Empuriabrava - Espanjan oma Venetsia

Costa Bravalla sijaitseva Empuriabravan luksuslomakohde kuuluu Espanjan itäisimmässä nurkassa sijaitsevan Castello d'Empúries-Empuriabravan kuntaan. Alue on kuuluisa keskiajan kulttuurihistoriaperinnöstään, viehättävistä kylistään ja kuvankauniista rannoistaan.

Empuriabravaa kutsutaan usein Espanjan Venetsiaksi, sillä kaupungissa on yli 25 kilometriä pitkä kanaaliverkosto, jonka vuoksi kaupunki on myös koko Euroopan suurin asutettu satama-alue.

Empuriabravan loma-asuntojen terasseilla voi nauttia illasta katsellen ohi lipuvia veneitä ja monissa on jopa oma pieni laituri. Kaiken tämän lisäksi kaupungista löytyy tehtävää ja nähtävää jokaiseen makuun. Esittelemme tässä artikkelissa Empuriabravan parhaimmat nähtävyydet ja aktiviteetit, jotta lomastasi tässä upeassa kaupungissa tulisi täydellinen kokemus. 

Veneretki Empuriabravan kanaaleilla

Empuriabravasta löytyy valtava, yli 25 kilometriä pitkä kanaaliverkosto, joka muistuttaa hämäävästi Venetsiaa. Kaupunki rakennettiin 1960-luvun lopulla valtavan suomaan päälle paikallisten asukkaiden luoman vision mukaisesti. Alueelle alkoi nopeasti nousta hulppeita huviloita, joissa oli kaikissa oma venelaituri ja kanaalinäköala. Joka vuosi Empuriabrava vastaanottaa yli 80 000 vierailijaa, jotka haluavat nauttia tämän upean kaupungin nähtävyyksistä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. 

Empuriabrava, Costa Brava

Empuriabravan kanaaliverkosto ja asuinalue on yhteensä jopa 500 hehtaarin kokoinen. Matkailijoilla on mahdollisuus vuokrata kaupungista vene ja lähteä perusteelliselle tutustumiskierrokselle vaikka koko perheen voimin. 

Empuriabravan sataman läheinen alue on erityisesti matkailijoiden suosiossa. Sataman edessä sijaitsee kaksi Sinilippu-ympäristömerkin omaavaa rantaa, Playa de la Rubina ja Playa de la Empuriabrava. Tämän lisäksi Empuriabravan ympäristöstä löytyy upeita luontomaisemia, kuten Cabo de Creusin luonnonpuisto ja Aiguamolls de l'Empordàn vesistöalue

Vierailu Aiguamolls de l’Empordàn järvillä

Espanjassa järjestetään tänäkin vuonna valtava määrä hauskoja tapahtumia, joista osa järjestetään juuri Kataloniassa. Jos jatkuva juhlinta kuitenkin vie voimat, voi Empuriabravassa lähteä luonnon helmaan virkistäytymään. Kaupungin lähellä sijaitseva Aiguamolls de l'Empordà on yksi Katalonian maakunnan tärkeimmistä vesistöalueista. Alue julistettiin suojelluksi luonnonpuistoksi vuonna 1986. 

Puisto on avoinna ympäri vuoden ja se on luonnonystävien lisäksi lapsiperheiden suosiossa. Puistossa on laaja polkuverkosto ja sen tiet ovat hyvin viitoitetut. Puistossa tapaa yli 300 lintulajia, kuten pöllöjä, merimetsoja, mustarastaita ja harmaahaikaroita. 

Aiguamolls de l’Empordà

Kun vierailee puistossa, kannattaa aina pysytellä viitoiteuilla poluilla. Alueen ekosysteemi on hauras ja on tärkeää että ihmisten vierailu ei jätä mitään jälkiä puistoon. Lintubongaajia varten on puistoon rakennettu lukuisia näköalatorneja, joista voi tarkastella lähialueita kiikarein. 

Kun saapuu Aiguamolls de l'Empordàan, kannattaa ensitöikseen käydä hakemassa kartta puiston infopisteestä (Cortalet). Kartasta näkee puiston eri tasoiset ja pituiset reitit sekä muutamia erikoisia luontonähtävyyksiä reittien varrella. 

Camino Natural de Rio Mugan reitti pyöräillen

Empuriabrava, Costa Brava

Camino Natural de Rio Mugan 40 kilometriä pitkä reitti kulkee Muga-joen vieressä ja matka taittuu loistavasti vaikka pyöräillen. Reitti alkaa Empuriabravan rannalta ja kulkee kauniiden luontomaisemien läpi, kuten edellä mainitun Aiguamolls de l'Empordàn puiston kautta, päättyen pieneen Sant Llorenç de la Murgan kylään. 

