Missä yöpyä Costa Bravalla - parhaat kohteet majoittumiseen

Aurinkoinen Costa Brava on monen Espanjan matkailijan kestosuosikki. Rannikko tunnetaan turkooseista merenrantapoukamistaan, viehättävistä pikkukylistään ja viheriäistä luonnonpuistoistaan. Costa Bravalle saavutaan nauttimaan rannikon herkullisesta gastronomiasta, pienten rannikkokylien rennosta tunnelmasta ja viettämään ikimuistoisia rantapäiviä sen upeilla rannoilla. Kokosimme yhteen parhaat paikat missä yöpyä Costa Bravalla, jotta jokainen löytäisi oman täydellisen lomakohteensa Katalonian kauneimmalla rannikolla. 
 
 
Valtavan tarjonnan lisäksi Costa Brava on helposti saavutettavissa. Saapuminen ja liikkuminen Costa Bravalla on tehty vaivattomaksi Gironan ja Barcelonan kansainvälisten lentoasemien ja rannikkotie AP-7:n ansiosta.
 
Playa Sa Boadellan ranta, Lloret de Mar
 
Costa Bravalta löytyy lomakohteita moneen makuun. Kaupunkilomakohteista Gironan kaupunki sekä Figueres kuuluvat suosituimpiin; molemmissa on valtavasti nähtävää ja tehtävää kaiken ikäisille. Rantalomakohdetta kaipaavat voivat suunnata suosittuihin Tossa de Marin ja Cadaquésin rannikkokyliin, jotka ovat Costa Bravan parhaimpien rantojen ympäröimiä. Molemmat kuuluvat Costa Bravan kauneimpiin kyliin ja niistä löytyy niin urbaaneja täyden palvelun rantoja kuin pienempiä, yksityisempiä merenrantapoukamia. 
 
Empuriabrava lukeutuu rannikon suosituimpiin luksuslomakohteisiin. Espanjan omaa Venetsiaa muistuttava kanaalien verkosto mahdollistaa veneellä kulkemisen paikasta toiseen. Tarkan markan matkaajat voivat suunnata edullisimpiin lomakohteisiin kuten L’Estartitiin ja L'Escalaan, jossa on mahdollisuus nauttia upeista rannoista ja palveluista kohtuullisin hinnoin.
 
Tossa de Marin muuri
 
Lapsiperheet luottavat Costa Bravalla niihin kaupunkeihin, joille Katalonian viranomaiset ovat myöntäneet "perhelomakohteen" tittelin. Näistä suosituimpiin kuuluu kauniit rannikkokylät Roses ja Platja d’Aro, joiden palvelut vastaavat hyvin lapsiperheiden tarpeita. 
 
Täydellistä irtiottoa kaipaavat voivat suunnistaa pieneen Palsin kylään nauttimaan maaseudun rauhasta. Kylä sijaitsee kukkulan rinteellä ja sitä ympäröi kaunis maaseutu tuoksuvine riisipeltoineen. 
 
Vauhdikkaampaa menoa kaipaavat löytävät tasokasta yöelämää Lloret de Marista tai Blanesista, joiden lukuiset yökerhot ja baarit täyttyvät päivittäin nuorekkaasta juhlakansasta. Esittelemme näitä kohteita lähemmin alla. 
 
Tossa de Mar

Parhaat kohteet majoittumiseen kaupunkilomalla

Muutaman kilometrin päässä Costa Bravan rannikolta löytyy Katalonian toiseksi suurin kaupunki, upea Girona. Rikkaan kulttuurin ja historian Girona on täynnä loistavia nähtävyyksiä vailla vertaa. Kaupungin tunnelmallinen juutalaiskortteli kapeine katuineen, vuosisatoja seisoneet kirkot, katedraalit ja muurit sekä kaupungin läpi hiljalleen virtaava joki hurmaavat matkailijat täysin. Illan suussa voi nousta kaupunkia ympäröivälle roomalaiselle muurille ihastelemaan satumaista auringonlaskua ja kaukana siintäviä Pyreneiden poimuvuoria. 
 
Gironaan voi lähteä lomalle mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta toukokuu on erityisen suosittu matkailukuukausi kaupungissa. Tuolloin Gironassa vietetään kaunista Temps der florsin juhlaa (suom. kukkien aika) jolloin kaupungin kadut ja aukiot täytetään upealla kukkaloistolla. Mikäli halajaa kaupunkiin kukkafestivaalin aikaan, kannattaa varata loma-asunto Gironan kaupungin keskustan alueelta jo hyvissä ajoin.
 
