Denian rannat

Kultaisena hohtavat rannat sekä hämmentävän turkoosi vesi houkuttelevat suosittuun Denian lomakohteeseen valtavan määrän auringonpalvojia vuosi toisensa jälkeen. Costa Blancalla sijaitsevan Denian edessä avautuu 15 kilometriä kaunista rantaviivaa joka jakautuu kahteen eri pääalueeseen. Las Rotas sijaitsee kaupungin keskustasta etelään ja Las Marinas taas löytyy sen pohjoisosasta. 

Video Denian rannoista

Perheet suosivat enemmän Las Marinasin alueella sijaitsevia rantoja, joiden edestä löytyy lapsille viihdyttäviä leikkikenttiä. Snorklaajat ja sukellusta harrastavat taas suuntaavat mielummin Las Rotasiin, jonka pienet poukamat ja kivikkoisemmat rannat tarjoavat heille enemmän nähtävää. 

Denia tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden lähteä bongaamaan delfiinejä ja ryhävalaita. Juuri Deniassa on tunnetusti parhaimmat mahdollisuudet päästä seuraamaan näiden kiehtovien nisäkkäiden temmellystä kirkkaassa vedessä. Erityisesti rauhoitettu Cabo de San Antonion merensuojelualue on suosittu delfiinien ja valaiden bongauspaikka. 

Las Rotasin ranta, Denia

Denian rantojen valikoima on hyvin monipuolinen ja kaikkea löytyy niin turvallisempaa rantaa kaipaaville lapsiperheille kuin rauhaa ja hiljaisuutta kaipaaville auringonpalvojille. Tämä rento rantakaupunki on monen eurooppalaisen vakiolomakohde Espanjassa ja Denian lomahuviloista moni sijaitsee näiden upeiden rantojen edessä. Mikä sen mukavempaa kuin asella portaat alas suoraan rannalle?

Las Rotasin alue

Las Rotasin ranta, Denia

Las Rotas on Denian kaunein alue aivan lähellä rantaa. Alueelta löytyy tasokkaita merenrantaravintoloita, joissa voi nauttia herkullisia merenantimia upeassa miljöössä. Las Rotasiin voi lähteä vaikka iltakävelylle ja täältä löytyvät kaupungin rauhallisemmat ja yksityisemmät merenrantapoukamat. 

Las Rotasin valokuvauksellisen kauniit poukamat tarjoavat rauhallisemman miljöön suojassa katseilta. Rantojen kivikkoisten alueiden lumoava vedenalainen maailma on snorklaajien mieleen ja rento ilmapiiri houkuttelee rannoille myös nudisteja. 

La Calan poukama

La Calan poukama, Denia

La Cala on kaunis poukama aivan Cabo de San Antonion niemenkärjen vieressä, Denian ja Javean rajalla. La Cala on yksi suosituimmista snorklausrannoista Deniassa ja kokeneemmatkin sukeltajat usein kehuvat rannan vedenalaista maailmaa lumoavaksi. 

La Calalle pääsee ajamalla Barranc del Monyon tietä kohti Les Arenetesia, joka on toinen pieni poukama aivan La Calan vieressä. Kun saapuu tien vieressä sijaitsevalle näköalapaikalle, täytyy vielä laskeutua polkua ja portaita pitkin alas rannalle. La Calalla viihtyvät myös nudistit. 

Cala El Trampolín poukama

Trampolin ranta, Denia, Alicante

Las Rotasin alueella sijaitsee myös monen lomailijan ja snorklaajan suosikkipoukama, El Trampolí. Rannalle saavutaan myös nauttimaan kuuluisan Pegoli & Heliosin ravintolan kalaherkuista. 

Myös Trampolílla pääsee nauttimaan Costa Blancan kauneimmasta vedenalaisesta maailmasta. Trampolí sijaitsee rauhoitetulla luonnonsuojelualueella ja sukeltajille myönnetään vain rajoitettu määrä lupia vuodessa. Lisää tietoa löytyy Denian matkailutoimiston kotisivuilta

La Marineta Cassiana

Playa La Marineta Cassianan ranta, Denia

Lähellä Denian keskustaa ja kaupungin satamaa sijaitsee yksi urbaanimmista rannoista, Marineta Cassiana. Alue on suosittu illanviettopaikka ja rannan lähellä on lukuisia trendikkäitä ravintoloita ja kahviloita. 

Marineta Cassianan ranta saattaa ruuhkautua kesän kiireisimpinä lomakuukausina. Se on suosittu uimaranta ja täällä voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Rannalla voi viettää aikaa ihaillen satamaan lipuvia jahteja ja aalloilla taiteilevia surffareita. 

Playa La Marineta Cassianan ranta, Denia

Marineta Cassiana on turvallinen ranta, jolla liehuu arvostettu sinilippu-ympäristömerkki. Kesäaikaan palveluihin kuuluvat päivystävät hengenpelastajat ja rannalla on myös yleiset wc- ja suihkutilat sekä aurinkovarjojen ja -tuolien vuokrauspisteitä. 

Jos Marineta Cassianalla on ruuhkaa, voi suunnata sen vieressä olevalle pienemmälle rannalle. Ranta ei ole ehkä yhtä siisti, mutta tunnelma on naapurirantaa huomattavasti rauhallisempi. 

