Aurinkorannikon parhaat rannat: Playa El Cañuelo

Snorklausvideo El Cañuelon rannalta

 

Tietoa El Cañuelon rannasta

Moni onkin jo kuullut upeasta El Cañuelon rannasta, joka on monelle andalusialaiselle Aurinkorannikon paras ranta. El Cañuelo sijaitsee aivan upean Maron luonnonpuiston keskellä suomalaisten suosikkirannikolla Costa del Solilla.  

Playa el Canuelo Aurinkorannikolla

Cañueloa ei voi ylistää kylliksi. Sen pienet poukamat, kirkas vesi ja upea luonto jättävät suomalaisen sanattomaksi. 

Syrjäinen ranta luonnonpuiston keskellä

Suurin syy siihen miksi moni andalusialainen ei ole vieraillut El Cañuelolla on sen syrjäinen sijainti. Rannalle pääsee vain tilausbussilla, joita kulkee rannalle ylemmältä tasanteelta kuitenkin verrattain usein. Autolla rannalle ei saa ajaa, ja ne täytyykin jättää vuoren huipulla sijaitsevalle pysäköintialueelle josta myös bussit lähtevät. 

Vaikka rannalle saapuminen onkin hieman monimutkaista, on ranta kuitenkin kokemisen arvoinen. 

Kaloja vilisevä kristallin kirkas vesi

El Cañuelon ranta Aurinkorannikolla

Kuin muutkin rannat Aurinkorannikon alueella, myös El Cañuelo on poukamatyyppinen ranta. Vesi on todella kristallin kirkasta ja vilisee värikkäitä kaloja. Sanomattakin selvää on, että rannan parhaimpiin aktiviteetteihin kuuluu snorklaus, jonka taso on verrattavissa upean Cabo de Gatan luonnonpuiston vesiin. 

Voit myös uida läheisille poukamille El Cañuelolta, jolloin löydät upeita pieniä kallioluolia ja hylättyjä pieniä rantoja. 

Mutta onko El Cañuelo Aurinkorannikon parhain ranta? Vaikea sanoa, koska valinnanvaraa ja upeita rantoja on täällä riittämiin. Mutta El Cañuelo pitää paikkaansa yhtenä parhaimmista. 

Saapuminen El Cañueloon

Los Acantilados de Maro-Cerro Gordon luonnonpuisto pitää sisällään 1814 hehtaaria upeita rantoja, kallionjyrkänteitä ja poukamia. Se sijaitsee aivan Granadan-Málagan rajalla ja sen läpi on helppo ajaa pitkin vanhaa N340-rannikkotietä.

El Cañuelo sijaitsee 13 kilometriä Nerjasta itään. Rannalle on selvä tienviitoitus. Käänny N340 tieltä heti tienviitan "402KM" jälkeen rannnalle päin. 

Jos tulet rannalle uutta moottoritietä pitkin Almeriaan päin, poistu tieltä La Herraduran kohdalla. Seuraa tietä alaspäin kohti rantaa ja käänny vanhalle rannikkotielle N340 kohti Málagaa. Jatka noin 5 kilometriä ja käänny kohti rantaa. 

Pysäköi vuoren kukkulalle ja ota bussi alas rannalle. Meno-paluulipun hinta on noin 2 euroa ja lapset pääsevät ilmaiseksi. 

Palvelut

Kala-ateria El Cañuelon rannalla, Aurinkorannikolla

Rannalla on kaksi ravintolaa. Toinen niistä on usein kiinni ja toinen on erittäin hyvä mutta hieman kallis. Joka tapauksessa ruoka on hyvää ja näköala joka pennin arvoinen. 

Koska kyseessä on luonnonpuisto, muita palveluita ei sitten löydykään. Muista siis varautua hyvin päivään El Cañuelolla; tuo mukanasi ainakin vettä ja aurinkovoidetta. 

Jos kiinnostuit lisää Nerjan alueen rannoista, tutustu Nerjan täydelliseen rantaoppaaseemme.