Costa Bravan hauskat perheaktiviteetit - TOP 10

Espanjan koillisosassa sijaitseva vastakohtien Costa Brava on loistava alue lapsiperheiden lomanvietton. Rannikolta löytyy valtava määrä erilaisia teema- ja vesipuistoja, hiljaisia merenrantapoukamia, pitkiä hiekkarantoja, upeaa luontoa, hauskoja kulttuuritapahtumia, paikallisia juhlia, historiaa, linnoja ja keskiaikaisia kyliä. Lista jatkuu. 
 
Playa de Palangresin ranta - Costa Brava
 
Rannikolta löytyy lukuisia rannikkokaupunkeja jotka ovat ansainneet Espanjan matkailuviranomaisilta perhelomakohteen tittelin. Näitä ovat muun muassa supersuosittu Blanesin rannikkokaupunki sekä lapsiystävällinen kaupunki L´Estartit. Costa Bravalta löytyy myös muita loistavia päiväretkikohteita perheille, kuten kaunis Figueresin sisämaakaupunki. 
 
Olemme tehneet listan parhaista perheaktiviteeteista ja nähtävyyksistä Costa Bravalla. Näiden seikkailujen parissa koko perhe pääsee luomaan uusia, ikimuistoisia kokemuksia yhdessä. 

1. Costa Bravan rannat

Empuriabravan lomakohde, Costa Brava

Costa Bravan upeat rannat ovat varmasti yksi rannikon houkuttelevimmista vetonauloista lapsiperheille. Rannikolla tulee vastaan niin pitkiä, puuterihiekkaisia rantoja kuin pieniä, luonnonkauniita poukamiakin. Rannikkokaupunkien edessä olevilla rannoilla saa nauttia loistavista palveluista ja lyhyistä kävelyetäisyyksistä.
 
Jos kaipaa turvallista rantalomakohdetta, jossa vanhemmat voivat huoletta päästää lapset telmimään hyvin valvotulle rannalle, kannattaa harkita palkittua perhelomakohdetta Blanesia
 
Blanes
Blanesin entisessä kalastajakylässä perheet pääsevät nauttimaan puhtaasta ja tyynestä merivedestä, loistavista palveluista ja kesäaikaan rannan läheisyydessä toimivasta lastenkerhosta. Lastenkerhossa järjestetään erilaisia pajoja ja vesiaktiviteetteja kaikenikäisille. 
 
Toinen loistava vaihtoehto perheille on noin tunnin ajomatkan päässä Blanesissa sijaitseva L’Estartit, jonka päärannalla Platja Granilla toimii samanlainen lastenkerho L’Estartitin lastenkerho on nimeltään Mini Beach Club ja se on avoinna heinä - ja elokuussa. 
 
Platja Granin ranta, Estartit, Costa Brava
 
Kyseiset lastenkerhot tarjoavat lapsille erilaisia aktiviteetteja, joissa keskitytään tiimitoimintaan ja tuodaan eri kulttuureista tulevia lapsia yhteen erilaisten leikkien ja pelien avulla. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia hauskoja aktiviteetteja samalla kun vanhemmat voivat rentoutua rannalla. 

2. Costa Bravan vesipuistot

Aquabravan vesipuisto, Costa Brava

Espanjan auringon alla mikään ei virkistä niin kuin hulvattoman hauskat vesipuistot. Costa Bravan vesipuistoissa on liukuja ja altaita joka lähtöön, joissa vauhdikkaiden vesileikkien ystävät voivat viettää riemukkaan hauskoja hetkiä 
 
Costa Bravan lukuisat vesipuistot ovat tunnettuja turvallisuudestaan, mukavuudestaan ja laadustaan. Puistoissa on palveluita kaikenikäisille, jonka ansiosta niissä viihtyy koko perhe vauvasta vaariin. Olemme koonneet yhteen Costa Bravan rannikon suosikkipuistomme, jossa koko perhe voi viettää ikimuistoisen päivän vesileikkien parissa.  

Aquabravan vesipuisto, Roses

Aquabravan vesipuisto, Costa Brava

Rosesista löytyy Gironan maakunnan paras vesipuisto, Aquabrava. Aquabravassa on jopa 19 liukua ja allasta, joissa voi nauttia veden ja vauhdin huumasta koko päivän. Puistosta löytyy vauhdikkaita vesiliukumäkiä, keinotekoisia tukkijokia ja rentouttavia altaita moneen makuun. Viime aikojen suurin hittivekotin on ollut Cobra, suljettu tuubiliukumäki jossa vauhti kasvaa päätähuimaaviin lukemiin!

