Parhaat kohteet missä yöpyä Costa Blancalla

Kaunis Costa Blancan rannikko kuuluu eurooppalaisten matkailijoiden suosituimpiin loma-alueisiin Espanjassa. Monipuolisia nähtävyyksiä tarjoava rannikko on suosittu matkailukohde myös espanjalaisten joukossa, jotka suuntavat tänne perheineen vuosittain nauttimaan sen valokuvauksellisista rannoista ja turkooseista merenrantapoukamista. Rantojen lisäksi rannikolla pääsee nauttimaan Benidormin ja Alicanten sykkivästä yöelämästä, Altean ja Jávean kaltaisten pikkukylien rennosta tunnelmasta sekä häikäisevän kauniista luontomaisemista. Costa Blancan loma-asuntoa etsivillä on runsaasti valinnanvaraa, sillä rannikolta löytyy paljon upeita huviloita isommille ryhmille sekä pienempiä loma-asuntoja tarkan markan matkailijoille. 

Costa Blancan perheloma

Perheloma Benidormissa

Korkeista pilvenpiirtäjistään ja vilkkaasta yöelämästään tunnettu Benidorm on jo vuosikymmeniä kuulunut Costa Blancan perhelomalaisten suosikkikohteisiin. Lapsiperheet arvostavat kaupungin tasokkaita palveluja, pienemmille suunnnattuja aktiviteettejä sekä pitkiä hiekkarantoja. 

Varsinkin lähikaupungin Calpen ja Benidormin rannat ovat juuri lapsiperheiden mieleen niiden kattavien palvelujen ja matalien rantojen ansiosta. Benidormissa lapsiperheet viihtyvät Playa Ponienten rannalla ja Calpessa sijaitseva La Fossa tarjoaa sekin mukavasti tilaa lasten hiekkalinnaleikkeihin. Molemmilta löytyy leikkikenttä sekä mukava valikoima ravintoloita moneen makuun. 

Costa Blancalta löytyy erityisen paljon erilaisia teemapuistoja ja lapsiperheille suunnattuja museoita. Rannikon lukuisilla rannoilla voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja ja erityisesti Calpen Cala Les Bassetesin rannalla toimiva Club Nautico tarjoaa erilaisia vesihuvituksia perheen pienimmille. 

Kaupunkiloma Costa Blancalla

Alicanten kaupungin keskusta

Kaupunkiloma-alueista Costa Blanca tulee harvemmin mieleen, mutta esimerkiksi Alicante on nostanut päätään maan kaupunkilomakohteiden joukossa varsinkin viime vuosina. Upeiden rantojen ohella Alicante loistaa tasokkaiden museoiden, nähtävyyksien ja ravintoloiden valikoimallaan ja sen viehättävä vanhakaupunki pikkuisine kuppiloineen ja liikkeineen hurmaa matkailijat mennen tullen. 

Alicantessa pääsee lisäksi nauttimaan kaupungin pitkistä perinteistä ja rikkaasta historiaperinnöstä. Kaupunki sopii niin vauhdikasta kaupunkilomaa kuin romanttista viikonloppukodetta kaipaaville matkailijoille. Vuokraamalla asunnon tai talon Alicanten vanhastakaupungista pääsee todelliseen espanjalaistunnelmaan ja tutustumaan paremmin paikallisiin tapoihin. Erityisesti Santa Cruz ja El Barrio ovat suosittuja majoitusalueita Alicantessa. 

Shopppailu kuuluu kaupunkilomalaisten lempipuuhiin eikä Alicante jätä vaativampaakaan himoshoppaajaa kylmäksi. Aamupäivän voi viettää Paseo Explanadan kadulla ihaillen siellä kaupiteltavia vaatteita, käsitöitä ja paikallisia tuotteita ja iltapäivällä kannattaa ottaa suunta kohti Mercado Centralin kauppahallia, jonka tunnelma on vertaansa vailla. Tarjolla on värikkäitä vihanneksia, mausteita, hedelmiä ja ainutlaatuisia käsitöitä, joita voi myös pakata tulijaisiksi kotiin. 

Costa Blancan rantaloma

Alicanten rannat

Costa Blanca tuo monelle heti mieleen pitkät, valkohiekkaiset rannat ja turkoosit merenrantapoukamat. Kesäkuukausien aikaan rannoilla tapaa snorklaajia, SUP-lautailijoita ja melojia, jotka viettävät päiväkausia tutkien Costa Blancan kaunista rantaviivaa. 

Morairasta löytyy lukuisia, rannikon kauneimpiin kuuluvia rantoja. Erityisesti kauniissa poukamassa sijaitseva, pieni Playa del Portet kuuluu Morairan upeimpiin rantoihin. Rannan matala ja kirkas vesi on erityisesti lapsiperheiden mieleen ja rannalla tapaa myös paljon nuoria pariskuntia, jotka saapuvat nauttimaan rannan romanttisen kauniista miljööstä. 

Cala Els Pinetsin poukama, Costa Blanca

Benissasta löytyy rannikon upeimpia merenrantapoukamia. Erityisesti romanttisista paikoista sekä luonnonrauhasta nauttivat matkailijat arvostavat Benissan suojaisia rantoja, joilla väkeä on muihin rantoihin verrattuna vähemmän. Alueella on joitakin poukamia, joille on vaikeampi saapua haasteellisen maaston takia ja siksi ne kaikki eivät sovi lapsiperheille. 

