Costa del Solin parhaat rannat

Aurinkorannikko eli Costa del Sol on yksi Espanjan tunnetuimmista loma-alueista joka vastaanottaa miljoonia kansainvälisiä matkustajia vuosittain. Tosin ei ole ihme että juuri tämä pala eteläistä Espanjaa on saavuttanut niin suuren suosion, sillä Aurinkorannikolla nautitaan jopa 325 aurinkoisesta päivästä vuosittain. Costa del Sol on siten loistava lomakohde ympärivuotiseen matkailuun.

Nerjan ranta, Costa del Sol

Loistavan gastronomian lisäksi Costa del Solin vetovoima piilee sen häikäisevän upeissa rannoissa. Sen 161 kilometriä pitkä rantaviiva pitää sisällään jopa 125 kaunista rantaa. Valinnan paljous tosin aiheuttaa matkaajien lomasuunnittelussa päänvaivaa, sillä hurmaavia lomakohteita löytyy täällä pilvin pimein. 

Olemme koonneet yhteen listan Costa del Solin parhaimmista rannoista, jotta matkailijat voivat vaivattomasti singahtaa paratiisirannalta toiselle ilman suurempia suunnitteluja. Listaltamme löytyy villien juhlien bilerantoja sekä rauhallisia paratiisirantoja lapsiperheiden mieleen. Eteläinen Espanja on vaihtoehtoja täynnä!

Playa de Burrianan ranta, Nerja

Aloitamme Costa del Solin rantaoppaamme yhdellä tunnetuimmista rannoista koko rannikolla. Nerjassa sijaitseva Burrianan ranta on upea ilmestys lähellä kaupungin keskustaa. Rannalla on lukuisia chiringuitos-rantabaareja, jotka tarjoilevat kaupungin parhaimpia herkkuja auringossa nautiskeleville lomalaisille.

Burriana on 800 metriä pitkä ja se löytyy Calle Filipinasin kadun vierestä. Promenadilla on lukuisia kauppoja ja ravintoloita ja rannalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat sekä aurinkotuolien, vesijettien ja kajakkien vuokrauspisteet.  

Nerja - Playa de Burrianan ranta, Costa del Sol

Melonta on yksi Burrianan rannan suosituimmista aktiviteeteista, joka tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua myös lähellä sijaitseviin poukamiin, kuten Maron rantaan (listallamme seuraavana).

Aktiviteettien lomassa on mukava tankata voimia nauttimalla maittavan lounaan. Ravintola Ayo on varmasti rannan tunnetuin ja annokset ovat kohtuuhintaisia ja herkullisia. Nerja on todellinen herkkusuun paratiisi, tästä verrattain pienestä kaupungista löytyy yli 300 ravintolaa. Valinnan varaa siis riittää! 

Paellaa Burrianan rannalla, Nerjassa

Burriana sijaitsee kukkulan juurella, jonne täytyy laskeutua jyrkähköjä portaita pitkin. Alas rannalle on mukavampi kävellä kuin takaisin ylös, jolloin tarvitaan enemmän ponnisteluja. 

Mikäli kaipaat lomaideoita, katsasta loma-asuntomme lähellä Burrianan rantaa.

Playa Malapesquera / Playa Torrebermejan ranta, Benalmadena

Playa Malapesquera (kutsutaan myös nimellä Playa Torrebermeja) on yksi Benalmadenan suosituimmista rannoista. Ranta on palkittu vuosi toisensa jälkeen sinilippu-ympäristömerkillä sen palveluiden ja pettämättömän laadun ansiosta. Rannan keskeinen sijainti sekä kauniit viheralueet houkuttelevat rannalle valtavasti niin paikallisia kuin matkailijoitakin, erityisesti kesäaikaan. Rannan tarjoamat varjoisat alueet ovat monen mieleen, varsinkin kesän kuumimpina päivinä. 