Aquabravan puistoa uusitaan ahkerasti ja joka vuosi uusia vekottimia vihitään käyttöön. Pienemmille lapsille löytyy puistosta turvallisuusmääräyksiä noudattavia liukumäkiä sekä mini-aaltoallas, jossa voi lapset voivat telmiä lempeämmissä aalloissa. Puistossa on myös jännittävä merirosvolaiva, josta pienet vesipedot eivät näytä saavan tarpeeksi. (http://www.aquabrava.com/)

 
Park aquatic Aquabrava Roses

Water Worldin vesipuisto, Lloret de Mar

Lloret de Marin lomakohteen laidalta löytyy todellinen vesipedon paratiisi. Water World-vesipuisto on Itä-Espanjan paras vesipuisto ja se sijaitsee aivan Lloret de Marin keskustan vieressä. Water World kuuluu myös koko Euroopan suurimpiin vesipuistoihin ja puistoon lähdetään viettämään vauhdikasta päivää Barcelonasta asti.
 
Water Worldista löytyy valtava määrä kaiken ikäisiä kiehtovia vesiliukuja ja altaita. Puistossa on myös keinotekoisia aaltoja syöksevä allas sekä 40 metriä korkea, lähes pystysuora vesiliukumäki. 
 
Water World on auki kesällä 22.5.-17.9. Jos on mahdollisuus, kannattaa vierailla puistossa arkipäivänä, jolloin laitteisiin on vähemmän jonoa. (Lisää tietoa puiston sivuilta: http://waterworld.es/en/home.html)
 
Water Worldin vesipuisto, Lloret de Mar

Aquadiverin vesipuisto, Platja d'Aro 

Platja d´Arolla sijaitsevan Aquadiverin vesipuiston omistaa sama yritys, joka rakensi edellä esitellyn Water Worldin. Kyseinen yritys järjestää usein kesäkampanjoita, jolloin ostamalla lipun yhteen puistoon pääsee samalla tutustumaan toiseenkin. Kuten Water Worldissa, myös Aquadiverissä on hauskoja liukuja kaiken ikäisille, kuten keinotekoisten aaltojen allas, vesiterapia-allas, lasten altaita, leikkipuistoja ja piknik-alueita omien eväiten nauttimiseen. Puisto itsessään on pienempi kuin Water World, mutta varsinkin kesäaikaan Aquadiverissä ei ole niin paljon ruuhkaa.
 
Aquadiver on auki 9.6.-11.9. ja puistoon myydään myös edullisempia perhelippuja (kaksi alle 120 cm lasta ja kaksi yli 120 cm henkilöä yhteensä 85 euroa). Kahden päivän liput ovat myös edullisempia. (Lisää tietoa puiston kotisivuilta: http://aquadiver.com/). 
 

Palsin vesipuisto

Puhallettava vesipuisto-seikkailurata meressä, Empuriabrava

Jos mielummin polskii rannalla kuin altaissa, voi lapset viedä viettämään hauskaa lomaa Empuriabravaan, jonka rannalta löytyy vauhdikas "puhallettava" vesipuisto-seikkailurata. Puisto sijaitsee Empuriabravan päärannalla, aivan kaupungin keskustan edessä. 
 
Costa WaterParkin vesipuisto Fuengirola 
 
Ilmatäytteisessä radassa on erilaisia esteitä ja liukuja, trampoliineja ja pomppulinnoja, joissa lasten on mukava telmiä koko päivä. Seikkailuradan omistaa Aquamar Cemm ja pääsymaksu on 6 euroa tunnilta ja kokopäivälippu maksaa 25 euroa.

3. Trooppiset puutarhat Costa Bravalla

Butterfly Parkin perhospuisto, Empuriabrava

Perhospuisto Espanjassa

Empuriabravassa sijaitseva perhospuisto tarjoaa kaunista silmänruokaa ja rentouttavan vierailun perhosten maailmaan koko perheelle. Kun astuu puiston ovista sisään, tuntee heti kasvoillaan +28 asteen trooppisen ilmaston lempeän tuulahduksen. Empuriabravan 1000 neliömetrin perhospuistossa liihottelee satoja perhosia ja siellä tapaa myös papukaijoja, liskoja ja muita eläimiä.  
 