Jos kaipaa täyden palvelun rantoja, kannattaa suunnata Calpen rannoille, kuten Playa de la Fossalle. Costa Blancan urbaanit rannat Playa El Postiguet (Alicante) sekä Playa de Poniente (Benidorm) ovat lapsiperheiden suosiossa niiden loistavan sijainnin ja palvelujen ansiosta. 

Luksusloma Costa Blancalla

Morairan kaltaiset pienemmät rannikkokaupungit sopivat täydellisesti ylellistä luksuslomaa Costa Blancalla suunnitteleville. Morairan perinteinen kalastajasatama kalaravintoloineen ja valokuvauksellinen keskusta kahviloineen ja pikkuliikkeineen houkuttelee ainutlaatuista tunnelmaa kaipaavia luksuslomalaisia. Morairasta löytyy upeita rantahuviloita, jotka sijaitsevat vain kivenheiton päässä alueen kauneimmilta rannoilta. 

Costa Blancan viehättävimpiin kyliin kuuluva Jávea on sekin luksusmatkailijoiden suosikkeja rannikolla. Kylän tunnelmallinen vanhakaupunki ja vanhan kalastajakylän kiireetön tunnelma vetoaa ylellisyyttä ja rauhaa arvostaaviin matkailijoihin. Jávean valokuvauksellisen kauniit rannat kuten puolikuuna kaartuva La Granadella takaa upeiden maisemien lisäksi hienoja vedenalaisia maisemia snorklaajille. Rannalta löytyy kolme ravintolaa, jotka tarjoilevat kalastajilta noudettuja herkkuja ja tietenkin myös taivaallista paellaa. 

Budjettiloma Costa Blancalla

Benidormin rannat

Edullinen budjettiloma Costa Blancalla onnistuu sekin. Rannikon upeat rannat, hienot nähtävyydet ja edulliset ravintolat sopivat täydellisesti tarkan markan matkaajalle. 

Rannikon viihdekaupunki Benidorm tarjoaa ravintoloita ja majoitusta laidasta laitaan. Edulliset rantabaarit ja kaupungin pitkät rannat tarjoavat viihdykettä pienempäänkin budjettiin. Suosittelen pitämään silmällä ravintoloiden lounastarjouksia (esp. menú del día), johon kuuluu lähes aina kolmen ruokalajin setti juomineen. Lounaiden hinnat vaihtelevat kymmenen euron molemmin puolin ja pienemmät lapset lounastavat usein muutaman euron maksua vastaan. Lapset kannattaa viedä myös huvittelemaan Aqualandian vesipuistoon (koko päivä 26€/hlö) tai vaikka veneretkelle Benidormin saarelle. Venematka kestää yhteen suuntaan 20 minuuttia ja hinnat ovat edulliset (aikuiset 12,50€, lapset 10€). 

Rento nautiskelu Costa Blancan upeilla rannoilla ei maksa mitään. Suosittelen katsastamaan esimerkiksi Calpen budjettimajoituskohteet, jolloin upeimmat rannat löytyvät lyhyen kävelymatkan päässä. Auton vuokraus ei ole kallista ja rannikolta löytyy lukuisia hienoja ilmaisnähtävyyksiä, kuten hienoja maisemia tarjoava Alicanten linna Castillo de Santa Barbara. Luonnonystävät viihtyvät taas rannikon upeissa puistoissa sekä esimerkiksi Santa Polan suolajärvillä, jonka tutustumiskierros on niin ikään ilmainen. 

Costa Blancan paras yöelämä

Benidormin yöelämä

Costa Blancalta löytyy kaksi Espanjan suosituimpiin lukeutuvaa yöelämämetropolia: Benidorm ja Alicante. Molemmat kaupungit ovat houkutelleet juhlakansaa ympäri Eurooppaa jo vuosikymmenten ajan ja erityisesti Benidorm on legendaarinen polttarien viettopaikka rannikolla. 

Benidorm aikoinaan houkutteli pääasiassa iäkkäämpää matkailijakansaa, mutta nykyisin kaupungin vilkas yöelämä vetoaa pääasiassa nuoriin juhlijoihin. Benidormista löytyy Ibizan kaltaista vauhtia, mutta hintalappu on huomattavasti huokeampi. Nuoret varaavat usein isomman asunnon Benidormin kuuluisimman bilekadun Avenida Communitat Valencian läheltä, josta löytyvät kaupungin kuuluisimmat yökerhot KM Dance Club ja Hippodrome. 

Erikoisempaa yöelämää etsivät voivat suunnata Benidorm Palaceen, joka on äänestetty Euroopan parhaaksi teatteri-yökerhoksi. Klubilla näkee tasokkaita live-laulajia, tanssijoita sekä akrobaatteja, joiden show on parhaimmillaan illallisen tarjoilun yhteydessä.  

Yliopistokaupunki Alicante on myös ryhdistäytynyt yöelämätarjonnallaan. Alicanten yöelämästä löytyy monipuolisesti kaikkea eri ikäisille aina live-musiikista trendikkäisiin yökerhoihin. El Barrion Antiguon alueelta (lähellä katedraalia ja Ramblaa) löytyy kaupungin parhaat pikkubaarit ja klubit sekä herkullisimpia tapaksia tarjoilevat ravintolat. 

Costa Blancalta löytyy kaikkea villistä yöelämästä rauhallisiin pikkukyliin. Lomalle voi lähteä paksummalla lompakolla tai pikkubudjetilla. Rannikon upeat rannat, kaunis lunto ja herkullinen ruokakulttuuri takaavat onnistuneen loman ihan jokaiselle.