Playa de Torrebermejan ranta, Costa del Sol, Benalmadena

Malapesquera on noin 700 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Ranta on suosittu niin perheiden kuin nuorempienkin auringonpalvojien keskuudessa. Rannalla on lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia, kuten lentopallo- ja jalkapallokenttiä. Läheisestä Puerto Marinan satamasta voi lähteä vaikka delfiinien bongausretkelle tai nauttia makunystyröitä hellivän lounaan sataman tasokkaissa ravintoloissa. 

Playa Malapesquera on loistava vaihtoehto niille, jotka nauttivat vesiaktiviteeteista. Rannalla voi vuokrata muun muassa kajakkeja ja SUP-lautoja sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalle pääsee nopeasti kävellen Benalmadenan keskustasta noin 10 minuutissa. 

Ihastuistko upeaan Benalmadenan satamaan? Katsasta vuokrattavat asunnot Puerto Marinan satamassa

Playa de Cabopinon ranta, Marbella

Marbellassa sijaitsevan Cabopinon rannan suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosikymmenten aikana. Rannan puuterimainen hiekka ja rauhallinen, puhdas vesi tekevät siitä loistavan rannan erityisesti lapsiperheille. Ranta on jopa 1500 metriä pitkä ja 25 metriä leveä. 

Cabopinon ranta, Costa del Sol, Marbella

Kuten monella muullakin rannalla, myös Cabopinolla voi vuokrata aurinkotuoleja, -varjoja, potkuveneitä, vesijettejä ja lähteä vaikka bongaamaan delfiinejä. Rannan varrelta löytyy myös lukuisia rantabaareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat pientä purtavaa paikallisittain. 

Cabopinolle pääsee helposti ja rannan läheisyydestä löytyy myös linja-autopysäkki. Rannalla on myös tilava pysäköintialue niille, jotka saapuvat autolla. Täällä kannattaa nauttia lounas jossain rannan lukuisista ravintoloista, sillä hinnat ovat hyvin kohtuulliset ottaen huomioon että olemme Marbellassa. 

Cabopinolla on nudisteille omistettuja osuuksia ja varsinkin seksuaalivähemmistöt viihtyvät näillä osin rantaa. 

Katsasta heti loma-asuntojemme valikoima Cabopinon alueella.

Playa de la Carihuelan ranta, Torremolinos

Suomalaisten suosimassa Torremolinosissa sijaitseva Playa de la Carihuela on kaupungin suurin ja myös suosituin ranta. Ranta sopii loistavasti uimiseen, sillä vesi on kirkasta ja matalahkoa. Carihuela on jopa 2100 metriä pitkä ja noin 40 metriä leveä, joten tilaa rannalla riittää myös kiireisimpään loma-aikaan. 

Torremolinosin Playa de la Carihuelan ranta, Costa del Sol

Carihuelan edessä oleva rantabulevardi on täynnä upeita ravintoloita ja kahviloita, joihin voi pysähtyä jäätelölle tai virkistävälle drinkille. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja, -varjoja sekä vesiurheiluvälineitä ja sieltä löytyy myös yleiset suihku- ja wc-tilat. Carihuelalla myös lukuisia leikkikenttiä ja se sopii myös liikuntaesteisille. 

Carihuelalle pääsee helposti Torremolinosin keskustasta kävellen tai vaikka linja-autolla. Pysäköinti voi olla haasteellista kesän kiireisimpinä kuukausina. 

Suunnitelmissa loma Torremolinosissa? Katsasta loma-asunnot Carihuelan rannan lähellä. 

La Malaguetan ranta, Malaga

Malaguetan rantaa ei voi olla huomaamatta, sillä sen alkupäästä löytyy valtava "Malagueta"-patsas joka pistää silmään jo kaukaa. Malagueta on Malagan suosituin ranta johtuen sen keskeisestä sijainnista ja täällä viihtyvät erityisesti kaupungissa vierailevat matkustajat.  