Puiston perhosten värimaailma saa vierailijat lumoutumaan. Puistossa on informatiivisia tauluja, jotka kertovat lähemmin siellä asuvista perhoslajeista. Perhosten lisäksi puistossa liihottelee valtava määrä kauniita, värikkäitä lintulajeja.

Blanesin kasvitieteelliset puutarhat

Blanesista löytyy kaksi upeaa kasvitieteellistä puutarhaa, joiden värikäs kukkaloisto tarjoaa kaunista silmänruokaa koko perheelle. Molemmat puutarhat voi yhdistää vierailuun niiden läheisillä merenrantapoukamilla. 
 
Marimurtran kasvitieteellinen puutarha, Blanes
Marimurtran kasvitieteellisen puutarhan sanotaan olevan yksi koko Euroopan parhaimmista puistoista. Marimurtra sijaitsee kukkulan huipulla tarjoten upean näköalan Välimerelle ja alueen pienille merenrantapoukamille. Puistossa on yli 4 000 kasvilajia ja siellä lentelee hauskoja, ihmisiin tottuneita papukaijoja. Papukaijat poseeraavat myös mielellään vierailijoiden valokuvissa. 
 
Toinen Blanesin suosittu kasvitieteellinen puutarha on nimeltään Pinya de Rosa. Myös Pinya de Rosasta näkee merelle asti ja puutarhasta löytyy jopa 7 000 eri trooppista kasvilajia. Täällä lapset pääsevät näkemää eri kaktuslajeja, aloe vera-kasveja ja palmupuita. Pinya de Rosan läheinen Cala Treumalin merenrantapoukama on todellinen helmi Blanesin rantojen keskuudessa ja se sijaitsee vain 300 metrin päässä puistosta. 
 
Cala Treumalin poukama, Blanes

4. Luonnonpuistot ja kävelyreitit

Costa Bravan maisemissa luonnonrauha kohtaa rannikon kauniit rantapoukamat ja ikivihreät mäntymetsät. Näille turkooseille poukamille päässee usein ainoastaan kävellen luonnossa kiemurtelevia polkuja pitkin.

Costa Bravan tunnetuin kävelyreitti on Camino de Ronda. Lähes koko rannikon läpi kulkeva polku rakennettiin aikoinaan yhdistämään rannikolla sijaitsevia kaupunkeja ja helpottamaan alueen puolustamista merirosvojen hyökkäyksiltä. 

Costa Bravalla on myös lukuisia luonnonpuistoja. Puistojen kävelyreitit ovat hyvin viitoitetut ja niillä voi usein myös pyöräillä tai ratsastaa. Upeissa maisemissa tapaa usein eri eläinlajeja ja monesta kohtaa avautuu henkeäsalpaavan kaunis maisema ympäröivään luontoon ja merelle. 

Cabo de Creusin luonnonpuisto

Yksi Costa Bravan upeimmista luonnonpuistoista on Cap de Creus, jossa myös lapset pääsevät loistavasti kosketukseen rannikon kauneimman luonnon kanssa. Puistossa on monipuolisia kävelyreittejä, joille voi lähteä päiväretkelle tai vaikka koko viikonlopun kestävälle seikkailulle. 

Yksi Cap de Creusin puiston suosikkireiteistämme on Paratge de Tudela, joka kestää noin kaksi tuntia. Auton voi jättää puiston pysäköintialueelle ja polun kiertää noin kahdessa tunnissa. 

 Paratge de Tudelan polku
Kun antaa mielikuvituksen laukata, voi nähdä polun maisemissa monia eläimiä muistuttavia muodostelmia, kuten kamelin, merileijonan ja gorillan. Nämä maisemat ovat inspiroineet itse Salvador Dalía hänen eriskummallisissa töissään. 
 
Cap de Creusiin täytyy ottaa mukaan omat eväät, aurinkovoidetta ja vettä. Puistossa on vaikea löytää varjoisaa paikkaa, mutta pulahdus kristallinkirkkaaseen veteen virkistää aina!

5. Vesiurheiluaktiviteetit

Empuriabrava
 
Costa Bravalla vesiurheiluaktiviteettien harrastaminen on tehty helpoksi koko perheelle. Rannikolla on harvoin suurempaa aallokkoa ja tarjontaa on pilvin pimein. Lapsiperheet suosivat täällä erityisesti melontaa, SUP-lautailua, vesihiihtoa ja purjelautailua. 
 
