Santa Polan rannat

Santa Pola on kuvankaunis pikkukaupunki Costa Blancan rannikolla, vain 30 minuutin ajomatkan päässä suositusta Alicanten rannikkokaupungista. Santa Pola on yksi lapsiperheiden suosikkikaupungeista rannikolla, johtuen sen upeista rannoista ja toimivista palveluista. Santa Polassa loma taittuu rantojen lisäksi upeasta luonnosta, loistavista makuelämyksistä ja rennosta pikkukaupungin tunnelmasta nauttien. 

Santa Polasta löytyy rantoja moneen makuun. Alueella on niin suojaisia pikkupoukamia kuin pitkiä, valkoisia puuterihiekkarantojakin. Jos etsii majoitusta Santa Polasta, kannattaa sitä hakea läheltä kaupungin parhaimpia rantoja. 

Seuraavaksi esittelen satunnaisessa järjestykseesä Santa Polan parhaat pikkupoukamat ja hiekkarannat. 

Playa Levanten ranta

Playa Levanten ranta, Santa Pola

Playa Levanten urbaanilla rannalla liehuu Espanjan viranomaisten myöntämä sinilippu-ympäristömerkki. Levanten leppoisat aallot ja keskeinen sijainti ovat tehneet siitä yhden kaupungin suosituimmista rannoista ja varsinkin kesäaikaan on se tupaten täyteen ahdettu. Ranta houkuttelee myös tasokkailla palveluillaan, joista mainittakoon yleiset wc- ja suihkutilat, kesäaikaan päivystävät hengenpelastajat, tilavat pysäköintialueet sekä monipuolinen ravintoloiden valikoima. Näiden lisäksi se soveltuu myös liikuntaesteisille ja sitä reunustavat palmupuut tarjoavat varjoa kesän kuumimpina päivinä. 

Playa de la Ermitan ranta

Playa de la Ermita (tunnetaan myös nimellä Playa de Mare de Deu) on luonnonkaunis ja rauhallisempi ranta noin 7 kilometrin päässä Santa Polan keskustasta. Vain 240 metriä pitkä ranta mäntypuineen ja kirkkaine vesineen houkuttelee muitakin Costa Blancan lomalaisia nauttimaan pienen rannan rauhallisesta tunnelmasta. Ermitalla on viehtättävä chiringuito-rantabaari jossa pääsee maistelemaan paikallisia herkkuja ja nauttimaan hileisistä cocktaileista rantapäivän päätteeksi. 

Playa Varaderon ranta

Urbaani Playa Varadero sijaitsee Santa Polan itäpuolella ja se kuuluu kaupungin nuoremman väestön vakiorantoihin. Noin puolen kilometrin pituinen sinilippuranta loistaa sekin loistavien palvelujen valikoimallaan. Rannalta löytyy muun muassa yleiset wc- ja suihkutilat, päivystävät hengenpelastajat, aurinkovarjojen ja -tuolien vuokrauspisteitä sekä lentopallokenttiä. Santa Polan rantalomalaiset suosivat juuri kaupungin itäpuolen rantoja, joita ovat Varaderon lisäksi sen vieressä olevat Calas de Santa Pola del Esten pikkupoukamat. 

Gran Playan ranta

Gran Playa (suom. suuri ranta) on nimensä mukaisesti yksi Santa Polan pisimmistä rannoista. Kilometrin pituisella rannalla voi viettää aikaa uiden, vesiurheilulajeja harrastaen sekä rannan chiringuito-baarissa herkkuja nautiskellen. Gran Playan suosituin vesiurheilulaji on purjelautailu ja sen lähellä sijaitseva paikallinen purjelautailuklubi tarjoaa harrastukseen parhaimmat välineet. 

Playa Lisan ranta

Playa Lisan ranta, Santa Pola

Playa Lisan 600 metriä pitkä ranta sijaitsee lähellä Santa Polan suolajärviä. Playa Lisa soveltuu loistavasti rentoon auringonottoon sekä uimiseen lempeissä aalloissa. Playa Lisan läheltä löytyy lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia illallisen tai drinkin päivän päätteeksi. Säiden salliessa myös Playa Lisalla voi harrastaa vesiurheilulajeja, kuten purjehdusta ja purjelautailua. 