Playa de la Malaguetan ranta, Malaga

Malagueta on noin 1200 metriä pitkä ja 45 metriä leveä. Rannalta löytyy lukuisia palmupuiden reunustamia viheralueita, jotka tarjoavat varjoa polttavalta auringolta. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja ja sieltä löytyy lukuisia tasokkaita ravintoloita. Juuri Malaguetalla sijaitsevissa chiringuitoissa voi nauttia Malagan suosituinta kalaherkkua, espeto-vartaita

Ranta sijaitsee vain kiven heiton päässä keskustasta, joten parhaiten sinne pääsee kävellen tai linja-autolla. Kun vierailee Malaguetalla, kannattaa samalla käydä tutustumassa Malagan ylpeyteen, Muelle Unon satamaan, jossa voi käydä nauttimassa aperitiivin auringonlaskun aikaan. Pysäköinti on usein mahdotonta, sillä alue kuuluu kaupungin vilkkaimpiin. 

Malagassa lähes kaikki on kävelyetäisyyden päässä tai helposti tavoitettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Useat hakukoneet kuten Skyscanner tarjoavat lentoja Malagaan loistohinnoin. Löydä parhaat lennot Helsingistä Malagan upeaan kaupunkiin täältä.

Tsekkaa samalla parhaat loma-asunnot Malaguetan rannan lähellä ja lähde unelmien kaupunkilomalle lompsis!

Playa de la Radan ranta, Estepona

Playa de la Rada on Esteponan kaupungin keskeisin ja suosituin ranta. Radalla ei tarvitse taistella paikastaan auringossa, sillä ranta on jopa 2630 metriä pitkä. 

Estepona, Plaza de las Floresin aukio

Myös Playa de la Rada on palkittu sinilippu-ympäristömerkillä. Rannan edessä olevan bulevardin varrelta löytyy lukematon määrä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoilevat muun muassa kaupungin erikoisuutta, pescaíto fritoa (uppopaistettuja pikkukaloja).

Playa de la Radalta löytyy yleiset suihku- ja wc-tilat, vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalla on lukuisia leikkipuistoja, potkuveneiden vuokrauspisteitä sekä trampoliinejä lapsille. Ranta sopii myös liikuntaesteisille.  

Katsasta löytyisikö seuraava paikkasi auringossa loma-asuntovalikoimasta Esteponan alueella.

Playa de Maro / Maron ranta, Nerja

Nerjassa sijaitseva Playa de Maro on todellinen helmi Costa del Solin rantojen listallamme. Monelle paikalliselle juuri Maron ranta on ehdoton suosikki, eikä syyttä. Rannan vesi on hämmentävän kirkas, maisema henkeäsalpaavan kaunis ja vedenalainen maailma tekee vaikutuksen myös harjaantuneempaan snorklaajaan. Espanjalainen televisiokanava Antena 3 valitsi Playa de Maron koko Andalusian parhaaksi rannaksi vuonna 2013. 

La Cala de Maron ranta, Costa del Sol

Maron ranta on noin 500 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Ranta sopii liikuntaesteisille ja siellä voi vuokrata myös aurinkovarjoja. Rannalla on myös pieni kioski josta saa pientä purtavaa ja juotavia. 

Maron rannalla on suositeltavaa lähteä melomaan, sillä reitti rannalta läheiselle Burrianan rannalle tarjoaa upeita maisemia eikä matka ole liian pitkä. Tämä osa Costa del Solia ei ole yleensä tuulinen, joten matka taittuu ilman suurempia ponnisteluja. 

Maron rannalle kannattaa lähteä autolla, sillä sen läheisyydessä on tilava pysäköintialue. Kiireisimpinä kesäkuukausina pysäköintialue täyttyy aikaisin, jolloin saattaa joutua pysäköimään auton hieman kauemmaksi rannasta. 

Ihastuitko? Katsasta loma-asuntomme Maron rannan läheisyydessä.