Rannikon kirkkaat vedet tarjoavat myös loistavia vedenalaisia maisemia snorklaajille. Sukelluksesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata läheisille Medesin saarille, jotka kuuluvat suojeltuun luonnonpuistoon. 
 
Melontaa Costa Bravalla

6. Kauniita reittejä ja kyytejä

Jos kaipaa hieman helpompaa tapaa tutustua rannikon nähtävyyksiin, voi lähteä hauskalle junamatkalle koko perheen kanssa. Rannikolla on tavallisen matkustajajunan lisäksi matkailijoille suunniteltuja turistijunia, jotka vievät kyyditettäviä rannikon upeimmille alueille. 

Rosesin Express-juna

Rosesin matkailijajuna kulkee kaupungissa eri reittejä pitkin ja kyydistä nauttii niin lapset kuin aikuisetkin. Kierroksia on viisi erilaista ja jokainen niistä on omalla tavallaan upea kokemus. 
 
Rosesin express-juna
Yksi suosikkireiteistämme vie Puig Romin kukkulan huipulle, josta voi ihailla upeaa näköalaa Alto Ampurdiánin laaksoon. Kirkkaalla säällä voi erottaa myös kauniin Aiguamolls del Empordàn luonnonpuiston kaukaisuudessa. 
 
Falconera-reitti taas tarjoaa ikimuistoisen maiseman Rosesin lahdelle ja läheisille Medesin saarille. Puig Altolle noustessa pääsee ihailemaan kuuluisan Cap de Creusin luonnonpuiston vehreitä maisemia ja Jóncolsin reitillä näkee alueen kauneimpia merenrantapoukamia ja hiekkarantoja. 
 
Matka junassa on hauska kokemus koko perheelle Rosesin lomalla ja se tarjoaa loistavan tavan tutustua alueen upeimpiin maisemiin ja nähtävyyksiin.

Cadaquésin matkailijajuna

Jos lomaa vietetään lasten kanssa Cadaquésissa, myös tästä suositusta lomakohteesta löytyy hauska matkailijajuna joka kulkee alueen mielenkiintoisimpien nähtävyyksien ohi. 
 
Cadaquésin matkailijajuna aloittaa kierroksensa kaupungin keskustasta ja se toteuttaa kahta eri reittiä. Ensimmäinen reitti kulkee Cadaquésin keskustan ympärillä ja toinen vie kyytiläiset Dalin museon kautta aina Faro del Cap de Creusin majakalle asti. Myös Cadaquésin matkailijajuna tarjoaa opastusta useilla eri kielillä. 
 
Dalin museo, Portlligat

Retki Palsin riisipelloille

Keskiaikaista Palsin kylää ympäröivä luonto on niin monimuotoista, että maastossa kasvaa jopa riisipeltoja. Jopa viiden vuosisadan ajan kasvaneiden riisipeltojen vieressä kulkee patikkapolkuja, joita voi kulkea jalan tai vaikka pyöräillen. 
 
Kesällä huhti-lokakuun aikana Palsin riisipelloilla kulkee matkailijajuna, jonka mukana pääsee tutustumaan paremmin näihin upeisiin maisemiin. Juna kulkee Montgrin vuoristomaisemien ja Palsin rannan ohi ja saapuu lopulta riisimyllylle. 
 
Riisipeltoja Palsissa
 
Myllyllä pääsee seuraamaan lähempää riisin valmistusprosessia ja tutustumaan riisinviljelyn historiaan Palsissa. Kierroksen jälkeen juna kuljettaa vierailijat takaisin Palsiin.
 
Riisipeltoja ympäröivä luonto kuuluu Montgrín luonnonpuistoon, jossa voi viettää aikaa pyöräillen, ratsastaen, bongaten lintuja tai viettäen aikaa Palsin upealla rannalla. Lisää tietoa löytyy Palsin perhelomaoppaastamme

Calella de Palafrugellin matkailijabussi

Calella de Palafrugellin lomakohde

Suositussa Calella de Palafrugellin perhelomakohteessa matkailijoilla on mahdollisuus hypätä viihdyttävän Julivia Bus Turísticon matkailijabussin kyytiin, joka kulkee kaupungin parhaimpien nähtävyyksien kautta pitkin päivää.
 
