26 aktiviteettiä lasten mieleen Costa del Solilla

Suomalaisten suosikkirannikko Costa del Sol tarjoaa valtavan määrän erilaisia aktiviteetteja myös pienen matkailijan mieleen. Esittelemme 26 loistavaa aktiviteettia, jotka takaavat ikimuistoisen loman myös perheen pienimmille. 

1. Aquamijasin vesipuisto, Mijas, Malaga

Aquamijasin vesipuisto, Mijas, Malaga

Mijasin Aqualandissa on viisi huimaa vesiliukua, minigolf-rata, kiipeilyseinä ja loistava jacuzzi! Täällä viihtyy koko perhe aamusta iltamyöhään!

2. Castillo de Colomaresin linna, Benalmadena 

Benalmadenan linna

Jos majoittuu Benalmadenan puebloon, kannattaa varata aikaa kaupunkin oman linnan tutustumiskäynnille. Colomaresin henkeäsalpaava linna se on maailman suurin Kolumbuksen matkoille omistettu kunniamonumentti. Sekä perheen lapset sekä aikuiset viihtyvät tässä taianomaisessa paikassa, jossa voi tutustua mestari Kolumbuksen mielenkiintoisiin elämänvaiheisiin. 

3. Krokotiilipuisto, Torremolinos

Crocodile Park eli krokotiilipuisto, Torremolinos

Torremolinosissa sijaitseva Krokotiilipuisto on yli 200 matelijan koti. Paikka tarjoaa liskojen ystäville erinomaisen tilaisuuden tutustua näiden upeiden eläinten maailmaan ja nähdä myös pikkuisia krokotiilinpoikasia!

4. BioParc Zoon eläintarha, Fuengirola

Tiikeri BioPark Zoon eläintarhassa, Fuengirolassa

Fuengirolassa sijaitsevalla Bioparkin eläintarhalla on myös toinen tärkeä tehtävä: se toimii uhanalaisten eläinlajien kasvatuskeskuksena. Vaikka Biopark on verrattain pieni eläintarha, löytyy sieltä mm. 100-vuotias kilpikonna, gorilloita, tiikereitä ja krokotiilejä. Biopark on loistava perheaktiviteetti Fuengirolan lomalaisille. 

5. Jardin de las Aguilas eli kotkapuisto, Benalmadena

Benalmadena - Jardin de las aguilasin kotkapuisto

Benalmadenan kotkapuisto sijaitsee Calamorron kukkulalla ja sinne pääsee parhaiten kaapelihissillä. Tämä upea lintujen pyhättö toimii yli 160 eri lajin kotipaikkana ja puistossa voi nauttia mm. upeista kotkanäytöksistä. 

6. Perhospuisto, Benalmadena

Benalmadenan perhospuisto

Euroopan suurin thai-teemainen perhospuisto Benalmadenassa on lasten suosikkeja Aurinkorannikolla. Kun astut sisälle tähän thai-teemaiseen puistoon, tulee heti vastaasi lämmin ja kostea kaakkois-Aasian lämmin tuulahdus. Puistossa näkee 1500 värikkään perhosen lisäksi vesiputouksia, trooppisia kasveja ja muita eksoottisia eläimiä.  

7. La Baterian puisto, Torremolinos

Torremolinos, Parque la Baterian puisto

Torremolinosissa sijaitseva, historiallinen La Baterian puisto on 74 000 neliömetrin kokoinen viheralue kaupungin parhaimmalla paikalla. Puistossa on valtava tekojärvi, jossa voi soudella vuokraveneellä tai sitten viettää aikaa puiston leikkikentillä tai vaikka kiivetä näkötorniin ihailemaan avautuvaa maisemaa.  

8. Kaapelihissi, Benalmadena

Kaapelihissi, Benalmadena

Vuonna 2003 aukaistu Benalmadenan kaapelihissi kyydittää ihmisiä Benalmadenan rannikolta aina Calamorron 771 metriä korkealle vuorelle. Noin 15 minuutin matkalla saa ihailla loistavaa maisemaa Aurinkorannikolle ja vuoren huipulla näköala yltää aina Afrikan rannikolle asti. 