Playa Las Viborillasin ranta, Benalmadena

Playa Las Viborillas Benalmadenassa ei ole kovinkaan tunnettu matkailijoiden keskuudessa, mutta se kuuluu silti alueen upeimpiin rantoihin. Pieni ja suojaisa Viborillas tuo mieleen Karibian trooppiset pikkurannat, eli kyseessä on todellinen erikoisuus keskellä Costa del Solin ruuhkaisinta loma-aluetta. 

Playa La Viborillan ranta, Benalmadena

Rannan huojuvat palmupuut ja läheiset kalliojyrkänteet luovat postikorttimaisen maiseman. Viborillas on erityisesti lapsiperheiden suosiossa johtuen sen rauhallisista vesistä. 

Rannalta löytyy yleiset wc- ja suihkutilat, vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalle täytyy laskeutua jyrkkiä portaita pitkin, joten ranta ei sovellu liikuntaesteisille. Samat portaat vievät Viborillasin naapurirannalle, nudistien suosimalle Playa Benalnaturalle

Katsasta loistava loma-asuntojemme valikoima Benalmadenan ja Torrequebradan alueella.

Playa Torreblancan ranta, Carvajal, Fuengirola

Playa Torreblancan ranta sijaitsee aivan Fuengirolan ja Benalmádenan rajalla ja se muodostaa osan Benalmádenan Playa Carvajalin rantaviivaa. Vaikka Torreblanca on hyvin suosittu, ei ranta silti käy ruuhkaiseksi kiireisimpinä kesäpäivinäkään. 

Fuengirolan satama

Torreblancan varrelta löytyy lukuisia ravintoloita jotka tarjoilevat niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin herkkuja. Promenadille voi lähteä iltakävelylle, lenkkeilemään tai vaikka rullaluistelemaan. Rannalta löytyy paljon aktiviteetteja lapsiperheille, vaikka sijainti ei olekaan keskeisin. Rannalla voi vuokrata potkuveneitä ja kajakkeja sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. 

Löydä seuraava loma-asuntosi Torreblancan alueelta.

Playa Benajarafen ranta, Velez-Malaga

Playa Benajarafe sijaitsee Velez-Malagassa, noin 25 kilometrin päässä Málagasta. Benajarafe on 1600 metriä pitkä ja keskimäärin 30 metriä leveä. 

Costa del Solin rantoja

Benajarafen ranta sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, mutta pysäköinti ei silti yleensä tuota suurempia ongelmia. Alueella on muutamia hotelleja, mutta muuten Benajarafe ei ole kovinkaan tunnettu ranta Costa del Solilla. Pääasiassa rannalla näkee paikallisia ja lapsiperheitä viettämässä rentoa rantapäivää. 

Benajarafe on verrattain pitkä ranta eikä se yleensä käy ruuhkaiseksi kesäaikaankaan. Jos kaipaa rauhallisempaa ja yksityisempää rantaa, Benajarafe on siihen loistava vaihtoehto. Vaikka rannalla ei olekaan mahdollisuutta harrastaa vesiurheilulajeja, löytyy sieltä kaikki tarvittavat yleiset palvelut, kuten yleiset wc- ja suihkutilat. 

Kiinnostuitko tästä rauhallisemmasta kaupungista lähellä Málagaa? Katsasta parhaat loma-asunnot Velez-Malagan alueelta.

Playa del Padrónin ranta, Estepona

Playa del Padrón on toinen suosittu ranta Esteponassa. Rannan viheralueet ja läheinen satama-alue ovat tehneet siitä paikallisten kalastajien lempirannan. Siitä huolimatta Playa del Padrón sopii myös loistavasti lapsiperheille.

Estepona, Puerto Marinan satama

Padrón sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Esteponan keskustasta, joten rannalle voi hyvin myös saapua kävellen. Rannan läheisyydestä löytyy lukuisia ravintoloita ja sekä pieni ostoskeskus. 

Playa El Padrón on noin 1,5 kilometriä pitkä ja sen vieressä on lukuisia varjoa tarjoavia palmupuita. Rannalta löytyy yleiset suihku- ja wc-tilat ja erilaisia yrityksiä, jotka vuokraavat vesiurheiluvälineitä. 

