Parhaat paikat missä yöpyä Costa Doradalla

Espanjan suosituimpiin rannikkoalueisiin lukeutuva Costa Dorada ulottuu pienestä Cunitin kylästä aina 90 kilometrin päässä sijaitsevaan Delta del Ebron luonnonpuistoon. Rannikolta löytyy upeita, turkooseja paratiisirantoja, hurmaavia kalastajakyliä, sykkiviä kaupunkeja ja valtava määrä viihdykettä ja nähtävää. 
 
 
Olemme koonneet yhteen parhaimmat paikat missä yöpyä Costa Doradalla. Mukana käytännön tietoa kohteista, alueiden loma-asunnoista ja parhaimmista nähtävyyksistä kauniilla kultarannikolla. 
 
Playa La Moran ranta, Tarragona
 
Costa Doradalla löytyy lomavaihtoehtoja moneen lähtöön. Rannikolle voi lähteä lomalle vaikka Tarragonan kaupunkiin, jonka rikas historiaperintö yhdistettynä upeaan luontoon ja unelmarantoihin vetoaa moneen matkailijaan. Perhelomakohteena Cambrils ja Calafell ovat ylitse muiden ja rantaloma onnistuu parhaiten L’Ametlla de Marissa, Altafullassa tai Miami Playalla. 
 
Tuttujen lomakohteiden lisäksi Costa Doradalla löytyy pienempiä, tuntemattomia helmiä kuten Montroig del Camp. Suosituimpiin lomakohteisiin Costa Doradalla kuuluu myös Salou, jonka vilkas yöelämä, lukuisat perheaktiviteetit ja luksustason palvelut houkuttelevat monenlaista matkailijaväkeä kaupunkiin. 
 
Tarragonan roomalaiset rauniot

Parhaat kaupunkilomakohteet Costa Doradalla

Parhaat kaupunkiloman majoituskohteet Costa Doradalla löytyvät Tarragonasta ja Reusista. Tarragona oli muinaisen Rooman ajan yksi arvostetuimmista kauppasatamista ja se kuuluu vielä tänäkin päivänä koko Välimeren tärkeimpiin satamakaupunkeihin. Tarragonan lähes tuhannen vuoden ikäinen arkeologinen perintö on niin arvokas, että se on listattu myös Unescon maailmaperintökohteiden luetteloon.
 
Tarragonan postikorteissa komeilee aina lähes poikkeuksetta kaupungin ikivanha roomalainen amfiteatteri sekä valikoima alueen paratiisimaisen kauniita rantoja. Roomalaisen historiaperinnön lisäksi Tarragonasta löytyy ihastuttava keskiaikainen vanhakaupunki, jonka kapeat kadut, ainutlaatuiset pikkuliikkeet ja galleriat sekä goottilaisen arkkitehtuurin yksityiskohdat luovat erityistä entisajan tunnelmaa. Historian ja rantojen lisäksi Tarragona vetoaa kulinaristeihin, sillä kaupungin gastronomia ja tasokkaiden ravintoloiden valikoima on Katalonian parhaimmasta päästä. 
 
Calle de la Mercería Tarragonassa
 
Tarragonan kaupungin loma-asunnoista suurin osa sijaitsee vain muutaman askeleen päässä rannasta. Tarragonan pääkadun Rambla Novan päässä sijaitseva Balcón del Mediterráneo (suom. välimeren parveke) tuo paikallisten kertoman legendan mukaan onnea jokaiselle sitä koskettaneelle. Tarua tai totta, näköalatasanteelta avautuu häikäisevän upea näköala pitkälle Costa Doradan rannikolle ja Tarragonan lähialueille. Arkkitehtuurin ystävät voivat käydä ihailemassa kaupungin moderneja rakennuksia Casa Ripollia, Casa Salasia ja Teatro Metropolia, joiden julkisivut sekä kauniit puutarhat hivelevät estetiikkaa arvostavan silmää. 
 
Costa Doradan pääkaupunkia seuraa suosittuusjärjestyksessä Gaudín kotikaupunki Reus. Vain lyhyen ajomatkan päässä Tarragonasta sijaitseva kaupunki on kuuluisa modernista arkkitehtuuristaan, tasokkaista museoistaan sekä monipuolisista ostosmahdollisuuksistaan. Reusin keskustassa sijaitsevassa Centre Gaudíssa pääsee tutustumaan paremmin kaupungin kuuluisimman taiteilijan töihin ja elämään. Valtava, 1200 neliömetrin taidekeskus sijaitsee kaupungin historiallisessa kaupunginosassa, kuuluisan Plaza Mercadalin aukiolla. 
 