Bussin kyytiin ja pois voi hypätä missä vaiheessa haluaa, jolloin voi rauhassa tutustua jokaiseen nähtävyyteen paremmin. Matkailijabussi kulkee Calellan upeiden merenrantapoukamien ohi ja pysähtyy myös Cap Roigin kasviteteellisellä puutarhalla. Bussi jatkaa matkaa aina Llafrancin kylään asti ja matkalla pääsee myös tutustumaan kylän upeaan San Sebastiànin majakkaan.

7. Veneretket Costa Bravalla

Jos perheessä on pieniä kapuja ja seiloreita, Costa Brava tarjoaa heillekin loistavia mahdollisuuksia päästä nauttimaan rannikosta mereltä käsin. 

Purjehdusta Puerto Marinassa, Benalmádenassa

Costa Bravalla on lukusia matkanjärjestäjiä, jotka tarjoavat unohtumattomia veneretkiä rannikon upeimmille saarille ja poukamille. Usein matka taittuu hauskalla lasipohjaveneellä, jolloin pääsee samalla tutustumaan myös rannikon vedenalaiseen maailmaan. 
 
Suosituimmat veneretket suuntaavat suojelluille Medesin saarille, Cap de Creusin luonnonpuistoon, Cadaquésiin ja Costa Bravan merenrantapoukamiin. 
 
Tossa de Marin muuri
 
Lloret de Marista ja sen läheisiltä rannoilta pääsee matkustamaan veneellä lukuisiin eri kohteisiin, kuten Blanesiin, Santa Susannaan ja Calella de Palafrugelliin. Katsasta Tossa de Marin perhelomaoppaamme ja löydä lisää hauskoja aktiviteetteja lähialueilla. 

8. Adrenaliinin täytteiset aktiviteetit Costa Bravalla

Adventure Parc Costa Bravan seikkailupuisto

Costa Brava Adventure Parcin puisto, Pals 

Jos haluaa kokeilla jotain todella ainutlaatuista, voi lähteä perheen kanssa Palsin lähellä sijaitsevaan Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuistoon. 
 
Parc Aventurassa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. Mäntymetsään rakennetussa radassa on yli 80 erilaista haastetta, kuten vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja, tunneleita, tarzan-hyppyjä ja eri tasoisia köysiratoja.   
 
Parc Aventuran kiipeilypuisto sijaitsee Platja d'Arolla, lähellä sympaattista L´Escalan lomakohdetta. Puisto tarjoaa huikeita seikkailuelämyksiä upean luonnon ympäröimänä eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Perheen pienimmätkin nauttivat päivästä temmeltäen Parc Aventuran leikkipuistossa. Parc Aventura Costa Bravan kiipeilypuisto sijaitsee vain 5 minuutin ajomatkan päässä Palsista. Löydä Palsin ja muun Costa Bravan vuokrattavat loma-asunnot ja vie perheesi ikimuistoiselle lomalle Espanjan kauneimpiin maisemiin. 
 
Costa Brava Adventure Parcin puisto, Pals

Vauhdin huumaa Karting-radalla

 
Jos kaipaa kunnon adrenaliinipiikkiä loman aikana, kannattaa lähteä koko perheen voimin viettämään vauhdikas päivä Costa Bravan karting-radoille. 
 
Go Kartsin vauhtirata, L’Escala
 
Go Karts on järjestänyt kilpailuja kurvikkaalla radallaan jo yli 30 vuoden ajan ja radalle saapuu pelottomia kuskeja kauempaakin. Radalla koko perhe voi ottaa hauskalla tavalla toisistaan mittaa. Kuka on perheen formulakuningas tai -kuningatar?
 
Suositussa L’Escalan rannikkokaupungissa sijaitseva Go Karts tarjoaa erilaisia leikkimielisiä kilpailuja riippuen osallistujien iästä ja määrästä. Ensin ajajille tarjotaan mahdollisuus tehdä muutama harjoituskierros ennen h-hetkeä. Kun Katalonian lippu sinkoaa tangon päähän, on kisa käynnissä! Maalin ensimmäisenä tavoittanut pääsee kiipeämään voittajapallille pokaali kädessään ja hänet palkitaan shampanjalla.
 
Karting Miramarin rata

Karting Roses

Toinen Costa Bravan vauhdikas karting-rata sijaitsee suositussa Rosesin rannikkokaupungissa. Rosesin aikuisten karting-rata on 850 metriä pitkä ja autot sinkoavat jopa 110 km:n tuntinopeuteen salamannopeasti. Radalla koko perhe voi ottaa leikkimielisesti toisistaan mittaa.
 