Ro Oñarin joki
 
Toinen loistava kaupunkilomakohde Costa Bravalla on upea Figueres. Pienestä koostaan huolimatta kaupunki on täynnä elämää varsinkin kesäaikaan, jolloin erilaiset tapahtumat herättävät kaupungin kadut ja aukiot eloon. Kaupungissa on myös lukuisia koko perhettä kiinnostavia museoita, kuten lelumuseo ja Empordán viinien museo. 
 
Kaupungin yksi suosituimmista nähtävyyksistä on pysäyttävä Teatro-Museo de Dalí, jonka taiteilija itse suunnitteli ja pystytti kaupungin vanhaan teatterirakennukseen. Figueresin loman suunnitelmiin kannattaa myös sisällyttää vierailuja kaupungin suosikkinähtävyyksillä kuten Castillo de San Fernandossa, joka on kooltaan koko Euroopan suurin linnake. Varaamalla loma-asunnon Figueresin alueelta pääsee nauttimaan tämän hurmaavan kaupungin loistavasta tarjonnasta.
 
Cadaques, Costa brava

Parhaat rantalomakohteet Costa Bravalla

Rentoa rantalomaa kaipaavat löytävät Costa Bravan rantaloma-asunnoista varmasti miellyttävän kohteen kaikilla mukavuuksilla. Rannikolta löytyy valtava määrä silmien kantamattomiin jatkuvia paratiisirantoja, joiden palvelujen taso on huippuluokkaa. Rannoilla voi ruokailla, vuokrata vesiurheiluvälineitä tai osallistua erilaisiin aktiviteetteihin kuten surffauskursseille tai snorklausretkille. 
 
Epäilemättä Costa Bravan häikäisevän kauniit merenrantapoukamat toimivat rannikon ykköshoukuttimena matkailijoille. Näistä kauneimmat löytynevät Cabo de Creusin alueelta sekä Rosesin ja Cadaquésin lähialueilta. Erityisesti Cádaquesin upeat rannat vetoavat Costa Bravan matkailijoihin ja urbaanimmat Playa Granden, Playa Es Sortellin ja Es Piancin rannat taas kuuluvat perheiden suosikkirantoihin niiden loistavien palvelujen ansiosta. Cabo de Creusissa sijaitsevat pienet Jugadoran, Portalón ja Cullerón poukamat taas houkuttelevat paikalle nudisteja ja rauhallisempaa ympäristöä kaipaavia auringonpalvojia. Rantalomasta haaveilevat voivat aloittaa Costa Bravan loman suunnittelun katsastamalla Cadaquésin vuokrattavat loma-asunnot.
 
Playa de El Golfetin ranta
 
Minne ikinä matkaakin Costa Bravalla, aina läheltä löytyy upeita rantoja. Jos haluaa lähteä todelliselle rantabongausretkelle, voi rannikolla suunnistaa Costa Bravan parhaiden rantojen valikoimamme opastuksella. Selatessa valikoimaa voi huomata, että suurin osa rannoista sijaitsee Tossa de Marin upeissa maisemissa. Juuri Tossa de Marissa voi majoittautua rantaloma-asuntoihin, jolloin merestä pääsee nauttimaan parhaiten. Täällä voi rantapäivää viettää keskiaikaisen muurin juurella nauttien kivenheiton päässä sijaitsevista palveluista. Kyseessä on lähes jokaisessa postikortissa komeileva Playa Gran, joka kuuluu Tossa de Marin parhaimpiin rantoihin. Playa Granin lisäksi suosittelemme vierailemaan pienillä Cala Futaderan ja Cala Giverolan poukamilla, joille voi myös lähteä järjestetylle veneretkelle. 
 
Cala Futadera, Tossa de Mar

Parhaat kohteet luksustason majoittumiseen

Costa Bravan 214 kilometriä pitkältä rannikkoviivalta löytyy valtava määrä erilailaisia lomakohteita jokaiseen makuun. Luksuskohteina Empuriabrava ja Calella de Palafrugell toimivat loistavasti, sillä näissä kohteissa löytyy tasokkaiden palvelujen lisäksi upeita rantoja moneen lähtöön. 
 
Empuriabravasta loma-asunnon hankkineet usein saapuvat sinne vaatimattomasti omalla veneellä, jonka voi pysäköidä asunnon omaan laituriin. Empuriabravaa kutsutaan usein Espanjan Venetsiaksi, sillä kaupungissa on yli 25 kilometriä pitkä kanaaliverkosto, jonka vuoksi kaupunki on myös koko Euroopan suurin asutettu satama-alue. Vesiaktiviteettien lisäksi kaupungissa on tasokkaita golf-kenttiä upeissa maisemissa. 
  
 
Empuriabravan lomakohde, Costa Brava
 
Paras kohde luksustason majoittumiseen Costa Bravalla on myös Calella de Palafrugell, jonka valkoisiksi kalkitut talot, turkoosit poukamat ja pienen kalastajakylän tunnelma vetoaa rauhallisempaa Costa Bravan luksuslomaa kaipaaviin matkailijoihin. 
 