Tutustu tähän upeaan kaupunkiin ja vuokraa loma-asunto Esteponan alueelta.

La Cala de Mijasin / Butibamban ranta, Butiplaya, Mijas

Butiplayan ranta tunnetaan myös nimellä Butibamba ja se löytyy viehättävästä La Cala de Mijasin kaupungista. Rannalla voi viettää päivällä rentoa päivää ja iltaisin Butiplayan ympäristö toimii La Cala de Mijasin vauhdikkaan yöelämän keskuksena

La Cala de Mijas

Butiplaya on noin 1300 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Ranta palkittiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 sinilippu-ympäristömerkillä sen palvelujen ja laadun ansiosta. 

Butiplaya on verrattain vilkas ranta, joka johtuu sen keskeisestä sijainnista. Rannalla voi vuokrata aurinkovarjoja, -tuoleja ja potkuveneitä ja sieltä löytyy myös mukavasti pysäköintitilaa. Butiplayalla on paljon viihtyisiä rantabaareja, jossa voi nauttia loistavan paikallisen lounaan. 

Katsasta loma-asuntojen tarjonta Butiplayan alueella.

Bounty Beachin ranta, Marbella

Marbellassa sijaitseva Bounty Beachin ranta kuuluu Costa del Solin nuorekkaan väestön suosikkeihin. Ranta on kuuluisa rennosta ilmapiiristään sekä kohtuullisesta hintatasostaan.  

Bounty Beach sai aikoinaan nimensä rannalla sijainneen, samannimisen rantabaarin mukaan. Rannan virallinen nimi on Playa del Cable. Bounty on noin 1300 metriä pitkä ja 70 metriä leveä. 

Rannalta löytyy lukuisia kohtuuhintaisia ravintoloita ja rantabaareja. Palmupuut suovat varjoa sitä kaipaaville ja dj:t soittavat rentoa chill out-musiikkia. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä harrastaa lukuisia vesiurheiluaktiviteetteja

Löydä seuraava loma-asuntosi kauniilta Marbellan alueelta

Playa de la Calahondan ranta, Nerja

Calahondan ranta eli Playa Calahonda on epäilemättä Nerjan ikonisin ranta. Valokuvauksellisen kaunis Calahonda komeileekin melkein jokaisessa Nerjan postikortissa.  

Playa de Calahondan ranta, Nerja

Playa de la Calahonda sijaitsee aivan Nerjan kuuluisan Balcón de Europan näköalatasanteen alapuolella. Rannalta kävelee muutamassa minuutissa kaupungin suosituimpiin ravintoloihin ja siellä voi vuokrata myös aurinkotuoleja ja -varjoja. Calahonda on verrattain pieni ranta, joten kesäaikaan paikka auringossa voi olla kiven alla. 

Katsasta loma-asunnot Nerjan alueella ja lähde tutustumaan tähän upeaan kaupunkiin Costa del Solin näköalapaikalla!

Playa del Ejidon tai Playa del Castillon ranta, Fuengirola

Kun saapuu Fuengirolaan Marbellan suunnalta, ensimmäinen vastaantuleva ranta on Playa del Ejido. Ranta tunnetaan myös Playa del Castillona, sillä se sijaitsee aivan Sohailin linnan edessä

Fuengirolan Sohailin linna

Playa del Castillo on yksi alueen harvoista eläinystävällisistä rannoista ja se soveltuu myös liikuntaesteisille. Erityisesti lapsiperheet viihtyvät rannalla ja he usein yhdistävät rantapäivän vierailuun Sohailin linnassa. 

Playa del Castillon lähellä on lukuisia ravintoloita ja siellä on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Pysäköinti tuottaa harvoin ongelmia.

Katsasta loma-asuntomme El Castillossa ja aloita Fuengirolan loman suunnittelu heti!

Playa del Bajondillon ranta, Torremolinos

Suomalaisten suosimassa Torremolinosissa sijaitseva yli kilometrin pituinen Playa del Bajondillo on suosittu ranta niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. 