Camino Natural de Rio Mugan reitti on loistava tapa tutustua Empuriabravan ainutlaatuiseen luontoon. Pyörän voi vuokrata kohtuuhintaan Requesensin kadulla sijaitsevista Ampuria Carista tai Bike Shopista. Pyörien vuokrahinnat ovat noin 12 euroa/päivä. 

Keskiaikainen Tierra de Trovadoresin juhla

Festival Medieval Tierra de Trovadores, Castelló d'Empúries

Tierra de Trovadores on yksi alueen symbolisimmista festivaaleista. Juhla herättää Empuriabravassa henkiin alueen keskiaikaisen pääkaupungin Vila Castilionen. Festivaalin aikana kaupungissa järjestetään keskiaikaisia kilpailuja, musiikkiesityksiä ja hauskat keskiaikamarkkinat. Juhlan aikana osallistujat pääsevät myös maistelemaan keskiajan reseptien mukaan valmistettuja herkkuja. 

Festival Medieval Tierra de Trovadores, Castelló d'Empúries

Tänä vuonna Festival Medieval Tierra de Trovadoresin juhla järjestetään 8.-10. syyskuuta, jolloin samalla juhlitaan arvostetun Sant Domènec de Castelló D'Empuriesin luostarin 700-vuotisjuhlaa. Luvassa on siis todella huolellisesti valmisteltu perinnejuhla, josta ei hauskuutta ja mielikuvitusta puutu!

Katalonian goottilaisen arkkitehtuurin helmet

Espanjassa erilaiset uskonnolliset tapahtumat tuovat maahan valtavan määrän matkailijoita. Varsinkin pääsiäisen aikaan järjestetään loistavia tapahtumia lähes jokaisessa maan kaupungissa ja kylässä.

Empuriabravan vanhemmassa kaupunginosassa sijaitsevassa Plaça Mossèn Cinto Verdaguerin aukiolla sijaitsee alueen uskonnollisesti tärkein rakenns, Basilica of Santa Maria de Castellón kirkko. Rakennus on yksi goottilaisen arkkitehtuurin loistavampia esimerkkejä koko Katalonian alueella. Sen rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla ja tämä salaperäinen kirkko on tänä päivänä yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä

Kirkkoa usein luullaan katedraaliksi, mutta se on todellisuudessa basilika. Kirkkoa on laajennettu vuosisatojen aikana ja sen marmoriset seinät saatiin valmiiksi vasta 1400-luvulla. 

Kun vierailee kirkolla, kannattaa samalla käydä tutustumassa seurakunnan museoon. Museosta löytyy arkeologisesti arvokkaita esineitä ja kirjoituksia, jotka antavat loistavan katsauksen kirkon ja seurakunnan värikkääseen historiaan. 

Muita nähtävyyksiä Empuriabravassa

San Pere de Rodes, Costa Brava

Historiallisesti arvokas perintökohde La Gran Casa

  • Empuriabravan alueen toinen tärkeimmistä arkeologisista nähtävyyksistä on kaunis La Gran Casa, joka sijaitsee Portal Noun alueella. Jalosukuiset perheet asuttivat rakennusta aikoinaan ja se on yksi parhaimmin säilyneistä 1300- ja 1400-luvun goottilaisen tyylikauden esimerkeistä. 

La Torre Carlinan linna

  • La Torre Carlinan linnake Carrer Calcinersillä on myös suosittu nähtävyys, joka kiinnostaa erityisesti lapsiperheitä. Linnake rakennettiin aikoinaan suojelemaan aluetta ulkopuolisilta hyökkäyksiltä ja se nousi kaiken kansan huulille Fogo de Castellón hyökkäyksen jälkeen vuonna 1874.

Keskiaikainen Pont Vellin silta

  • Lähellä Santa Maria de Castellón kirkkoa sijaitsee keskiaikainen Pont Vellin silta. Silta rakennettiin 1300-luvulla ja sitä kutsuttiin aikaisemmin Ponte Novaksi. Silta oli hyvin tärkeä kulkuväylä alueelle ja sitä on jouduttu vuosisatojen saatossa korjaamaan lukuisia kertoja. 

Empuriabrava on todellinen luksuslomakohde, jonka ympäristöstä löytyy lukuisia historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja koko perheelle. Kilometrien kanaalien kaupunki sijaitsee myös loistavalla paikalla keskellä kauneinta Costa Bravaa, josta on helppo lähteä tutkimaan lähialueen muita kaupunkeja ja kyliä. Gironan loma-asunnot sijaitsevat rannikon parhaimmissa kohteissa ja paikalle pääsee ketterästi Gironan lentoaseman kautta. Tervetuloa upealle Costa Bravalle!