Plaza del Mercadalin aukiolta löytyy myös Reusin tärkein modernismin mestariteos, Casa Navás. Tämä 1900-luvun rakennus on kestänyt hämmästyttävän hyvin ajan hampaan. Sen värikkäät yksityiskohdat marmoripintoineen ja maalauksineen tuntuvat käsittämättömän pikkutarkoilta. Casa Navás kuuluu tänä päivänä sen rakennuttajan Joaquim Navásin jälkeläisille ja se on julistettu kulttuuriperintökohteeksi Espanjassa. 
 Ihmistornien monumentti Tarragonassa
 
Plaza Mercadal toimii hyvänä aloituspisteenä kaupungin muiden arkkitehtoonisesti tärkeiden rakennusten tutustumiskierrokselle. Viime vuosisadalla rakennetuista arkkitehtuurin helmistä kauneimmat ovat Reusin kuuluisa Casa Pinyol, häikäisevä Casa Anguera ja värikäs Instutut Pere Mata. 
 
Reusin keskusta on myös todellinen himoshoppaajan paratiisi. Erityisesti calle Monteroyllä sijaitsevat butiikit, jalokiviliikkeet ja merkkikaupat houkuttelevat painavammalla kukkarolla kaupunkiin saapuneita matkailijoita. 

Aurinko- ja rantaloma Costa Doradalla - parhaat kohteet majoittumiseen

Costa Dorada (suom. kultainen rannikko) on saanut nimensä sen rantojen puuterimaisen kauniin hiekan mukaan. Costa Doradan paratiisirannat ja turkoosit merenrantapoukamat ovatkin varmasti pääsyitä rannikon suursuosiolle. Rannikolla alituiseen porottava aurinko ja leuto Välimeren ilmasto houkuttelevat uimareita heti alkukeväästä pitkälle syksyyn asti. Tarragonan kaupungin suositut rannat vetoavat tasokkaita palveluita kaipaavia matkailijoita ja pienemmät kylät taas rauhaa ja yksityisempiä poukamia arvostavia auringonpalvojia. 
 
Jos etsii vuokrattavaa merenrantakohdetta Costa Doradalla, suosittelemme katsastamaan L’Ametlla del Marin loma-asunnot. L’Ametlla del Mar on pieni kalastajakylä jota ympäröivä luonto kuuluu rannikon kauneimpiin alueisiin. Sen lähellä sijaitsee myös upea Delta del Ebron luonnonpuisto, jonne voi lähteä tutkimusretkelle bongaamaan rannikon upeimpia pikkupoukamia. Esimerkiksi kauniit Pixa-Vaquesin sekä l'Alguerin rannat ovat molemmat helposti saavutettavissa ja molemmilta löytyy myös kattavat palvelut rennon rantapäivän viettoon. Vaativamman ponnistelun päässä sijaitsevat Llenya ja Caleta de Punta de Áliga taas sijaitsevat jyrkkien kallioiden ympäröimissä poukamissa ja ovat sukeltajien ja snorklaajien lempikohteita puistossa. 
 
Playa de Vilafortunyn ranta, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada
 
Miami Playa on toinen tunnettu aurinkoinen rantakohde Costa Doradalla. Yli 12 kilometrin pituista rantakaistaletta luonnehditaan usein Espanjan Rivieraksi sen upeiden rantojen ansiosta. Paratiisimaisilla Playa del Estanylla tai Playa del Vienesosilla voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja kuten melontaa, sukellusta ja snorklausta. Kohtuuhinnoissa liikkuvat Miami Playan loma-asunnot tarjoavat mahdollisuuden viettää pidemmänkin loman Costa Doradan upeilla rannoilla. 
 
Jos haluaa viettää rennon loman Costa Doradan rannoilla, kannattaa myös katsastaa parhaat kohteet majoittumiseen Altafullan alueella. Pienen kylän edessä avautuva 1100 metrin pituinen Playa de Altafulla tarjoaa täyden palveluvalikoiman lisäksi runsaasti tilaa vuoden ympäri. Altafullan lempeiden aaltojen matala ranta on erityisesti lapsiperheiden mieleen ja siellä sijaitsevalla Club Nauticolla voi vuokrata erilaisia vesiurheiluvälineitä.
 
Playa Largan ranta, Tarragona
 
Altafullasta ei täydy matkata kovinkaan kauas löytääkseen seuraavan rantalomakohteemme Costa Doradalla. Viehättävää Torredembarraa ympäröi kaunis Els Muntanyansin suojeltu luontoalue, johon voi lähteä seikkailemaan sen huolellisesti suunnitelluille patikkapoluille. Torredembarran edessä avautuu 7 kilometrin pituinen rantakaistale, jonka varrelta löytyy toinen toistaan kauniimpia rantoja niin perheille kuin yksityisyyttäkin kaipaaville nautiskelijoille. Torredembarran parhaat kohteet majoittumiseen sijaitsevat tietenkin vain kivenheiton päässä rannalta, jolloin pääsee parhaiten nauttimaan Välimeren hellivistä aalloista. 