Upeiden rantojen lisäksi Calellassa juhlitaan lukuisia tapahtumia vuoden ympäri ja kylässä on tasokkaita ravintoloita joissa voi syödä tasokkaan illallisen ihaillen upeaa merinäköalaa. Calellassa kannattaa myös vierailla Cap Roigin kauniissa kasviteteellisissä puutarhassa, jossa myös järjestetään usein erilaisia koko perheelle suunnattuja tapahtumia. Varaa siis oitis loma-asuntosi Calella de Palafrugellista, jotta pääset nauttimaan tästä pienestä palasta paratiisia Costa Bravalla.
 
Calella de Palafrugell

Edulliset majoituskohteet Costa Bravalla

Espanjassa pätee yleinen sääntö joka kannattaa ottaa huomioon kun etsii edullisempia palveluita. Yleensä rannan tuntumassa sijaitsevat, merinäköalalla ja suosituimmilla ostoskaduilla sijaitsevat paikat ovat kalliimpia kuin syrjemmällä löytyvät pikkukaupat ja -ravintolat. Tämä pätee myös loma-asuntoihin, eli edullisimmat Costa Bravan loma-asunnot löytyvät suosituimpien ranta-alueiden ulkopuolelta.
 
Suosittelemme katsastamaan rannikon edullisemmat lomakohteet kuten L'Estartitin ja L'Escalan. L'Estartitin loma-asuntojen hinnat alkavat 27 eurosta per yö. Hinnat ovat aivan eri luokassa kuin esimerkiksi luksuskohteen maineen omaavassa Empuriabravassa. 
 
Toinen edullisten loma-asuntojen kohde on L'Escala, joka sijaitsee vain hieman yli tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta ja aivan Gironan lentoaseman vieressä. Täällä voi aikaa viettää L'Escalan upeilla rannoilla nauttien vaikkapa lukuisista vesiurheilumahdollisuuksista. 
 
Näköala Cadaquésiin

Edulliset majoituskohteet Costa Bravalla

Lapsiperheiden loma onnistuu parhaiten sellaisissa kohteissa, joissa on mahdollisimman paljon koko perheen viihdykkeitä ja lapsille soveltuvia, täyden palvelun rantoja. Costa Bravalla on lukuisia perhelomakohteeksi tituleerattuja kaupunkeja ja kyliä. Majoittuminenkin onnistuu suuremmaltakin perheeltä, sillä tilavampia perheloma-asuntoja Costa Bravalla löytyy runsaasti. 
 
Erilaiset vesi- ja teemapuistot kuuluvat monen perheen lomaohjelmaan. Rosesin ja Platja d’Aron Aquadiver ja Aquabrava kuuluvat rannikon tasokkaimpiin vesipuistoihin. Molemmissa pääsee nauttimaan vauhdikkaista vesiliukuvempeleistä, jacuzzeista ja teema-alueista. Platja d'Arosta löytyy myös hasuka seikkailupuisto Parc Aventura, jossa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. Mäntymetsään rakennetussa radassa on yli 80 erilaista haastetta, kuten vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja, tunneleita, tarzan-hyppyjä ja eri tasoisia köysiratoja. Platja d'Aron loma-asunnoissa on myös runsaasti valinnan varaa paikan pienestä koosta huolimatta. 
 
Yksi perheiden suosikkiaktiviteeteista Costa Bravalla on Cap de Creusin luonnonpuistossa kiemurteleva patikkapolku Paratge de Tudela, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä rannikolta. Auton voi jättää puiston pysäköintialueelle ja polun kiertää noin kahdessa tunnissa. Polun käyttöoikeudesta puisto perii 5 euron maksun, joka käytetään puiston kunnossapitoon.
 
Parque de aventurasin seikkailupuisto
 
Lukuisissa Costa Bravan lomakohteissa kiertää erityisesti matkailijoille suunnattuja junia, jotka kulkevat kohteiden parhaimpien nähtävyyksien kautta. Seikkailumieliset perheet voivat myös vuokrata vaikka pyörän tai kajakin ja lähteä tutkimaan Costa Bravan rannikkoa ja sen lukuisia pikkupoukamia. Majoittuminen Rosesin kaltaisissa lomakohteissa takaa viihdykkeitä koko perheelle pidemmäksikin aikaa. 
 
Toinen suosittu perhelomakohde Costa Bravalla on Tossa de Mar. Hurmaava merenrantakylä ihastuttaa pienen kylän tunnelmallaan ja nähtävyyksillään. Tossa de Marissa on runsaasti aktiviteetteja lapsiperheille ja eityisesti Tossan keskiaikainen linnake kuuluu kylän ykkösnähtävyyksiin. Sen lisäksi Tossassa perheen aika vierähtää sen upeilla rannoilla ja helppokulkuisilla patikkapolkuilla, jotka kulkevat Costa Bravan kauniissa maisemissa.
 