9. Sea Life akvaario, Benalmadena

Sea Life akvaario, Benalmadena

Benalmadenan Sea Life akvaario on ikimuistoinen elämys koko perheelle. Täällä voi ihastella melkein mitä vain meren asukkia lähietäisyydeltä. Akvaariossa asustaa haikaloja, rauskuja, rapuja ja merihevosia ja perheen pienemmät saattavat päästä pitämään kädessään meritähteä tai rapua! 

10. Aqualand-vesipuisto, Torremolinos

Aqualand, Torremolinos, Malaga

Aqualand on koko rannikon suurin vesipuisto ja se kuuluu Torremolinosin suosituimpiin perheaktiviteetteihin. Puistosta löytyy 10 vauhdikasta vesiliukua aikuisille ja 15 lapsille, joten täällä viihtyy koko perhe pidemmänkin tovin. Puistossa on myös puutarha-alueita ja pienemmille lapsille viihtyisä leikkipuisto. 

11. Maron kajakkiretki Nerja, Malaga

Kajakkiretki Marolla

Kajakkiretki Nerjan Burrianan rannalta Marolle on ikimuistoinen kokemus koko perheelle. Matkalla näkee vesiputouksia, pieniä meripoukamia, uskomattoman kirkkaita vesiä ja koko rannikon upeimpia maisemia. 

12. Adventure Golf, Fuengirola

Adventure Golf, Fuengirola

Adventure Golf tarjoaa ajanviihdettä koko perheelle. Adventure Golfissa on 19 reikää ja loistava ravintola, jossa voi nauttia keittiön herkullisista antimista ja virkistävistä juomista pelaamisen lomassa. 

13. Molino de Incan puutarhat, Torremolinos

Torremolinos - Molino de Incan puisto

Molino de Inca on 40 000 neliömetrin kokoinen kasvitieteellinen puutarha Torremolinosissa. Puistosta löytyy upeita puulajeja, kasveja, eksoottisia lintuja, kukkia, vanha mylly, kaunis joki ja kalalampia. Molino de Inca on taianomainen kokemus Costa del Solilla lomaileville perheille

14. Selwo Marinan delfinaario, Benalmadena

Selwo Marinan delfinaario, Benalmadena

Selwo Marinan delfinaario on ainoa merimaailma Andalusiassa. Tämä verrattain pieni delfinaario on jaettu kolmeen eri teemamaailmaan ja puiston suurimpiin vetonauloihin kuuluvat sen kolme pullonokkadelfiiniä sekä merileijonat. 

15. Nousuvarjolento, Fuengirola

Nousuvarjolentoa Fuengirolassa

Fuengirolan satamassa sijaitsee Smile High Parasailing- niminen yritys, jonka mukana pääsee korkealle! Nousuvarjolentokierroksia järjestävän yrityksen tunnistaa niiden räikeän punaisista lipuista rannalla. Korkeuksissa saa nauttia vertaansa vailla olevista näköaloista Fuengirolaan ja Aurinkorannikolle. Kierros kestää noin 10 minuuttia ja jopa kuusi henkilöä pääsee kyytiin samanaikaisesti. 

16. Parque de la Paloma-puisto, Benalmadena

Parque de la Paloma, Benalmadena

Benalmadenassa sijaitsevasta Parque de la Palomasta eli kyyhkyjen puistosta on tullut vuosien mittaan todellinen eläinten pyhättö keskellä kaupunkia. Viheriäästä puistosta löytyy kaneja, riikinkukkoja, vuohia, emuja, aaseja ja muita pieneläimiä. Jotkut eläimet kulkevat puistossa vapaana ja niiden bongailu on lapsista erityisen mukavaa. 