Parhaat kohteet luksusmajoittumiseen Costa Doradalla

Kultarannikolla on mahdollisuus päästä nauttimaan paratiisirantojen lisäksi hienoista spa-kylpylöistä, yksityisistä uima-allasalueista, tasokkaista ravintoloista ja luksustason loma-asunnoista Costa Doradan upeissa maisemissa. 
 
Rannikolla löytyy lukuisia luksustason palveluja tarjoavia hyvinvointikeskuksia ja rantaklubeja, joissa pääsee nauttimaan maailmanluokan hoidoista ja rahakkaista juhlista. Esimerkiksi Saloussa sijaitseva Beach Club Lumine on rahakkaiden suosiossa sen upean infinity-altaan, tasokkaiden golf-ratojen ja edessä sijaitsevan rannan ansiosta. Rentoutumisen ja hoitojen lisäksi kukkaroa voi keventää klubin ravintolassa, joka tarjoaa kulinaarisia nautintoja tunnelmallisessa miljöössä. 
 
Juuri tämä alue kuuluu Costa Doradan äveriäämmän matkailijaväen suosikkikohteisiin. Saloun luksushuvilat majoittavat vaativammankin keikarin ja alueen korkealuokkaiset ravintolat taas vastaavat haastavampiin ruokatottumuksiin. 
 
Calafellin loma-asunto, Tarragona (tunnus 31837)

Parhaat kohteet edulliseen majoittumiseen Costa Doradalla

Ei ole kovinkaan haastavaa löytää edullisia majoituskohteita Costa Doradalla, varsinkin jos on ajoissa liikenteessä ja tietää mistä etsiä.
 
Rannikolla sijaitseva pieni L’Ampollan kalastajakylä on onnistunut säilymään muuttumattomana matkailijavirrasta huolimatta. Kylä sijaitsee lähellä Delta del Ebron luontoaluetta, johon on mahdollista lähteä virkistävälle patikkaretkelle, tutkimaan pieniä poukamia tai osallistua vaikka simpukoiden ja ostereiden opastetuille keräys- ja maisteluretkille. Viehättävän L’Ampollan loma-asunnoissa majoittautuu alkaen vain 54 euroa yöltä. 
 
Aivan rannikon pohjoisosassa sijaitseva Cunit on myös varteenotettava kohde edullisemmasta päästä. Vain tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta sijaitseva rannikkokylä ihastuttaa kauniiden rantojen kokoelmallaan sekä kohtuuhintaisilla palveluillaan. 
 
Playa de Tamaritin ranta Tarragonassa, Costa Doradalla

Perheen lomakohteet Costa Doradalla

Kun matkustaa Kataloniaan lapsien kanssa, kannattaa suosia niitä lomakohteita joille maan viranomaiset ovat myöntäneet "perhelomakohteen" tittelin. Näissä kohteissa on runsaasti perheille suunnattuja aktiviteetteja, lapsille soveltuvia, täyden palvelun rantoja ja perheravintoloita. Myös kohteiden tunnelma on soveltuvampi lapsiperheille. Kyseinen matkailuviranomaisten myöntämä titteli auttaa löytämään parhaat paikat missä majoittua perheen kanssa Costa Doradalla
 
Jotkut vilkkaasta yöelämästään tutut lomakohteet soveltuvat yhtä hyvin myös perheille. Tarragonan lähellä sijaitseva Salou on tästä hyvä esimerkki. Saloun perheaktiviteettien valikoima on todella runsas ja yksi maan arvostetuimmista teemapuistoista sijaitsee kaupungissa: valtava PortAventura ja vastikään puistoon avattu Ferrari Land. Lähialueelta löytyy myös vauhdikas vesipuisto Aquópolis ja hauska seikkailupuisto Parc Aventura. Tehtävää ja nähtävää on yllin kyllin!
 
Port Aventuran puisto, Costa Dorada
 
Toinen Costa Doradan lapsiperheiden suosikkikohde on pieni Cambrilsin rannikkokylä. Cambrils sijaitsee Saloun vieressä ja pääsee näin ollen nauttimaan myös naapurikaupunkinsa loistavista perheaktiviteeteista. Cambrilsista ei löydy Saloun kaltaista vilkasta yöelämää, jonka vuoksi se on juuri perheiden ja iäkkäämpien matkailijoiden suosiossa.
 