Calella de Palafrugell

Majoittautuminen Costa Bravan maaseudulla

Maaseutumatkailu on kasvattanut suosiotaan myös Espanjassa ja Costa Bravallakin moni kaipaa vilkkaiden rantalomakohteiden sijaan maaseudun rauhaan. Costa Bravan maaseutumatkalle voi yhdistää helposti myös rantoja ja huippuaktiviteetteja kaiken sijaitessa lyhyen ajomatkan päässä toisistaan. 
 
Costa Bravalla sijaitseva Palsin kylä on kuin suoraan satukirjasta ja se on myös perheiden suosituimpia päiväretkikohteita rannikolla. Kukkulan päällä sijaitsevan linnakkeen ympärille rakennettu keskiaikainen Palsin kylä viskaa vierailijat ajassa vuosituhannen verran taaksepäin prinsessojen ja ritarien aikaan. 
 
Palsin kylä on kestänyt ajan hampaan hyvin ja sen pitkät perinteet ja upea gastronomia houkuttelee paikalle vieläkin valtavan määrän matkailijoita. Kylässä järjestetään lukuisia ruokateema- ja kulttuuritapahtumia ja kylän ympäristö rantoineen, hiekkadyyneineen ja kosteikkoineen kuuluu arvostettuun Montgrín luonnonpuistoon.
 
Mikäli haluaa nauttia pikkukylän rauhallisesta tunnelmasta lähellä Costa Bravan parhaimpia rantoja, kannattaa varata loma-asunto Palsista

 
Pals
 
Toinen vaihtoehto on majoittautua Begurissa, joka on pieni, kukkuloiden ympäröimä rannikkokylä keskellä kauneinta Costa Bravaa. Myös tämä kylä henkii keskiajan hurmaavaa tunnelmaa ja siellä sijaitseva ikivanha linna tarjoaa upean näköalan ympäröivään luontoon ja merelle. Begurissa voi käydä ihailemassa kuubalaistyylisiä taloja, joita maasta paluumuuttaneet espanjalaiset rakensivat viime vuosisadan alussa. 
 
Costa Bravalla sijaitseva Calonge tarjoaa myös yhdistelmän rauhallista maaseututunnelmaa ja kauniita rantoja. Calongen keskiaikainen kylä sijaitsee neljän kilometrin pässä rannikolta, pienen kukkulan rinteellä. Myös Calongessa on kaunis, 1100-luvulla rakennettu keskiaikainen linna, josta pääsee ihailemaan upeaa näköalaa kylään ja merelle. Kylän moderni osa sijaitsee aivan rannan tuntumassa, josta myös löytyy suurin osa Calognen loma-asunnoista
 
Pals

Bileloma Costa Bravalla

Talvisesongilla Costa Bravan lomakohteet ovat huomattavasti hiljaisempia kuin kesällä, jolloin pienempienkin kylien väkiluku paisuu lähes kymmenkertaiseksi. 
 
Trendikäs Lloret de Mar kuuluu Costa Bravan suosituimpiin bilepaikkoihin. Sykkivä Lloret sijaitsee vain 75 kilometrin päässä Barcelonasta ja on erityisen tunnettu vilkkaasta yöelämästään, varsinkin kesäsesongin aikaan. Päivällä Lloret de Marissa voi viettää aikaa sen kauniilla rannoilla ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillä kuten Santa Clotilden puutarhassa, Sant Román kirkolla ja modernilla hautuumaalla. Illalla voi suunnistaa rannalla sijaitseviin rantabaareihin ja yökerhoihin kuten suosittuun discoteca Hollywoodiin tai Disco Tropicsiin, Colossosiin tai Moëf Gagaan, joissa kaikissa voi juhlia aina auringonnousuun asti. 
 
Yöelämää Lloret de Marissa

Platja d’Aro, Blanes ja Empuriabrava ovat myös suosittuja bilepaikkoja Costa Bravalla. Jos kaipaa hieman rauhallisempaa yöelämää, kannattaa suunnata Cadaquésiin, Rosesiin tai Tossa de Mariin, jotka tarjoavat trendikästä yöelämää aikuisempaan makuun. 
 
Kuten voi huomata, monipuolinen Costa Brava vetoaa moneen matkailijaan ja paikkoja löytyy niin nuorille yöperhosille kuin rauhaa rakastaville perheillekin. Ei ihme että tämä turkoosien poukamien, loistavan gastronomian ja vehreän luonnon rannikko kuuluu Espanjan kolmen suosituimman rannikkoalueen joukkoon.