Torremolinos - Playa El Bajondillon ranta

Bajondillo sopii loistavasti lapsiperheille, sillä rannan varrella on lukuisia leikkikenttiä ja kesäaikaan sitä päivystävät hengenpelastajat. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä harrastaa erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja. 

Bajondillolta löytyy varjoisia piknik-pöytiä palmupuiden alta, jossa voi nauttia lounaan piilossa polttavalta auringolta. Pysäköinti voi olla haasteellista kiireisimpinä kesäkuukausina, sillä ranta houkuttelee väkeä kauempaakin. Iltaisin Bajondillon rantabaarit täyttyvät eksoottisia cocktaileja siemailevasta väestä, jotka saapuvat Bajondillolle nauttimaan illan viimeisistä auringonsäteistä. 

Katsasta upeat loma-asunnot Bajondillon rannan lähellä.

Playa Real de Zaragozan ranta, Marbella

Playa Real de Zaragoza on yksi Marbellan suurimmista ja parhaimmista rannoista. Hienohiekkainen ranta on jopa 1700 metriä pitkä ja se sijaitsee 13 kilometrin päässä Marbellan keskustasta.  

Playa Real de Zaragozan ranta

Monelle juuri Playa Real de Zaragoza on Marbellan paras ranta, sillä se ei ruuhkaudu kesän kiireisimpinäkään lomakuukausina. Rannalla päivystää hengenpelastajia kesäaikaan ja muutenkin kaupunki pitää rannan siistinä. Jos kaipaa rauhallisempaa piilopaikkaa, tämä on siihen loistava vaihtoehto. 

Vaikka Real de Zaragoza on hiljaisempi ranta verrattuna Marbellan muihin rantoihin, löytyy täältäkin lukuisia rantabaareja, ravintoloita sekä yleiset suihku- ja wc-tilat. 

Nauti upeasta Real de Zaragozan rannasta vuokraamalla loma-asunto Marbellan alueelta.  

Pedregalejon ranta, Malaga

Upea Pedregalejon ranta sijaitsee hieman kauempana Málagan keskustasta. Noin 1200 metriä pitkä ja 20 metriä leveä Pedregalejo on monen paikallisen lempiranta, jossa viihtyvät myös matkailijat. 

Playa de Pedregalejon ranta, Malaga

Pedregalejossa yhdistyvät rento rantaelämä sekä gastronomiset elämykset. Rannalla ja sen lähialueilla on valtava määrä loistavia ravintoloita, jotka tarjoilevat herkullisia paikallisia ruokia. Rannalla on leikkikenttä ja muutenkin Pedregalejo sopii loistavasti lapsiperheille. 

Vaikka rannalle on hieman pidempi matka, suosittelemme kävelemään sinne Malagan keskustasta. Toinen vaihtoehto on matkustaa Pedregalejoon paikallisella linja-autolla, jotka suuntaavat Malagasta El Paloon. Pysäköinti voi joskus tuottaa ongelmia, varsinkin kesäaikaan. 

Katsasta vuokrattavat asunnot Pedregalejon alueella

Playa Bil Bilin ranta, Benalmadena

Playa Bil Bil sijaitsee aivan Benalmádenan suositun nähtävyyden, Bil, Bilin linnan vieressä. Linna rakennettiin vuonna 1927 ja lukuisien yksityisten omistajien jälkeen Benalmádenan kaupunki osti sen vuonna 1980. Arabihenkisessä linnassa toimii kulttuurikeskus ja sitä käytetään usein erityisiin tilaisuuksiin, kuten häihin ja näyttelyihin. 

Castillo Bil-Bilin linna, Benalmadena

Bil Bilin ranta on noin 400 metriä pitkä ja se sijaitsee Santa Anan ja Arroyo de Mielin rantojen välissä. Rannan vesi on lähes aina tyyni, joka on yksi syy sen suosioon lapsiperheiden keskuudessa. Rannan edessä kulkee Benalmádenan Paseo Marítimon bulevardi, jonka varrelta löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Bil Bil sopii myös liikuntaesteisille ja rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja -ja varjoja. 

