitäjällä ei ole huolen häivää ammattilaisen huolehtiessa kaikesta. 

Laskuvarjohyppyy tapahtuu lentokoneesta 4000 metrin korkeudessa. Minuutin vapaapudotuksen jälkeen laskuvarjo avataan, jonka jälkeen voi rauhallisemmin nauttia upeasta Cabo de Creusin luonnonpuiston, meren ja Empuriabravan maisemista. 

Osa Empuriabravan loma-asunnoista sijaitsee juuri Aerodromen lähellä, jolloin pääsee nauttimaan näistä yläilmojen vapaahypyistä omalta terassilta käsin. 

Kaunista silmänruokaa perhospuistossa

Perhospuisto Costa Bravalla 

Empuriabravan perhospuisto tarjoaa kaunista silmänruokaa ja rentouttavan vierailun perhosten maailmaan koko perheelle. Kun astuu puiston ovista sisään, tuntee heti kasvoillaan +28 asteen trooppisen ilmaston lempeän tuulahduksen. Empuriabravan 1000 neliömetrin perhospuistossa liihottelee satoja perhosia ja siellä tapaa myös papukaijoja, liskoja ja muita eläimiä.  

Puiston perhosten värimaailma saa vierailijat lumoutumaan. Puistossa on lukuisia informaatiokylttejä, jotka kertovat lähemmin siellä asuvista perhoslajeista. Esimerkiksi monelle tulee yllätyksenä, että perhosten makuaisti sijaitsee niiden jaloissa. Perhosten lisäksi puistossa liihottelee valtava määrä kauniita, värikkäitä lintulajeja. 

Empuriabravan perhospuistossa vallitsee sademetsämäinen tunnelma neonvihreine kasveineen ja vesiputouksineen. Puiston eläimet ovat tottuneita ihmisiin, joten vierailijoilla on mahdollisuus saada upeita kuvia perhosten ja puiston muiden eläinten kanssa. 

Empuriabravan puisto on avoinna huhti-marraskuussa. Suosittelemme vierailemaan siellä kesäaikaan, jolloin päivät ovat kirkkaampia ja perhoset lentelevät aktiivisemmin. 

Aquabravan vesipuisto

Aquabravan vesipuisto, Costa Brava

Kuumana kesäpäivänä mikään ei virkistä niin hyvin kuin vauhdikas päivä vesipuistossa. Empuriabravan lähellä sijaitsevasta Rosesin lomakohteesta löytyy vesipedon unelmamesta: Aquabravan vesipuisto. 

Aquabravassa on huimaavat 19 vempainta ja vekotinta, joissa voi nauttia veden ja vauhdin huumasta koko päivän. Puistosta löytyy vauhdikkaita liukuja ja rentouttavia uima-altaita moneen makuun. Tämän kesän hitti tulee varmasti olemaan Cobra, suljettu tuubiliukumäki jossa vauhti kasvaa päätähuimaaviin lukemiin!

Aquabravan vesipuisto, Costa Brava

Pienemmille lapsille löytyy puistosta 11 turvallista liukua sekä pieni aaltoallas, jossa voi telmiä lempeissä aalloissa. Puistossa on myös jännittävä merirosvolaiva, josta pienet vesipedot eivät näytä saavan tarpeeksi. 

Aquabravan sisäänpääsymaksu määräytyy pituuden ja päivän kellonajan mukaan. Lippujen hinnat vaihtelevat 16-30 euroon per henkilö, mutta alle 80 cm pitkät lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi. 

Lisää tietoa Aquabravasta ja sisäänpääsylipuista löytyy vesipuiston kotisivuilta.

Veneretki Empuriabravan kanaaleilla

Empuriabravassa kuka vain voi vuokrata veneen ilman merenkulkulupaa. Lapset voivat päivän ajan leikkiä laivan kapteenia seilaten Empuriabravan kauniita kanaaleja pitkin. 

Avenida Joan Carlesilla sijaitseva Canals I Mar on yksi kaupungissa toimivista veneenvuokrausyrityksistä. Veneen voi vuokrata heiltä alkaen 40 euroa per tunti ja veneen voi valita heidän laajasta valikoimastaan. Yrityksen työntekijät opastavat vuokraajia veneiden kanssa, jotta matka taittuisi mahdollisimman turvallisesti. 

Empuriabravan kanaalit, Costa Brava

Veneretki Empuriabravan kanaaleilla on myös loistava tapa tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin. Kaupungin kanaaliverkosto on jopa 24 kilometriä pitkä, joten yksi tunti ei välttämättä riitä perusteellisen tutkimusretken toteuttamiseen!

Mini Golfia Empuriabravassa

Mini golfia Empuriabravassa 

Empuriabravan keskustassa sijaitseva Minigolf Carmansó antaa koko perheelle mahdollisuuden harjoituttaa golfaajan taitoja. Carmansón 18-reikäinen rata on avattu yleisölle jo vuonna 1983 ja tänä päivänä se kuuluu kaupungin suosituimpiin perheaktiviteetteihin. 

Empuriabravan minigolf-rata aukeaa aamuisin klo 10 ja radan vieressä on ilmainen pysäköintialue. Ratamaksu on ainoastaan 5 euroa per henkilö

Platja d´Empuriabravan rannan "puhallettava" vesipuisto

Vesipuisto Empuriabravassa

Empuriabravan kaunis pääranta löytyy aivan kaupungin sisäänkäynnin vierestä. Lapsien iloksi rannalla on myös hauska "puhallettava" vesipuisto-seikkailurata. Ilmatäytteisessä radassa on erilaisia esteitä ja liukuja, trampoliineja ja pomppulinnoja, joissa lasten on mukava telmiä koko päivä. Seikkailuradan omistaa Aquamar Cemm ja pääsymaksu on 6 euroa tunnilta ja kokopäivälippu maksaa 25 euroa. 

Empuriabrava kuuluu Gironan maakunnan upeimpiin rannikkokaupunkeihin ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta matkaajien keskuudessa. Katsasta mukavat loma-asuntomme Gironan maakunnassa ja aloita ikimuistoisen loman suunnittelu heti.