17. Costa Water Park, Fuengirolan vesipuisto

Costa WaterPark Fuengirola

Fuengirolan Costa Water Park-vesipuisto on rakennettu puhalletuista elementeistä ja se sijaitsee aivan Fuengirolan rannan edessä. Puistossa voivat temmeltää niin lapset kuin aikuisetkin!

18. Fuengirola - Benalmadena veneretki, Puerto Marinan satama, Benalmadena

Puerto Marina, Benalmadena

Fuengirolasta voi hypätä myös Benalmadenan kuuluisaan Puerto Marinaan vievään veneeseen. Venematkalla saa nauttia upeista näkymistä merelle ja Aurinkorannikolle. Veneessä on lasipohja ja onnekkaimmat näkevät vilauksia delfiineistä matkalla.

19. Pienjuna-kaupunkiajelu, Fuengirola

Pienjuna-ajelu, Fuengirola

Fuengirolan loma-asuntoihin majoittuvat lomailijat voivat hurvitella ympäri kaupunkia hauskan minijunan kyydissä. Juna kulkee kaikkien parhaiden nähtävyyksien ohi, joten kulkuväline sopii loistavasti lapsiperheille. 

20. El Torcalin luonnonpuisto, Malaga

El Torcalin luonnonpuisto, Malaga

Lasten mielikuvitus saa lentää villinä tässä El Torcalin upeassa luonnonpuistossa. Puistossa näkee kuumaisia kivimuodostelmia ja siellä voi bongailla erilaisia harvinaisia eläinlajeja. 

21. Delfiinibongailu, Fuengirola

Delfiinien bongausretki

Fuengirolan satamasta löytyy paljon erilaisia yrityksiä, jotka vievät lomailijoita bongaamaan alueen delfiinejä. Vaikka delfiinien näkeminen ei olekaan taattua, voi veneretkelle lähteä silti ihailemaan upeita merimaisemia ja nauttimaan retkien tarjoiluista.

22. Go Karting, Miramar, Fuengirola

Karting Miramar

Go Karting tarjoaa adrenaliinipiikin kaikille niille, jotka kaipaavat vauhdin huumaa! Ne jotka pitävät mielummin vakaan tuolin allaan, voivat nauttia virvokkeita karting-radan snack-baarissa ja ihailla paikasta avautuvaa näköalaa Fuengirolaan. 

23. Aquavelisin vesipuisto Torre del Mar, Malaga

Aquavelisin vesipuisto, Torre del Mar

Aquavelis on yksi Malagan maakunnan vanhemmista vesipuistoista. Aquavelisissä on isoja viheralueita jossa voi nauttia omia eväitä sekä kahdeksan hauskaa vesiliukua. Puistossa on myös kaksi isoa allasta joista toisessa voi telmiä tekoaalloissa.

24. Lintujen bongaus, Guadalhorcen luonnonpuisto, Malaga

Guadalhorcen luonnonpuisto, Malaga

Guadalhorcen luonnonpuisto on lintubongaajan paratiisi, joka sijaitsee lintujen muuttoreitin varrella Afrikasta Eurooppaan. Puistosta löytyy myös loistavia pyöräily- sekä patikointireittejä innokkaille luonnon ystäville. 

25. Tippukiviluolat, Nerja, Malaga

Nerjan luolat, Malaga

Nerjan tippukiviluolat kuuluvat ehdottomasti Costa del Solin suosituimpiin nähtävyyksiin. Tämä upea luonnonnähtävyys tulisi olla jokaisen perheen nähtävyyksien listalla ensimmäisten joukossa. Luolat ovat todella vaikuttava näky!

26. Rio Chillarin joen patikkaretki, Nerja, Malaga

Rio Chillarin joki

Rio Chillar on yksi Costa del Solin suosituimmista patikointipaikoista lapsiperheille. Upean luonnon lisäksi matkalla näkee vesiputouksia ja luonnonaltaita, joissa on mukava virkistäytyä patikoinnin lomassa. Mitä pidemmälle jaksaa kävellä, sitä upeammaksi maisemat muuttuvat.