Starttaa lomasuunnitelman teko ja katsasta upeat loma-asunnot Benalmádenan ranta-alueella

Playa Naguelesin ranta, Marbella

Luksusranta Playa Naguelesilla tuoksahtaa raha. Nagueles kuuluu kaupungin rahakkaan väestön lempirantoihin ja siellä bongaa säännöllisesti myös julkisuuden henkilöitä. 

Puuterihiekkainen Nagueles on 800 metriä pitkä ja 40 metriä leveä. Ranta puhdistetaan jokaisena vuoden päivänä ja täällä voi vuokrata kaikkea tavallisista lepotuoleista yksityisiin aurinkosänkyihin. Naguelesin rannan vesi on lähes aina tyyni ja paikalla päivystää hengenpelastajien tiimi kesäaikaan, jonka vuoksi myös lapsiperheet suosivat tätä rantaa.

Naguelesin hintataso saattaa huimata tavallisen matkaajan päätä. Tarkan markan matkustajien kannattaa kävellä hieman kauemmaksi rannasta lounaalle. 

Jos kaipaa lisää luksusta, voi suunnata lähellä sijaitsevaan Puerto Banuksen satamaan

Katsasta hulppeat loma-asuntomme Marbellan kultaisen mailin varrella.

Playa del Criston ranta, Estepona

Playa del Criston rannan sijainti kävelymatkan päässä Esteponan keskustasta tekee siitä loistavan vaihtoehdon rauhallista rantapäivää kaipaavalle. 

Estepona

Playa del Cristo on lapsiystävällinen ranta, jonka rauhallinen vesi ja päivystävät hengenpelastajat houkuttelevat rentoa rantapäivää kaipaavia vanhempia. Rannalta löytyy paljon erilaisia ravintoloita, kauppoja ja aurinkovarjojen ja -tuolien vuokrauspisteitä. Playa del Criston edessä olevalta tieltä löytyy runsaasti pysäköintitilaa autoilijoille. 

Tutustu tähän upeaan kaupunkiin ja tutustu kauniisiin loma-asuntoihin Esteponan rantojen läheisyydessä.

Playa de Torre del Marin ranta, Torre del Mar

Playa de Torre del Mar sijaitsee samannimisessä kaupungissa, joka on suosittu lomakohde Costa del Solilla. Erityisesti espanjalaisten suosima lomakaupunki sijaitsee noin 40 kilometrin pässä Málagasta.

Aquavelisin vesipuisto, Torre del Mar

Playa Torre del Marin rannalla on lukuisia flamencomusiikkia soittavia baareja ja tasokkaita ravintoloita. Rannalla voi vuokrata välineitä vesiurheiluaktiviteetteihin ja lisää palveluita löytyy kävelymatkan päässä sijaitsevasta kaupungin keskustasta. Torre del Mar on pääasiassa perheiden ja paikallisten suosima ranta

Etsitkö rauhallisempaa lomakohdetta? Katsasta vuokrattavat loma-asunnot Torre del Marin alueella.

Playa Los Bolichesin ranta, Fuengirola

Playa Los Boliches on yksi Fuengirolan suosituimmista rannoista. Myös Playa Los Boliches on ansainnut sinilippu-ympäristömerkin sen palveluiden ja laadun ansiosta. 

Fuengirola - Los Bolichesin ranta

Los Bolichesissa voi harrastaa lukuisia aktiviteetteja, kuten lähteä potkuveneretkelle tai hurjastelemaan vesijetillä. Rannalla on useita viihtyisiä chiringuito-rantabaareja, jossa voi nauttia lounaan tai virkistävän juoman auringonoton lomassa. 

Los Bolichesin edessä olevan rantabulevardin varrelta löytyy erilaisia kauppoja, liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Los Boliches sijaitsee lähellä samannimistä juna-asemaa, joten tänne pääsee helposti vaikka Málagasta. 