Playa Tamaritin ranta

Playa Tamaritin ranta, Santa Pola

Playa Tamaritin 830 metriä pitkä ranta houkuttelee erityisesti kaupungin lapsiperheitä. Leppoisat aallot, matalahko ranta sekä tasokkaat palvelut tekevät siitä loistavan kohteen huolettomaan ajanviettoon. Playa Tamarit on saanut nimensä Santa Polan suolajärvien luonnonpuistossa sijaitsevan Tamaritin vartiotornin mukaan. Tamaritilla tuulee muita kaupungin rantoja voimakkaammin ja siellä saakin usein ihailla surffareiden ja muiden lautailijoiden viihdyttäviä taidonnäytteitä. 

Playa de la Golan ranta

Aivan Playa Tamaritin vieressä sijaitsevalle Playa de la Golalle pääsee ainoastaan kävellen eikä rannalta löydy muiden Santa Polan rantojen kaltaisia palveluja. Ranta on hyvin rauhallinen ja rento, joskin viereisiltä rannoilta saapuvat vesiurheilijat ajoittain rikkovat hiljaisuuden. 

Calas del Cuartelin poukama

Santa Polasta löytyy kaksi kaunista pikkupoukamaa, jotka soveltuvat kirkkaiden vesien sekä kivikkoisen rannan ansiosta loistavasti snorklaukseen. Playa Bancal de la Arenan rannan vieressä olevat Calas de Cartelin poukamat sijaitsevat paikallisen merensuojelun tutkimuskeskuksen edessä. Vaikka poukamat ovat pääasiassa kivikkoisia, on siellä myös hiekkaisia osia joista pääsee helposti uimaan. 

Costa Blancan vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata päiväretkelle Alicanteen ja vierailla samalla paikallisessa meribiologian tutkimuskeskuksessa. Keskus toimii yhteistyössä Alicanten yliopiston kanssa ja joka keskiviikko he järjestävät ilmaiskierroksen englanniksi. 

Calas de L'Aljubin poukamat

Calas de L'Aljubin poukamat sijatsevat lähellä upeaa Santa Polan niemenkärjen aluetta, jonka huippu nousee 144 metrin korkeuteen. Calas de L'Aljubin poukamat tarjoavat seesteisen ympäristön arjesta irtautumiseen, kaukana Santa Polan ruuhkaisimmista rannoista. Poukamilla ei ole juurikaan palveluita, mutta ne sopivat loistavasti snorklaukseen ja huolettomaan uimiseen. 

Playa del Pinetin ranta

Playa del Pinet on listamme suurin ranta 3324 metrin pituudellaan. Tällekin rannalle pääsy onnistuu ainoastaan jalan ja se kuuluu koko rannikon upeimpiin, rakentamattomiin luonnonrantoihin. Palveluja rannalta ei löydy, joten suosittelen pakkaaman rantapäivää varten omaat eväät tai varautua suuntaamaan takaisin Santa Polaan nälän yllättäessä. 

Calas Santiago Bernabeun poukamat

Nimi Santiago Bernabeu on tuttu jalkapallon ystäville, sillä Real Madridin kotistadion on nimetty kyseisen ex-pelaajan ja niin ikään kulubin ex-puheenjohtajan mukaan. Poukamat nimettiin Bernabeun mukaan siitä syystä, että pelaaja vietti aikoinaan kaikki kesänsä niiden lähellä sijaitsevassa rantatalossa. 

Santiago Bernabau koostuu kolmesta eri poukamasta, jotka ovat Cala I, Cala II ja Cala III. Poukamat sijaitsevat lähellä aiemmin esittelemääni Playa Levanten rantaa ja läheltä löytyy myös Santa Polan satama. Näin ollen Levanten läheisyydessä sijaitsevat palvelut ovat myös Santiago Bernabeulla päivää viettävillä vain kävelymatkan päässä. 

Santa Pola on hurmaava koko perheen rantalomakohde, joka viehättää matkailijoita myös aktiviteettien ja nähtävyyksien valikoimallaan. Lähde nauttimaan leppoisan pikkukaupungin tunnelmasta ja aurinkoisista päivistä Välimeren äärelle!