Cambrilsin perheaktiviteeteista mainittakoon vauhdikas Jumpland Aventura Ecológica, jossa on paljon hauskaa tekemistä kaikenikäisille. Radalla on erilaisia haasteita, kuten siltoja, portaita, vaijeriliukuja, luolia ja köysiratoja. Rataa voi lähteä suorittamaan koko perheen voimin ja samalla pääsee ihailemaan Katalonian upeaa luontoa. Lähellä Cambrilsia sijaitsee todellinen lasten paratiisipuisto, Parque Samá. Eksoottisessa Samán puistossa on lukuisia keinotekoisia luolia, järviä ja puroja, joissa asustaa kaikenlaisia eläimiä. Puistossa on upeiden kasvien ja värikkäiden kukkien täyttämä puutarha, jossa on mukava viettää hetki ihaillen romanttista ja huumaavan tuoksuista puutarhatunnelmaa. Majoittuessa Cambrilsiin pääsee nauttimaan tämän sympaattisen pikkukaupungin sekä sen lähialueiden loistavista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. 
 
Calafellin pieni rannikkokylä houkuttelee myös Costa Doradan perhelomalaisia. Calafellin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Ciutadella Ibérican arkeologiset rauniot sekä Castillo de la Santa Cruzin yli tuhatvuotinen linna, josta avautuu huimaava näköala lähialueille. 
 
Calafellin lähellä sijaitseva Diver Lúdicin seikkailupuisto tarjoaa lapsille mahdollisuuden seikkailla kiipeilyradoilla korkeuksissa ja myöhemmin koko perhe voi nauttia rannalla sijaitsevassa rantabaarissa maittavan illallisen. Vauhdikkaampaa menoa voi hakea El Vendrellin karting-radalta, jossa koko perhe voi ottaa mitta toisistaan. Majoittuessa Calafellin perhelomakohteeseen pääsee nauttimaan näistä hauskoista aktiviteeteista sekä tämän pienen kalastajakylän miellyttävän rauhallisesta tunnelmasta. 
 
Parque acuático Aquópolisin vesipuisto Costa Doradalla

Missä yöpyä Costa Doradan maaseudulla

Costa Doradalla sijaitseva luonnonpuisto Parque Natural del Delta del Ebro tarjoaa täydellisen ympäristön arjesta irrottautumiseen. Päiväretkikin Delta del Ebron luonnonpuistoon luo pyhiinvaelluksen tunnelmaa ja aika tuntuu pysähtyneen täysin. 
 
Toinen unelmakohde Costa Doradan maaseudun rauhassa on Mont Roig del Camp. Nämä levolliset maisemat inspiroivat itse surrealistitaiteilija Miróta töissään ja täältä löytyy myös hänen elämälleen ja teoksilleen omistettu Centro Miró, joka sijaitsee Montroigin vanhassa kirkkorakennuksessa. Kylän taustalla nousevat jylhät vuoret kuuluvat Parque Natural de la Serra de Montsantin luonnonpuistoon, johon voi lähteä virkistävälle patikkaretkelle vaikka koko perheen voimin. 
 
Altafulla, Tarragona

Costa Doradan parhaat bilekohteet

Jos etsii pikemminkin aamun pikkutunneille jatkuvia juhlia kuin makeita yöunia, kannattaa suunnata Costa Doradan hauskimpaan lomakohteeseen Salouhun. Missään rannikolta ei löydy yhtä paljon baareja, yökerhoja, terasseja, chiringuitoja ja erilaisia ravintoloita kuin Saloussa. Saloun naapurikylän La Pinedan maineikas Pacha houkuttelee juhlijoita Barcelonasta asti ja Saloun suosittu Flash Backin yökerho tarjoilee vauhdikasta menoa vuosi toisensa jälkeen paikalle palaaville nuorille. Saloussa tarjonta vastaa aina kysyntään, ja kysyntää on joka vuosi enemmän. 
 
Vauhdikasta menoa löytyy myös sateenkaarikaupunki Sitgesistä, joka sijaitsee vain lyhyen junamatkan päässä Barcelonasta. Sitgesissä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden ja kesäsesongilla kaupungin väkiluku kymmenkertaistuu rantalomalaisten saavuttua kaupunkiin. 
 
Tähän päättyy kultarannikon kierroksemme. Kuten huomata saattaa, tarjontaa löytyy moneen makuun ja Costa Dorada syystäkin komeilee Espanjan suosituimpien rannikkoalueiden kärjessä. Lievitä siis oitis matkakuumetta lähtemällä tutkimusmatkalle kultarannikon upeisiin maisemiin. Ennen sitä pieni varoituksen sana: odottavan aika on pitkä mutta nälkä kasvaa syödessä.