Katsasta vuokrattavat loma-asunnot Los Bolichesin alueella

El Cañuelon / Los Álamosin ranta, Torremolinos

Torremolinosissa lomailevien kannattaa tehdä kävelyretki kauniille Playa El Cañuelon rannalle, joka tunnetaan myös nimellä Playa Los Àlamos. Playa El Cañuelo sijaitsee hieman kauempana Torremolinosin keskustasta, joka tarkoittaa myös sitä että se on hiljaisempi ja rauhallisempi ranta kuin muut Torren keskustan läheiset rannat. 

Torremolinos - Los Alamosin ranta 

El Cañuelo on hieman yli kilometrin pituinen ja se sijaitsee aivan Torremolinosin ja Malagan kaupungin rajalla. Malagan lentoasema sijaitsee aivan rannan vieressä, joten sieltä voi seurata lähietäisyydeltä laskeutuvia lentokoneita. 

El Cañuelo on nuorten suosikkirantoja alueella, sillä varsinkin alkuillasta tunnelma rannan rantabaareissa on mukavan rento.

Rannalla on grillaus- ja piknik-paikkoja, jotka täyttyvät varsinkin viikonloppuisin aikaisin aamulla. Rannan edessä kulkevalta promenadilta löytyy paljon erilaisia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. 

Katsasta loma-asunnot Torremolinosin alueella ja lähde nauttimaan suomalaisten suosikkikohteesta Costa del Solilla. 

Playa del Faron ranta, Marbella

Playa del Faro on yksi Marbellan keskeisimmistä ja kiireisimmistä rannoista. El Faro (suom. majakka) on saanut nimensä juuri rannalla sijaitsevan majakan mukaan.

Marbellan ranta

Faron rannalle saapuu väkeä ympäri vuoden. Ranta on vain 200 metriä pitkä, eli se ei kuulu kaupungin suurimpiin rantoihin ja kesäaikaan rannalle kerääntyy väkeä jo aikaisin aamusta. 

El Faro on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat yhdistää rennon rantapäivän shoppailuun. Kaupungin korkeatasoisimmat liikkeet sijaitsevat vain kivenheiton päässä rannasta. Rannan vieressä on ilmainen pysäköintialue, joka tosin kesäaikaan käy ahtaaksi. 

Katsasta upeat loma-asunnot Marbellan kaupunkialueella

Playa de la Caletan ranta, Malaga

Playa de la Caleta sijaitsee aivan Málagan kuuluisimman La Malaguetan rannan vieressä. Näiden kahden rannan välissä ei ole selvää rajaa, mutta koska La Malagueta sijaitsee aivan kaupungin keskustan edessä, matkailijat usein löytävät tiensä juuri sinne. 

Playa de la Malaguetan ranta, Malaga

Aivan kuten Malaguetalla, myös La Caletalla on lukuisia viheralueita, jotka tarjoavat varjoisia paikkoja polttavalta auringolta. Málagan rantaviivaa pitkin kulkeva promenadi on täynnä upeita kahviloita ja tasokkaita ravintoloita, jossa voi nauttia maittavan lounaan tai kohtuuhintaisen juoman. 

Pysäköinti tällä alueella on todella haasteellista, joten suosittelemme saapumaan rannalle kävellen tai linja-autolla. 

Katsasta upeat loma-asunnot Malaguetan ranta-alueella ja lähde tutustumaan viehättävään Malagan kaupunkiin!

Tähän päätämme Costa del Solin parhaiden rantojen oppaamme, joka varmasti antoi ideoita seuraavalle lomallesi Aurinkorannikon lämpöisän auringon alla. Jos et vielä ole tehnyt päätöstä seuraavasta lomakohteestasi, katsasta vielä lista loma-asunnoistamme Costa del Solilla.

Jos joku lempirannoistasi jäi mainitsematta, voit jättää kommentin tämän artikkelin loppuosaan.