Las Marinasin alue

Playa el Rasetin ranta, Denia

Ptkät, silmänkantamattomiin jatkuvat rannat ovat tehneet Deniasta yhden lapsiperheiden suosikkikohteista Espanjassa. Lapset pääsevät nauttimaan ikimuistoisista rantapäivistä hiekkalinnoja rakennellen ja vedessä telmien. 

Kun suuntaa pohjoiseen Denian satamasta saapuu Las Marinasin alueelle, joka on kaupungin suosituinta matkailija-aluetta. Ensimmäisenä vastaan tulee puuterihiekkainen, pieni Punta del Rasetin ranta. Sitä seuraavat Les Marinesin, Les Bovetsin, Els Molinsin, Playa Almadravan ja Les Devesesin rannat. joille kaikille on myönnetty sinilippu-ympäristömerkki. Alueella on leikkikenttiä, suihkut, päivystäviä hengenpelastajia kesäaikaan sekä ulkoilmakuntosali ja lukuisia rantabaareja. Rannan vieressä on tasokkaita ravintoloita, jotka tarjoilevat kaikkea pizzasta paikallisiin kalaherkkuihin ja paellaan. 

Les Bovetesin ranta

Playa Les Bovetesin ranta, Denia

Les Bovetes on sekin perheiden suosikkiranta Las Marinasin alueella. Ranta on mukavan lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa runsaasti tilaa lasten leikeille. Les Bovetesin rantapäivään voi yhdistää vierailun Denian upeaan linnaan. 

Myös Les Bovetes on palkittu sinilippu-ympäristömerkillä sen tasokkaiden palvelujen ja siisteyden ansiosta. Rannalla tapaa myös surffareita ja leijalautailijoita, jotka saapuvat rannalle usein vasta illansuussa. 

Myös Les Bovetesissa on aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteet, yleiset suihkut sekä valtava määrä monipuolisia ravintoloita aivan rannan vieressä kulkevan tien vieressä. 

Els Molinsin ranta

Playa Els Molinsin ranta, Denia

Les Bovetesin käydessä ruuhkaisaksi voi suunnata pohjoispuolella sijaitsevalle, rauhallisemmalle Els Molinsin rannalle. Surffaajat suosivat myös tätä rantaa, joka tarjoaa parhaimmat aallot myöhemmin iltapäivällä ja auringonlaskun aikaan. 

Playa l’Almadravan ranta

Playa Almadravan ranta, Denia

Leija -ja purjelautailijat suosivat myös l’Almadravan rannan upeita aaltoja Els Pobletissa. Kultainen hiekka, matala ranta ja upeat maisemat merelle ja lähialueille houkuttelevat rannalle myös uimareita ja auringonpalvojia. 

L’Almadrava on Denian yksi suosituin ranta erilaisten vesiurheilulajien harrastamiselle. Pääasiassa täällä tapaa surffareiden lisäksi purjehtijoita, melojia, kalastajia ja vesijetillä hurjastelevia lomalaisia. 

Les Devesesin ranta

Denia, Playa Les Devesesin ranta

Denian pohjoisimmalla alueella sijaitsee upea, yli neljä kilometriä pitkä Les Deveses.

Kesäkuukausina myös täällä parveilee suffareita ja purjelautailijoita, joiden taidonnäytteitä on mukava seurata rannalta käsin. Mikäli taiteilu laudan päällä ei itseltä suju, voi vaihtoehtoisesti lähteä vaikka tutkimaan rannan kaunista vedenalaista maailmaa snorklaten. 

Ruokailu Denian rannoilla

Restaurante El Pegolin ravintola, Las Rotas, Denia

Denian yli 300 ravintolaa tarjoavat mukavan valikoiman erilaisia ruokailumahdollisuuksia moneen makuun. Mukana on niin edullisempia tapas-ravintoloita ja tasokkaampia gourmet-paikkoja, kuten kolmen Michelin-tähden omaava Quique Dacosta. 

Jos suuntaa Las Marinasin alueen rannoille, kannattaa ruokapaikkaa etsiä alueen pääkadun Les Marinesin varrelta. Alueella on loistavia paella- ja kalaravintoloita sekä kiinalaisia, italialaisia, saksalaisia ja intialaisia ruokapaikkoja. 

Paella

Suurin osa ravintoloista tarjoilee suosittua menu del díaa, eli päivän lounasta. Yleensä kolmen ruokalajin setti juomineen maksaa noin kymmenen euroa. 

Mikäli haluaa nauttia kaupungin parhaimpia kala- ja äyriäisherkkuja kauniissa miljöössä, kannattaa suunnata Denian satamaan ja Las Rotasin ranta-alueelle. 

Liikkuminen Deniassa

Paikallinen linja-auto Denibus kulkee Las Rotasista kaupungin keskustaan ja Las Marinasin pääkatua pitkin. Kesäaikaan busseja kulkee joka 20. minuutti (klo 7 - 23.30) mutta talvikaudella ne kulkevat harvemmin.  

Linja-auto Las Rotasiin kulkee tunnin välein ympäri vuoden, mutta ainoastaan kello 21 asti. Muussa tapauksessa täytyy kulkea autolla tai taksilla. 

Rantojen läheisyydessä on runsaasti pysäköintitilaa, mutta siitä huolimatta ne täyttyvät nopeasti kesäaikaan. Sataman lähellä on myös suurempi pysäköintialue, jolta voi nopeasti kävellä Las Marinasin läheisimmille rannoille. 

Kartta Denian rannoista