Perheen pienimmille on oma, 5-10-vuotiaille rakennettu rata ja puistossa on myös sekä aikuisille että lapsille soveltuva rata. Ratojen varrella on nopeustaulukot, joista voi seurata vauhdin kehitystä ja ravintolan terassilta voi katsella ohi kiitäviä autoja virkistävän juoman äärellä.  
 
Blanesissa ja Palamosissa löytyy myös karting-radat. 

Lentämisen keveyttä Empuriabravan tuulitunnelissa

Costa Bravan Empuriabravaan rakennettiin muutama vuosi sitten tuulitunneli, jossa pääsi kokemaan lentämisen ja vapaapudotuksen huumaa. Tunnelissa kulkee neljän turbiinin tuottama valtava ilmavirtaus, joka pitää kaikenikäiset ilmassa pidemmänkin aikaa. Tuulitunnelilento on täysin turvallinen aktiviteetti, joten jopa 4-vuotiaat pääsevät toteuttamaan unelmansa lentämisestä.
 
Windoor realflyn puisto, Costa Brava
 
Tuulitunnelissa kulkevan ilmavirran maksiminopeus on 300 kilometriä tunnissa, joka nostaa rahvaammankin kokoisen pilotin ilmaan.  
 
Ensikertalaisilta lento maksaa 49 euroa, johon kuuluu kaksi lentoa. Turbiinien syöksemä ilmavirta nostaa ihmiset jopa 10 metrin korkeuteen. Osallistujille puetaan päälle lentopuku ja kypärä, jonka käyttö on pakollista. Paikalla on aina kouluttaja, joka pitää huolen että turvallisuusmääräyksiä noudatetaan
Hintaan sisältyy muistitikku, johon tallennetaan lennon parhaimmat hetket valokuvina ja videopätkinä. 
 
Tämä riskitön aktiviteetti sopii koko perheelle ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea jotain aivan erilaista. 

9. Minigolfausta perheen kesken

Minigolfia Costa Bravalla

Minigolfaus on yksi lapsiperheiden kestosuosikkiaktiviteeteista Costa Bravalla. Blanesista löytyy Garbí Mini Parkin puisto, jossa voi harjoitella golfaustaitoja sekä Empuriabravassa sijaitseva Minigolf Carmansó, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Minigolf Carmansó on avannut ovensa jo vuonna 1983 ja se kuuluu muidenkin kuin lapsiperheiden suosikkiaktiviteetteihin Empuriabravassa.
 
Näiden kahden lisäksi Costa Bravalla on lukuisia muita minigolf-ratoja, joista löytyy tietoa lomakohteiden matkailutoimistosta tai Internetistä.   

10.  Perhetapahtumia Costa Bravalla

Santa Tecla, Sitges
Espanja on täynnä erilaisia paikallisia tapahtumia ja juhlia ympäri vuoden. On suositeltavaa ottaa etukäteen selvää mitkä juhlat sattuu loman kanssa samaan aikaan. Espanjassa suurin osa tapahtumista on suunnattu juuri lapsiperheille, joten luvassa on erilaisia työpajoja, lasten tarinatuokioita, elokuvahetkiä, paraateja ja muuta mukavaa pienempien mieleen. 
 
Ilotulituksia Blanesin rannalla
Jotta mikään loistavimmista tapahtumista ei menisi matkailijoilta ohi, olemme koonneet listan Espanjan vuoden parhaimmista perhetapahtumista. Esimerkiksi Lloret de Marissa vietetään Formula-viikonloppua, Gironassa Temps de Florin kukkafestivaalia ja Blanesissa taivas täyttyy toukokuussa väriloistolla kansainvälisen ilotulitustapahtuman vallatessa kaupungin. Ilotulitusten lisäksi vaikuttavat ihmistornit, jättiläisten tanssiparaadit ja hirviöiden kaupunginvalloitus kuuluvat lasten lempiohjelmiin Kataloniassa. 
 
Näiden aktiviteettien lisäksi Costa Bravalla on lukuisia mielenkiintoisia museoita, salaperäisiä linnoja ja erilaisten tarinoiden värittämiä paikkoja jotka ovat pienen matkaajan mieleen. Tekemistä ja nähtävää on niin paljon, että Costa Bravan lomasta riittää kerrottavaa vuosiksi eteenpäin!